Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• flintnovik

csendes tag

válasz nemethbalazs #99060 üzenetére

Hát a a T43p-be is modolhatsz 2048x1536 IPS-t, ha akarod kicseréled ledesre a háttérvil-t és sata I-re modolod, ugyanez T60-nal, "Frankenpad" T61 alaplappal (több ram, jobb proci lehetősége)
    De x201-hez is csinálnak "x210" néven talán 7 v. 8. genes intel procis lapot, 3:2-es 2880x valamennyis kijelzővel, és x60-hoz is gyártanak újabb (6. gen(?)) intel procis lapot, mindez csak pénz kérdése, és hogy mennyire szeretnél egy laptopot támogatás nélkül, azaz ha valami tönkremegy, kb. magadra, a kínai 51nb fórumra, és arra a pár száz vevőre vagy hagyva.

Személy szerint csak T420s-t és T420-at modoltam FHD kijelzővel, de mivel ott ehhez épp elég lane van a LVDS-en, az egy átalakító csak, gyakorlatilag plug and play, semmi forrasztás. Aztán a T420/T430-nál (nem s model ami melegszik, merül nincs rollcage váza) szerencsés töltő-alaplap-proci-ram kombó szükségeltetik (teljesen véletlenszerű, de főleg a cpu áramellátását szolgáló voltage regulator ic-k (?) okozzák a hibát, melyet egyébként az átalakító kijelző mögé helyezésével jórészt ki is lehet küszöbölni, így rosszabb esetben is csak fél-1 óránként villan egyet egy tizedmásodpercre kb. mondjuk így meg érdemes valami kis szivacsot v két oldalú ragasztót rakni a kijelző mögé h ne nyomja foltosra alatta az a pcb akármilyen vékony is.)

X220-at egyszer próbáltam 1440p modolni, csodálkoztam is, hogy milyen aranyos kis narancssárga jelző led van benne.. majd mikor büdös kezdett lenni rájöttem h az ott egy smd tranzisztor, és nem biztos, hogy rendeltetésszerűen működik. azóta is kérdéses, hogy az alaplap még mennyire él, bár azt "csak" 10 k lenne cserélni ami a 30 ezer huf mod+kijelzőhöz képest nem annyira sok.. csak reménykedek h a kijelző túl élte. egyébként ha jól tudom 12.5" 1440p-ből nincs olyan ami matt, vagy nem olcsón..
    nekem a fétisem az lenne hogy 1920x1200 legyen, de az nincs rendes márkából (Boe Hydis, Au Optronics, IDtech, Samsung, LG), 2560x1600 13.3"-on, és még háttérvilágítást is gyártani hozzá (macbook kijelző), na az már nekem is túlzás egy kicsit.

edit:
    btw:
    4chan - technology - thinkpad general
    reddit thinkpad sub

Új hozzászólás Aktív témák