- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoboGuru
tag
Kinek melyik kenőanyag vált be venti tengelyének kenéséhez?
Grafit vagy réz zsír, szilikon zsír vagy valamilyen olaj?Már nem tudom mi jó rá, mert pár hét vagy hónap elteltével megáll a venti. Vagy ez valami mágnesességi probléma lehet?
-
RoboGuru
tag
-
RoboGuru
tag
válasz
Speeedfire #88963 üzenetére
1. Másik gépben kipróbálni a kijelzőt, ha ott sem jó, akkor olyan kijelzővel kell próbálni ami biztos megy T420-ban.
2. A kijelző kábel mindkét végének megtisztítása, ha ezután sem jó akkor kábel csere.
3. Az alaplap kijelző kábel foglalat tisztítása, végül már csak alaplap javítás marad. -
RoboGuru
tag
-
RoboGuru
tag
válasz
Adrian Mole #88294 üzenetére
Első körben illesztőprogram hiba, csökkentett módban távolítsd el a vga vezérlőt! Második HDD probléma. Szerencsés esetben csak szoftveres és elég egy chkdsk ellenőrzés, ha hardveres akkor az csere!
-
-
RoboGuru
tag
válasz
MrSealRD #88025 üzenetére
1.40-(8DET70WW)-8duj26us_NWL_ADV_AES_PM_Speedo
1.42 Modified Bios
- Whitelist removal
- Unblocked AES-NI
- Unblocked advanced menu
- Unlocked memory speed
- Unblocked AES MSR 0xE2
- New vbios Intel 2119
- 16Gb 1866 + eGPU solved -
RoboGuru
tag
válasz
dreizwanzig #87724 üzenetére
Ezzel kis progival is betudod állítani egyszerűbben! -
-
RoboGuru
tag
válasz
RoboGuru #87491 üzenetére
Frissült a BatteryMaintenance_fix a blogomban megtalálod, az előző tuti nem jó mivel az akku serial szám bejegyzésnél módosít és az mindekinél más! Az új már e szerint működik. Egy dolgot még tesztelek, ha az oké azzal még egyszerübb és nem kell minden win indulásával lefutnia.
Ezen kivűl a blog még pár dolgoban frissült, többek közt a Hotkey Features Integration lecserélésével.
-
RoboGuru
tag
válasz
csubuka #87498 üzenetére
Ezzel próbáld uninstallálni!
Viszont ehhez maga a telepítőnek itt kell lennie c:\DRIVERS\VISTA\PWRMGRV
Esetleg újra kicsomagolni a telepítőt (n1au410w.exe) ha már törölve lett.Amit írsz, (setup.ini módosítás és setup.exe komaptibilis módba állítása) ugyan azt csinálom csak kicsit automatizálva scriptből!
-
RoboGuru
tag
válasz
RoboGuru #87491 üzenetére
A Windows 7-es Power Managert Windows 10 alá ezzel PMSetupPatchW10_v1.2 tudjuk feltelepíteni. A PM mikor kicsomagolta magát (n1au410w.exe) rögtön azután kell futtatni a PMSetupPatchW10.cmd-t és mehet a PM feltelepítése, ha nem működik akkor rendszergazdaként kell futtatni a patch fájlt!
Ha felrakjuk utána még a ThinkPad Settings Dependency-t akkor már 8.00.10 verzió lesz a PM! -
RoboGuru
tag
válasz
csubuka #87470 üzenetére
Összedobtam egy Battery Maintenance fixet.
Windows 10 alatt használt Windows 7-es Power Manager-nél az akku egyéni töltési küszöbértékek beállítását követően egy idő után törlödnek.
A BatteryMaintenance_fix.cmd fájlban beállíthatjuk az akku töltés induló és leálló értékét. Alapban 20% és 80%-on van.
A BatteryMaintenance_install.cmd futtatásával tudjuk telepíteni az előző fájlt és hogy ne törlödjenek a töltési küszöbértékek! -
RoboGuru
tag
Valaki úgy oldotta meg hogy a HP illesztőprogramját használja, a másik a WLAN kártya csere mod bios-al.
-
RoboGuru
tag
válasz
Sweet Lou 6 #86735 üzenetére
Nem gondolom hogy az elődökhöz képest nagyban változott a védelem. Meg kell keresni az Atmel IC-t az SDA SCL kivezetéseit és reszetelni!
-
-
RoboGuru
tag
Lenovo_ThinkPad_T420_83ET76WW-83uj28us_NWL_LEN21_ADV_RAM_Speedo Itt van róla kép is.
Ez a verzió meg már elvileg tudja ezeket Lenovo_ThinkPad_T420_83ET76WW-83uj28us_NWL_LEN21_ADV_RAM_Speedo_AES_vBios-2170
2. add option in bios to select ivy bridge microcode.
3. Add option in bios to select intel hd 4000. -
RoboGuru
tag
válasz
#59070464 #86569 üzenetére
Igen, valamennyire lassabb, de így viszont érezhetően gördülékenyebben megy, és ezt többet ér. Mert hiába gyorsabb ha azt akadozva teszi. Mondjuk biztosra azt sem állíthatom hogy az összes W520-nak SSD-vel Win10 alatt ez a gondja. Az is elképzelhető hogy csak nálam áll fent ez, mert még nem tudtam kipróbálni másik SSD-vel, de az is lehet hogy a gép vezérlőjével vannak gondok. Mert ACHI módban Event 129, Compatibility módban pedig Event 11-es hibákat ír. Érdekes módon X201 Win10 alatt alap ACHI vezérlővel nem csinál ilyet.
-
RoboGuru
tag
Már gondoltam rá én is hogy kicserélem a töltöttség jelző ikont, aztán bemagyaráztam magamnak hogy talán ez illik a windows 10 dizájn világához. De így akkor már nem vagyok egyedül ezzel hogy nem jön be.
Ha többiek is azt mondják hogy legyen száműzve, akkor már érzek annyi késztetésthogy csináljak egy módosított verziót. Viszont akkor jöhetnek javaslatok hogy nézzen ki! Esetleg aki photoshop mágus az csinálhatna is és akkor belerakom (a mostanit mintának eltudom küldeni)!
-
RoboGuru
tag
A kijelző árának feléért még megéri. Ez is inkább maszekban vagy csináld magad formában a legjobb!
Én ha cserélni kell a háttérvilágítást akkor már LED-es megoldásban gondolkodnék. Van egy monitorom ami korábban CCFL volt, és hiába cseréltem ki a mosfeteket egy idő után mindig elszállt az elöregedett csővek miatt. Gondoltam ha már nekiállok cserélni, főleg 2 csővet, akkor nem hozatok bele CCFL csőveket hogy csak szívjak vele, vigyázni hogy szét ne roppanjon. Így LED-es lett, nagyon jó fényerővel.
A youtube-n vannak erre vonatkozó megoldások! -
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #85999 üzenetére
Nem biztos hogy a legszebb, de én pl. vettem pár dodóért szilikon billentyűzet védőt rá.
Így később nem kell takarítani, nem kopnak a gombok, folyadéktól is véd, és a mai napig olyan mintha új lenne. Ha megkopik a szilikon akkor kidobom és jöhet az új.
-
RoboGuru
tag
válasz
Mbenyo97 #85969 üzenetére
Napokban csináltam egy T61-et aminél valamit ráönthettek a billentyűzetre, mert beragadó gomb hibával indult. Nem tudni mikor történt, de mire hozzám is került eltelt 10 nap. Csak billentyűzet csere segített! Sajna ha már a "fóliák" közé folyadék kerül biztos hogy a billentyűzet megadja magát, főleg ha már hibát is produkál.
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #85761 üzenetére
Gondolom eleve az alatt fejlesztették, így működnie kell. Főleg hogy Windows 10 alatt is megy!
Annyi hogy a TVicPortInstall41.exe-t felkell telepíteni, és újraindítás, csak így indul el az fcontrol! -
RoboGuru
tag
Windows alatt ezt a venti vezérlőt próbálta már valaki? Nekem első tesztre jobban bejön mint a TPFanControl.
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #85673 üzenetére
A 14.1" WXGA miatt kicsivel nehezebb, annak ellenére hogy a T61-ből is van ilyen méretű. Az a baj álatalában pont a kijelző "fárad" el ezeknél mint hogy a gép.
-
RoboGuru
tag
válasz
qwertly #85666 üzenetére
Nekem is van 2db T400 az egyikbe szintén csak kijelző kellene, de vagy fél éve itt hever mert 60 euro (ebay) egy új kijelző. Bontottra várok de abból egyelőre komplett burkolattal adnak el, ami kb megint csak annyiba kerül és az meg ugye használt.
Nekem nem ingyen volt és komplett, ezért nem akarok erre költeni nagyon. Viszont neked lehet megérné! -
RoboGuru
tag
Most dolgozom (tesztelem) épp egy másik lenovo HOTKEY-en, ezzel már működik a hangerő, fényerő, thinklight, numlock OSD is. Össze lesz hangolva a Lenovo Communications Utility-vel (Fn + F6) és plusz működik az Easy Eject Utility is (Fn + F9). Ehhez a HOTKEY-hez viszont módosítanom kellett a Thinkvantage progit. A végére, hogy neked is válaszoljak, működik a médiavezérlés is!
Bár azt nem tudom xx30-as gépeken hogy viselkedik majd. -
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #85616 üzenetére
Slim sata (ODD) to Sata adapterrel
Vagy eleve Slim Sata (ODD) to USB adapter
-
-
RoboGuru
tag
Frissítettem a Thinkpad W520 és a Windows 10 blogot! Csináltam egy kis parancssoros progit a ThinkVantage gombra, lehet indítani vele bármilyen programot!
-
RoboGuru
tag
Ez igazán jó hír!
Elsőként a bios hack amit én is ki akartam próbálni, de így akkor már nem kell. A másik meg egy adapter készítése, ha az elöbbi nem jön össze. Elméletben meg is van a nem működő billentyűk áramköri átkötése, itt viszont az AA01B-S040VA1-R3000 aljzat/csatlakozó beszerzése probléma, max bontott jöhetne szóba.
-
RoboGuru
tag
Mi a nyavaját csináltak a lenovo support oldallal? Már csak a core 2 processzoros gépekhez bezárólag van támogatás.
-
RoboGuru
tag
válasz
MrSealRD #85437 üzenetére
A Media Creation Tool-al szerintem most is megtudod csinálni!
-
RoboGuru
tag
Dobtam össze egy kis blogot a Thinkpad W520 és a Windows 10 viszonyáról. Nem vagyok egy nagy írkász, ami látszik is, de remélem valakinek azért hasznára válik.
-
RoboGuru
tag
válasz
newmoonlight #85393 üzenetére
Amit adnak hozzá illesztőprogit azzal ugye mennie kellene, de az sok mindent elárul hogy XP-Win10-ig ugyanaz. Esetleg próbáld ki Win10 alatt még!
-
RoboGuru
tag
válasz
newmoonlight #85379 üzenetére
Milyen rendszer van most rajt (Win 7)? Én is belefutottam hasonlóba, igaz nem lenovo. Windows 8-as gép volt és valamiért Windows 7-et akart az ügyfél. Aztán kezdte amit írsz hogy valamikor nem volt hang. Visszahozta, mondanom sem kell, nálam elsőre nem produkálta csak hosszú tesztek után. A lényeg hogy a High definition audio amit a windows felismer magának az lett a megoldás. Ami a hivatalos oldalon Windows 7 illesztőprogramként volt fent, kiderült az is csak Windows 8 bejegyzéssel készült.
-
RoboGuru
tag
válasz
FoxiestFox #84921 üzenetére
Nekem van egy IBM PS/2 N51SX alapban win 3.1 van rajt 9,5" VGA 640x480. Bár a kijelző förtelmes. Vagy ez már túl retro?
-
RoboGuru
tag
válasz
animatrix11 #84814 üzenetére
-
RoboGuru
tag
válasz
Orionhilles #84505 üzenetére
Nem csak a T420 esetén nem működik a mikrofon némítás W10 alatt. Az új Hotkey vezérlővel viszont már igen (W520-al tesztelve). Ne zavarjon hogy nincs a listában!
Innen tudod letölteni! -
-
-
RoboGuru
tag
x201 Fan error. Cseréltem hűtést igaz az is használt, de nem mozdul. Majd biztosítékot mert nem engedett át, ugyan nem lövi ki, de ez sem segített. Most vagy az van hogy mind2 venti halott, vagy olyan hiba amire egész más megoldás létezik, ha létezik? Találkozott valaki hasonlóval?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest