- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Aki ismeri mit tud a 9 cellás x200 akku úgyis megveszi, aki nem ismeri az meg úgyse
Ha beleraksz egy ciklust éppen nem változik semmi, de pwm infokat anélkül is lehet screenelni róla. Gyártási idő, gyártó, stb. Az sztem épeszű embert nem érdekel, hogy a win éppen mennyi időt ad meg akk időnek, mert van amikor reálisat ad, van amikor meg olyat ami sose jön össze ha csak nem kikapcsolt képernyővel be van kapcsolva a gép és megy stb.
-
Chaser
legenda
válasz
atesss #48115 üzenetére
Ott lehet a hiba, hogy két különböző gyártójú ram modul van a gépben. Mintha olvastam volna olyat, hogy a virtualizáció kikapcsolásával is megszűnhet a jelenség.
Cpu-t valszeg nem árt újrapasztázni. Szorzó azért ugorhat fel, mert a cpu IDA ready, ez olyan mint i5-nél a turbo. Ha max performance van beállítva felkapcsolhat. Segédprogival tetszés szerint szabályozhatod az órajelet és feszültséget is bizonyos mrértékig, pl rmclock. -
Chaser
legenda
Azt tudja valaki, a 4:3-as T61n-él ami külsőre majdnem olyan mint a T60, mért tolták el a pilácsot középről jobbra kb 3 centivel?
Olyan béna.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #48090 üzenetére
Ezekből is valszeg 3 fajta van mint mechanikából. Még nem jutottam oda hogy megnézzem, meg annyira nem izgat, működik. Meg amúgy is van egy magyar NMB bill az ágynemtartóban vészhelyzetre
szerk: Francia91: Asztaliban kb mint egy HD2600XT. Sok mindent nem kell tőle várni, de azért nem is olyan rossz. Tuningot bírta nagyon, melegedéssel se volt baj, de nem mertem úgy használni
Jut eszembe, aki hasonló disznóságon törné a fejét, mint én. T60 IPS vs 14" T61 mod és T61p verzióban gondolkodna. Azt tudtam, hogy azokban az FX570 nem 256MB, hanem 128, de azt csak nemrégiben tudtam meg, hogy a 128 bit is feleződött 64-re.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #48088 üzenetére
Vakerán árultam egy billzetet, fullos magyar, kopásmentes, egy gombnak hiányzott a mechanikája, de még tartalék gombot is adtam. Azt mondja az ogre 2000-et ad a hiányos billzetért
jah mondom simán, gombonként, gombonként kb 30k-t ér
...Nem vészes, valszeg NMB ez a bill, nagyon kényelmes, figyelnem kell az N nyomáspontjára
-
Chaser
legenda
Minden számtech. eszköz egy időzített bomba, nem?
Néztem a T61-ben a hőmérsékletet, semmi kugróan rossz nem volt. Pontosan mennyi most passz, de nem 90-100 fokok. Nekem 2008.09-es a gép, nem hiszem hogy jobban tartanék az NVS 140-tőlmint a T60 x1300-asától.atesss: Billzetet is próbáld ki jó alaposan. Itthon vettem észre, ha gyorsan gépelek és csak a tetejét ütöm meg a gombnak, az N betű repül
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #48045 üzenetére
Akkor mit szólnál a T60-hoz?
Annak a zsanérja nem 100%, de 1ébként újszerű. És ez a panel
sehol nincs hozzá a T61 panelje se színvisszaadásban, se látószögben de még fényerőben sem. Holnap én is csinálok 1-2 emlékképet róluk
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #48029 üzenetére
Sztem csak nem használták, vagy ha igen csak dokkról. Az egész olyan mintha új lenne.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #48021 üzenetére
Persze lehet. A pwm ikonjára jobb kilkk és ott lesznek az opciók. BIOS-ban OS select módot kell kiválasztani hozzá. W7 alatt biztos működik, 8-on nem néztem.
szerk: dying_star: Az egyik T61-em zsanérja 100%-os, lehet nem sűrűn nyitogatták
Nem cserélt, gyári rajta minden.
-
Chaser
legenda
Hát igen, nem mindegy milyen az a T60 panel. 10 gép biztos járt nálam, az utolsó előttire már azt hittem nem lehet jobb, és lám lett
Most bajban is vagyok, legyen T61 IPS mod vagy ne, nem IPS ez a kicsi T61 de nagyon jó színvisszaadása van, feketéje gyenge. A fórumot gyakorlatilag olyan színekben adja vissza mint az IPS, excelben levő színeket szintén. Nem tapasztaltam még hasonlót TN notebook panelnél. És 2003-as gyártású a panel. Nyalja ki az IBM is, hogy nem tudtak 14-esben is IPS panelt gyártatni az LGP-vel
szerk: Ha gondoljátok lövök képeket a T60 IPS-ről, a 14-es 4:3-as T61-ről meg a 15.4-es T61-ről.
-
Chaser
legenda
Érdekes, a 14-es T60-amban nekem is elég gyenge panel volt. De a 14-es T61-ben meg nagyon baba. Lazán jobb az 1680-as T61-nél színvisszaadásban. Pedig abban LGP van, ebben meg valami noname, , azonosítóra ennyit ír: QDS0001
szerk: Nem tudom milyen T61p járt nálam, 1920-as volt ugye az biztos, de nem volt jobb színekben az 1680-asoknál. 1680-ast is elviselhető kategóriába raknám, akinek nem kifejezetten fontos a kijelző minősége annak jó. Aki nem szereti a fakó színeket annak nem jó. De annak az 1920-as se lesz jó sztem.
szerk2: Fényerő használattól függ, ami nekem van IPS T60 lazán verte az eddigi 15.4-es T61-eimet meg egy T500-ast is
Pedig a T61-eket biztos nem sokat használták.
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #47927 üzenetére
Ha jól rémlik, a jobb alsó sarokban levő hosszabb mint a többi, a többi egyforma. addig kell őket húzni amíg azt nem érzed feszül, a rugók megoldják a többit.
-
Chaser
legenda
válasz
Shatterstar #47919 üzenetére
Túl erősen vagy túl lazán rögzjthetted a hűtőt. Rosszabb esetben kinyírtad a hűtőt.
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #47890 üzenetére
W500-ba nem lehet. 16:9-ben van IPS 15.6"-on.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #47886 üzenetére
brd: Pontosan jgy van, bejött ez hádé' őrület, talán annyiban jobb lenne, hogy a numerikus rész jobban elfér. De az 16:10-en is elfért volna ha akarják és hát ég és föld 16:9-hez képest még az is használhatóságban. Egy wide 19" monitor is olyan mint egy vicc, nemhogy 15.6", meg pláne alatta...
-
Chaser
legenda
válasz
azbest #47884 üzenetére
Köszönöm, azóta megtaláltam a cikkeket. Csak az ár azóta mérséklődött szerencsére, ilyen 1x k-kat nem adtam volna érte, ennyi belefér. Felkerült a modbios is. Ami egyelőre zavar, fényerőnél nincs osd. Igaz az ati-s T60 rendszere megy most, lehet egy újbóli pwm driver megoldaná, mert hang osd az van. Crystal nekem inkább YT vidikre kell, 1080p mkv-t azt viszi coreavc kényelmesen, akkuról meg nem igazán filmezek. YT közben viszont nem bánnám ha kisebb lenne a hőtermelés, most még 65nm-es cpu van.
Ha van vkinek döglött billlzete T60/T61 stb-hez, egy "N" gombnak örülnék
Itthon vettem észre, hogy egyik kampó le van törve, gyors gépelésnél kiugrott
Sztem ALPS v NMB, nem tudom mi alapján lehet belőni, de nagyon kényelmes. Ha van vkinek gombja lefényképezem.
-
Chaser
legenda
BCM970015 HD Crystal jó a T61-be? Van belőle több tjpus, úgy rémlik nem mind jó.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #47795 üzenetére
Alfanál 5k töltő nélkül
/vagy benéztem valamit
/
Francia91: Félreértettél. Ha 3650-eset veszel abban mindenképp lesz intel is. Megadhatod BIOS-ban fixen melyik menjen, vagy OS választós legyen. Tehát ha épp nem kell winben le tudod kapcsolni az ati-t. Asszem ez az első lenovo ami már tudja ezt.
szerk: Persze az ati is tud dxva-t.
-
Chaser
legenda
1600x1200-as T60p
-
Chaser
legenda
Ha minden igaz sikerül T61 4:3 lapot szereznem, intel vga-sat. akkor lex@rva x200, T61, T500
-
Chaser
legenda
x200 AFFS kijelzőt tud-e valaki olcsón? Nem találtam 20k alatt most sehol.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #47725 üzenetére
Persze aki ért hozzá panasonicot szeretne, de ha nincs akkor nincs. Mást én is csak végső esetben vennék, de azért 14k-ért vállalhatónak tartok egy x200 sanyo akkut is. Van otthon 9 cellás T60 sanyo meg pana akkum, majd össze vetem őket, nem rémlik hogy láttam volna különbséget, de lehet nem is figyeltem annyira.
szerk: Sanyo made in China, Panasonic made in Japan. De már a mai pana akkuk se olyanok mint régen, persze klasszisokkal jobbak így is sanyonál.
szerk: Tikakukac: Azokkal biznicelhecc', amelyiknél nincs kinn posta és rákérdeztem, az pár grammos cuccnál is 25$-nál kezdődött, nehezebbnél meg 40-50. Már ha válaszoltak egyáltalán
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #47722 üzenetére
Legalább tudnánk hogy jó helyre került
Tegnap hívták fel rá a figyelmemet, vakerán árulta valaki, meg apródon, expresszen, nem tudom hol. Parts alapján IPS, i5, magyar, 3G, stb. LG akku. Előző hirdetésében 145k-ra mondta dokkal, még valami 1.5év gar is. De valaki vitte dokk nélkül. Nagyon nem érthetett hozzá a tulaja, elég nehezen tudta megmondani az akku gyártót is, azt se tudta mi az IPS. Valaki jól járt vele
Tikakukac: jó, hát HP-ról ne beszéljünk. Nem panasonic, de 1-2 évig azért használhatod masszívan és nem rizikós mint a feleannyiba kerülő ugy. Ha két évig bírja 7000ft/év.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #47719 üzenetére
Van sok lenovohoz gyári akkuja. Ugy. verziók sokkal olcsóbbak, tehát van esélye hogy nem kamus a srác. Csak nézegettem és találtam, ne engem tessenek szidni ha mégse
ŰSzemezgetek egy x200-zal is, már kurtára nem tudom T60, T61, T500 v x200 legyen
mindben van ami jó és előnyös, meg előnytelen, de valahogy egyik se az igazi. Tegnap lecsúsztam egy IPS x220-ról, rááldoztam volna a pénzt, ott rohadjon meg
Más vitte el. Innen volt valaki?
Gondwana: Ha sanyo is korrekt annyiért. Mondjuk én nem jöttem még rá képről melyik sony/sanyo v panasonic. FRU-ból se, mert sokszor ugyanaz. Ha sanyo használod masszívan 2-3 évig, évekre lebontva nem nagy pénz és mégis gyári volt, nem ugy. vacak ami képes még belerobbanni is a gépbe.
-
Chaser
legenda
9 cell gyári x200 akku 14k-ért. Gyanús, de a kép biztos gyári akkuról van, hirdetésben is gyárinak jrja, értékelés is jó.
szerk: ugy. árakhoz képest nem is gyanús
még ha sony v sanyo akkor is jó ár ha gyári
-
Chaser
legenda
T61 az megeszi ugye a T6400/6500/6600 szériát is? T8xxx tudom hogy jó, T6xxx kb ugyanaz, csak 2MB cache van benne.
-
Chaser
legenda
válasz
robesz26 #47683 üzenetére
Sztem oly mind1, én nagyobb órajelűt tartom előnyben, mivel ezekben a gépekben nem cserélhető a cpu.. Segédprogival alulfeszelsz bármilyen c2d-t, órajelet is olyat lősz be amilyet akarsz, homemade ulv'.. Ha kell a kraft akkor viszont van tartalék nagyobb órajelesben.
szerk: Ha akkuidő fontos és sokat használnád is akkuról a gépet, inkább az akku gyártóra figyelj. Panasonic vagy LG kitartó darabok, sony meg sanyo nem túlzottan.
-
Chaser
legenda
válasz
LaptopSystem #47665 üzenetére
Csak az élményindex ugyanolyan sz@r mint volt
Valakinek ötlete, mi lehet 3 +alapvető rendszerezköz" ismeretlenül a T61-ben? NV vga, 15.4". Működik minden legjobb tudomásom szerint.
-
Chaser
legenda
Úgy szeretem a sys update-et. Van 3 ismeretlen eszköz - fogalmam nincs mi, működik minden - na mondom ráeresztem. 10 perc meg egy rakás reboot után ugyanott van a 3 eszköz
-
Chaser
legenda
válasz
parkasz #47649 üzenetére
néha cipelni, és mellette néha grafikai munkára is fogni, játszani - t400
ritkán cipelni, komolyabb grafikai igénybevétel - t500Ha van bennük ati vga is, egyébként 4500mhd ami az x200-ban is van.. De nem olyan nagy a különbség se a 2 ati vga közt T400 vs T500.
szerk: Meg ugye ha ssd+hdd kombót akar valaki az x200-ban optika híján nem jön össze és msata ssd se megoldható tudtommal. És az mondjuk nem árt a gépbe, ha nem is azonnal.
-
-
Chaser
legenda
Nem, csak ram hiba volt
De a Q3 sokkal jobban megy a T61-en - én meg csak azzal játszok -, meg jó lenne az a 4GB ram is. Kényszerből használtam, de egész hozzám nőtt a T61. Masszivitásban sztem semmivel nem rosszabb a T500-nál. Bár a legszebb kijelzős T60 ami nálam járt de úgy néz ki megválok tőle.
-
Chaser
legenda
válasz
robesz26 #47620 üzenetére
Ha szuper halk gépet akarsz akkor T400. Felbontás 1440x900, 1280-as elég pocsék. Ha T61-et veszel figyelj rá mikori gyártás ha nvs140 vga van a gépben, ha intel akkor mindegy. Nekem most T61 van használatban, sokszor teljesen passzívan megy net alatt, T400 meg szinte mindig úgy ment vagy ha ment is a venti nem volt hangja.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #47598 üzenetére
Simán meghalhat ha hosszabb távon nincs használva, sanyo meg pláne. Hány éves? Ha a töltöttség huzamosabb ideig 0, pontosabban a cellafesz. az károsít még egy panasonicot is. Sanyo meg nem arról híres, ha maxra töltve is lett elrakva hogy max pár hónap után ne essen nullára a töltöttsége.
szerk: T61 15.4" NVS 140 vga-s verzióhoz melyik modBIOS kell sata2-höz? Gondolom abban már whitelist is benne van.
Ram hiba volt a T60-amnál
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #47522 üzenetére
Sajnos ez bőven sok
Azt hittem toldóval van megoldva mint pl USB is jobb oldalon.
Odajutottam hogy van időm tesztelgetni a T60-at. Thinkvantage beépített cuccát használom, a HDD-vel kezdtem. Egyik tesztnél ugyanazon a ponton full kifagy. Rendszer nem ezen van. Remélem csak emiatt restartolgatott. Ha nem akkor megint vakarhatom a fejem -
Chaser
legenda
válasz
lakkusjj #47518 üzenetére
IPS T500-at
De az sajnos kivitelezhetetlen. IPS T61 nem. De most tényleg nem tudom ez a lap jó-e vagy nem, szét ugyan nem szedtem hogy bele lessek, de a csatlakozók elhelyezéséből elsőre arra gondoltam talán jó lenne a lap T60-ba. Ha már egyszer van rev2 2008.09 gyártású T61 lapom. Nézegetve egymás mellett a T60-T61-et nem olyan vészes a TN kijelző, de azért mégse IPS. 1680-as 15.4 lenne a tuti, de olyan sajnos nincs.
-
Chaser
legenda
Az mindig zöld ha jó az akku.
Áruljátok már el, a 15.4-es T61 lapja nem jó a 15" T60-ba? Csati elrendezés ugyanaz, de gondolom van valami buktató benne mért nem kompatibilisek egymással. Eddig úgy tudtam csak 4:3-as T61 lapja jó a T60-ba.
szerk: Ha nincs benne akku akkor szokott fehér lenni ha jól rémlik. Life span nem tudom mi, én battery maintenaceben állítom mikor kezdje el a gép tölteni az akkut és meddig. Eddig bevált.
-
Chaser
legenda
Ügyesen
Hirtelen nincs 5letem, ha nincs a gépedben turbo memory, talán okozhatja a sata vezérlő. Milyen módra van állítva? Esetleg be van állítva bootnak hogy lan, ez-az amaz, stb, amíg végig járja az idő, felesleges dolgokat tiltsd le, maradjon hdd elsődlegesnek, utána meg az optika. Ha véletlen arról bootolnál indításkor F11 vagy F12 ha jól rémlik.
-
Chaser
legenda
válasz
cassius.clay #47436 üzenetére
64 bit se gond, a gyártóra figyelj amit mondtam. Elég sok van nálam kukában sajnos. Most is egy döglött 54-es van a gépben, merevítőnek mondjuk jó
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #47406 üzenetére
Gondoltam azóta arra is. Holnap xp-vel használom a kicsit, ha előjön a hiba akkor hw. Egy memtesztet majd kezdésnek lefuttatok DOS alól, bár van hogy 12 órát hiba nélkül megy az is, még is a ram defektes, annyi időm meg nincs rá. Kell a gép, másik ramom meg nincs.
-
Chaser
legenda
A T60-ammal van egy kis gond. Random feldob valami ablakot, hogy az ablakkezelő leállt. Néha restartol, még nem néztem meg a hivatkozást. Hőfokok elvileg rendben vannak. A vga kezdene halódni?
Rendszert újrahúztam, helyzet ugyanaz. Bár mióta új win van csak egy restart volt. Ha meghalódik szomorú leszek, nem lesz több T60-am, ráadásul ennek tényleg perfekt a kijelzője...
-
Chaser
legenda
A 3G modemnél levő minipcie slotnál, ha van előkészítés ott lesz az antenna is. Ha jól rémlik 3 antenna ami nincs bekötve sehova. A led kijelzőknél pedig ott kell lennie a 3G led-nek is. Bár ez nem garancia, mert éppen cserélhették is, attól független a gép lehet wwan ready. Az is lehet van modemed, csak nincs hozzá driver telepítve. eszközkezelőben meg tudod nézni.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #47319 üzenetére
Még ebayen se nagyon van ilyen T61p
Amúgy ha a kijelző az elődleges, nem is aranyárban van FHD 16:9-es IPS panel. Nem tudom milyen lehet egy T510 panelje, de gyanítom az biztos veri. Majdnem sikerül múltkor egy FHD E5520-at vennem, abba jó lett volna
Bár a mostani T60 kijelzője 110%. Ez már nem az, amiről múltkor beszéltünk. azt hittem az már a csúcs, tévedtem.
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #47299 üzenetére
Úgy tudtam csak az nvs140 érintett defektes széria, a T61p-k vga-ja nem, de lehet rossul tudom. mindenesetre mind lapot, mind ilyen gépet közel lehetetlen szerezni. Ha igen, annak meg is kérik az árát. Én először intelesben gondolkodtam, de az se jött össze. Marad ahogy van.
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #47295 üzenetére
Ha találsz is kurta drága lesz.
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #47240 üzenetére
Nekem "csak" 1400-as van, de az legalább hibátlan. Gondolkodtam 1600-ason de most már biztos kihagyom, ilyen fényerejűt úgyse találnék.
-
Chaser
legenda
Most nézem a t60-ban parts szerint NMB bill van, ilyet még nem láttam feltüntetve, legalábbis nem rémlik:
KEYBD KBD NMB HGN Yes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest