Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz t72killer #3341 üzenetére

Abszolút megértem. Én is alföldi vagyok, de hozzád képest szerencsés, mert 10 éves koromban én már a Mediterrán (Földközi ahogy mi Magyarok hívjuk) tengerparton játszottam hatalmas hegyek között, de tengerben már 6 évesen is fürödhettem (igaz az még "csak" az Adria volt). De pont ezek az élmények, meg az Alpok stb döbbentettek rá igen fiatalon, - főleg mikor visszajöttünk Spanyolból - hogy baromira unalmas környéken élek. Képzeld már el, milyen lehetett Aguadulce után, visszatérni a hajdúsági síkságra, ahol a legérdekesebb objektum Debrecentől északra a Nagyerdő nevű hatalmas facsoport volt, meg esetleg a mára már kiszáradt Vekeri tó (ami már akkor is csak derékig ha ért).
    Ez egyébként később mikor erre-arra leléptem (MO-n belül Veszprémben élet megy ideig) (külföldön Málta, Szlovákia, Ciprus, Ausztria, Németország -- ezek a hosszabb tartózkodások, sima utazás szempontból sokkal több helyen voltam) akkor mindig szempont volt, hogy a táj sem lehet egy üres síkság. Ezért nem mentem még azóta se Hollandiába, pedig az évek során többször is lett volna lehetőségem eljutni. Ahogy 2018-ban Dániába is, de az sem mozgatott meg különösebben.

Békésben még az is rossz (jártam ott többször), hogy olyan mint Donyeck, ha egy-két falut láttál, az összeset láttad. Csak Donyeckben legalább a táj hullámos volt, Békésben meg pontosan az van amit írsz. Minden felszántva, 1-1 fasor, és tíz kilométereken át a világon semmi érdekes.

Új hozzászólás Aktív témák