-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #23070 üzenetére
meg tudod nézni parts lookup-ban serial alapján, de elég ha picit átnézed ezt a táblázatot: [link]
le van írva melyik modell, hány "-os illetve milyen felbontású kijelzője IPS-ses, T-ben csak T42(p)-től T60(p)-ig volt ilyen 15" 1400x1050 és 1600x1200-as felbontásban, lényegében meg is válaszoltam a kérdésed.
és még R50(p), R51(p)-ben voltak ilyen kijelzők, meg A30, A31, de ez utóbbi modellek nem hiszem, hogy érdekelnek
#23072 Chaser: Win7-hez hivatalosan nincs driver csak visztához, de jó 7-hez is.
"de lenovonál nem találtam ilyet..lehet béna vagyok."
béna vagy
parts lookup
-
audi100td
nagyúr
válasz
salieri. #23063 üzenetére
nem lehet, hogy a hibás szériából való? mi az fru-d?
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #23024 üzenetére
elég húzós az ára
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #23010 üzenetére
ja, csak az a szívás ha mondjuk 3 hónap után jön elő a hiba, amúgy a fene tudja mennyire gyakori, itt eddig egy esetről tudok, német meg US fórumokon azért van pár panasz, de hogy ez mekkora % arányt tesz ki, nem tudom
sutszi: igen, de ez egy hosszú folyamat, nem egy alapos terhelés után jön elő, legalábbis nem túl valószínű
-
audi100td
nagyúr
A Samsung kijött 7mm magas SSD-kkel, így az X220 tulajonak sem kell emiatt parázniuk: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22968 üzenetére
W500 lesz az, itt lefotózta egy user a W500-as ThinkPad-jének alaplapját és Radeon van a gpu-ra szitázva. Gondolom ugyanazokat a gpu-kat használják radeon-hoz és FireGL-hez is, csak más a vga BIOS és a driver, de ehhez nem értek.
Minden esetre elég nagy gyökér az eladó az biztos.
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22968 üzenetére
nem is rád céloztam, csak úgy általánosan ment az a nagy vita, nem akarom megint elkezdeni, csak megjegyeztem...
igen, a W500 firegl, most vagy ugyanazt szitázták az ati-nál radeon és firegl gpu-ra is, vagy az 512MB se stimmel
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22962 üzenetére
15,4 T61(p)-nél még bal oldalt vannak az audio cuccok, lásd [link]
ha megnézed az ebay-es linket ott van a 3 függőleges USB, mellette meg a vízszintes az a displayport, minden stimmel ez T500 lesz, pontosabban W500, mert 512MB VRAM-ot ír rá.
rejtély felfedve
davidope: a T61-ed lapja nem javítható mondjuk reballing-al? az meglenne 10k körül
mondjuk vicces, hogy én hogy le lettem oltva, hogy nem létezik az nV gpu bug, de már mindegy is
-
audi100td
nagyúr
válasz
davidope #22955 üzenetére
Szerintem ez egy T500 v. W500 alaplap lesz (elején van az audio ki/be menet a palmrest alatt), nem fog belemenni a gépedbe.
Amit linkeltem korábban német oldalt nem jó?
Chaser: hát igen, vigyázni kell, mert függőséget okoz
, elgondolkodtam, hogy lecserélem T500-asra, de inkább csak hirtelen felindulás volt, valahogy megoldom, hogy csendben legyen, szerzek egy másik T500 hűtőt első körben, ha az nem elég, kap egy tpfc chipet.
Raucher: szerintem egy netbookért elég húzós a 130k, használt/garis X200/X200s szvsz jobb választás, nekem van is egy eladó
akár 10 órát elmegy akksiról, ~1,5kg kb
-
audi100td
nagyúr
én is így tudom, persze nem kizárt, hogy bagzik a friss lenovo driver...
Chaser: power manager ≠ power management driver, de továbbra sem tudom elképzelni, hogy bármi köze lenne az OSD-hez, ha nem te pipáltál be mást system update-ben akkor maga a program, csak nem vetted észre
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22943 üzenetére
biztos nem a power manager frissítéstől lett OSD-d, ugyanis ahhoz semmi köze, gondolom mást is bepipáltál sys update-ben
amúgy nem érdemes minden utility-t felrakni a gépre, csak lassítják a rendszert, elég a power manager meg ha valakinek kell a toolbox, kb ennyi vagy még fn+F6-hoz a commun. utilityt, de ennek inkább csak webkamera esetén van haszna
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22939 üzenetére
power manager w7 alatt részletesebb, gondolom mivel eleve azokat tudod piszkálni vele amit vezérlőpultban is, xp itt el van maradva, mondjuk nem is csoda, 10 éves rendszer
vga drivert a lenovo-tól szedted le? audio gomboknál sincs OSD vagy csak a fényerő állításnál? amúgy legtöbbször úgy van a lenovo drivereknél, hogy ha elindítod az exe-t csak kicsomagolja a c:\DRIVERS\xyz könyvtárba és onnan kell futtatni a setup-ot
lehet ez kimaradt és nincs még fenn a hotkey-d...
franc0: nálam inteles T61-en is gond nélkül volt OSD, igaz w7-et használtam, nem xp-t
-
audi100td
nagyúr
Ha valaki esetleg T500/W500-asát kisebbre szeretné cserélni, fel tudom ajánlani érte az X200s-emet.
csak ATI switch. graph.-os érdekel, 1680x1050 felbontástól felfelé
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #22917 üzenetére
nem lehet, hogy azok valami FrankenPad-ek?
itt pl van egy ilyen topik, de pár hsz-szel később írja is a srác, hogy "T60p sorry"
#22909 OCB: szeirntem az ebay-es srác maga sem tudja mit árul, valami T60 esetleg R60 cucc lesz az
#22911 OCB: 15,4 szerintem is kevésbé valószínű, de aztán a fene tudja, azt olvastam pl. a 15"-osnál úgy oldották meg, hogy az ultrabay csati kapott valami toldalékot/adaptert és ezzel kompenzálták a nagyobb szélességet, a jobb oldali USB-k meg úgy is kábelen lógnak.
Chaser: BIOS-t nem próbáltam, valahol azt olvastam, hogy az 1.1x verziók még másképp vezérelték a ventit, de olyan régit nem akarok felrakni. Amúgy maga a venti zörög, persze tekeri is a T60 vezérlése, de ez nem olyan zaj ami csak a ford. számból ered. Viszont egy fórumot olvasgatva találtam egy ilyet: [link] Be kell forrasztani a venti elé és akkor tudod vezérelni ahogy akarod.
-
audi100td
nagyúr
Tegnap megérkezett a T500-as hűtőm, viszont úgy néz ki kifogtam egy selejtet, elég csúnya hangja van a ventinek, mint ha valamibe beleérne, de nem látom sehol, hogy súrolná. Illetve ha mozgatom a gépet, a hangja is változik, pont mint egy csapágyas elöregedett ventinél. Azt tudom esetleg még elképzelni, hogy valami agyonhasznált szart küldtek újként ebayről.
Chaser: akkor gugli a barátod
us thinkpad fórumon azt írták kompatibilis, szóval nem saját tapasztalat
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22900 üzenetére
biztos vagy ebben? az inkább t60p lesz szerintem, de ha minden igaz azokon is csak 256MB VRAM volt
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22886 üzenetére
ja, de arra figyelj, hogy milyen, TP-n belül is van több szabvány, nem mindegy...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22888 üzenetére
gondolom az a supported amivel gyárottták, lásd hw maintenance manual (ThinkPad T60 and T60p -> Product overview -> Specifications)
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22881 üzenetére
"T510 méret, Apple gombsor"
ezt hogy érted?
buvártacskó: HDD tényleg csak 7mm mehet bele, ez nem csak SSD-nél, vinyónál is szívás (max 320GB), barkáccsal lehet belemegy 9,5 is, nem tudom. A felbontás is elég gáz, összességében nekem az X201 szimpatikusabb, egyedül az Sandy proci meg az IPS panel teszi vonzóvá ezt a gépet. Az újak közül talán T420-at vennék, ott legalább van 1600x900, bár az 1400x1050-hez képest az is sovány, 15,6" meg már nagyon nagy és nehéz.
SSD-hez gondolom kínaiak csinálnak majd 1,8" -> 2,5"/7mm átalakítót
Chaser: csak ultrabay slim meghajtó mehet bele (T40-T43 & T60-T61)
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22864 üzenetére
magyar billesek? ezekre a dokkolókra meg töltőkre tényleg van igény vagy te is így egy csomagban kapod?
-
audi100td
nagyúr
Szerintem félreértettél, én a boot időre értettem, hogy ezt tudja a noti vinyóm is, ilyen szempontból meg akárhogy is nézem sehol nincs ez a corestore-os megoldás. Én legalább napi 1-2-szer frissen indítom a gépet, persze ha már felállt a rendszer nyilván gyors, de nekem a boot fontos szempont, a szememben ez így csak amolyan fél megoldás.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #22799 üzenetére
gyenge a ft
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22794 üzenetére
magyarul nem, akkor meg nem értem hova ez a kötözködés, én azt vázoltam fel ami itthonra érvényes
nincs címem külföldön, gondolom az itthon élő magyarok többségének úgy szintén
egyszerűen fogalmazva, Magyarországon ha veszel egy gépet (t,w,x), akkor arra 3 év gari jár, nem tudom mit kell ezen rugózni
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22789 üzenetére
Tehát pl német lenovo shop-ból tudok Mo-ra rendelni magánszemélyként?
brd: Ok, köszi
dbius: jó, tudom mi az a swap, csak azt nem értettem, hogy miért kell vele foglalkozni, ha elvileg úgy is csak akkor kerül használatba ha nincs elég RAM. De akkor ezek szerint a win nem kezeli ilyen logikusan.
-
audi100td
nagyúr
amúgy miért jó ha ki van kapcsolva a swap? csak érdekel, nem kötözködésképp
OCB: "Szerinted hogyan tudok (~tudunk, mert páran csináljuk ezt itt fórumon) a magyar áraknál 40-50%-al olcsóbbak lenni? Úgy hogy behozzuk, vámoltatjuk (ÁFA)... És még így is ekkora a deficit."
ez most mire volt válasz?
-
audi100td
nagyúr
ja, értem, köszi
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22764 üzenetére
tényleg, összekevertem, akkor nem ezzel függ össze, nálam eleve a legfrissebb van amit kiadtak
hankpoke: vélhetőleg alaplaphiba, apróban foglalkoznak többen is reball/reflow-val vagy veszel egy új lapot, 1-2 hete linkeltem hol lehet értelmes áron kapni (30EUR+szállítás)
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22754 üzenetére
olyan rosszat valóban nem láttam még, de egy IPS-hez képest ez is nagyon gyenge, persze nem egy kategória, így nem is lehet egy az egyben összehasonlítani, de aki egyszer megszokta a jót...
Azt sajnálom, hogy 14"-ba nem gyárották IPS-t, 15" már tényleg nagyon nehéz, akksival 2,8kg.
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22752 üzenetére
jó, de nem magyarországon ha jól tudom, ugyanis itt nincs lenovo shop vagy mi
vágom hogy a refurbished 1 éves, de az nem egy általános állapot illetve nem 100%-ig új
-
audi100td
nagyúr
válasz
Zoroaszter #22750 üzenetére
T, X, W-re európában alap a 3 év
a többi meg nem thinkpad, csak annak matricázzák
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22748 üzenetére
a gpu hőfok és ventivel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy mi a BIOS verziód?
állítólag a 2.xx előttiek kevésbé tekerték a ventit és akár 1800-ra is leengedi a ford. számot
ccc-t meg driver telepítésnél tudod álltani, hogy ne tegye fel, illetve utólag is le lehet gyalulni
szerk: ja, de én a betekintési szögekre és színhűségre gondoltam, az szar mint minden Tn panelnél
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22746 üzenetére
nálam nem dobja el, nem tudom mi lehet a gond, mondjuk én nem raktam fel ccc-t, power play-t anélkül is tudod állítani (vezérlőpult - energia beállítás - sémát kiválaszt- spec. beállítások)
szinten w7 prof
az előzőhöz még annyit, hogy a T60 kijelzője is teljesen átlagos, sőt a fényereje elég gyengusz, persze a 15" flexview IPS más kategória
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22741 üzenetére
Nem értem mit értesz a T60 kijelzője alatt, nagy akksi pl. qrva gáz a dell-nél, elől lóg ki, az IBM Lenovo ezt sokkal értelmesebben oldotta meg, mindegyik ThinkPad-nél hátul lóg ki, ahol nem zavar senkit és nem néz ki rondán, billentyűzet és a trackpoint szintén sokkal jobb. De kár erről vitázni ebben a topikban.
-
audi100td
nagyúr
válasz
NovaBlue #22720 üzenetére
látom write only-ba vagy, tegnap ajánlottam neked ha jól emlékszem 5 féle típust, meg leírtam mik a teendők, most mit vársz még?? bújjam helyetted az aprót??
amúgy szívesen
szerk: de fel tudják b.ni az agyam az ilyenek
Chaser: hát ez nem valami olcsó, ennyiért akkor már miért nem inkább T61? itt egy diszkrét nvidia-val pl: [link] persze nem akarok beleszólni
-
audi100td
nagyúr
igen, hülyén fogalmaztam, akkor tölt ha 96 alá esik
-
audi100td
nagyúr
ja, akkor valóban félreértettem valamit, azt hittem az egész boot folyamat a hdd-ről zajlik, így már más, ennek ellenére jelenleg X nálam kilőve a kijelző mérete/felbontása miatt, T60 után nem szívesen ülök át az X200s-hez, persze cipelgetősnek jó lenne, de most inkább kp kellene
piqla: nem volt a kezembe még ilyen gép, X201-et keress ha T-t nem szeretnél
-
-
audi100td
nagyúr
nekem ez a corestore-os megoldás nem jön be, pont, hogy bootnál zavar a legjobban a hdd lassúsága, erre pont nem lehet az ssd-ről bootolni, ez nekem már túl sok kompromisszum
1400x1050 után a kijelző sem egy álom, még ha affs is, persze maga a képminőség igen, azt nem vitatom, de használhatóság szempontjából nem valami jó az a kis felbontás
-
audi100td
nagyúr
""5.) 80GB mSATA SSD fits in the WWAN slot. As a result, it is not available with WWAN"
szóval ott ugyanaz a szívás van + 7mm hdd."
nem értem miért ilyen impotensek, az ilyen bénázások miatt megy el az X-től az ember kedve
nem igaz, hogy 2011-ben ekkora probléma normálisan biztosítani egy üzleti gépnél SSD+normál 2,5" merevlemez használata
-
audi100td
nagyúr
válasz
NovaBlue #22688 üzenetére
Hát, kb arra amire minden más notinál, akksi (lehetőleg legyen gyári, megfelelő fennmaradó kapacitással), garanciális gép esetén szériaszám ellenőrzése (az van-e a gépbe amivel gyártották, persze RAM, HDD, ODD, billentyűzet otthon cserélhetőek, ezek nem számítanak ilyen szempontból, parts lookup-nál tudod megnézni, garanciát itt tudod ellenőrizni), zsanérok ellenőrzése (ne lötyögjön, ne legyen túl nagy játéka és tartsa megfelelően a kijelzőt), esetleges sérülések ellenőrzése, ha pl. a ház valahol törött v. repedt ne vedd meg (alkatrészeknél amik nem játszanak szerepet az erőátvitelben ez alól kivételt képeznek (pl kijelző keret, palmrest).
Diszkrét vga-val T400-at, T500-at és W500-at tudom ajánlani, SSD mehet mindegyikbe illetve az ODD helyére is tehetsz vinyót, ultrabay beépítő keret segítségével.
szerk: R400 és R500 is jó, ezek kicsit olcsóbbak, meg picit vastagabbak a T400/T500-nál, de kb ennyi, nagyjából ugyanazt tudják, felszereltségben lehet még különbség, a T javára
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22675 üzenetére
még mindig nem értem, hogy jön ide a wiki-s link, de mindegy
én csak leírtam, hogy mit tapasztaltam, úgy érzem közelebb áll a valósághoz (főleg, hogy nem csak én érzékeltem ugyanígy), mint hogy mit mond az online support-os, tapasztalatból mondom, hogy az esetek 90%-ban fingjuk sincs, azzal sincsenek tisztában mire képesek a termékeik
egyébként ezzel csak annyi a gond, hogy nem ajánlanék a user-nek egy ezer éves használt vinyót, mert egy boltban kapható samu vagy wd-hez képest tetű lassú
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #22668 üzenetére
nem hazudik, nekem is ment rendesen az APS az új, boltban vásárolt IDE/PATA WD800BEVE vinyómon
inkább abban kételkedem, hogy bármelyikkel ne menne
OCB: "nem is működnek a régi IDE Samu diszkek rendesen csak mod BIOS-al."
Ez megint hülyeség, pl. T43-ra igaz a 2010 error miatt, de mondjuk T42-be olyat raksz amilyet akarsz, nem szól miatta semmit, T43-nál is csak csippan egyet és továbbenged
"Visszakérdezek: A Lenovo Staff és a Wiki nézte el a dolgot vagy Tim?
Tim nyilvánvalóan téved."Wikipédia hol írja, hogy csak lenovo FRU-s vinyóval megy a dolog? én nem látom sehol, a lenovo staff-nak meg az a dolga, hogy hazudjon, hisz el kell adniuk az OEM vinyókat 2-szoros haszonnal.
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
jó, de használtat nem szeretne, max X201 jöhetne szóba Tn panellel, ami egyébként szintén nagyon jó gép, lehet ennyiért ezt vennék ha nem lenne per pillanat kicsi számomra a 12-es kijelző, így inkább T410(s), meg persze ha lenne ennyi pénzem gépre
de elvagyok most a T60-nal is, megvolt 35-ből akksi nélkül, alapjában véve elég mindenre amire nekem kell és azért ez is korrektül össze van rakva, T500-as ventivel remélhetőleg csendben is lesz
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #22601 üzenetére
asszem 8GB
-
audi100td
nagyúr
válasz
cassius.clay #22580 üzenetére
Szia,
bármilyen sata1/2/3 jó bele, persze az áteresztőképessége sata1-re korlátozódik
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22560 üzenetére
ja, de elvileg a samsung 470 sem lassabb, amikor azt tesztelték azt írták szorosan az intel 320 nyakában van, szóval nem értem és azt sem, hogy a mostani tesztnél mi a francért nem voltak képesek odabiggyeszteni a grafikonra annak is eredményeit, na de mindegy
mondjuk windows is már szanaszét lett cseszve a sok ati driver telepítgetéssel, meg egyéb dolgokkal, megnézem majd friss rendszerrel
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22553 üzenetére
10 sec? az komoly és ez valami optimalizált win7 vagy semmi extra, sima telepítés? T60 a 3GB RAM-tól sem táltosodott meg annyira, a boot időn érezni a SATA1 korlátait, sajnos.
T420 milyen? Jól összerakták?
nem mint ha lenne pénzem ilyen drága gépekre
, de érdekelne mit alkottak
-
audi100td
nagyúr
válasz
[O]-[C]-[B] #22550 üzenetére
amúgy minőségérzetre milyenek az új gépek?
-
audi100td
nagyúr
válasz
soldi3r #22537 üzenetére
crystald. info tudtommal csak azt sorolja fel, hogy miket támogat az SSD, arról nem ad visszajelzést, hogy az éppen aktív-e vagy sem, természetesen a listában szerepel a TRIM. Atto-nál nem láttam erre utaló infót.
Samsung magician-ba nem találtam abban (sem más) menüben TRIM-mel kapcsolatos infókat.
Megnézem milyen régi a chipset driver, lehet csak azt kellene lecserélni.
piqla: korrekt eladótól, gyártói garanciális cuccnál azért erre enyhén szólva kicsi az esély, de vettem már több használt gépet is, eddig egyikkel sem volt probléma, mondjuk X40-ért 110k, hát erre inkább nem mondok semmit
, persze az más ha 4-5 évvel ezelőtt vetted...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sweet.tv - internetes TV
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- ROG Zephyrus G16 16" QHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Lenovo P53: i7-9850H (6/12T -4.60GHz) / 15.6 FHD / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / T1000 4GB / W11 pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest