Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
Most 3200-on tesztelem, 12X300 mellett kifagyott, a ramot visszaosztottam
800-ra de nem adtam neki plusz feszt, még próbálkozom hogy adok +0.2 voltot
a ramnak és az fsb-nek.
20 perc Orhos cpu stress 9es prioritáson a Coretemp 49 fokosnak
írja a magokat, igaz Freezer 7 van rajta

-
krammerka
őstag
-
törölt tag
Én speciel a VID-re gondoltam, amikor alapon idle megnéztem Core Temppel, akkor 1.1V-ot írt VID-nek, terhelés alatt rögtön felment 1.275V-re. Akkor neked ezekszerint 1.175V a VID, ami nagyon jó.

Most is, 1.1V, 1.1875V és 1.275V között ugrál a VID.
No-kia: A 0.99.5 64 bites verziójával nézem, nálam mozog.
-
törölt tag
A VID-et terhelve kell megnézni, idle nekem is 1.1V körül van a VID, valójában 1.275V.
Ha a feszt a BIOS-ban Normalra állítod, akkor is visszaveszi a feszt, de tuningnál nem fog automatikusan emelni, annyit kap, amennyi a VID.
A hülyén mérő szenzor ellen nincs orvosság. Esetleg a hűtőbordába nyomhatsz egy szenzort, de az sem teljesen pontos.
-
Brumi˘
addikt
"Jólteletápoztuk" a topicot.
Köszi az infokat és hogy foglalkoztatok a dologgal. 
#888 No-kia: 1-2 benchet elbír, de ez függ a rajta lévő hűtőtől is. Gyári coolerrel nem ajánlom, baja nem lesz szerintem és ilyen rövid idő alatt degradálódni se tud (meg ahhoz a fesz se vészes).
-
Chaser
legenda
Nem érted
Az intel azt a tartományt adja meg, ahol működik a proci, nem VID-et. Bár ez se igaz, alacsonyabb és magasabb feszen is mennek ezek
0.85V értelemszerűen a csökkentett 6x200-as órajelre vonatkozik. De megnyugodhatsz, 3.2-t még a leggyeszurább is ment VID-en, alacsony/magas VID-nek meg semmi köze a tuningpotenciálhoz, nem csak mérés, egy zsák proci tesztelése is a hátam mögött van.szerk: Reális ára 2180-nak olyan 6-7k, egyes kötsögöknél' már 9k-ért is lehet venni új 3200-t postával
De nyugi, lehet 9k-t is kapsz érte, minden annyit ér amennyit adnak érte. -
No-kia
addikt
hát 10K hmm.. én két hónapig hirdettem a 2180-am ami 1,3V alatt vitte a 3,3Ghz-t és csak 8,5K ért ment el, de sok sikert

mindenkinél látom a sok 1000Mhz fölötti ramórajeleket P31-be nekem meg 800/cl4 vagy 850/cl5 legjobb eredményem , ennél többet nem tudok kicsikarni belőle, pedig 1066-os corsair dominatorok

-
Chaser
legenda
Nem fogsz 1V körüli VID-es procit találni, mert nincs. De kb lényegtelen, még akkor is ha olyan lapba teszed, aminél manual nem lehet feszt állítani. Elég sok mérésen túl vagyok, alacsony órajelnél nem sokat számít a fesz, minél magasabb az órajel annál mérvadóbb. Egy példa: belőttem most 9.5x300-ra a procit, valós kb 1..15-öt kap prime alatt, 0.1V-tal csökkentve ezt 5-6W-ot csökkent a fogyasztás terhelés alatt, idle semmit. Sztem a fesz és órajel emelés 1ütt hatványozottan nőveli a fogyasztást, külön-külön max egyenes arányban. A VID hiába magas, 1V alatt ettől függetlenül alapórajelet 99%-ban hozzák ezek az R0 magos procik.
-
krammerka
őstag
Szia!
A Vid ezeknél a prociknál jellemzően 1,25-1,28V környékén mozog,ez alatt még nem találkoztam E3200-al.
Viszont alapfeszen(Vid 1,275V) az enyém simán hozott még +1400MHz-t,ami elég becsületes szerintem:[link]
Illetve ez még alulfeszelve is van,mert a dropp miatt kevesebb picivel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- OLED monitor topic
- PlayStation 4
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- További aktív témák...
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszi az infokat és hogy foglalkoztatok a dologgal. 

De nyugi, lehet 9k-t is kapsz érte, minden annyit ér amennyit adnak érte.