Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ekkor startol és ennyit gyártanak a Galaxy TriFoldból
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
F e Z o
üzenetére
Foggalmam sincs mit jelent mert sehol nem írják le pontosan, azt tudom hogy más az asztali tdp meg más a szervernél a tdp. Azt viszont tudom hogy arányaiban a max tdp is magasabb ezeknél ami miatt tovább turbózhat mint mondjuk egy 105w-os. Szóval én arányaiban nézem. És le szoktam írni hogy mennyi a max órajel azután meg a tdp.
Összes mag összes szál 3.1ghz-en AVX és max terhelés akkor 220-240w lehet.
De nyilván ezt az értéket átlag user nem sokszor fogja elérni, játékok alatt talán a felét.
Tippre azt mondom hogy minden mag minden szál 2.3ghz terhelve alap órajellel alap feszen lehet talán a 120w AVX nélkül.
Mondjuk egy 85w-os 8 magos amely tud 3,4ghz-et az nem biztos hogy megfutja a max órajelét minden magra, ugyanígy a 2699v3-as is 3.6ghz 18 maggal rohadt nehezen jön össze asszem 140w alap tdp-vel mert nem fér bele a keretbe csak erős alulfesszel. Szóval a tdp limit itt most pont akkor jó ha magas, azaz minél magasabb mert annál nagyobb esélyel marad max turbón all core terhelés alatt. Nekem meg a 2643v3 135w alaptdp-vel röhögve viszi a max 3.7ghz órajelet a 6 magjával.
Az unlocked prociknál nincs ilyen probléma, ott nincs tdp limit a tuning miatt.
All core hack nem teljesen csodaszer, a max tdp limitet nem oldja fel csak időben, magyarán mehet max órajelen végtelen ideig de ha közben kifut a tdp keretből akkor csökken az órajele.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Battlefield 6
- LG LCD és LED TV-k
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel Core Ultra 5 235 14-Core (24M Cache, up to 5.00 GHz) LGA1851 OEM PROCESSZOR!
- AMD Ryzen 7 5800X3D + ASUS ROG STRIX B550-A + Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- Intel Core i7-8700 6-Core 3.2GHz LGA1151 Processzor!
- Sony MHC-V43D Aktív hangfal, party hangszóró
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest