- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
franc0
őstag
Nem tudom mi a pék van, de mostanában tele az apró jó ajánlatokkal TP fronton...
Ami bosszantó, mert van már 2 laposom és egy asztalim, de alig bírok magammal... -
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #25570 üzenetére
Én a T60-am touchpadját is szerettem. Nagyon jó volt a felülete és hibátlanul vitte a kétujjas scrollt. Nekem ennyi már elég. Persze nem túl nagy, de nekem sose ütközött az ujjam a szélébe. Mac-en is mindig csak a közepét használtam, mert ilyen hülye autista vagyok
Nemrég kaptam a cégtől egy ProBook 4530s-t, szerintem ennek is frankó a touchpadja, viszont itt sokat kellett állítgatni míg eltaláltam a kényelmes érzékenységet.
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #25548 üzenetére
Én bevallom sznobizmusból nekiálltam megtanulni a trackpointot 8 év touchpad után (asztali nem volt, csak laptop minden nap). 1 hónapba került, míg elfogadhatóan tudtam vele navigálni.
Egy jó multis touchpad azért jobb szerintem.De nem a Lenovoé. Ez a recés felület kurvára borzalmas, mintha rá akarnának kényszeríteni a trackpointra.
-
-
franc0
őstag
"nincs olyan fogalom, hogy bontott gép, csak olyan, hogy új meg használt. attól hogy ez bontott volt, még lehet új, szóval én ezt a vonalat nem erőltetném"
Így visszaolvasva erre még reagálnék.
A gép egyértelműen refurb (bontott fólia, hiányzó Win matrica a palmresten, hiányos matrica a dobozon, SSD nem a gyári, Type eltér a gép alján és a számlán). Erről sehol sem tájékoztattak, ergo jogosan érezhetem magam átverve.
De főleg: a webshopban és a számlán Type 2808CTO van, a gép alján pedig 2808CYG. Szerintem egyértelmű hogy nem azt kaptam amit kértem, ergo jogos igény a pénzvisszafizetés.
Vagy rosszul látom? -
franc0
őstag
Hozzáteszem, a gép egyébként a leírt hibától eltekintve abszolút rendben van, szívesen megtartanám ha ez nem lenne.
Azon is gondolkodtam, hogy hétfő reggel az első utam nem az iponba, hanem a szervizbe vezessen, hogy meg tudják-e csinálni. Csak az a baj, hogy azonnal nyilván nem tudják, én meg nem akarok kicsúszni az elállás határidejéből. -
franc0
őstag
Nem azt vettem.
Nem a doboz volt felnyitva, hanem a fólia amibe a gépet rakják.
A szubjektív elemekből nem indulnék ki. A lényeg hogy a gép sérült, a kijelző kávája a bal zsanér mellett eláll fél centire. Ennek hatására a műanyag fólia (amin a Lenovo és a T400s felirat van) elkezdett feljönni és ocsmány.
Az "örüljek neki hogy ennyiért megkaptam" kifejezést a jog nem ismeri.
Senki sehol nem írta le, hogy ez nem egy érintetlen, tökéletes gyári gép. Ergo nem azt kaptam amiért fizettem, ez tény. -
franc0
őstag
-
franc0
őstag
válasz
franc0 #24718 üzenetére
Mint látható a posztok időpontjából, alaposan megrágtam kell-e most ez nekem. Megrendeltem végül. Remélem át tudom venni még ma, hétvégén jól jönne.
Slim T-ből csak ez és a T410s van 1440x900-al, valószínűleg ez így is marad a 16:9 térhódítása miatt.
Egyébként ahogy utánanéztem, a T400s típushibája a palmrest repedése, amire én előszeretettel tehénkedek. Na majd meglátjuk...
-
franc0
őstag
-
franc0
őstag
Hamár előkerült az akkun sípolás téma...
T szériánál melyik az első, amelyiknél nincs jelen? T410?
X200 és X201 érintett?személyes tapasztalat érdekelne, thinkwikit én is látom
-
franc0
őstag
Van egy kérdés amit már régóta meg akartam kérdezni.
Mi a fenére szolgálnak azok a recés részek a fedlapon? -
franc0
őstag
Az alkatrész kódja 26R9074.
Szervizkönyv -
franc0
őstag
Ha most valaki új gépet akar venni, ez a T420s elég jó árban van valamiért, főleg ha a forint jelenlegi helyzetét nézem...
-
franc0
őstag
válasz
mitulabattyi #24310 üzenetére
Nem baj, ha nem hívod fel rá a többiek figyelmét
Mondjuk nekem nem válaszolt még. -
franc0
őstag
Érdekelné valamelyik kartársat egy ThinkPad T61 (8898-AQG) 4:3 kijelzővel?
T8100(2.1GHz), 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1024x768 LCD, Intel X3100, CDRW/DVDRW, Intel 802.11abg wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 6c Li-Ion, WinVista Business 32
64%-os akku, magyar bill. -
franc0
őstag
válasz
tototos #24073 üzenetére
Pont ezt jártam körbe a hétvégén, T8300 lesz a megoldás. Ebayen 50$ körül osztják. Esetleg betársulnék a rendelésbe.
Viszont le kell csekkolni, hogy az alaplapod fogadja-e a Penryn procikat. Itt a lap alján megtalálod az alaplapok kódját. -
franc0
őstag
A T61-em (14" wide) touchpadja nem támogatja a kétujjas scrollt, míg a T60-am például tudta.
Van olyan lista, ahol FRU alapján meg lehet nézni komplett palmrestre vagy touchpadra, hogy melyik tudja? -
franc0
őstag
válasz
mutyuru #23779 üzenetére
SSD-nél a vezérlő típusa a legfontosabb. Ezt az információt nemhogy a webshopokban, de általában a gyártó weboldalán sem tüntetik fel.
Szóval vagy elhiszed nekem, vagy te is hónapokat töltesz SSD cikkek olvasásával
Ez a legjobb ár/érték arányú SSD, megkérdezheted a szakmai topikban is. Főleg mivel neked csak SATA1-et tud a géped, így totál felesleges high-end modellre költeni. -
franc0
őstag
válasz
Dr. Oid #23108 üzenetére
TPfancontrollal magad is szabályozhatod a ventit.
-
franc0
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #23027 üzenetére
Csak a DVI-t.
-
franc0
őstag
Inteles T61 és Advanced Mini Dock párosnál hogy lehet életre kelteni a DVI-t? Nálam nem akar működni.
-
franc0
őstag
válasz
Chaser #22893 üzenetére
T1300, T1400, T2300, T2300E, T2400, T2500, T2600, T2700, T5500, T5600, T7200, T7400, T7600 biztosan jó bele.
Honnan? Lenovo support -> Product&Parts detail -> System service partsMondjuk szerintem nem igazán éri meg ezzel pöcsölni, max ha találsz olcsón T7400-at vagy T7600-at. De ezeket aranyárban adják...
Az enyémbe T9500 lenne a legnagyobb, ami már érezhető lenne T7300-ról, de minimum 25K-t kérnek egy ilyen prociért... hát a lópikulát. -
franc0
őstag
válasz
soldi3r #22827 üzenetére
Most nyomhatjuk az elitista szöveget, de ami Edge volt a kezemben (típust ne kérdezd..), az azért nem volt annyira szar. Kb félúton egy átlagos gép és egy T között.
Persze én is használt T410-et vennék, de az emberek többsége sosem vesz használt laptopot.Chaser
Én csiklónak hívom -
franc0
őstag
Ha van egy T61, amiben nem N-es WiFi van és kicserélem a kártyát N-esre (nyilván megfelelő FRU-val), akkor kell még valami az örömhöz, vagy csak ennyi a teendő?
-
franc0
őstag
válasz
Zoroaszter #22750 üzenetére
Rossz a kérdés, mivel van olyan amire 3 van, van amire 1.
Előbbiek a jobb gépek, de nem lesz olcsó.. -
franc0
őstag
válasz
riszter #22273 üzenetére
Igazából a memória és a vinyóméret pont az, ami keveseket érdekel a használt ThinkPad vásárlói közül.
Típus, CPU, VGA, felbontás, akku. Ezek a legfontosabbak.
Az a T61-es elég olcsó volt annyiért, még én is vettem egyet pedig egyáltalán nem volt tervben.
Szerintem 50-55-öt ér most a géped. -
franc0
őstag
válasz
Chaser #22039 üzenetére
Egy nagyon kicsit hangosabb a T61, de abszolút rendben van szerintem. (T2400+GMA950 vs T7300+X3100).
Tegnap szétszedtem takarítás és pasztázás végett. A hűtőben szerintem egy picit kevesebb az anyag mint a T60 esetében. A legalacsonyabb CPU hőfok amit elértem idle 30 fok (dokkolón, maximum battery life power plan mellett).
Az akkum jól bírja, 100%-os hatcellás, viszont kilóg...a gép maga is testesebb, mint a T60. A hangszóró az sokkal jobb, a gép kevésbé recseg. A bill viszont némileg kevésbé komfortos (még így is nagyon jó), a kijelző fényereje jobb, viszont a touchpadom nem tudja a kétujjas scrollt.
Igen. -
-
franc0
őstag
Két rövid kérdésem lenne:
Valaki belefutott már ebbe a hibába? Mi a megoldás?
Jól tudom, hogy GMA950-es T60 alá hiába rakok DVI-s dokkolót, nem fog működni a DVI? -
franc0
őstag
Azt azért tartsuk szem előtt, hogy a fórumokra arányaiban jóval többen írnak, akiknek bajuk volt a termékkel.
Nekem sem a Vertex2-vel, sem az Intel 320-szal nem volt problémám. -
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #21550 üzenetére
Én sem értem mi nem érthető a számozáson, EZEN lista alapján szerintem minden egyértelmű.
-
franc0
őstag
válasz
mazsonpopo #21259 üzenetére
Ennyi készpénzzel a lábamat nem tenném ki az ajtón. ATM közelébe kell lebeszélni a talit és nincs gond.
-
franc0
őstag
válasz
Chaser #21237 üzenetére
".nem értem mért kell levenni valamit és pár nap múlva feltenni, főleg hogy bünti is jár érte"
Szerintem meg teljesen érthető és felháborít hogy büntetés jár érte (mondjuk még nem kaptam). A hirdetéseket időrendben csökkenő és nem pedig utolsó up szerint csökkenő sorrendbe állítottam azon logika mentén, hogy a jó ajánlatokat pillanatok alatt elkapkodják. Amit régóta hirdetnek, ott valami nem kóser. Az ár, a termék vagy az eladó.
Ezzel nem hinném, hogy egyedül vagyok. Ha mindig szem előtt van a hirdetés, könnyebb eladni. -
franc0
őstag
válasz
Chaser #21214 üzenetére
Most beszóta?
1. A 15 és a 14" teljesen más liga. Felesleges egy vonalon nézni őket.
2. 14"-es T60-at senki sem ad 50 alatt, semmilyen kiépítésben sem. Tudom, mert figyelem.
3. Amit még figyelek, hogy nálad még mindig játszik a T4x széria, pedig már elmondtam neked, hogy a T4x és a T6x széria között ORBITÁLIS különbség van processzorerőben. NE vegyél T60-nál öregebbet, ha jót akarsz. -
franc0
őstag
válasz
audi100td #20938 üzenetére
Én is ezt magyaráztam, ki is raktam hirdetésbe az enyémet, Chaser úrnak is javasoltam, de senkinek sem kellett...
Most hogy már belekerült SSD, +RAM, Ultrabay HDD keret, igazából full extra a történet és megáll 80-ból...
A T61 azért sem éri meg, mert a T7100 és T7300 amikkel általában adják, alig erősebb egy T60-nál...Én úgy vagyok vele, akinek elég a T60 ereje, az mindenképp azt vegyen. Akinek nem, az vegyen i5-ös T410-et.
-
franc0
őstag
Hamár zsanér: a T60-am pont a napokban lazult meg egy picit, mondjuk még így 5 évesen is jobb, mint más gépek a dobozból kivéve.
Haver T61-e viszont iszonyat durván meglazult, legyezni lehetet vele. Gondoltam azért lehet, mert nagyvállalati gép, ráadásul nem is első tulaj... de ezek szerint szériahiba. Jól jött az infó, mert öcsém elkezdte nézegetni őket...
+1: minap gondoltam újrapasztázom a T60-at.Előző tulaj állítása szerint kb 1 éve csinálta meg. Ez igaz is lehetett az állagot nézve, node én még ilyen idióta pasztázást életemben nem láttam... Kb tizedannyit kentem fel, az eredmény mínusz 4 fok.
-
franc0
őstag
válasz
DarkByte #20199 üzenetére
Olyan nagyon nem tudsz befürödni a Mac-kel, mert ha okosba veszed (ha tudsz áfát visszaigényelni ill. ha nem tudsz akkor külföldről kell behozatni), ha 1 éven belül eladod nagyon keveset buksz. Nagyon jól tartják az árukat.
De én inkább a ThinkPad+SSD+Win7 kombóra szavazok.Az "i" jelzés a gyengébb felszereltségre utal, a váz ugyanaz.
-
franc0
őstag
Van elfekvőben egy laptopom, ami pont ilyen fizikai paraméterekkel bír. Namost ez két dologra alkalmas:
- asztali használatra
- emberölésre
Laptopként való használata olyan, mint szamurájkarddal enni a bécsiszeletet. 14" felett nemhogy másodlagos, még elsődleges gépnek se vennék laptopot.
Ha strapabírót akarsz, T-t vagy X-et kell venni, ennyi a történet. Ha ezt nem tartod be, inkább vegyél olcsóbban valami más márkát. -
franc0
őstag
válasz
audi100td #20074 üzenetére
Én nem szeretem az ilyen kis kijelzőkön a nagy felbontást, mert túl kicsik lesznek a betűk. Vagy állandóan nagyítok, az meg idegesítő. Én kb 40 centiről szeretem nézni a képet, ahhoz ez optimális.
Amíg a fehér MB-t használtam (ugye 13,3" 1280x800) másfél évig, egy picit romlott a szemem.Van itthon jelenleg 1 asztali és 3 noti, gondoltam ez már túlzás. A jövőben majd egy X201-re benevezek. Néztem a te géped is, próbálom szoktatni magam a trackpointhoz de még nem tudom nélkülözni a touchpadet
-
franc0
őstag
Szia!
Pont most hirdetek egy T60-at SSD-vel, T2400-al 2,5 giga RAM-mal. A proci miatt tényleg csak 32 bites Win megy rá, viszont ultragyors a Win7. Simán kenterbe veri az asztali gépem (Phenom 955BE, 4 giga RAM, tesztgyőztes Seagate vinyó).
Én is érdeklődtem a procibővítésről itt a topikban, de végülis arra jutottam, hogy minek... Második gépnek tényleg nem találsz jobbat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- Tesla topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest