-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Azonos ár kisebb tudás. TB4-gyel ha Inteles a laptop sokkal jobb élmény lesz, problémaménesebb. 40B0 gyakorlatilag USB4-es, a 40AY USB3, 40B0 nagyobb sávszélességet tud, nem TB csatlakozás esetében úgyis a laptop lesz a korlátozó tényező, jelenleg nincs 10GBps-nél gyorsabb USB port laptopon(Thinkpad).
40AY csak USB-s, így Intellel valamivel rosszabb élmény használni, AMD-vel kb. ugyanolyan lenne mint 40B0, de mint írtam 40B0 időtállóbb lesz. -
vicze
félisten
40AG-t semmiképp nem ajánlom, 1db video kimenete van, semmire nem jó. 40AH minimum, de már cégnél áttértem a 40B0-ra, mert Gen3-on már nincs mechanikus dokkolási lehetőség, így ez végleg megszűnt és teljesen legacy. Mivel univerzális TB4, így nagyon sokáig használható lesz.
40B0 trükkös mert full ugyanazzal a névvel (???) van egy workstation verzió, ami a kábelben különbözik, sima olcsóbb. 40B1 is jó csak drágább, a smart feature miatt.
@fatpingvin: Nem mulasztja el egyáltalán... -
vicze
félisten
válasz
ricsip #116476 üzenetére
Tipikus esete, mikor valaki aki nem érti az üzleti laptopokat, felhasználó fejjel próbál valamit ráerőltetni.
Egy eszköz lehet "wireless WAN-ready", mert teljesen más fedlap(kijelző) kell a nem WWAN bővíthető és WWAN bővíthető modellhez.A nem kevés egyéb variációt meg felsorolták...
@HSM: Felszereltség és leginkább a kijelző függvénye, hogy van-e WWAN antenna vagy nincs. Ha valaki nagyon bele akarja operálni, a 2-3 (5G esetében már 3db) extra kábelt akkor megteheti.
Modem maga fehér holló pusztán mert drága, így cég elég ritka esetben rendeli.
-
-
vicze
félisten
válasz
simonjoe #116378 üzenetére
Csak akkor van újabb recovery image, ha árulták gyárilag az adott OS-szel, szóval P53-hoz nem lesz.
Különböző W10 image-ek sincsenek csak az "eredeti", épp adott Windows verzióval.Recovery image egyetlen extrája, hogy lehet benne olyan driver, beállítás, vagy SW, ami segíti a működést, így garantált hogy semmi se fog hibásan működni.
Sajnos lehetnek olyan nagyon speckó dolgok, amikor a Vantage nem rak fel (ritka), vagy Windows rossz verziót rak fel belőle (ritka megesik). Ezért lehet "instabilabb" egy MS-től származó image bizonyos esetekben. -
vicze
félisten
válasz
simonjoe #116372 üzenetére
Nem tudom a logikát benne, rengeteg elméletet olvastam, elvileg még egysze elvilg csak bizonyos mérettel megy, általában vagy 16GB vagy 32. Van hogy az segített valakinek ha letörölt minden partíciót, FAT32-re formázta stb. tényleg nagyon random és rengeteg írás van Lenovo fórumon.
A legjobb ha random végigpróbálod az összes USB-d... -
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #116326 üzenetére
A 7600p-tal meg én nem találkoztam, mert az meg csak P-ben volt.
(Intel kiszállt az SSD üzletből főleg ezért nem ajánlanám.)
Személy szerint Samsung párti vagyok, abból is OEM, az általad említett melegedés miatt, utána WD és SK Hynix épp. SK Hynix amúgy biztos lesz majd P-kben mert az jött Intel helyére.@Surfym@n: Csak arra figyelj, hogy 1oldalas legyen ne 2. Sajnos nem tudom fejből, hogy Samsungból volt-e kétoldalas verziók nagy kapacitásnál. Ezért voltak a méret korlátok.
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #116324 üzenetére
Intelből a 660p és a 670-as sorozat volt, SK Hynix-ból PC711. Intelet semmiképp nem ajánlanám azok már nagyon lassúak a a modernekhez képest.
Gyárilag sokkal több fajtát adnak. Futottam már össze saját márkás Lenovo-val is, de a "kedvencem" a P14s-ekehez adott Union Memory volt...
Amúgy ez egyetlen dolog amire tényleg figyelni kell hogy egy oldalas legyen mert a 2 oldalas nem fog belemenni.
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #116322 üzenetére
Erős tévhit hogy a PM981a ugyan az mint a 970evo+. Lehet, hogy a vezérlő és a NAND-ok ugyanazok, de maga az FW teljesen más és nagyon más at overprovisioning is, a OEM drive-ok jó 50GB-vel nagyobbak valós méretben. Az OEM valahol a PRO és az EVO között van, de biztos nem egyezik egyikkel se.
Szóval én nem ajánlanál az 970evo+-t a OEM-hez képest.Amúgy Gen4-esnek annyi előnye lehet, hogy ha viszi tovább akkor ki tudja majd használni.
-
vicze
félisten
válasz
nubu015 #116304 üzenetére
Nyilván a hőcső hiba nagyjából gyári állapotban jelen van, szóval egy használt gép estében, aminél ezt nem vették észre kicsi az esélye a meghibásodásnak.
De itt a fórumban is említették már, hogy meghalt a hőcső, mondjuk ezt 10+éves gépek voltak.Amúgy abba gondolj bele, hogy gyak. hűtés nélkül passzívban annyit ment mint egy Intel 64W-t felvéve.
-
vicze
félisten
Jelentem a modem whitelist megmaradt.
T490/5 modeme megy T14G1-ben de G2-ben már nem. -
vicze
félisten
válasz
gusztafszon #116245 üzenetére
Adapter nem egyelő a dokkolóval.
A hybrid dokkok a lehető legrosszabb opciók, mert egy virtuális videokártyát használnak, amik a CPU használják a kép betömörítésre és video stream küldésére a dokkra, ami kitömöríti és kirakja a kimenetre. Ezért van lassúság/lag.Adapterrel olyan lenn mintha csak rádugnád. Töltés és DP is megy egyszerre.
-
vicze
félisten
válasz
gusztafszon #116243 üzenetére
Az USB-C port a laptopon a DisplayPort.
-
vicze
félisten
válasz
gusztafszon #116241 üzenetére
Még egyszer a probléma nem a gép, hanem a dokkoló. Simán rakd kösd rá a laptopot DisplayPorton a laptopra és semmi probléma nem lesz.
-
vicze
félisten
válasz
gusztafszon #116239 üzenetére
"Hybrid dock" = kuka...
Akkor azért lassú, mert az kijelzők CPU-ból vannak meghajtva, egy virtuális kijelződ van és egy tömörített videó streamet bámulsz.
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
weiss #116222 üzenetére
Még minding P14s = T14.
i7-1270P azt lehet tudni, hogy 64W-vel hozza azt 5percre, amit az 6850U hoz 25W-vel 30+percig. Intelnek azért nagy ugrás, hogy legalább már szintet tudják tartani pár percre és nem gigantikus a lemaradás.
-
vicze
félisten
válasz
HELLAFLUSH #116196 üzenetére
Igen ugyan az.
-
vicze
félisten
válasz
HELLAFLUSH #116194 üzenetére
Minden marad és ugyan az. Olyan kell ami X250-be való, és ami fontos, hogy Synaptics legyen.
Arra készülj fel, hogy babrálni kell a Win10-zel, hogy ne írja felül állandóan a X250 drivereit.
-
-
vicze
félisten
Csak hogy pontos legyen CG=Color Gamut, ahogy írtad színtér lefedettség. Ahogy zsolti75 írta jelen esetben NTSC. sRGB az mindig ~100%, újabban már van DCI-P3 is szintén 100%-kal, így az a kírás már több mint pontatlan, a te formátumodban.
Mondanám, hogy kockával dobják melyiket írják oda, de alacsonyabb az NTSC, jobbak sRGB és a legjobb DCI-P3-ban van megadva. -
vicze
félisten
válasz
Spíler #116152 üzenetére
A Red Dot-nál értéktelenebb "díj" kevés van a világon, a neves meg inkább röhejesre cseréld.
"In 2020, more than 6500 products were submitted for assessment, 1644 of which received the Red Dot. The registration fees alone bring in around two and a half million euros annually, and the mandatory winners’ fees at least another six million euros."
Nyugi ha eleget fizetsz találnak neked egy "kategóriát", amiben "nyersz". -
vicze
félisten
Hát a 30perc kínzást nem csináltam végig 11gen-nel, ott nem tudom mit csinált volna, még nem jött vissza, hogy megnézzem valami újabb BIOS-szal. Hozzá kell tegyem pár hetes volt a HW akkor, így nem feltétlen releváns a korai BIOS verzió. Tehát az hogy kopra 100C-n járatta a CPU-t és nem vette vissza a TDP-t lehet bug volt még a BIOS-ban.
Notebookchecknél is a fali fogyasztás max-on Intel verzión 67W AMD meg 46W, eszement különbség. Intel-nél a burkolat 58C, AMD-nél 44.
Ebből gondolva, nem hiszem hogy túl nagy hülyeségeket mértem.Számomra a változás leginkább az, hogy nem kell dolgokat bezárjam, mert elkezd belassulni és nem bírni a tempót. Én leginkább nagyon sok párhuzamos dolgot használok egyszerre váltogatva és ehhez egyszerűen sok szál kell. Ezért kellett már '16-ban a QM, mert 4 szállal csak malmoztam többnyire.
8GB-s konfigot nem rendelek, úgyhogy a 8GB-s forrasztott párosításokat nem tudtam végig zongorázni, az biztos, hogy a 16+16 a legjobb.
Lehet valami mem problémája a 4000-es sorozatnak az aránytalan modulokkal, mert 16+32 adta jócskán a legrosszabb eredményt."kétmagos T460s-ről való fejlesztéskor sokkal jobban kijött az előrelépés az én felhasználási szokásaim mellett."
Ahogy írtam 4 szál -> 8 szál nagyon nagy lépés, és jelenleg a kihasználtságom megáll 10-12 szállnál, csak pillanatra megy feljebb. (Windows alapból nagyon szerit a szálakat. 4-től érzi úgy használhatónak magát.)
-
vicze
félisten
Hát G2-n 38W (!!!
) átlagot elvitt a 11gen-nel a dupla cső, a 10gen 25W-n tartotta a szimpla vastag hőcső, szóval bírnak többet is csak közben 100C a CPU.
Komolyan néha látom szemem előtt ahogy vörös fejjel erőlködik az a CPU, hogy kifingja azt kis többletet.
AMD meg végigturbóz 30percet 80C-n 23-25W-vel, hatalmas a szakadék."benchmarkok alapján én nagyobb előrelépést vártam"
Ami egy szálra korlátozódik, az nem skálázódik nyilván, és sajnos meglepően sok dolog van így. Ha úgy használnák, egy 8gen-t mint ahogy a 4750-et, kb. hülyét kapnék az tuti.
3hétre vissza kellett menjek egy 10gen-re javítás miatt és hát nem élveztem.Amúgy a dual channel 3200 borzasztóan fontos, és nagyon érezhető a különbség, bármi mással.
"Szerintem csak arra igaz"
G1-nél igen az Intel elvileg 1 hőcső, de G2-nél már 2, főleg ezért írtam. És hát 11gen, tényleg egy "dumpster fire" semmi más, a két hőcsővel is az i5 100C simán, ezért se rendeltem belőle i7-et, mert tök értelmetlen csak túlmelegszik és csá, pont annyit hoz mint i5 hosszútávon.Amúgy a Ryzen fan kontrollja még 2év után se jó sajnos, sokkal jobban is be lehetne lőni.
-
vicze
félisten
válasz
thgergo #116142 üzenetére
"Én megtartanám a T480-at nem lesz 2x gyorsabb az újabb gen."
A teljes Intel 8gen-11gen U sorozat egy trágyahalmaz.
CPU-tól függően 2,5x-3x gyorsabb egy 5000-es és 2-2,5x egy 4000-es AMD az Intel 8gen-hez képest. Még 1 szálon is 1,5x legalább.""Ryzen alcsonyabb tdp" inkább csak marketing, minden "ultrabook" cpu 7-25W körül használható gyártói beállítás és egyéni ízlés szerint szerint."
BS, Intel 50W és felette használ, hogy 2/3 teljesítményt kicsikarjon 2mp-re 15-20C-vel magasabb hőmérsékleten. 11gen-ben 64W-ra(!!!) van állítva turbó TDP, még egyszer 64.
Ez a valóság..."T14s lehet leheletnyit jobban melegszik"
Konkrétan jobb hűtést kapott és a legtöbb tesztben jobban teljesít, értsd magasabb pontszámokat kap. Ez különösen igaz az Intelesekre, ahol az Intel verzió T14-ben 1db hőcsövet kap T14s-ben meg 2-t. -
vicze
félisten
válasz
RoryBreaker #116085 üzenetére
Nézd meg a kézikönyben (google) hol a lyuk. Egyszerűen áramtalanít mindent és ha valam baj van a töltés vezérléssel akkor azt megoldja. Dual aksis gépeknél ez általábos probléma.
Azt még megjegyeznlm, hogy 50% semmit nem jelent, ha megmakkan az akksi akkor megmakkan, lényegtelen mit ír rá.
-
vicze
félisten
válasz
RoryBreaker #116083 üzenetére
Emergency reset-et probáltad már?
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #116073 üzenetére
Ha nem tévedek nagyot neten főleg alaplapi integráltakról van szó, az lehet valamennyire más.
Sajnos viszonylag korlátozott a tapasztalatom különböző routerekkel, mert csak Unifi eszközökön használtam az utóbbi 6 hónapban mióta benne van. (Intelt cseréltem mert kellett Linuxosba.) Nem emlékszek konkrétan dobálásra.Még egy "probléma" lehet hogy Windows telepítőből, csak fullra frissített fogja felismerni, mert szintén hiányzik még a driver belőle. Telepítés után letölti és telepíti gond nélkül, így onnantól nincs probléma.
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #116070 üzenetére
Működik.
MT7921 van most a saját cégesemben, Windows-zal nem emlékszek, hogy lett volna gond, az egyetlen hülyeség, ami előjött, hogy telefon hostspotomra nem akart csatlakozni, 2,4 csak 5GHz-n, lehet a hálózati beállításaim problémája, mert rohadtul szét van buherálva(VPN-ek, és egyéb virtuális adapterek bridgelve).
Ezt kivéve AX és nem AX-re is megy gond nélkül nem emlékszek semmi egyéb problémára, sebességek ok, bár nem volt időn nagyon tesztelni. ~3m-re egy AX(6e-s) AP-tól1200-es link speedet kapok épp
Problémák Linux-szal voltak 5.12 kernelig mert nincs driver addig a verzióig, szóval jó 6hónapig elég szívás volt, ezért van is jó pár van elfekvőben. 5.12 és felette nem jelzett senki gondot. -
vicze
félisten
válasz
albiosz #116032 üzenetére
Legalább olyan töltő kell, ami 45W-t tud leadni, kb. ennyi.
Lenovo árul sajátot. -
vicze
félisten
"GTX 1050-nek"
eGPU-val használod? Az eGPU maga a dokk?Le van frissítve a BIOS és minden egyéb FW? SNor linkje a 1.12-es verzióra és felette vonatkozik, de elég esélyes, hogy azt 4év után már javították.
Az hogy nem veszed le kb. lényegtelen, az aksi folyamatosan használódik el, ez egy 4éves gép az aksi eléggé határon lesz.
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #115994 üzenetére
A T480 dual aksis, majdnem mindegyikünkben meghallt az egyik.
Ha le van frissítve minden, akkor egy emergency reset-et nem árt csinálni, az visszaállítja az esetleges beragadt EC FW-t. -
vicze
félisten
válasz
donjohnson #115992 üzenetére
8gen-en még nem láttam ezt a hibát. Töltő ahogy írtad és az aksi szokott gond lenni ha minden le van frissítve.
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
nubu015 #115889 üzenetére
Mit még elfelejtettem, próbálja meg egy BIOS reset-et csak biztos, ami biztos.
Restart -> Load Defaults.
Amit HSM mond az nagyon igaz, 96C az nagyon nem normális és 80C felett nem láttam szinte soha. Ott valami nagyon nem stimmel a hűtéssel, ezért esik le 10W-re, mintha full passzív hűtéssel menne.
-
vicze
félisten
válasz
nubu015 #115886 üzenetére
"T14s "
Elnézést ezt elfejtettem."két másodpercig volt csak 22.3watton a power, utána 5-6mp-ig 16-17 körül, és hamar beállt 10-11 köré."
A 22W az ok, a 16-17 furcsa, hogy olyan rövid ideig, 15-re kéne beálljon. A 10W nagyon nem ok, mert az a power saver ennél a CPU-nál.Fenn van a Lenovo power manager driver?
-
vicze
félisten
válasz
nubu015 #115877 üzenetére
A 4000-es Pro sorozatnak van egy turbó bugja.
Nekem is előjött mikor tesztelgettem. Sajnos nem emlékszem, hogy mi oldja meg, de restart után általában jó. Ha lerakod balance-ra és vissza akkor helyreáll ha jól emlékszek, de radom megy és jön általánosan. Illetve táp lehúzás és rádugás is orvosolja néha.
HWinfo-ban annyit lehet látni, hogy 22W helyett csak 15W-re maxolódik a CPU és nem vesz fel többet, ezért lassabb. R7 és R5-nél is előjött nekem.GPU: A GPU teljesítmény daraszitusan függ a RAM-ról, ahogy Kbali próbált rá utalni. Single channel 20-30%-kal lassabb lehet a dual-hoz képest, mert nagyban növeled a VRAM sávszélességét, ami kell a GPU-nak. Illetve a nagyon nem mindegy hogy a 2. modul 3200MHz vagy kisebb.
Itt összehasonlíthatod, mivel mi kéne legyen, pár %-os különbségek nyilván lehetnek.Egy jó tanács: Ne rakj fell semmilyen drivert ami, nem Lenovo-tól vagy Vantage-ból származik.
-
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #115875 üzenetére
"5 év alap support +5 év extended support"
HW-ra ilyen konkrétan nem létezik. Te Windows-ról beszélsz, az egy teljesen külön dolog és gyakorlatilag megszűnt a Windows as a Service modellel. Csak is kizárólag LTSC maradt 5+5-ön semmi más, az pedig business only, azaz usert nem érint.
Egészen mellesleg az utolsó Windows 10 LTSC support vége 2032-01-13.
A 2025-ös dátum továbbra sincs feltüntetve egyetlen egy Windows 10 verziónál se, és nem szerepel semmilyen hivatalos MS life cycle dokumentációban.
Én szeretek a gyártótól informálódni ez ügyben és nem bulvár IT-ból... MS nem 1x változtatta a termékek support idejét teljesen össze vissza a Windows 10 megjelenése után.Intel dobott HW supportot akár 2év után is. És ebbe az elméletbe a Zen1 elég erőteljesen nem fér bele, ami szintén nem támogatott "hivatalosan".
Arról meg nem is beszélve, hogy egy consumer géphez, legjobb estben ad a gyártó 2évet és akkor nagyon szerencséd volt. -
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #115871 üzenetére
"akkor ezeknél a gépeknél a legkisebb az esély, hogy megjavítják,"
6éves gép, nincs semmilyen support már rá 1éve...
Pontosan ezért nem kerülhetnek a hivatalos listába.Mondok egy neked meglepőt. A Windows 10 21H2 listában se szerepel semmilyen 6gen-es gép, mert egyszerűen Lenovo már nem támogatja.
Ezért sincs Win 11 listában se semmi régebbi, mert a gépek 5év után kiesnek a támogatásból.
-
vicze
félisten
VBS-t használunk Gen4 óta(imádom a szívást vele
), nem kell hozzá újabb CPU.
Azoknak a kiesését még megértem amin nincs TPM 2.0, de a többire továbbra se ad MS racionális magyarázatot.
Egyik linken sincs semmilyen HW követelmény, amit a pl. egy T460s ne teljesítene, és fut is rajta gond nélkül rajta.
Az egyetlen dolog ami nem fog működni az az in place upgrade Windows Update-en keresztül. ISO-ról az is megy.#115818 rgeorge: Tudom idéztem, és írtam, a véleményem róla. Fel fog települni rá és működni fog rajta, az hogy lesz-e hiba vagy sem, kb. varázsgömb.
-
vicze
félisten
Soha semmilyen konkrét magyarázatot nem találtam, ami konkrétan kizárna bármilyen CPU-t. Az egyetlen dolog amit makogtak, hogy a nem támogatottakon 52%-kal nagyobb a kernel hiba esélye... Nagyon konkrét. (Mi lenne ha dolgoznának kicsit és megoldanák a hibákat?
)
Amúgy a i7-7820HQ-t kifejezetten hozzávették.
"Intel® Core™ 7820HQ (only select devices that shipped with modern drivers based on Declarative, Componentized, Hardware Support Apps (DCH) design principles, including Surface Studio 2)"
Ez egy elég nagy WTF, mert Intel DCH-t ad ki. Illetve CPU nem támogatott vagy specifikus HW elem? A CPU-hoz nyilván van DCH driver. -
vicze
félisten
válasz
rgeorge #115809 üzenetére
"ehhez a processzorhoz kellenek még DCH driver-ek is, amit a Lenovo nem készített és nem is fog elkészíteni soha."
Lenovonak elég kevés köze van egy Intel driverhez, és az Intel driver. Az pedig elérhető.Egyébiránt a Windows 11 által "hivatalosan" támogatott és a Windows 11 által támogatott között elég nagy különbség van. Nem csak arra de régebbi CPU-ra is felmegy gond nélkül.
Most raktam fel 6th gen-re minden módosítás nélkül, MS-től letöltve, és nincs semmi hibája minden feltelepült.
Igen erősen túl vannak lihegve a Windows 11 követelményei. Ami fontos az a TPM 2.0 és a Secure Boot. -
vicze
félisten
Az 1db 4K nem probléma nyílván egyiknek se, pont a 2 monitor volt a lényeg az mindig probléma 1db USB-C kábelen.
Na most a mechnikus dokkal egy kábelt se kell dugdosni, igy meg kettőt kéne, akkor minek költök 200GBP-t dokkra?
Nyílván menne 3db 4K is a HDMI-vel együtt de pont az 1db kábelen lenne a hangsúly.Én is két USB-C-vel használom két Huvi 28.2-vel, és HDMI-n mellétolhatnék még eggyet.
-
vicze
félisten
Talán lesz akinek ezt hasznos lesz Thinkpad Dokktémában.
Hosszas keresgélés és gondolkodás után megrendeltem egy 40B0-t (Universal TB4 dock) remélve, hogy ezt tudom rendszeresíteni cégnél.
Tesztalanyok: T490(i5), T14G1(AMD R7), T14G2(AMD R7), X1CG9(i5), minden DP-vel bekötve.
Előre menve, normálisan és jól működik minden nélkül natívan USB-C dokként, nem találkoztam különösebb problémával. (LAN-t nem teszteltem, idő hiáynában.)
92W-vel tölt bármit, ami elég menő.(Aki 100W-s USB-C töltőt akar venni Thikpadhez, az vegye nyugodtan, 92W-vel tuti menni fog.)
Egyetlen problematika, ami sejthető volt a kijelzők rákötése jelentette. Na ez a rész elég bonyolult.
X1CG9(DP1.4a): dual 4K@59,97 (semmilyen opciót nem adott 60-ra, passz)
T14 G2 (AMD)(DP1.4a): WQHD+FHD@60 (nem tudtam semmilyen nagyobb felbontást kicsikarni, ???)
T14 G1 (AMD)(DP1.4): dual WQHD@60 (1db 4K ment 30-on)
T490 TB3-mal (DP1.2): dual WQHD@60
T490 USB-C-n (DP1.2): daul FHD@60Az AMD 4000 és 5000 közti különbséget még véletlen se tudom megmagyarázni, mind a kettőnél mind a két USB-C portba dugtam mondván hátha valamiben más...
Annyit hozzátennék még, hogy a mechanikus USB-C Pro dokk simán viszi a dual 4K-t T14 és felette. Tehát +50GBP-ért kapok egy szarabb élményt, kösz Lenovo.
Ha a budget engedi majd kipróbálok egy 40B1-et mielőtt döntök végleg.
-
vicze
félisten
"Halott" akisval kapcsolatban, mivel Linux-szal volt használva eddig nagyon nem tudtam nézni mi merre, most ment rá Win és Vantage látja az aksit magát. 42Wh(SMP) és 265 ciklus.
Tegnap még azt írta Vantage, hogy mély merülése és 10+óra mire életre kel, most azt írja "charging" good condition...
Már csináltam "hard reset"-et rajta, 0 eredménnyel, de továbbra is vezérlő hibának tűnik... Lehet a TB? De egyik USB-C-vel se tölt és tudtommal csak az egyik van a TB chipen.Van 3 példányom úgyhogy akkor pakolgassunk.
-
vicze
félisten
Hát az utóbbi két évben szerintem nagyrészt otthon asztalon/ölben voltak.
De az első 1,5-2éveükban összeszedtek jó pár ezer km-et. Ezeknek azért elég jól tudom mindegyik elég sok mozzanatát. (Mostanra egyre kevesebb a rálátásom 100géet felügyelni nehezebb mint 20-et...)
Amúgy a legfiatalabb pandemic kezdete előtt nem sokkal használt gépben hallt meg az aksi, ami a legtöbbet állt.
A másik kettő kiszolgálta az idejét az biztos.Amúgy csak hogy egy érdekes érvet mondjak a T480s mellett. A billentyűzete kompatibilis T14G2-ig felfelé, szóval majdnem 4 generáció ami elég jó, így alkatrész találni könnyebb.
Szerk:
Mindegyik gép Linuxos volt.
35Wh - SMP - 246 ciklust ír
37Wh - SMP - 371 ciklust ír
Meghótat nem tudom.
Amúgy a ciklus szerintem igen random dolog, nem hagyatkoznék rá. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #115738 üzenetére
Nem vegyél olyat amiben két külön akuvan, csak a szivás van vele.
-
vicze
félisten
válasz
z123456789 #115714 üzenetére
Többnyire nincs gond a 3rd praty USB-Ethernet csatlakozókkal, de azért nem árt a Lenovo saját márkás.
A teljesen natív továbbra is ez: 4X91D96889
-
vicze
félisten
válasz
thgergo #115709 üzenetére
"minden thinkpadban"
Ez ennél sokkal de sokkal bonyolultabb...
A képeden a Gen2 micro Ethernet csatlakozó van, a Gen1-et X1-eken kezdték el használni, csak X-eken volt tudtommal.
Tx80-nál jelent meg a Gen2-es micro Ethernet, ez 2db X1-es generációra került csak rá.
E sorozaton sose volt, L-en volt a Gen3-ig. 2022-es generációval megszűnt teljesen, minden Thinkpaden.
És fentieken belül is vannak kivételek.Miért probléma, hogy nincs natív Ethernet chip? Egy USB-s dongle a USB-ből veszi le a sávszél és ad hozzá extra késleltetést, mindenhez. Főleg irodai nagy file mozgatásnál elég bosszantó tud lenni, hogy Gbit helyett csak 300-500MB van mert más eszi az USB-t.
-
vicze
félisten
válasz
Cingáriusz #115661 üzenetére
Nyilván az Intelt válaszd még ha öreg is, a Kingmax nagyon nem az a márka amit ajánlanék.
A 660p egy OEM termék is szóval biztos támogatott a laptopban. -
vicze
félisten
"nem sok értelmét láttam a mechanikusnak "álcázott", valójában dupla USB-C-vel működő dokkoknak"
Annyi értelmét én láttam és tapasztaltam, hogy üzembiztosan működött, többnyire gond nélkül, max FW-ket kellett frissíteni.Pl. Lenovo-tól normális USB-C dokkot, ami olyan üzembiztosan működik, mint a TB3 dokkjaink, épp nem lehet kapni, még listázva sincs már. A Hybrid van amit 1000% hogy nem fogok venni, mert pénzkidobás...
Na meg a normális USB-C dokk majdnem 2x a mechanikus Pro-hoz képest... Valahogy az se segít a költségvetésen és átverni rajta. -
vicze
félisten
Én a mechanikus dokk végleges eltűnését sajnálom, főleg mert elég sok eszközt kell kerélni ezért idővel.
4.0-ás PCIe SSD-nek a lényege, és hátránya, hogy le lehet 2 sávra csökkenti a sávokat 4-ről, marad másnak PCIe sáv(USB4?), viszont a 3.0-ás SSD-k lassabbak lesznek benne.
LPDDR5 pedig csak forrasztott lehet, így az nem is kérdés.
-
vicze
félisten
válasz
qwertly #115407 üzenetére
Az említett program attól függően hogy csinálod, megcsinálja a sysprep-et rendesen és rendes Windows image-et készít nem clone-t. (Azért nem ártana Windows image tematikában elmélyedni.)
Az aktiválásba és a licencelésbe inkább nem mennék bele, az egy elég bonyolult problematika.
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #115392 üzenetére
Még ha valamiért el is baszták volna az image-et és nem menne első bekapcskor a BIOS-ba vagy boot menübe lépés (Most kibontottam egyet és simán egyből a boot menübe tudtam menni.), akkor csak a OOBE képernyőn egyszerűen Shift+F10 és cmd-ből restart.
Mi így csináljuk a Autopilot HWID enrol-t.#115403 qwertly: A klónozást remélem nem gondoltad komolyan, vagy olyan toolal csináltad ami rendes sysprep-et csinál és reseteli az azonosítókat az imagehez. (Az nem clone az image.)
-
vicze
félisten
(Nem feltétlen értem, hogy mi a probléma)
Ez Windows és SW dolog nincs köze a készülékhez összességében.
Ha le van csukva akkor nyilván a csatlakoztatott kijelző lesz az elsődleges át mennek rá a dolgok. Ha felnyitva akkor pedig az utolsó beállítás szerint rendezi, tehát ha a csatlakoztatott volt az elsődleges akkor az is lesz.Van advance setting ami kikapcsolja az adott display-t de akkor állandóan ki be kell kapcsolhatni.
Másik megoldás, hogy ha nem akarod, hogy a csatlakoztatott monitorra kép menjen akkor kikapcsolod.
Jóval egyszerűbb mint SW-ben csinálni.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #115325 üzenetére
Az első opció elég olcsó.
A második valóban kevésbé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged