- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz
fcsaba89 #24149 üzenetére
Nem feltétlen kell IT-ben otthon lenni. A Google+Fórum elég sokat tud segíteni. Egy kis műszaki érzék azért nem árt. Értem mire célzol. Erre azt tudom mondani, hogy ha túl kockázatosnak érzed a dolgot, akkor inkább maradj "kulcsrakész" Edge-s megoldásnál...Az eddigiek alapján nézz szét, keresgélj, és döntsd el melyik alternatívát választod.
-
MrSealRD
veterán
válasz
fcsaba89 #24143 üzenetére
"A néha napján egy kis játék..." - nálam szintén feltétel volt.
Amióta megvan a gép nagyon jó kis házi mini LAN-Party-kat rendezünk a párommal.Hiába no, tesztelni kell az új vasat.
A kis beruházás pontosan az alkatrészcserét jelenti. Még pontosabban azt, hogy ami a gépben éppen van, egy jobbra cseréled. Ami benne volt, azt meg eladod...
Itt most arról beszélünk, hogy használtan vásárolsz. A garancia olyan dolog, ami eladónként eltér. Ki ennyit, ki annyit vállal rá. Olyan gépet érdemes megvenni amire azért van legalább 1 hónap...de ha többet ad valaki az csak jó. Mivel Thinkpad-ekről beszélünk ezért elég kicsi az esély rá, hogy valami csak úgy megpusztuljon benne, de ritkán előfordul - mivel az ördög nem alszik...hiszen kockázat mindenben van.
Ismét feltételezés: Megveszel egy gépet. Lehetőleg amíg garanciás, vagy amíg le nem tesztelted alaposan nem jó ötlet cserélgetni benne bármit is. Előbb legyen meg a bizonyosság, hogy minden rendben van az átadott géppel. Ha ez megvan, akkor mehet a lego-system...
Amit érdemes lehet cserélni: (Ez kicsit szubjektív lesz, mert én ezt már végig gondoltam a saját esetemben)
CPU: A fent vázolt esetekben sima ügy, csak be kell szerezned a kiszemelt példányt.
Hűtés: A gép korától függően érdemes lehet ezt is egy újra cserélni. Ez teljesen opcionális..ebay és hasonlók lesznek a barátaid főleg.
RAM: 8GB a max amiket ezekbe tuszkolni lehet. A T61 esetében Moddolt BIOS szükséges és mivel DDR2-ről van szó 2x4-es kiépítésben ezért biztos hogy kb 25K körül alakul az ára egy ilyen szettnek, de nem kell elesni tőle.(Jah, és nagyon valószínű, hogy külföldről fogod berendelni mert itthon horror amibe kerül
A T400, X200/x200s esetében mivel DDR3 így 10-12K-ból megúszható.
HDD: vagy inkább SSD. egy 64/96/128GB-os...ez lényegében attól függ mekkorára van szükséged és mennyit szánsz rá.
MultiBay keretet használva a DVD helyére egy notebook HDD-t tehetsz ha az SSD mellett szükséged van a nagyobb tárhelyre is.Talán ezek ilyen első körös elemek...felméred mi a helyzet és átépíted kicsit.
Talán még egy nagy 9 cellás akku-val lehet fullosítani az ilyen gépeket...persze csak ha kell. -
MrSealRD
veterán
válasz
fcsaba89 #24130 üzenetére
Érthetőek a igényeid. Tételezzünk fel egy pár alternatív esetet.
1. T61-ből van 14"-es változat jó felbontással. Egy-két dolgot cserélsz benne, és a mostani kereted kb 60%-ból van egy nagyon jó géped szerintem felhasználástól függően még 3 évig biztosan elégedett lehetsz vele. (Akár hosszabb ideig is.)
2. T400-nál eleve adott, hogy 14"-es a kijelző. Jobbak a lehetőségek mind fogyasztás mind erő tekintetében. Némi beruházással kb a kereted 75%-ából egy időtállóbb géped lesz mint az előző esetben.
3. X200/x200s 12"-es kijelző, kicsit magasabb ár tartozik ide, de szintén elég jól jársz. Lehetőségek tekintetében kb egyezik a T400-al.
4. Nem rossz az EDGE sem, és nem lebeszélni akarlak róla mert személy szerint nekem mindegy melyik gépet veszed. Neked viszont egyáltalán nem mindegy, ezért jó ha látod milyen lehetőségek állnak előtted, ezért gondoltam mutatok párat.
Egyébként:
Ha ennyire fix igény az SB és a HD3000, akkor tárgytalan a többi típusok vizslatása. Ezen az áron ez lesz a legesélyesebb befutó. -
Chaser
legenda
válasz
fcsaba89 #24130 üzenetére
T60-61-ből vannak 14"-osak. Nem olyan egetrengető fogyasztásuk van ám
A 14-es T60-am 9 cellás akuval 4.5-5 órát elment 90% körüli kapacitással. Persze HD3000-et nem fogsz belefaragni az biztos. 14-esből még ott a T400 amit nagyon dícsérnek, abban már vannak erősebb vga-s verziók is ha jól tudom, amik lekapcsolhatóak az integrált intelre. Cpu-ból meg vehetsz elég erőset bele ami hoz i3 szintet.
-
MrSealRD
veterán
válasz
fcsaba89 #24119 üzenetére
Korábban teljesen kizártnak tartottam, hogy használt gépet vegyek. Most mégis egy használt T61-et vettem nemrég. Utólag belegondolva nagyon jó választás volt ez a gép.
Légy tisztában a rövid és hosszabb távú igényeiddel a legapróbb részletekig(mérettől, processzortól a billentyűzetig) és ennek megfelelően dönts. A keret már megvan, és ennyiből igazán jó T vagy X szériás gépet kaphatsz. -
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
fcsaba89 #24119 üzenetére
Szerintem nagyon jó kis gép ez az Edge, viszont most láttam, hogy az aksija az beépített. Persze mindenkinek más a fontos, viszont ez nálam nagyon nagy fekete pont.
190 ezer elég sok, így megértem ha nincs több, viszont ha mégis van, akkor 212 ért van T410
Kicsit lassabb ugyan, de T-s és 3 év garancia jár hozzá, nah meg a kijelző sem fényes. Persze ha a 190 is nagyon nehezen jön össze, akkor tárgytalan. Nem nyúlsz mellé az edge-el, csak engem zavarna, ha majd öt év múlva szeretnék aksit cserélni és nem tudnék.
Üdv
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
fcsaba89 #24111 üzenetére
Hali!
Nekem ugyan még nem volt edge-m, de annyira jókat mondtak róla a ph tv-ben, hogy biztosan szuper. Bár azt hozzáteszem, szerintem akkor nagyon jó vétel ennyiért ha új, ha nem az, akkor én maradnék a T-nél. (Esetleg x, egyetemen szuper ha nagyon mobil a géped) De ha új, akkor szuper.
Üdv
GáborUI: Elnézést a dupla hozzászólás miatt, nem tudom miért volt ez.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
fcsaba89 #24111 üzenetére
Hali!
Nekem ugyan még nem volt edge-m, de annyira jókat mondtak róla a ph tv-ben, hogy biztosan szuper. Bár azt hozzáteszem, szerintem akkor nagyon jó vétel ennyiért ha új, ha nem az, akkor én maradnék a T-nél. (Esetleg x, egyetemen szuper ha nagyon mobil a géped) De ha új, akkor szuper.
Üdv
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple asztali gépek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Óvodások homokozója
- Synology NAS
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest