- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Trailblazer #3185 üzenetére
Bp belvárosban sétálsz egyet, vagy csak mész egy kört a 4/6-os villamossal, és rengeteg portált érintesz közben. Általában csak 1 resósok pajzs nélkül, mert állandóan forognak, hiszen rengeteg ember jár arra, így könnyű apasztanod az inventory-dat is, illetve unique capture-re is szert tenni. Egyébként L1-2-3-4 fegyvereket tök fölösleges tárolni, én azokat simán kukázom mindig, mert amúgy is haszontalanok, csak a helyet foglalják.
-
válasz
Trailblazer #3162 üzenetére
Hát ez sajnos máshogy nem megy, mint hogy megnézed a medáljaid között, hogy melyiknél állsz a legközelebb az ezüsthöz, és arra ráhajtasz, hogy minél hamarabb meglegyen. Érdekes egyébként, hogy nekem sose volt gondom a szintlépéseknél a medálokkal, a kellő mennyiségű AP mindig sokkal lassabban jött össze, mint hogy a medálok meglettek.
-
válasz
IkszIpszilon #3151 üzenetére
Hát igen, itt jól látszik, hogy midössze két, meglehetősen haszontalan dolog növekszik a szintlépéssel: nagyobb lesz az XM tank, illetve töltögethetsz többezer km-re lévő portálokat. Emellett elvileg olyan is van még, hogy nagyobb eséllyel kapsz ritka cuccokat hackelés során, de ebből én őszintén szólva nem sokat vettem észre. Mindenesetre egyik se olyasmi, ami miatt megéri annyit küzdeni a szintlépésért, ami egyébként irreálisan magas AP szinteket követel meg, főleg a L16.
Amit én el tudtam volna képzelni, hogy vonzóbbá tegye a magasabb szinteket:
- nagyobb fegyverek (legyenek L9-L16 fegyverek is), sőt esetleg ugyanilyen resonatorok is
- mod és resonator limit eltörlése, minimum L16 esetén, de esetleg fokozatosan az alacsonyabb szinteken is
- range növelése fokozatosan szintenként
- inventory limit növelése, esetleg teljes eltörlése L16 eseténNa ezek olyasmik lennének, amikért érdemes küzdeni. Tudom, hogy az L9-L16 szinteket utólag tették a játékba, de ebben a formában szerintem fölösleges volt.
-
Én is nemrég értem el a L16-ot, de én ha jól számolom kicsit több, mint 4 év alatt
Valahogy egyáltalán nem vonz az újrakezdés, még egyszer erre a szintre tuti nem jutnék el, mert már nem köt le túlságosan a játék, csak elnyomkodom a buszon ha épp olyanom van. Szerintem nagyon el lett szúrva a szintlépési rendszer ebben a játékban, L8 fölött gyakorlatilag semmilyen extrát nem ad, ugyanakkor nagyon nyögve nyelős már az előrejutás a vége felé. L15-ről L16-ra kb 2 év alatt jutottam el, és szó szerint semmi különbséget nem érzek az L15-höz képest
Legalább lennének valami extrább fegyverek, vagy nagyobb range, vagy valami kézzel fogható...
-
-
-
Ezt az ocsmány színes, böhöm nagy “szemű” XM-et vajon mi indokolta? Eddig is bazári volt a Prime kinézete, de most rátettek 2 lapáttal.
-
Hogy taskváltás, vagy bezárás, az ebből a szempontból már mindegy, mert ugyanarra a gesztusvezérlésre telepedik rá, és csak noszogatásra hajlandó átengedni a vezérlést az iOS menünek. Felettébb bosszantó. Remélem hamar kiszedik, bár mostanában már amúgy sem túl sokat játszom, mert ez a Prime úgy alapjaiban nem tetszik, de ezzel az újítással sem lopták be magukat a szívembe.
-
Na, ez baromi idegesítő lett, hogy állandóan küzdeni kell vele, ha az ember be akarja zárni a programot. Jó lenne, ha visszaállítanák, vagy kapcsolhatóvá tennék a settingsben. Nem is értem egyébként, hogy az Apple miért engedi ezt, egyetlen más programról sem tudok, ami felülbírálná az iOS saját gesztusvezérlési parancsait.
-
-
-
válasz
draco31 #3015 üzenetére
Nem fog, az lényegében ugyanúgy egy elutasítás. Ezt sose értettem, mert viszonylag randomnak tűnik. Mármint néhol olyan közel vannak egymáshoz létező portálok, hogy alig lehet rákattintani, máshol meg kezelhető távolságra lerakott új portált dobnak vissza azzal, hogy túl közel van. Nem tudom miért nem lehet ilyenkor 1-2 méterrel automatikusan távolabb helyezni és elfogadni, de ez olyan dolog, amivel sajnos együtt kell élnünk.
-
válasz
Trailblazer #2998 üzenetére
Bp-n is csak akkor jó, ha gyakran jársz a belvárosban. Ott rengeteg a portál, és ritkán vannak tele pakolva, valamint könnyű leszedni őket. De a külsőbb kerületekben meg dominál valamelyik fél, és szinte alig van változás.
-
válasz
draco31 #2985 üzenetére
Nem kell ebben feltétlenül logikát keresni, szerintem egy csomóan teljesen felelőtlenül nyomogatják az OPR-t, vagy csak a saját önös érdeküket nézik (kell-e nekik oda a játékban portál vagy sem). Nekem is sok jó bejelentésemet visszadobták, aztán másodjára meg elfogadták. Ez van, sajnos a userek kezébe lett adva a dolog, és ebből ez esik ki.
-
-
válasz
Kakukkos-óra #2967 üzenetére
Nem gondolom, hogy ilyen megfontolásoknak kellene érvényesülniük. A játék alapból arról szól, hogy valóságos objektumokat tartalmaz. Ha valami már nincs ott a valóságban, akkor nem kell csak azért a játékban hagyni, hogy legyen plusz egy portál a környéken.
-
-
válasz
Trailblazer #2950 üzenetére
Gondolom eltávolítják, hiszen az invalid portál azt jelenti. És utána be lehet küldeni a jó helyen.
-
válasz
Trailblazer #2943 üzenetére
Akkoriban lehet, hogy még OPR sem volt, hanem a Niantic dolgozói bírálták el a dolgokat. Ma már pörgősebben megy azért, érdemes lehet újra megpróbálni. Néhány héten belül meg szokott érkezni az eredmény.
-
válasz
Trailblazer #2940 üzenetére
Nem számít, hogy ki kérvényezi az áthelyezést. Az OPR-ben nem is látszik, hogy ki küldte be (ahogy az új portáloknál sem). Edit-hez szerintem nem is kell bizonyos szintet elérni, azt bárki kezdeményezheti. Aki hozzáfér az OPR-hez, az pedig el tudja bírálni, ugyanúgy, mint az új portálokat. Sőt, az OPR-ben azt sem látod, hogy melyik volt az eredeti helye a portálnak. Egyszerűen feldob két lokációt, hogy döntsd el, melyik a helyes. Ezért mondom, hogy friss streetview nélkül nem mész semmire.
-
válasz
Trailblazer #2938 üzenetére
Nem levelet kell írni, hanem Portal edit-el kell a helyét megváltoztatni. Akkor bekerül az OPR queue-ba, és ha van friss streetview kép, ahol már az új helyén látszik, akkor van rá esély, hogy áthelyezik.
-
válasz
Trailblazer #2936 üzenetére
Az áthelyezés valóban nagyon nehézkesen megy. Viszont a cím/leírás módosítást meg szinte mindig elfogadják.
-
válasz
Trailblazer #2927 üzenetére
Leginkább a Google streetview, illetve műholdkép alapján. Ha nincs streetview az adott helyen, és a műholdképen sem látszik az objektum, akkor sanszos, hogy nem fogják elfogadni, ezért érdemes photosphere-t feltölteni ilyen esetben a környékről.
-
-
-
-
válasz
trialboj #2911 üzenetére
Pedig pont az volt az egyik indok az átírás és a cukormázas új grafika mellett, hogy majd ez vonz be új játékosokat, akik elavultnak érzik a régi felületet, és emiatt hanyagolták eddig az Ingress-t. De szerintem pont, hogy a játékosok többsége egy minél letisztultabb, egyszerűbben átlátható és kezelhető felületet szeretne, és hidegen hagyja (hovatovább, egyenesen idegesíti) a sok haszontalan, erőforrászabáló animáció, amire a hangsúlyt fektették az új részben a használhatóság kárára. Szerintem is több embert riaszt ez el, mint ahányat bevonz. Én is buszon ülve még elnyomkodom, de amúgy kevesebbet használom, mint a régit.
-
-
válasz
trialboj #2898 üzenetére
Fagyni nekem nem fagy (iPhone 8, de iPhone SE-vel se fagyott), az akksit viszont jobban zabálja, az tény. A kinézet ízlés dolga, nekem is jobban tetszett a régi. Pl az XM-et alig látni az újban, és egyébként se szeretem a homályos, elmosott grafikát. Az lenne jó, ha paraméterezni lehetne, és kikapcsolni a legtöbb effektet, úgy kevésbé is terhelné a telefont, és jobban is nézne ki sokak számára. Van benne valami "battery saver mode", de az nem jöttem rá hogy mit csinál, mert a kinézeten semmit nem változtat. A régit ha jól tudom azért lőtték le, mert a fejlesztőkörnyezet amiben íródott, már nem támogatott, és bármikor kihúzhatták volna alóla a talajt egy iOS frissítéssel. Voltak is gondok a régivel, néha random kilépkedett, de alapvetően használható volt még. Androidon nem tudom mi a helyzet, de gondolom ott is hasonló.
-
A leggázosabb szerintem a portal key-ek megjelenítése. Hatalmas, a képernyő harmadát kitöltő fotók... és mind crop-olva fekvő formátumra
amikor a régi app-ban többnyire álló, vagy négyzetes képarányú képek voltak. Aki ezt kitalálta, annak ezúton gratulálnék. Ha csak ezt az egy dolgot kijavítanák, már sokat javítana a Prime élvezhetőségén. Elég viccesen néz ki, hogy az összes szobor feje le van vágva
-
-
válasz
Fecogame #2884 üzenetére
L8 szinttel már mindenhez hozzáférsz a játékban. A magasabb szintek csak egészen minimális előrelépést adnak (pl. elvileg ritkább, illetve nagyobb mennyiségű cuccot kapsz hackeléskor, illetve több XM-et tudsz egyszerre felszedni). Sosem értettem, hogy (az egyébként sokkal nehezebben elérhető) magasabb szintek miért nem adnak egyéb előnyöket is (pl nagyobb range, 2-nél több mod, illetve több magas szintű Resonator telepítésének lehetősége ...stb). Vagy miért nincsenek L8-nál nagyobb szintű item-ek a játékban. Szerintem ez egy kihagyott ziccer, a magasabb szintek elérésének így nincs semmilyen gyakorlati haszna a játékmenet szempontjából.
-
-
-
-
válasz
draco31 #2861 üzenetére
Igen, abban is lehet, ott Nominations-nak hívják. Jobb oldalt középtájon van a gombja a kör alakú gombbal előhívható menüben. A különbség az, hogy a régi kliens kiírta hogy sikeres a beküldés, de valójában akkor még nem küldte be, hanem később a háttérben töltögette fel az adatot. Ha ezalatt bezártad az appot, vagy alvó módba kapcsoltad a telefont, akkor beragadt a beküldés, és a későbbi beküldések se mentek a hibás beragadt miatt. A Prime már realtime tölti fel, és csak akkor írja ki hogy sikeres, ha valóban felment az adat. Ezt az egy dolgot legalább rendesen megcsinálták benne, ha mást nem is
-
válasz
draco31 #2859 üzenetére
Van, hogy késve jön a visszaigazolás, de ha egyáltalán nem jön napokig, akkor valószínűleg nem sikerült a beküldés. A régi kliensben van olyan bug (legalábbis ios alatt biztosan), hogy beragadnak a portál beküldések. A Prime-ban még nem találkoztam ilyen hibával, de előfordulhat.
-
válasz
draco31 #2856 üzenetére
Volt egy ember, aki Vecsésen az összes buszmegállót beküldte
Fából készült, díszített buszmegállók voltak, de nem ennyire különlegesek, mint ez, és ugyanolyan az összes. Néhányat el is fogadtak. Egy még elment volna, na de az összes... Szóval szerintem is nyugodtan mehet be ez. Meg a mögötte lévő emléktábla is.
-
-
válasz
Trailblazer #2844 üzenetére
Ez a szabvány elutasító szöveg, mindegyik elutasított portálnál ezt kapod, nem a konkrét portál elutasítási okára vonatkozik.
-
-
-
-
Sajnos a játszótereket a Niantic hivatalos álláspontja szerint is el kell fogadni, ha jól tudom. Én sem tartom jó ötletnek, ahogy pl. a postahivatalokat sem. Mondjuk kis falvakban, ahol nincs másik portál, még elmegy, de Budapesten, ahol egyes lakótelepeken minden sarkon van egy játszótér, tök fölösleges, hogy mindből portál legyen. Arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy jól veszi ki magát, ha korosodó férfiemberek egy játszótér mellett huzamosabb ideig téblábolnak a telefonjukat nyomkodva
-
válasz
Trailblazer #2821 üzenetére
Nincs ilyen szabály tudtommal, bárki kezdeményezhet módosítást, és be fog kerülni a queue-ba, csak idő mire elbírálják. És persze olyan is van, hogy nem fogadják el. A saját tapasztalatom az, hogy a név és leírás módosítást (főleg ha csak elgépelést, vagy fölösleges nagy kezdőbetűket javítasz) szinte mindig elfogadják, a helyszín változtatást meg szinte soha.
-
válasz
Trailblazer #2819 üzenetére
Itt tudják a felhasználók elbírálni a beküldött portálokat és portál módosításokat. Lényegében a Niantic kiadta a melót a felhasználóknak, mert túl sok volt a beküldött portál
-
válasz
Trailblazer #2817 üzenetére
Amióta van OPR, azóta ugyanúgy a userek bírálják el a módosításokat is. De ha a Google street view nem frissült azóta, és még a régi helyén mutatja a követ, akkor azt fogják bejelölni az OPR-ben, mert csak azt látják, hogy 2 hely közül kell választani, és nem látják, hogy melyik volt előbb.
-
-
-
válasz
draco31 #2804 üzenetére
Hát igen, sok körbe-körbe járkálás kell hozzá
De Bp belvárosa portálban nagyon gazdag, szóval nem nehéz haladni. Bonthatsz is ellenséges portálokat/fieldeket, azért is jár pont. Persze egy full L8-as, agyon pajzsozott portálnak nem érdemes nekimenni egyedül, mert rengeteg lőszer elmegy rá. Érdemes tartalékolni az alacsonyabb szintű, vagy nem felpajzsozott portálokra.
-
válasz
draco31 #2802 üzenetére
Ha egyszer linkelsz, elvesztesz egy kulcsot az adott portálhoz. Újra kell hackelni, hogy legyen még egy kulcs, és akkor tudsz hozzá újra linkelni. Persze nem mindig ad kulcsot a hack, de kb 80%-ban igen. Viszont ha már van kulcsod a portálhoz, akkor nem fog adni, tehát ha szeretnél több kulcsot, akkor érdemes eldobni (és később fölszedni), vagy kapszulába rakni az adott portál kulcsát, mielőtt hackelsz.
A cél leginkább az, hogy field is legyen belőle (zárt háromszög). Tehát egy kicsit tervezni se árt előtte. Pl ha van 3 portálod és mindegyikhez 1-1 kulcs, akkor ne úgy linkelj, hogy 1 kiinduló portálból a másik 2-höz rögtön linkelsz, mert úgy nem jön össze a field. hanem 1 portálból mindig egy másik mellette lévőhöz, így körbe érsz akkor is, ha csak 1-1 kulcsod van minden portálhoz.
-
-
-
válasz
draco31 #2793 üzenetére
Mindegy, hogy hányas szintű resonatorok vannak, full L1 is lehet, csak tele legyen a portál. Linkelésnél annyi a szabály, hogy a linked nem keresztezhet meglévő linket Nyilván ezáltal field alatt lévő portálból se tudsz linkelni (de beérkező linket kaphat a field sarkaiban lévő portálokból). Ezen kívül egy portálból csak megadott számú (azt hiszem 8 db) kiinduló link lehet (beérkező link lehet bármennyi). Ezek azok az okok, amik miatt nem engedheti a rendszer a linkelést, egyéb esetben működnie kéne.
-
válasz
Trailblazer #2790 üzenetére
Én is egyedül játszom, mégis eljutottam L15-ig kb 4 év alatt (az L16 valszeg sose lesz meg, mert szerintem abbahagyom az Ingresst ha kukázzák a Redacted-et, a Prime nagyon nem jön be). Szóval magányosan se lehetetlen elérni nagyobb szintekre, persze nekem Bp-n nyilván sokkal egyszerűbb, mint vidéken kevés portállal.
-
válasz
draco31 #2788 üzenetére
A portal key-ek elsősorban a linkeléshez kellenek: ahhoz tudsz linkelni, amihez van kulcsod (meg persze azonos színű, mint te, és fel van töltve az összes resonator slotja). Ha egyszer linkelsz, egy kulcs elveszik. Linkek és főleg field-ek készítése a fő cél a játékban, azzal sokkal gyorsabban tudsz fejlődni is, mint ha csak foglalod a portálokat.
Azokat a kulcsokat, ahová nem nagyon térsz vissza, maximum nézegetheted, hogy merre jártál, de előbb-utóbb bele fogsz futni a 2000-es inventory limitbe, és kénytelen leszel kiszanálni a fölösleges kulcsokat.
-
Ha jól tudom, nem elég sétálgatni, hanem csinálni is kell valamit. Lényegében nem magát a sétát nézi, hanem két akció (hack, xmp, vagy akár item drop) koordinátái közötti légvonalban mért távolságot. Tehát ha csak sétálgatsz, akkor is érdemes bizonyos időközönként drop-olni valamit, ha nincs a közelben portál, különben nem fogja számolni a megtett távot.
-
-
Nálatok nincs olyan probléma a Prime-al, hogy nagyon csúnya, kis felbontásban renderelt a scanner? Nézegettem youtube videókat, és ennek elvileg nem így kéne kinéznie... nekem elég ocsmány sajnos, ennél a régi százszor jobban nézett ki
Tisztában vagyok vele, hogy a telefonom nem a legújabb (iPhone SE), de ettől függetlenül futhatna normális grafikával szerintem. A settings-ben nem találtam semmilyen erre vonatkozó beállítást.
Az új menürendszert még csak-csak megszoknám (bár szerintem az inventory management, azon belül is főleg a portal key-ek kezelése borzalmas lett), de ez a low-res grafika elég kiábrándító.
-
-
-
Tökjó, hogy L12-esként most már én is részt vehetek az OPR-ben, de kicsit lehangoló, hogy kb 70%-ban román portálokat kell elbírálni
Pedig beállítottam Bp-t lakhelynek, és a Balaton környékét alternatív helyszínnek.
-
Az utolsó resonatoraimat is ellőttem de végül meglett a Builder badge
De a nagyobbikhoz esélytelennek látom, hogy elegendő resonatort tudjak összeszedni...
-
válasz
trialboj #2644 üzenetére
Hasonló üzemidőt tapasztalok egy hasonló korú iPhone 4S-el. Hosszabb utakra sajnos powerbankot kell vinni. Mondjuk ennek az akkuja nyáron se nagyon bírja tovább, cserébe olyan forró lesz a telefon, hogy alik lehet kézben tartani. Így télen csak langyos lesz, kézmelegítőnek ideális
-
Ez egyéni ízlés dolga, nekem pl az iPhone 4S-em mérete a nagyon-nagyon maximum méret, amit el vagyok hajlandó viselni (nem azért vettem, mert Apple fan vagyok, hanem mert más gyártó nem készít ilyen kis méretben normális telefont), de épp a napokban került a kezembe a régi XPERIA Ray-em, (3,3") és a mai napig visszasírom, mert számomra az az ideális méret, és fölösleges nagyobb. A 4"-nál nagyobb péklapátokat pedig messzire elkerülöm.
-
válasz
Freeman007 #2617 üzenetére
Ez esetben elnézést kérek, nem tudtam hogy vannak akik ennyire nagyszabásúan tolják ezt a játékot
Csak azért bosszantott fel a dolog, mert terveztem mára egy hosszabb sétát, ami a program használhatatlanná lassulása miatt így meghiúsult, nameg egy (számomra) hosszabb hacking streak szakadt meg miatta, de nem akkora probléma, én nem ilyen komolyan tolom ezt a játékot, csak egymagam szoktam sétálgatni a környéken, meg buszon/villamoson utazva unalmamban nyomkodni. Amit leírtál az nem kis munka lehetett, le a kalappal az elhivatottságotok előtt
-
Kedves cd334!
Ez azért egy nyilvános fórum, hogy bárki leírhassa a véleményét, még ha feltételezésen alapszik is. Ilymódon a hozzászólásod első mondatát visszautasítom. Azt pedig továbbra is tartom, hogy ezzel az akcióval egy fél ország játékát lehetetlenítették el (bár lehet, hogy a többszázezres csúcstelefonokon ilyen állapotban is használható marad a program, de ugyebár nincs mindenkinek olyanja).
-
-
Ezt az egész Budapestet (sőt, a fél országot) lefedő kék fieldet vajon hogy hozták össze? Csalással? Mindenesetre eléggé kiszúrtak vele mindenkivel, mert nem elég hogy nem lehet miatta linkelni semmit, de a gyengébb telefonokon használhatatlanra lassul tőle a játék. Ez valami ordas nagy bug lehet amúgy, mert ok, hogy az iPhone 4S nem egy mai darab, de ezt a programot azért teljesen jól vitte eddig, de most a hatalmas kék trutymák kirenderelésébe teljesen beletörik a foga, kb 2-3 FPS-el fut
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest