- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #98251 üzenetére
Na ez így erős, de azért: ha valami melegszik, azon praktikusan áram megy át. Ha nem kéne melegednie, akkor úgy megy át rajta, hogy ott neki nem kéne lennie. Ergo akkor azt kéne megkeresni mi dolgozik.
De nekem ez eleve érdekes. Ha valami ennyire melegszik csak úgy, annak KO elég hamar. Főleg nem működik rendesen.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrSealRD #98182 üzenetére
Ha valamilyen érzékedet kielégíti a barkács, akkor az.
Ha nem az a fajta vagy, akinek porcosodik arra, hogy 4 napnyi forrasztás és hálózás után felbrúgjon mondjuk az asztalid romosra szenzorozott, a gép árával vetekedő árba kerülő hűtése, akkor vegyél egy eDP csatis gépet alapból.
-
Tikakukac
titán
válasz
superTibcsi #98168 üzenetére
5 perces művelet és abba beleszámoltam a teám berakását a mikróba és a melegítést is
-
Tikakukac
titán
válasz
superTibcsi #98166 üzenetére
Vesszek ha értem
Amúgy lehet jönni, hónapja volt valakinek kínja T430s-el. Azt hiszem ott is arra jutottunk, hogy sok szerencsét, jó alkatrész vadászatot és sok pénzt kívánunk
Ha megvannak a bejáratott csatornáid, akkor nem szóltam
-
Tikakukac
titán
válasz
superTibcsi #98163 üzenetére
Fölöttem megírták. Jóval kevesebb van belőle és ha gáz van, akkor kicsit egyszerűbb az élet egy T430-al.
-
Tikakukac
titán
válasz
kemotox #98141 üzenetére
Kijelző megvesz jó árban, próba, ha nem az, akkor gazdasági totálkár és teljes gépcsere valamint kijelző elad.
Minden más nettó pénzégetés
Ha pedig valóban nem kijelző, amit kétlek, akkor ki lehet nyírni a tesztkijelzőt is, ezért nem szoktam ebbe belemenni. Volt már ilyen sajnos.
Vagy keresel LVDS asztali tesztelős embert. Én már eDP alatt sajnos nem foglalkozok semmivel.
-
Tikakukac
titán
válasz
Frawly #98126 üzenetére
Oké, TLDR, ott vagyunk ahonnan indultunk. Értelme szétherélni egy gépet meg elkezdeni BIOS-t faragni ezen a szinten nulla. Asztalimba betoltam a kis kártyát, 1 sata kábellel kevesebb van, hasít mint a barom, azt' csókolom.
Notiban meg vagy kiadja vagy nem, slot választás itt nincs
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #98090 üzenetére
Ez mind nagyon érdekes lehet egy matematikusnak, egy gyártástervezésen élő embernek és mindenkinek, akit érdekel a téma mélye.
Mindenki másnak, ha úgy nézzük nekem is, az a lényeg, hogy a pénzemért, amiért x éve még megkaptam a tutit, ma egy kalap madárürüléket kapok. Hogy mennyiből mennyit és mit, azt totál mindegy. Az van, hogy 400 óvatos ciklus után fordulnak fel az akksik, mintha muszáj lenne. Sőt. Vannak olyan sajtós gépek amik lemennek 5-6 embernél, amikbe korrekciózni kell, mert már elég szépen döglik ki az akku bennük.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
_adaml21_ #98084 üzenetére
Velük kell lemeccselni, hogy mit és merre, ha mákod van akkor max 1 napra dől ki a vas.
Dellnél kicsit más, ott ez tényleg fluidabb.
Akksira tippem nincs, használni kell. Ha valami fos, az is marad. Lásd nem egy akkum van és volt 1000 ciklus felett 70%-os tartással. És a kutya nem óvta. Ismét csak az van, hogy a minőségi termék, az minőségi termék, ami dzsunka, azt meg ápolhatod te szűzlányok könnyével, úgyis elpusztul.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bluesummers #97833 üzenetére
Leolvasni kevés lesz, vágd is ketté. Kinti garázsos géphez most felkoncoltam egyet. Nos. Kívül jó vastag szigetelés, belül nulla réz. Jó, max 1 A-t vesz fel a gépek 99%-a, de szánalmas.
-
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #97731 üzenetére
Rengeteg olyan kompatibilitási gond van, amit memtest nem szűr. Asztalimban csakis totál defaulton hajlandóak menni a ramok, a rendes első profilt sem tudják, mert széthullik a gép.
Pedig 3 napig futott a memtest, hidd el, ezek is jók
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #97727 üzenetére
Évi 2-szer csinálja anyám gépe is. Pedig a RAM-ok tökéletesek, 4 másik gépben is megnéztem és ebben is.
Fogalmam sincs mi a kínja, de amíg ennyiszer történik nem érdekel, annyi időm nincs rá, hogy felgöngyölítsem.
-
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #97716 üzenetére
Ha telepítés közben is lefő, akkor az hűtő. USB Linux alatt is ugyanezt csinálja akkor tutira.
-
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #97711 üzenetére
Tetszőleges progi felrak ami logol hőmérsékletet és figyeld. Szerintem ott lesz egy kuka hűtő és ennyi.
darvinya: Ha memtest továbbra is lemegy párszor hiba nélkül akkor az nem RAM. Fentebbi tipp frissítésre jó lehet, megoldása egyszerű: nem rakunk fel frissítéseket, legalább addig, amíg a fél világ azt nem mondja, hogy stabil. Win10-en hetente van 10-15 ember aki rám pingel, hogy izé, valami van. Mindig kiderül, hogy az MS valamit csinált, aztán haltak le a gépsasok.
-
-
Tikakukac
titán
Saját gépparkom alapján: minden egyes notim alaplapos volt, ami az újabb érából jött, ezen felül repkednek a kijelzők, boardok és egyéb katrancok.
Egy év gari árából egy lapozás van meg köbö, tehát bőven jó ajánlat. Nekem 1,5 év gari alatt beröffent csak a HP-ba 150-200e Ft-nyi alkatrész. Az tétel
-
Tikakukac
titán
válasz
azbest #97638 üzenetére
Aloha nem fog hülyeségeket eladni, garit meg kaphatsz 1 vagy 2 évet is. Mindenre van lehetőség, csak ezek piszok ritka dolgok magánban.
Xero: Elég sok cuccot cserélgetek én ilyen logika mentén haladóknak. Magamnak is. Nem véletlen szórok ki mindent gari lejárta előtt. Alkatrész árakat sem bírom kifizetni. Munkadíj meg ugye nekem 0Ft.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #97565 üzenetére
Igen. Ha azzal a készlettel nem megy valami, akkor iszonyatos elkefe van.
Ugyanannak a készletnek egy kopijával dolgozom.
Nyilván márkával meg el tudunk szaladni, de akkor meg jöhet a nyomatékra csavarhúzás is. Amennyiben professzionális munkát végzel és az idődbe belefér a HMM aktuális oldalainak nyalogatása, miért is ne. Raktam én már úgy össze gépet, csak az a gond, hogy még egyet megcsináltam volna enélkül annyi idő alatt. És ez akkor, amikor verik az asztalt a vevők, nem fér bele.
-
-
Tikakukac
titán
Első, sőt, második benyomásra is olyan értékeléseket adtam újként a teszgépekre amiket később magánra is vettem, hogy utólag a falat kaparom. Sajnos ez sosem jelent semmit, teljesen mindegy hány évtized van már az emberben. Mikorra ömlenek a típushibák már régen eltelt legalább 2-3-4-5-6 hónap.
magellan2600: Gugli és meg fogja mondani fejből passzolom. A régieknek szinte nincs is mélységük, az újak viszont hegyeset kérnek. Ezt már így megmondom csuklóból.
-
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #97555 üzenetére
Annyira nem érdekes, ennek így kell mennie.
32 bit meg elég.
-
Tikakukac
titán
Eleve CTO az egész világ, megvannak a gyári konfigok mindegyikből, de már régen realizáltam őket procikkal meg RAM-okkal meg SSD-vel
Ogard: Nem sűrűn, de van ilyen is. Jellemzően azért az ember hibázik
De ha adott típusból 3 számjegynyi a pool, akkor az azért más. Összességében meg ezres tételek felett megint más a tészta.
darvinya: Ez a TN TFT LCD dolog ez így még mindig hülyeség, egyszerűségét sem értem. Se karakterben, se kibontva nem egyszerűbb, főleg nem jobb.
Ha te nem futottál bele, akkor nem. Nem tudom nálad mekkora tételben futnak a dolgok, így lehetsz mákos is vagy csak szimplán kicsi a merítés.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #97524 üzenetére
Erről ugatok, nem figyelsz.
Mivel a szerelésből élek ezért elhiheted, tudok olvasni HMM-t és meg tudom határozni mit mivel kell kiszedni. Ha valami nem jön, az nem jön ki. Rengeteg egyéb olyan problémás helyet tudok autókból is, amik csak adott helyen szeretnek kidögleni. Pedig a T40 az tényleg annyira T40, hogy abba nem fogsz belerakni akármit
IPS TFT LCD LED és egyéb dolognak meg fuss neki, mert ez így eléggé erős lett
Tim82: Ennek a gépnek is egy baja van, hogy AMD-s. Sokkal jobban fűt, mint a sima T60 IPS konfig, amiben Intel van.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #97521 üzenetére
Megfejtetted a kitöltött keresztrejtvényt.
Csak kereszthornyosból amiket használnak a notik van 10 darab köbö. Ettől teljesen független az amiről én beszélek. Ha adott csavarhoz megfelelő csavarhúzót használva 3 kijön, egy nem, és ez rendszeres, az elég egyértelmű számomra kinek a hibája. Ha ugyanez nonstop adott helyeken következik be, szintén.
-
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #97515 üzenetére
Ó mikor anno én is kezdtem ezeket szétszedni mi stressz volt.
Most meg ha valami ismeretlen is jön, na hát akkor mi van. Előbb-utóbb minden szétjön meg összerakódik.
Egy hete szedtem szét először autó belteret, de totál csupaszra. Ez is ugyanaz. Kerüljön vissza minden, ahogy és ahol volt. Ennyi.
-
Tikakukac
titán
Na mától T60p-vel tolom míg nincs új gépem.
Istenem ez a billzet és ez a kijelző. Olyat zmegeltem és anyáztam a levonóra amiért játékvackot csinált ebből a márkából... tényleg a sírás környékez.
-
Tikakukac
titán
3-as fúrófej befog, aztán adj neki. Utána ki szokott jönni.
darvinya: Az rövid ideje divat. Ezek sajnos ilyenek. Kijelzőkben sem egyszer fogóztam meg WD áztattam szét mindent. És az is gyári volt, rendes csavarhúzóval. 3 kijött, negyedik nem. Ezt én sem értem, menetrögzítőre gondoltam még.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
BRIKLY #97284 üzenetére
Uncsim sem hallotta a gépét sose, totál néma volt, csak melegedett. Nem is hallhatta a ventit, mert a venti be volt állva a frászba vagy 1 éve és a kijelzőre rakva használta, nem vicc, komolyan.
Olyan dolgok esnek be néha, hogy magad sem hiszed. Az emberek elképesztően nem tudják minek hogyan kéne működnie vagy minek kéne történnie. Durvább eset az igénytelenség. Utóbbi elég népszerű szintén.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
thomasvold #97259 üzenetére
Te tudod
-
Tikakukac
titán
válasz
thomasvold #97257 üzenetére
Véleményemet sokan ismerik: 40-es sorozatból nem csak TP-et, hanem még Dellt sem vennék. Valahogy ráérzett mindegyik cég, hogy na akkor most igazán lerántjuk a bőrt a népről és kiadunk valami bitang fost. Jelentem: sikerült
-
Tikakukac
titán
válasz
thomasvold #97255 üzenetére
De mijjjéééééért vásárlás után?
Milyen notis topikban is falat kaparom mikor véleményt kérnek egy gépről, de már vagy be van rendelve vagy már arról ír. Why?
-
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #97186 üzenetére
Hacsak nem sikerült az elmúlt pár hétben asztalosműhelyben hagyni a gépet, igen kételkednék abban, hogy pár hét alatt annyi por jut be egy gépbe, hogy az hirtelen elkezd lefőni. Ilyenből 2 sztorit tudok: egyik műhely másik cicakozmetikás noti. Miden más esetben 99%, hogy hűtőcsere.
-
Tikakukac
titán
Jó ez a W500, he.
Akitől lett véve mondjuk tényleg síkon volt. Elemek össze-vissza, csavarok is. Pedig azért nem atomfizika notik voltak ezek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- 17" SNSV - N3450 proci, 12GB RAM, 256GB SSD - patika állapot, kitűnő akku!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest