Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz
metal01 #80182 üzenetére
T420-nál előfordul egy rendkívül idegesítő hiba. Bekapcsoláskor random a ThinkPad logóig sem jut el a gép. Ilyenkor egy ki-be kapcsolás után OK a dolog. Majd szintén random, ha újraindítom a gépet (pl. valami frissítés telepítése után) ismét a logóig sem jut el. Ki-be kapcsolás után OK. Ami hibalehetőséget kizártam: RAM, SSD, dokkoló, tápkábel, maga a gép (mert egy T520-nál is volt már ilyen). Ami maradt: caddy és/vagy a benne lévő vinyó. A Lenovo Solution Center a vinyónál a SMART Drive Self Test-re "warning"-ot dob. Minden más tesztje ok a vinyónak. HDS-ben is hibátlan. Okozhatja ezt a random fagyást a bekapcsolásnál a vinyó? Illetve a caddy lehet hibás?
Úgy néz ki, hogy sikerült a hibát megtalálni. Szétlegóztam a gépet. Mindenféle kombinációt kipróbáltam. SSD, HDD, caddy, RAM ki-be, csere, stb. Ugyanúgy jelen volt a fagyás hiba. Kifejezetten akkor jelentkezett, amikor dokkon kapcsolom be, ill. indítom újra a gépet.
A BIOS-t downgradeeltem 1.46-ról 1.37-re. Most úgy néz ki, hogy megszűnt ez a hiba. Valamint ez a BIOS kezeli a RAM tényleges órajelét (nincs korlátozás). Így most 1600-on mennek a RAM-ok, és nincs fagyás.
Hogy mi köze a BIOS-nak a dokkon való fagyáshoz passz, de ha esetleg valaki találkozna vele akkor ez lehet egy opcionális megoldás.
-
corevalue
csendes tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Házimozi belépő szinten
- Battlefield 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Akciókamerák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- ASUS TUF F15 gamer laptop, i5-11400H, RTX 3050 Ti, makulátlan állapotban+ajándék
- Garanciális // Lenovo Legion 5 // i9-14900HX // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4070 // 240Hz
- Acer Predator Helios 16 // i7-13700HX // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4070 // 240Hz
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Formula OC RX 6900 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest