- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iOS alkalmazások
- Netfone
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
válasz
salieri. #16847 üzenetére
51 dolcsi nem olcsó, de új és eredeti.
-
^Clown
addikt
Úgy emlékeszem, már volt róla szó a topikban, akkor le is esett az állam
Durva, hogy nem lehet már olyan cuccot mondani, amit le ne koppintanának. Valamelyik este pl. Vaterán nézelődtem, tudományos számológépeket nézegettem, a jó öreg Casio-m szegmenshibás lett. Erre tök véletlenül belefutottam valami Kadio vagy milyen márkájú gépbe, full az én fx-82 gépem koppintása volt, de 1:1-ben. Kíváncsiságból megnéztem a kínai gyár honlapján, a minimum rendelés a cuccból 3000 darab. Komolyan tolják a dzsunkán a fiúk.
-
^Clown
addikt
válasz
^Clown #16330 üzenetére
Win7 alatt még a nem TRIM-es SSD-k is jobban muzsikálnak, update-eltem a régi SSD-tesztemet (Xp kontra Win7).
-
^Clown
addikt
Az X41-em úton van a tökéletesség felé - sajnos a TP buzériám kezd elhatalmasodni, a szigorúan használati tárgyból szépen lassan kegytárgy lesz
Szóval ma megjött Aachen-ből az eredeti IBM "Soft Rim" trackpoint-om. Sokkal kényelmesebb a korábbi Soft Dome-nál, legalábbis számomra.
Van még két darab feleslegben (3-as csomagban jött), beszerzési áron odaadom, ha valakinek megtetszett.
-
^Clown
addikt
Idézet az ipon.hu -ról: "Üzleti gépek azért tartanak tovább, mert megvesznek belőlük egy kazallal és a felét be se indítják a dolgozók, mert van nekik jobb saját gépük."
-
^Clown
addikt
válasz
Thusor #16063 üzenetére
#1. hsz.-ben le van írva: ide beírod a gép Type számát, és megnézed, hogy köztük van-e Magyarország.
-
^Clown
addikt
válasz
SpeedR #16048 üzenetére
Elég durva mocsok tud összegyűlni a billentyűk alatt, a hajszálaktól a morzsán át minden. Tehát a tisztítás alatt azt értem, hogy kitakarítod alóla a dzsuvát
Nem nagy kunszt a dolog, nem kell félni tőle. Szerintem nincs rendesen a helyére pattintva, azért nem áll egyenesen.
-
^Clown
addikt
válasz
SpeedR #16028 üzenetére
Első körben pattintsd ki a helyéről, tisztítsd meg a szerkezetet. Ha nem lesz jó, akkor szerintem felesleges kidobni az egész billentyűzetet, eBay-ről lehet rendelni 1-1 billentyűt is. Igaz, nem olcsó, de olcsóbb, mint egy komplett bill.
-
^Clown
addikt
válasz
feelgood #15980 üzenetére
Ha már T420, íme egy nagyon fontos információ.
-
^Clown
addikt
válasz
Gondwana #15938 üzenetére
Ugyan ilyen 1,8"-os házam van, tökéletesen mentek benne az X40-X41 HDD-SSD-im.
-
^Clown
addikt
válasz
Magnum_ #15876 üzenetére
Ma láttam az apróban 2,5" IDE SSD-t, 16Gb-os 15K-ért. Én megvenném!
-
-
^Clown
addikt
válasz
audi100td #15845 üzenetére
Én is szétszedtem a napokban a gépet, rendesen összeraktam, és megszűnt a flexing. Bár a T61 egy merevebb konstrukció, lehet, hogy nem fogja magát "kirúgni", fene tudja.
-
^Clown
addikt
X61T manual: 74. oldal
-
^Clown
addikt
válasz
contrapunkt #15683 üzenetére
T61-eket 75-80K körül, T400-akat 100-110K körül lehet kapni. Próbálj meg olyat venni, amire még van gyári garancia.
Saint_:
-
^Clown
addikt
válasz
contrapunkt #15679 üzenetére
Intel Pentium M (Dothan) 1.6, 1.73, 1.86, 2.0, 2.13 vagy 2.26 GHz CPU-kat tud fogadni a T43. Mondjuk a hűtésre is kell gondolni, nem tudom, hogy a te gépedben long hűtő van-e.
Ami dobna a teljesítményen, az a 2x1Gb RAM, és egy SSD. Az SSD-t egy Ultrabay kerettel be tudod tenni az ODD helyére, ugyanúgy bootolható lesz.Ebben a felszereltségben kb. 50K-t ér a géped. Mostanában eléggé lement a T43-ak ára. Hogy megéri-e cserélni, azt neked kell tudnod. A T61 nyilván erősebb gép, de ha nem használsz számításigényes programokat, jó lesz még a T43.
audi100td: keresgéltem T60-akat, de nem találtam most olyan jó áron
-
^Clown
addikt
válasz
Magnum_ #15677 üzenetére
T30 Manual: 77. oldal.
-
^Clown
addikt
Ma rászántam magam, hogy kitisztítsam az X41 ventijét. Nagyjából sikerült is, újrapasztáztam, máris normálisak a hőfokok
De a lényeg: megszűnt a gép "flexingje", azaz már nem emelkedik el a jobb sarka az asztalról. Azt lehetett látni, hogy az Upper case egyik pöcke nincs beakadva az LCD alatt. Valószínűleg nem volt normálisan a helyére téve, így valamilyen erő keletkezett a házban. De most nagyon király, szépen áll az asztalon a gépezet.Egy bánatom van, hogy a venti most még jó, de lassan (fél-egy éven belül) nem ártana kicserélni, eléggé kopott már a csapágya. Ha tudtok jó áron X41 ventit, szóljatok.
-
^Clown
addikt
Azt nem tudom, hogy neki van-e/tud-e szerezni, majd megmondja
De ha nincs, akkor irány az eBay!
dabgergo: szerintem itt az ideje, hogy bedobd a fogyasztóvédelmes adu-ászt. Tényleg szégyen, egy Lenovo (IBM)-től nem ezt várná az ember.
Olyan videót csináltál, amikor odaraktad egymás mellé a két TP-et, hogy bemutasd, milyennek is kéne lennie egy egészséges zsanérnak? -
^Clown
addikt
válasz
Krissz22 #15589 üzenetére
Próbáld ki a K-Lite Codec Pack-et Media Player Classic-kal, nekem ez jött be a legjobban.
sipi723: ha nem eredeti a játék,előfordulhat, hogy bekaptál valami vírust, aztán az gyilkolja a háttérben a gépet.
-
^Clown
addikt
válasz
Napfénysüti #15543 üzenetére
Utólag be akartam pótolni a PH!TV adását, de akkor inkább nem cseszek el rá ~20 percet az életemből
Ez komoly, hogy pheke az Edge dizájnját hiányolta? Noooormális?!
-
^Clown
addikt
válasz
eszizoli #15502 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy a Lenovo mit lép majd a SB botrányra.
-
^Clown
addikt
Mennyibe kerül az átalakító? Ha nem vészes, szerintem egy próbát megér a dolog... Ha meg mégsem megy, feldobod az apróra.
dabgergo: már csak az a nagy kérdés, hogy a többi szerviznél is így működik már, vagy csak az Infoparkban keményítettek be? Ezen a történeten nagyon ledöbbentem. A régi Dell notimat jópárszor behurcoltam a Humansoft-hoz, de ott olyan flottul ment minden, ahogy az kell. Betelefonáltam, ez meg ez a baja, felírták, felhívtak ha megjött az alkatrész, bevittem, másnap elhoztam.
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
A T61-eknél néha találni olyan példányt, amiben n-disabled wifi kártya van.Tudnátok erről mesélni, hogy mit is jelent ez? Nem teljesen értem; nem tudja az n-szabványt, vagy mi a szösz?
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
Majd megüt a guta, kinéztem egy vadi új X41 hűtést eBay-en 15 dodóért (!), de csak az USA területére postáz...
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
válasz
Napfénysüti #15258 üzenetére
Take it easy, srácok
Egyszer nálam is elgurult a gyógyszer az egyik (n+1-edik) idetévedt IdeaPad-es kérdéstől, de utólag megbántam. Most, hogy meg lett változtatva a topik címe - amit személy szerint jó döntésnek tartok, köszi
- nem lesz annyi eltévedt fórumozó.
Tim82 valójában egy vérengző fenevad, a fórumon mutatott viselkedése csak egy álca
-
^Clown
addikt
válasz
Giovanny #15085 üzenetére
Azt kell csinálni, hogy a már linkelt Parts Lookup -ban kikeresed a kijelző FRU-ját, majd elmész a ThinkWiki -re. Ott beírod a keresőbe az FRU-t, és megnézed, hogy milyen felbontású a kijelző. Ezt a felbontást össze tudod hasonlítani a kiszemelt laptoppal. Ha azonos a felbontás, akkor valószínű (de nem 100%), hogy nem cserélték.
-
^Clown
addikt
válasz
TROG AIR #15078 üzenetére
Kapjon egy SL510-et, bruttó 140K-ból kijön.
jános: meg kéne kérdezni az eladót, hogy miért nincs meg a matrica a gép alján. Tudtommal ilyenkor csak a BIOS-ból kiolvasott adatokra tudsz támaszkodni. Érdemes megnézni minden egyes komponenst (még a kijelző FRU-ját is), és összehasonlítani az IBM Parts Lookup-pal
Bocs a kesze-kusza fogalmazásért, már a robotpilóta a főnök így hajnalban -
^Clown
addikt
válasz
Koga777 #14972 üzenetére
Ha mozgatáskor elment a kép, akkor a videovezérlő kezd elválni az alaplapról. Keress rá itt a fórumon a BGA rövidítésre, fogsz találni szervizt, akik meg tudják javítani. Itt a PH!-n is van egy-két arc, akik foglalkoznak BGA-reworkkel.
Más: úgy van beállítva a PM, hogy 25% alatt kezdje el tölteni az akksit, egészen 100%-ig. De ha pl. 80%-os töltöttségnél lecsukom a gép fedelét, elmegy alvó módba. Amikor újra elkezdem használni a gépet, már nem tölt tovább, megáll 80%-nál. Van erre valami ötletetek, mit lehetne vele kezdeni, hogy alvó módban ne hagyja abba a töltést?
-
^Clown
addikt
válasz
vikcsi #14898 üzenetére
T61-nél a zsanérra, a ventillátorra, illetve az ún. high pitch noise -ra is figyelni kell (bár ez elég sok gépnél előfordul, nem csak a T61-nél). Az nVidia kártyás gépeket, ahogyan azt már leírták, érdemes elkerülni.
Jelenleg szerintem ár/érték arányban a használtpiacot tekintve a T60 és T61 gépek a legjobbak.
-
^Clown
addikt
válasz
stratova #14876 üzenetére
Nézz körül az apróban, hátha találsz bontott, de jól működő kijelzőt. Vagy ha inkább modernebb gépet keresel, akkor a T60-at tudom javasolni, ebben már két magos proci van, SATA vinyó jó bele, plusz DDR2-es ramokkal megy. Ráadásul már 55K környékén ki lehet fogni.
laci1128: igen, köszi, úgy emlékeztem ,hogy lehet, de nem voltam benne biztos
-
^Clown
addikt
válasz
Flashcash #14858 üzenetére
Na ja, de biztos megéri azt az elég jelentékeny felárat? Szerintem korrekt az a KingSpec cucc, úgyis az elérési idő a lényeg, az meg a HDD-hez képest ég és föld.
lapa, ha kell segítség az SSD visszaküldésében, írj pü-t, (sajnos) van már vele tapasztalatom
Azt javaslom, hogy egyből a gyárnak küldd vissza. Nekem a megjavított SSD-met valami mega-expressz DHL-el küldték vissza, itt volt kb. 1,5 nap alatt.
Szerk: nem szóltam, látom meggyógyult
-
^Clown
addikt
Nekem is valami nagyon hasonló kártyám van, és az is elég durván "be van állva" a helyére. Kicsi kínaiak elmérték egy kicsit
dabgergo:
1) Pontosan hova is kell vinni? Néztem térképen de elég nagy az indópark, nem vágom, h fogom megtalálni.
Flashcash belinkelte neked.
2) Elég a gép széria száma? Az alapján beveszik, ha látják h garis ugye? (Számla meg ilyenek nem kell, jól tudom?)
Elég maga a gép, automatikus csekkolják a szériaszám alapján, hogy él-e még a gari.
3) Szoktak adni, vagy tudnak adni cseregépet?
Ezt nem tudom, meg kell kérdezni őket telefonon. Alapból nem adnak cseregépet, szerintem valamilyen fizetős bérlős megoldás létezik.
4) Kb mennyi idő szokott lenni a szerelés?
Ha előre odaszólsz, hogy mi a baja a gépnek, berendelik neked az alkatrészeket, és szólnak, ha megérkezett. Így hamar megcsinálják, 1-2 nap alatt. -
^Clown
addikt
válasz
mitulabattyi #14694 üzenetére
Sajnos érinti, de ettől még közel sem biztos, hogy előjön a hiba. Ha nem játszol, és nem nézel HD filmeket, akkor jó az X3100 (integált) VGA is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Microsoft Excel topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- ROG Zephyrus G16 16" QHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Lenovo P53: i7-9850H (6/12T -4.60GHz) / 15.6 FHD / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / T1000 4GB / W11 pro
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest