- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
Upsz. Vannak "fontosabb" infók:
"Legfrissebb értesülésem szerint a korrupció mértéke változni fog, a hivatalos szöveg alapján:
Jelenleg a korrupció minden szerveren 1%. Április 28-án (hétfőn) át lesz áll� tva mindenhol 20%-ra és ettől kezdve emelkedni fog minden héten 10%-al, am� g el nem éri a 100%-ot. Kérlek titeket informáljátok a közösségeteket erről, hogy legyen elég idejük fejleszteni az épületeiket. (Mármint a Helytartó székhelyére gondolnak. )"
Ráadásul elég gáz:
50% bevezetésnél, brrr -
Allien
veterán
Az, hogy 80 tag, az smafu infó.
Én is voltam egybe, de nem nagyon ismertem meg csak pár emberkét. Másrészt, ha a szövi nagyon szét van szórva területileg, azért nem olyan könnyen tudnak reagálni. Ki a fene fog 10 órás távolságra katonai sereget küldeni, amikor ráadásul ez a hadihajóknak sokkal több? Ha meg a közelben lévő szövitársak éppen nincsenek bent, akkor az nulla.
Ez nem olyan, mint a hóditóban van. Ott 4-n vagyunk egy szöviben, de, ha az a négy átjön ide, az a 80 pakolhat, és mehet csicsikálni.
Na jó, ez persze kamu duma, de azért végig lehet gondolni, amit leírtam. A szöviből kiléptem, és azért mostanában is találkozok azokkal, akik bent maradtak. Nem egynek ott az "i" betücske, azaz inaktívak. Akkor nem ér semmit se az egész szövizgetés. Főleg, mert vannak infók a játékkal kapcsolatban, melyek nem biztos, hogy mindenkinek eszébe jutnak. Anno, a hóditóval kapcsolatban, szerencsém volt, nagyon jó szöviket, és nagyon jó ellenfeleket találtam, de az adu ász infókat pl személyes "Hóditós találkozókon" tudtam begyűjteni. -
Allien
veterán
De, mivel jöjjön vissza, amikor nincsen serege?
Igaz, képezhet, de elég nagy hülyeség lenne ezért megsértődnie. Én is tapasztaltam, pár inaktív "visszajött", na bumm. Még levelet se kaptam. Lehet, csak benézett, és lépett tovább, ergo, újra inaktívvá válik. Én nem rinyálnék.
Másrészt, ez a leggyorsabb nyersanyag "bányászat", és a leggazdaságosabb. Ha most össze számolnám, az elmult hétvégén mennyit szedtem össze...
Most ugye 3 városom van a gammán. Az egyikkel járok fosztogatni (amúgy is ott a seregem). Annyi márványt szedtem össze, hogy már "kénytelen" voltam a márványos szigetemre küldeni belőle, mert itt nem fért be a raktárakba (mert ez kristályos, de többet "termelt" fosztással, mint a másik kettő a bányákban).
-
Allien
veterán
Nem. Kezdetben nem tartom sok értelmét a rejtekhelynek. Minden más fontosabbnak tűnik (számomra). Persze késöbb más a helyzet. A kémkedés függ a rejtekhelyed szintjétől, és a benne lévő kémektől. Minnél több van otthon, annál több dolgozik a felderitésen.
Másrészt, nézni kell a lebukás kockázatát.
-
Allien
veterán
Ez sokmindentől függ (taktika, és mennyi időt ülsz a gép elött).
Pl most a negyedik szigetet fogom költöztettni. Én úgy csinálom, hogy első körben fogadó. Aztán raktár, és barakk, a sorrend majdnem mindegy, az első szint aránylag gyorsan megvan mindenből. A lényeg, hogy költözésnél nem viszek semmit, csak amit az 5 hajó elbír.
Minnél hamarabb oda érjek. De, szinte azonnal megy 300 bor, márvány, kristály, kén, és kevés fa (max 750). Ennyi fér be raktár nélkül. Ezek után, számomra a legfontosabb a lakosság növelése. Erre elvileg a fogadó emelése a legjobb. Holtidőben esettleg múzeumot is érdemes, az üressen is +50.
De, ami igazán durva, az a lakosság átmenekitése.
Tehát, a többi városomban maxra húzom a bor felszolgálást, és képzem a parittyásokat. Amikor össze jön 10 felett, vagy a képzett mennyiség, küldöm át (ezért kell a minimum egyes szintű barakk). Tehát, amikor átért, és a városházát éppen felfejlesztettem, lefokozom a parittyásokat.
A régi városban a lakosság hamar vissza termelődik, az új meg mint a lufi, felfújódik, és kezdődhet a termelés. Igaz, sokáig nem fejlődik igaziból a város, tehát pl helytartót fel se húzom jó darabig (korrupció nem érdekel pár hétig), illetve, esettleg egyes szintre, mert az csak fa kérdése. Az meg, amikor lefokozom a parittyásokat, vissza jön, erre is figyelni kell.
De, ha ez a második szigeted, nem biztos, hogy ez a lakosság átmentős megoldható igaziból. Ergo, számomra a barakk is felejtős. Igaz, ha megtámadják ezt a várost, tudnak fosztani, de eleinte szinte semmit, max pénzt, azt meg mindig elköltöm. Nem halmozok fel, mert max háboruskodásnál van értelme sok-sok pénznek. De, most inkább befektetem. Ha másba nem, a piacon veszek olcsón fát, azt rakom a bányákba akár. Vagy, ami nagyon jól jöhet, az a kereskedelmi hajó. Abból sose elég.
Most 40 van, és ha nagyon nekiállok kereskedni, ez is kevés, mert ugye közben kellenek az anyagmozgatások a szigetek között is.
-
Allien
veterán
Keress minnél több áldozatot, persze, minnél közelebb.
Eddigi rekord pénzben 40E volt. De, mostanában, mivel mínuszban vagyok a seregek miatt, kénytelen vagyok rendszeressen fosztogatni inaktív városokat. Igaz, meg tudnám oldani másképpen is, de, rákaptam az "ízére", ráadásul, vissza jött a szabi alól az, aki miatt rágyúrtam a seregekre.
Utolsó fosztásom, 11E pénz, 4E fa, 650 márvány, jkevéske bor, és 700 feletti kristály, mindössze két kardossal.
Ami az inaktivitást illeti, a kilépés mellett (fent) van a verzió szám, arra rákattintasz, és megtalálod (elöbb-utóbb) ezt a részt is:
"Feature - Inaktivitás törlés azonnal végrehajtódik
* Phase 0: Ha valaki nem csinál semmit a regisztrálás utáni 5 órában, az account azonnal törlődik.
* Phase I: Az első 7 napban: - Inaktívig idő: 2 nap - Törlésig az inaktív idő: 2 nap
* Phase II: Két héttől egy hónapig: - Inaktívig idő: 7 nap - Törlésig az inaktív idő: 4 nap
* Phase III: 1 hónaptól 3 hónapig - Inaktívig idő: 7 nap - Törlésig az inaktív idő: 14 nap
* Phase IV: from 3 hónap után: - Inaktívig idő: 7 nap - Törlésig az inaktív idő: 30 napAmúgy, hogyan tudna leamortizálni?
Épületet NEM tudsz veszíteni, CSAK nyersanyagot, ami ugye vissza termelődik egy idő után, illetve, ha van sereged, az megfogyatkozik. Esettleg, ha többször támad, akkor el is fogyhat. EZ a legnagyobb érvágás, mert a katona a lakosságból vonódik le, amikor kiképzed.
emre33, foggalmam sincsen pontossan, milyen szakciók vannak erre. Asszem "törés"-nek hívják, és valszeg a fórumon írnak is róla, de eddig nem jutottam el idáig, szerencsére.
-
Allien
veterán
Nem tudom pontossan, mikortól lehet elhagyni szigetet, mert az elsőnél már 3 városom is volt.
De, már meg se tudom számolni lassan, mennyit hagytam ott. Szinte, mint egy cigánytábor, úgy érzem (nem kapok megfelelő támogatást, arrébb állok).
Pedig, megpróbálom felderíteni a lehetőségeket, pontosabban, a bányák szintjét, és a városok szintjét. De, mostanra kezd kialakulni, bár, még most sem vagyok elégedett, csak kezdek bele törődni, hogy kevés ilyen idióta van, mint én, hogy tolom ezerrel a bányákat.
Ráadásul, ennek ellenére, rittkán kűzködök nyersanyag hiánnyal, de az se a fa. Tehát, nem értem, más városok miért nem raknak bele. Van, aki semmit se, na ezekre rászállok. Eddig egy törölte magát, a másik szabizott.
Ami a bontást illeti, akkor a legjobb, ha nem sürgős, tehát, van időd kivonni a maximumot.Ez nem is olyan könnyű, külömben. Először is, vigyázni kell, hogy bontásnál ne bonts többet, mint ami a raktárba férne. A másik, hogy ilyenkor fontos, hogy a kereskedelmi kikötő aránylag magas szintű legyen, hiszen sok-sok anyagot kell mozgattni (min 5-s szint javallott). Szintén fontos, hogy mennyi kereskedelmi hajód van, és még arra sem árt figyelni, hogy ha költözni akarsz, ahoz minimum 5 hajó kell, indulásra készen a kikötőben.
Vannak épületek, melyeket nem lehet lebontani, mint pl városháza. Figyelni kell, hogy a múzeumokat más szigeten fejleszteni kell, hogy oda át lehessen húzni az egyezményeket. Kereskedő poszt, nagykövetség (ha van másutt is), akadémia, városfal, hajógyár, rejtekhely, műhely, szinte azonnal bontható. Barakk is egyes szintre, vagy a hajógyár maradhat egyes szinten, ha támadástól tart az ember. A következő bontási hullám már komolyabb, és ilyenkor már a bányákban se érdemes dolgoztattni, mert azt az anyagot is el akarnád szállítani, és akkor sose lesz vége.
Jöhet a helytartó székhelye, fogadó szintén lebontható, raktár is, mondjuk 2-3-s szintre. Tehát, marad a végére össz, a városháza, ker. kikötő, raktár. Majd ahogy kiürült a raktár, azt is lebont, bepakol, majd a ker kikötö is, egyes szintig. Amikor elment az utcsó hajó, azt is le lehet bontani, de azt már nem tudod elvinni (de a pakolás végét meg kell várni bontásig).
Akkor tudod elhagyni a szigetet, és ez NAGYON fontos, hogy ha minden a szigetről induló hajó célba ért. Tehát, ha mondjuk hadi hajókat nagyon sokáig bent hagytad, és a végén küldöd el őket, az nagyon gáz lehet, a több órai út miatt. Amikor már csak a városháza áll mondjuk, de az új hely még nincs meg, lehet várni az elhagyással, mert a bent lévő lakosság azért pénzt termel.
Most kiszemeltem egy szigetet, de várnom kell, nincs szabad hely, de van 2 inaktív. Rá kell csapnom a lehetőségre, ha lehet, mert a fa 20-s, a bor 15-s szintű. Ez eddig a legerősebb sziget ilyen szempontból, amit eddig láttam itt, a környéken. -
Allien
veterán
1-s szintű város felejtős, max pénzt tudnál hozni, de valszeg nem nagyon van neki. Ha mégis, akkor meg ez nem az első városa, azaz lehet serege, és akkor vissza jöhet rád.
Itt is ilyen lehet, átküldött pár katonát az új helyre.
A net arany, ha mínusz, az azt jelenti, hogy a "nyereség"-ből kivonják a "fentartási költség"-et, ezt a bal oldalon lévő arany kupacra kattintva pontosabban láthatod. Akkor gáz, ha nincsen pénzed.Ez azért lehet nagyon gáz, mert ha elfogy a pénzed, első sorban a seregedet lefokozza a rendszer. A katonák vissza vedlenek lakossággá. Ezt meg lehet előzni, a nyersanyag bányászását, vagy a kutatást úgy kell belőni eleinte, hogy sehogy se kerülhess minuszba. Késöbb ezzel nem lesznek gondok, elvileg.
A lényeg, a lakosság minnél gyorsabb növelése, szinte minden áron.
Azaz, pár dolgot kell csak eleinte az egekig felhúzni, párhuzamossan (szvsz). Ez természetessen a városháza, és a fogadó. Persze, mondjuk amikor a 3., 4. város kerül húzásra, már egyébb technikák is bejátszanak, de ez most Nálad mellékes.
Pl múzeumot is lehet késöbb felhúzni (vagy éppen minnél hamarabb, és emelni ezt is 3-4 szintet). Tehát, eleinte mellékesnek nevezném, hogy pl a városfal milyen fejlett, mert amíg nincsen sereged, íjászokkal, addig szinte semmit se ér. Rejtekhely is pazarlás eleinte. Hajógyár is (bár, itt lehet egy erősebb flottára támaszkodni a fosztások elkerülése végett). Én tuti, hogy a városházát minnél hamarabb feltornáznám legalább 8-ig, de inkább 10-s szintig (természetessen a lakosság miatt), bár ez erőssen függ a sziget bányaszintjeitől, mennyi munkás dolgozhat ott. Ha már maximumon dolgoznak, és már pozitív a lakosság pénz termelése, akkor lehet a városházához igazitani a többi épületet.
Szigorúan szvsz! -
Allien
veterán
Ugyanmár. Azért inaktív, mert a gazdija egy ideje felé se néz. (ilyenkor ez zárójelben megjelenik egy "i" betücske) Ha továbbra sem lép be, egy bizonyos idő után törlődik a rendszerből. Akkor meg miért ne lehettne lefosztani? 24 órán belül 6x lehet max támadni egy várost. Ha mégis meggondolná magát, akkor se lehet túl nagy károkat okozni egy városban sem. Eddig egyettlen egy jött vissza inaktív módból, neki írtam is egyből, hogy akkor nem támadom, de késöbb meggondoltam magamat, mert épp a szigetemen volt, aránylag magas szinten volt már, és egy darab fát se rakott bele a közösbe. De, megelőzött, valszeg érezte, hogy ez nem neki való, és tényleg törölte magát.
Eleinte, csak vélettlen szerüen támadgattam, meg is lett az eredménye, mert egy városból elindult felém egy akkora sereg, melyre addig nem is mertem gondolni. Én, akkoriban olyan 10-20 fős seregben mertem gondolkodni, és jött felém 200.De, letárgyaltam az emberkével, és vissza vonta támadását.
Szerencsémre, a hóditóban eltöltött kemény "évek" alatt megtanultam a legfontosabbat.
(diplomácia) -
Allien
veterán
Ezek szerint, kristály szigetre kerültél. No para!
Az akadémiához nem kell márvány. Azt nyomhatod felfele. Nem kell minden áron a benne kutatók létszámát növelni, de, a lehetőséget emelheted. A másik a kereskedő poszt, ezt érdemes emelni. De, ha már első szintre felhúztad, ki rakhatsz a piacra cuccot, pl fát, vagy kristályt. Ha megveszik, veszel márványt, és máris tovább fejlődhetsz. A másik lehetőség, barakk, majd parittyások. Bár, ez csak eleinte látszik jónak, mert inkább a kardforgatók kellenének, de ahoz megint fejleszteni kell.
A lényeg akkor is az, hogy a környező szigeteken keresel inaktív országokat. Lehetőleg piros tetőseket, mert azokban már van anyag is.
Elég 2-3 parittyás egy fosztásra. Ha hoznak valami komolyabb cuccot, akkor happy, és vissza kell járni napi 4-5 támadással.
Ha meg alig-alig hoztál, akkor lehet tovább keresni. Itt egyedüli gond, hogy kell megfelelő számú kereskedő hajó (tehát egynél több).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -45% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest