- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fungi
aktív tag
válasz
Koczó93 #88127 üzenetére
Talán nálam okosabbak tudják majd hogy lehet-e a hardveres hiba, mindenesetre a Windowst ki kéne a ccleanerrel takarítani, /hibakeresés és javítás is, persze mentéssel/- láttam már T420-on wifit teljesen eltűnni, és ccleaner után megint működni, de lehet más is nyilván. Csak fura hogy indításkor mindig jó, ezért gyanús a Windows. Melyik driver van fent?-Eszközkezelő megmondja....
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #88124 üzenetére
Lehet, érdemes volna más drivert nézni, előtte BIOS-t alaphelyzetbe tenni, ccleaner tisztítót, hibakeresőt ráengedni, végül persze ha másik oprendszerrel is csinálja akkor nem tudom,-/szerezni másik kártyát?/
-
fungi
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #87975 üzenetére
Be tudod állítani Smart módban a Tpfc /Program Files-ban találod/ ini fájljában hogy milyen hőfoknál kapcsoljon be, mennyire pörgesse, meg hogy mikor hagyja abba, akkor nem fog 33 fokos cpu-nál feleslegesen pörögni.. példa-
MenuLabelSM1=Smart Mode 1/ Label for Icon Menu, must be terminated by '/'
Level=45 0 // Level=140 0
Level=48 1 // Level=150 1
Level=53 3 // Level=165 3
Level=65 7 // Level=175 7
Level=83 64Én most default fanon használom a T500-at, így elvan 40 fok körül alig hallható fordulaton a venti, de másik T500-on /régebbi Bios-sal/ meg pörgette úgy mint Nálad, ott jó a Tpfc igazán...
-
fungi
aktív tag
válasz
Tomi0703 #86970 üzenetére
Ezek szerint RAM vagy alaplap?
-
fungi
aktív tag
válasz
#59070464 #85764 üzenetére
Hülye kérdés jön: Ugye nem ugyanazt szerelted vissza? Vagy nem ugyanazt fotóztad kétszer?
Van egy ugyanilyen Tn panelem, azon a hátulján szerepel hogy AU Optronics, az a VA panel egész más kell hogy legyen. Látsz-e különbséget? Mert a VA panel nyilván különb. Aida megmondja Neked hogy most mi van a gépben
A fotózott rész nálam is ugyanilyen... -
fungi
aktív tag
válasz
Zsolt1 #85722 üzenetére
Akkor jó, őszintén szólva próbálkozgattam Win 8.1-el, Win10-el, az utóbbi láthatóan gyorsabban tölt be mint a 7-es, és megy régebbi gépeken is /T500-ig bezárólag próbálkoztam/ de aztán csak visszatértem a 7-esre, azzal minden működik. Mindenesetre érdemes a mostani rendszeredet lementeni újrarakás esetére, jöhetnek még bibik...
-
fungi
aktív tag
válasz
Zsolt1 #85709 üzenetére
A Win10 sajnos okoz kellemetlen dolgokat régebbi gépen...Eddig úgy tudtam hogy kell a Pm driver az OSD-hez,eszerint tényleg kell,
viszont a Power Manager /valamelyik régebbi verzió/ működött nálam egy x200-on is,win10-en, persze Win7 kompatibilis módban telepítve. /Aztán visszament a W7, azon a gépen atomstabil, szemben a 10-essel./
Mi van ha újrarakod a hangdrivert? Win7 kompatibilisan, vagy anélkül, hátha segít... -
fungi
aktív tag
Értem, itt azért 90 fok nem szerepelt, 60-65-ig megy netezéskor mint Nálad most, lehet hogy ez a normális, csak viszonylag lassan megy vissza 50 fok alá... és az x200 ebben jobban muzsikál, pedig kb. 3 éve az sem volt tisztítva.. Na mindegy, nem az én gondom, elirányítom a tulajt egy pasztázásra...
-
fungi
aktív tag
Sziasztok, létezik hogy az x200s hűtése elmarad a sima x200-tól? Az x200-at ismerem, viszont most már a második x200s vendégeskedik nálam, szívesen felrohan 55-60 fokra is sima netezésnél, /persze weblapfüggő, de az x200 kimondottan jobban bírja/ Az L9400 proci jobban igénybe van véve, /alapból 4-5 fokkal melegebb/ vagy véletlenül mindkét hangoskodó x200s-nek csak tisztítás-pasztázás hiányzik?
/Tpfc is fent van ugyanúgy/ -
fungi
aktív tag
válasz
metal01 #82975 üzenetére
Nem tudom, gyártón múlhat-e, van egy T61-ből származó, nem könnyített Chicony billentyűzetem, a bal oldalán a billentyűk nagyon gázul csattogtak a T500-ban, szereztem bele egy nem könnyített Alps-ot, az masszív /pedig az is használt/
Ja, hát legjobb a régi T60-asé persze....meg ha NMB. -
fungi
aktív tag
válasz
metal01 #82972 üzenetére
Érdekes módon a könnyített billentyűzetet T500-on sokkal gázabbnak érzem mint T400-on, a T400-on ütni-verni kell ahhoz hogy benyomódjon, a T500-on kellemetlenül horpad normál leütésre is-persze ez szubjektív,-
nyilván a legjobb a nem lyuggatott- /de T400-on a könnyített NMB sem gáz./
Az az LG nagyfelbontású LED kijelző szép a T400-on, csak elég kevés van belőle. -
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #82538 üzenetére
Nálam NMB a nyerő. ALPS sem rossz, de ha billt keresnék akkor NMB. Chicony egyértelmű harmadik.
-
fungi
aktív tag
Nálam a 3g modem is, megy, bár volt vele kínlódás, Tpfc is ugyanolyan mint W7-en, biztos vannak dolgok
ahol a W8.1 bajos az x200-on, de általános célokra használható, /Osd, PM, AC is mennek/
W7-et jobban kedvelem, de miután külföldre viszem néha, mintha a wifi hálózatokra könnyebben kapcsolódna
a 8,1-el az 5300-as kártya, azért ezt használom. -
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #80799 üzenetére
Nálunk a rokonságban is a használhatatlanságig belassult C2d laptop helyett kerestek újat, annak egy ccleaner is elég volt ahhoz hogy újra normálisan menjen, /tény hogy ötévesen
ész nélkül használva, teleszemetelve nagyon le tud csökkenni a teljesítmény,/ netre, filmre még mindig elég. -
fungi
aktív tag
válasz
jjeahh #80777 üzenetére
Így.
/ "Active=0" program just reads config.
// "Active=1" allow program to modify fan.
// "Active=2" program will come up in smart mode.
// "Active=3" program will come up in manual mode.
// bei "Active=0" wird nur die Konfiguration ausgelesen.
// bei "Active=1" die Veränderung des Lüfterverhaltens ist aktiviert.
// bei "Active=2" startet das Programm im "Smart"-Modus.
// bei "Active=3" startet das Programm im "Manual"-Modus.Active=0
-
fungi
aktív tag
válasz
Tikakukac #79120 üzenetére
Az én x200 és T500-amban is ki lettek próbálva a Tieid, sajnos nem mentek... Később olvastam valamelyik fórumban hogy ha esetleg futott live Linux pendrive-ról a gépen, akkor utána érdemes a Bios-t alaphelyzetbe állítani. Nálam volt ilyen Linuxozás, /Bios maradt, mert még nem hallottam ilyenről/
lehetett ez a baj? Minden más ki volt próbálva, még próba OS /Win7/ is másik vinyóról, de nem látszott a kártya..
Azóta nem foglalkoztam ezzel, pedig kéne egy ilyen mobilnetre... -
fungi
aktív tag
Ha felraktad a Tpfc-t /Googleban első találat, nekem T500-on 063-as van feltéve/ akkor elvileg a Program Files mappában TPFanControl néven találod, azon belül a TPFanControl_ini mappában tudod szerkeszteni a beállításokat, elég részletes, ha meg akarod határozni hogy mikor hogy hűtsön,akkor az alján ebben a sorban
"MenuLabelSM1=Smart Mode 1/ Label for Icon Menu, must be terminated by '/'
tudod állítani hogy milyen hőfoknál hogy menjen a venti. Ehhez
"Active=2" program will come up in smart mode." ezt kell beállítani.
De be tudod állítani hogy Bios vezérelje a ventit, akkor csak monitorozza a hőfokokat,vagy hogy a venti pl. mindig ugyanúgy menjen.
Ha beállítottad és elmentetted a változásokat akkor a következő indításnál már ezek lesznek érvényben.
/W10-en nem próbáltam, 7, 8,1-en jó/
Érdemes a tálcára kirakni az ikont, én szeretem tudni hogy milyen meleg van...Különösen olyan gépen jó ahol nem szeret leállni a venti /x200/ T500-on nem annyira létkérdés.csubuka Köszi, kipróbálom!
-
fungi
aktív tag
válasz
csubuka #78031 üzenetére
-Vagy szimplán pakoljak neki egy tpfc sémát pl-.:
level=50 1
level=60 3-Én ezt tenném, /x200on bios beállításokkal pörgetné a ventit, a Tpfc Smart-ra rakva és nagyjából így beállítva alapból elvan kussban, vagy 1-es ventin, ami kb. hallhatatlan, csak komolyabb terhelésre pörög fel./
-
fungi
aktív tag
válasz
Yiggdrasil #78022 üzenetére
Usb-s telepítőt Rufus-sal érdemes csinálni, az eddig mindig működött,/volt már hogy a Win7 Usb DVD Tool-lal nem ment/,persze csak ha a telepítő nem hibás...
-
fungi
aktív tag
-
fungi
aktív tag
válasz
spuros #77560 üzenetére
Asztali helyett kellemesebb használni a nagyobbat, /én T500-at használok otthon, x200-at utazásra,/
viszont sokat cipelésnél jól jön az x201 kisebb súlya.
Persze megszokható a kisebb képernyő is, amellett szol az i5 is, ha fontos az erő,
netre, torrentre elég a
a T400 is még,és abban tudsz procit cserélni erősebbre, de az megint költség persze. /Ssd még sokat dob a betöltésnél, általánosan gyorsabb, hangja sincs.../Mindkettő jó, kérdés mi a fontosabb.
-
fungi
aktív tag
Ja, tény hogy nem gyakran nyitok meg ilyen Etihad-os videókat 1080-al,az 720-on még elmegy, az 1080 tényleg sok neki. /Letölteni nem tudtam 1080-on,csak 720-on/ Inkább arra céloztam hogy nem zavar a C2 hátránya még...egy darabig. Nyilván sokat számít a user érdeklődése, az enyém elég hétköznapi,meg a böngésző sem mindegy.
-
fungi
aktív tag
Nyilván gyorsabbak a mai procik, de weblapok betöltésére, általános használatra a Core2 még mindig elég, pedig a T500 és x200-amban is csak P8600 van, ami nem a legerősebb. Homokóra csak akkor van ha lassú a net,de normális sebességen azonnal jönnek a weblapok. Netre még mindig nem kell erősebb gép, cserébe tényleg halkak /Ssd-vel/ és hűvösek.
-
fungi
aktív tag
Nincs valakinek felesleges, nem túl leharcolt x200 akkuja? Ismerősnek kellene.
-
fungi
aktív tag
válasz
Space marine #76916 üzenetére
Nincs Ips T500-on, se T400-on, a T500-ból nagyfelbontású, 1680x1050 Lg panelest keress, az szebb
mint a Samsung paneles. -
fungi
aktív tag
válasz
pippin12 #76298 üzenetére
Ha egyszer lesz időd, légy szíves, írd le privátban hogy hogyan csinálod,/miután itt többen jelezték hogy megy nekik is/
nekem sehogy se jött össze....Váltás működik, csak az Ati nem bootol 8,1-en...ill. elkezd javítani, a Power Managert törli, de inkább a videodrivereket is.../PM meg kell az akkunak.../Kösz, F
-
fungi
aktív tag
válasz
Francia91 #76004 üzenetére
Váltás megy PM-mel simán, csak az ATi kártyára váltva kikapcs. után nem indul a Windows 8,1 normálisan.
Win7-en gond nélkül megy, igazából nincs ok a Win8.1-re, hacsak az nem hogy Win7-en az Access Connection valamiért
nem akar magától hotspotként működni, illetve mintha a 8.1-en utazáskor idegen wifikre könnyebben csatlakozna,
/első simán megoldható, de a könnyű csatlakozás sokszor jól jön.../ Egyébként tökéletes a 7-es.-havri1-
Nekem is működik, csak nem indul az Atival és PM-rel, tegnap vettem észre.
-
fungi
aktív tag
válasz
Francia91 #75954 üzenetére
T500-on a Win 8,1 sajnos valóban nem tökéletes, akkuszabályzás működik, grafikát is vált régebbi Power Managerrel,
viszont csak az integrált kártyával tölt be rendesen a Windows, ha az ATI-n hagyom kikapcsoláskor, akkor
nem indul el,csak hibajavítással, az meg már régen rossz. Eddig jutottam, /szinte csak integráltat használok,nem tűnt fel a hiba,idáig, azt hittem
tökéletesen megy a W8,1, de mégsem... Telepített PM nélkül is egyszerű grafikát váltani, akkor indul is mindkét kártyával, de PM meg kell az akkunak. /3g-t nem tudom, mert nincs olyanom/. -
fungi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #75902 üzenetére
Volt ilyen, akkor általában a Lenovos video driver hiányzott. Ha már hangon működik, akkor
fényerő se lehet messze... -
fungi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #75892 üzenetére
Szívesen.Nekem váltható kártyás a T500-am, /tehát kellett driver a váltáshoz, meg persze Power Manager/ de ha a Tied csak Inteles, akkor asszem fel kell rakni egy Lenovos video drivert az OSD-hez, a Winessel nem biztos hogy fog menni. /Ez x200-nál biztosan így van, talán T500-nál is...?/
-
-
fungi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #75883 üzenetére
Ezekkel a driverekkel megy nálam a T500-on az OSD, igaz Win8,1-en, de gondolom Win7-en is menne..
Hát igen, igényel némi kutakodást... -
fungi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #75875 üzenetére
Win 8,1-en is mennie kéne a Lenovo-s OSD-nek, együtt a Windowséval, / x200 és T500-on biztosan megy/
Win7-en meg simán, talán Power Manager driver is kell hozzá? /És talán nem a legutolsó Hotkey.../
x200-hoz biztosan kellett video driver is, anélkül nem ment. -
fungi
aktív tag
válasz
Blue Eagle #74518 üzenetére
Nekem a legújabb driver van fent /T500 Win7 64bit/
EzItt is vannak régi verziók. Nálam ez jó,de nem szoktam a Hd3650-es kártyát használni, jó nekem az egyszerű is,
hűtés is jobb vele, viszont nem játszom...Majd az okosabbak megmondják. -
fungi
aktív tag
válasz
Blue Eagle #74514 üzenetére
Például Az oldal alján vannak régi verziók.
Nálam a 6.71.00 működik -
fungi
aktív tag
válasz
Zsocy155 #74321 üzenetére
Jé, még sose telepítettem a Thinkpad Communications Utility-t, ami előhozza Fn+F6-ra a kamerát, ma is tanultam valamit...
Hát, ha minden fent, van, nem lehet esetleg szalagkábel hiba? x200-nál típushiba, a kamerát vagy a Thinklightot érinti, nálam még nem volt /kop-kop/ csak egy ötlet. -
fungi
aktív tag
OSD is megy a T500-on Win 8,1.en -nálam ezekkel a driverekkel:
Power Manager
6,07-es régebbi változat! Windows 7 kompatiiblitási módban telepítve
Power Manager driver for Win8,1
/Nem a Lenovos oldalon találtam, de mindene egyezik, szerintem ez az-/gtku09ww/
Hotkey
ebből a 3.80.0000 kell /8jvu20ww.exe/ Windows7 kompatibilitási módban telepítve
-
fungi
aktív tag
válasz
#43301120 #73577 üzenetére
Semmi titkolózási szándék nincs, volt egy kérdés W500 váltható grafika működésre Win8,1 ügyben. Kb. 10 napja próbálkoztam egy T500-al ugyanezzel, pár angol nyelvű fórum olvasása után működik nálam, de úgy gondoltam ez már egy megoldott probléma, abban a privátban azt írtam le ahogy nekem sikerült, lehet hogy van ennél jóval egyszerűbb módszer...és vannak itt nálam sokszor okosabbak.
Első próbálkozásra a legutolsó Power Managert felraktam, be sem bootolt a gép. Akkor kezdtem olvasni
több fórumot. Aztán összejött, ebben a sorrendben /PM mindenképpen a végén/Először Sentabrina, aztán Legacy telepítés. akkor jobb egérrel már váltható a videó. végül Win7 kompatibilitás módban Power Manager 6.07 telepítés és kész!
A Power Managert nem a Thinkpad/Utility mappába raktam, hanem létrehoztam a Program Files-ban egy Thinkpad mappát, abba került. /Ez utóbbi lehet hogy tök felesleges, (olvastam hogy valaki így csinálta) de az ember a kudarcok után /voltak/ már mindent megpróbál. Mikor sikerült, nem finomítottam, úgy hagytam ahogy van, így most működik a váltható grafika PM-rel Win 8,1-en. /T500/
Sentabrina /T400 500 Switchable Graphics for Win 8,1
Legacy
a 13,1-es 147 Mb a jó.
végül Power Manager 6,07 /Win7 kompatibilitási módban/
Külföldön vagyok, a linkeket visszakerestem, ha bármelyikkel gond van, feltöltöm a nálam levőket, de elvileg jók. Ha bárkinek segítettem, örülök, és ha van jobb, egyszerűbb, biztosabb, annak pláne! Üdv-
-
fungi
aktív tag
Barátom nemrég vett x220-at. Tetszik neki a gép, első Tp-je, de múltkor látta a különbséget a saját Tn és egy IPS kijelző között. Szívesen beruházna IPS kijelzőre,tudtok megbízható forrást?
Kösz- -
fungi
aktív tag
"Chaser,donjohnson", köszönöm, persze, végignéztem, de nem volt egyértelmű, tényleg a PgUp volt,
ez egy szerencsétlen gép, másodszor ment vissza az eladóhoz, most elvileg működik... -
fungi
aktív tag
Sziasztok, barátom x200-án bootoláskor ez a hibaüzenet, "error 0210 stuck key 49"
amit egy beragadó billentyű okoz.
Ez eddig oké, ahhoz van-e ötlet hogy ez melyik bill. lehet?
Nem találok erre infót sehol, van esetleg valakinek tippje hogy hol lehet ennek utánanézni? -
fungi
aktív tag
Kép nem ment föl, sry. Nálam 33%- 78% között, de ez már részletkérdés.
-
fungi
aktív tag
válasz
Biluxzsolt #69175 üzenetére
Power Manager-t tedd rá, ha feltelepült, /a képen alul az 51%-os ikon/ katt, aztán Battery, katt és Battery Maintenance-katt, aztán beállítod a Custom-ot, nálam így van hogy ne töltse 100%-ra és csak 30%-tól töltsön.
Ha elviszed a notiti és kell az akku, akkor persze töltsd fel 100%-ra, de a lényeg hogy otthon ne töltögessen állandóan.Lassú voltam...
-
fungi
aktív tag
Üdv az uraknak, egy jó ismerősöm vett olcsón egy x200-at, amin a Thinklight nem működik.
Kérdésem, ilyenkor az OSD sem fog menni? Merthogy a PWManager, PMDriver, Hotkey mind telepítve.
/van x200-am, azon megy minden ahogy kell. kop-kop.../Kösz-
-
-
fungi
aktív tag
Láma kérdés. x200-at kitettem monitorra sima kábellel, a kép nem rossz, de kicsit gyengébb, mint
a pc-ről nézett kép ugyanazon a monitoron./Eizo/ Felbontást beállítottam persze.Ez mindenképpen ilyen, vagy dokkolóról hasonló képet ad mint a pc? Kösz, F
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #64538 üzenetére
dying_star +1
-
fungi
aktív tag
válasz
zsoltix #62461 üzenetére
Ezt találtam.
Vannak tapasztalaitok hogy a 14.1-es 16:10-es T61 és a T400 1440x900as felbontású paneljei közül melyik adja a legszebb képet?
/Mint mondjuk a T500-nál az LGP,az tényleg szép/T61-be belemegy bármelyik? Persze a Ccfl kijelzőkre gondolok.
T61 14,1 LGP /LP141WP1-TLB8/ nekem nem jött be, eléggé szürkés árnyalatú- -
fungi
aktív tag
válasz
Tikakukac #62287 üzenetére
Nálam is Ssd megy az x200-ban /AFFS kijelzővel, néma hűtéssel/, nagyon csendes gép,/utálom a zajt/, volt többször notiban merevlemezem, Tp-kben elég jól hallottam mindegyiket... Egy kivétel akadt, egy T61-ben Hitachi 7200
fordulatos, na az egészen halk, még megvan.
Viszont egyszer hozzám került egy ugyanolyan típus ami viszont búgott rendesen, szóval azért a halk Hdd
a kivétel nyilván. Mostantól már csak Ssd-t szeretnék.... -
fungi
aktív tag
válasz
VegyesTamás #61517 üzenetére
Ne erőltesd, az első Dell gépem is hasonló szériahiba miatt ment tönkre, /akkor még nem tudtam erről a bajról/ teljesen lutri hogy meddig bírja,
/az utána vett T61-em Inteles, az tartósabb/ A T400 jó ötlet, ott nincs ilyen veszély, meg újabb is. Használtnál érdemes rákérdezni milyen betegségek lehetnek, szerencsére Tp-knél kevés akad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Bluetooth hangszórók
- ASUS routerek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Videós, mozgóképes topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix Scar G17
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest