-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darbo
tag
válasz
cadeyrn #46836 üzenetére
itt árulnak ilyet kérdezz rá. Én a palmrestet hoztam el belőle,
-
audi100td
nagyúr
válasz
cadeyrn #46266 üzenetére
Nem biztos, hogy hülyeség, csak nem találtam róla infót.
"X201 billentyűzetét megenné elméletben a T400?"
Teljesen más a rögzítése, talán a mérete is, ebből kiindulva kizárt.
T60 T61 bill-t érdemes megnézni UK Ebay-en, már kétszer is belefutottam vadi újba 12k-ért, magyar kiosztással természetesen, NMB volt mind a kettő.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cadeyrn #46180 üzenetére
"Próbálom kideríteni, hogy ez melyik gyártóé, mivel emlékeim szerintem az NMB-t megvette a Chicony, és minden keresésem összevetve ez Chicony, tehát ha másik gyártótól szeretnék T400 billetyűzetet"
Honnan veszed, hogy megvette a Chicony? Nem kötekedésből kérdem, csak a neten nem találtam erről infót. Meg az NMB billentyűzeteken kívül rengeteg más terméket is gyárt, mint csapágyak, motorok, ventilátorok, stb.
A Chicony egyébként eleve teljesen más mechanikát alkalmaz mint az NMB, felépítésben inkább az ALPS áll közelebb hozzá.
-
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #46180 üzenetére
Billentyűzet gyártójra eddig a legmegbízhatóbb információforrásnak az UR-kód (vagy RU vagy ahogy olvasod a fordított R-t az U mellett) bizonyult: az alatta lévő szám a gyártó egyedi azonosítója, valahonnan hipotalamusz előtt kicsit balra nekem úgy dereng, hogy 96000 vagy valami hasonló volt az NMB, ez alapján hasonlítsd össze a billentyűzeteidet.
(Ezen a mennyire hajlik a HDD-nél, meg ki kell-e ott tömni dispután engedelmetekkel jót mosolyogtam: a nyílás eleve magasabb mindig, mint 9.5mm, talán még a 13mm-t is eléri, mégse jutott eszébe senkinek, hogy hdd felett is ki kell tömni, ráadásul eddig az összes 2.5" hdd-n láttam olyan feliratot, hogy DO NOT PRESS, tehát valószínű, hogy nem látták elő teherhordó vázszerkezeti elemként vaó használatra, ráadásul a két gumibakot soha nem a hdd tartja, hanem a fémkeret, azaz üresen is berakhatod a keretet, nem fog mozogni,
ha meg mégis zavar a tudat, tömd ki wcpapírral. Az meg, hogy hű de hajlik a Mg-ötvözet a HDD-nél nálam szintén a nemrendeltetésszerű használathoz tartozik.)Szerk.: T43 napi árfolyamon - az nem P4 lesz, hanem Pentium M, illetve nem írtad, hogy intel, vagy Ati X300, milyen kijelző...
-
Fifi
őstag
válasz
cadeyrn #44700 üzenetére
"Két gépet állandón szinkronizálni a halálnak lenne kedve"
Én meg 3 linuxos gép között szinkronizálok + dropbox. Otthoni "server", desktop és notebook. Ha az egyikkel történik valami, akkor legalább a másik gépen megvannak az adataim. Kb. 1 perc az egész és ugyanott folytatom a böngészést az egyik gépen, ahol a másikon abbahagytam. Vannak jó programok erre én az unison-t használom. Persze ez nem váltja ki a backup-ot, de a semminél több.
-
-
adabra
senior tag
válasz
cadeyrn #44696 üzenetére
T420si -ben BIOS-ban kikapcsoltam a dedikált grafikus kártyát, és így 55-62 fok között szokott mozogni a hőmérséklet. TPFanControl -lal vezérelve így jellemzően ki van kapcsolva a ventilátor (talán 65-nél kapcsol be)
Egyébként Win 64bit van a gépen (SSD-vel és 8GB RAM-mal) -
Gondwana
addikt
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #36371 üzenetére
Linuxot nem vágom. Nálam low VID-en megy P8400 órajelig - 22xxmhz-ig- 0.875V-on. P8600 órajelhez - 2400mhz - már kell 0.9125V. Már csak a max órajelet kell kitesztelnem. Most 1V-on megy, de IDA-val számolva is talán elég lesz neki 0.95V. Na arra még nem jöttem rá hogy tudnám kikapcsolni. Rmclock-ban ugyan megtettem, de nem kapcsolta le. Lehet megnézem majd crystal id-vel is.
x64 win7-en oda kell figyelni rmclock és win beállításokra, de nem vészes és határozottan megéri. -
lapa
veterán
-
szmissz
senior tag
válasz
cadeyrn #36007 üzenetére
Nem megyek, de köszi a tippet!
7 éves, ebből mindössze 3 évet volt aktív használatban és 2 év után kezdett szarakodni a zár.
A gépem hangtalan, SSD van benne, most 50 fokos a proci, HD videóval 56 -ig szokott felmenni. TPfancontrollal a lehető legjobban levéve a venti. És nálam a hangtalan = NINCS hangja. Semmi. Síri csendben kizárólag a "proci ciripelés" jelenséget lehet hallani, amikor deep-sleep állapotban van, ismert jelenség.
Alapból tényleg túlpörög a venti, ami nagyon idegesített már a T42-nél is, szóval a Tpfancontrol szinte hamarabb kerül a gépre mint a Windows.
-
szmissz
senior tag
válasz
cadeyrn #35560 üzenetére
Hát volt 1-2 apró verekedés, de semmi komoly.
Ilyen mondatokat egyébként a kellően okos, ugyanakkor hasonlóan öniróikus emberek szoktak leírni. Egyébként tényleg okos vagyok ám. Nézd meg, hogy nehezen lehet belekötni a mondataimba, mert kellően pontosan és körültekintően fogalmazok.
Vissza is pattannak szépen a lendületből bepróbálkozó versenyzők.
-
szmissz
senior tag
válasz
cadeyrn #35553 üzenetére
Figyelek nagyon(jobban mint ti), el is olvastam amit írtál.
Légyszi te is olvasd el a legelső kommentemet, mert ugyan minden leírt karakterem aranyat ér, de ebben különösen érdekes dolgok vannak, vastagon kiemelem őket.
""egyik legjobb valaha készült ThinkPad "
Ez szerintem enyhe túlzás, főleg, ha a külsőt nézzük.
Tények rész:
-Hiányoznak a piros felfestések a trackpoint gombokról
-Aszimmetrikus a képernyő kávája, ami szerintem konkrétan gusztustalan
-Szintén eltérő méretűek a zsanérok, nem csoda, hogy kilazulnak
-A palmrest és a hangszórópanel közti Mariana árok rés ocsmány
-A fejhallgató kimenet az elején van, hogy ölben fekve pont hasbaszúrja szegény usertHirtelen ezek jutottak eszembe, felidézve a csalódottságot, amikor megjelent és megláttam milyen lett. Ugyanezek a hibák a T6-os szériánál is megvoltak részben, szerencsére a T410-től felfelé már mindent kijavítottak, úgyhogy kivártam és ezt vettem.
Nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, de egy ilyen kijelentésre reagálnom kellett.
szerk: Jajj és az extrahányinger, mindenképpen kilógó akksit még elfelejtettem említeni."
Tehát CSAK A SAJÁT VÉLEMÉNYEMKÉNT tálaltam mindent, de a kolléga annyira megsértődött, mintha a gyerekére mondtam volna, hogy ronda.
-
Csedit
aktív tag
válasz
cadeyrn #35478 üzenetére
Köszönöm, már egyeztettem is velük telefonon, emailben leírtam a hibát, azt ígérték megoldják a zsanércserét és mondták, hogy a ventillátort is érdemes így garancia lejárta előtt cseréltetni.
A csuklótámasz repedés szerintük nem garos. Ezzel nem igazán értek egyet, de ez van... -
ro_bert17
őstag
válasz
cadeyrn #35518 üzenetére
Na ja, épp ma reggel pisolgtam én is, amikor rá raktam valami nehezebbet tárgyat a le hajtott gépre, hogy kicsit besüppedt. Ahhoz képest viszont úgy tűnik elég jól bírja, mert táskában többször csapon, pakolnak a táskára, és sajna gyakran tömöm meg úgy a hátizsákot, hogy az is majd szét feszül (konkrétan már szakad), benne a géppel.
-
szmissz
senior tag
válasz
cadeyrn #35518 üzenetére
Neki lehet dícsérni, nekem lehet kritizálni. Meg is tettem, mert haragszom arra a gépre, vártam, hogy megjelenjen a számomra(!) szintén béna T6X sorozat után, hogy végre cserélhessem a T42-t, erre kijött ez a khm... izé... egyik legjobb Thinkpad, amitől rosszul lettem amikor megláttam.
-
-
franc0
őstag
válasz
cadeyrn #35478 üzenetére
"2 hét necces nagyon, mert kb annyi, amíg megjön az alkatrész."
És az kit érdekel. Te leadtad időben a gépet, felvesszük a jegyzőkönyvet és csá. A garanciaidő egyébként is kitolódik a szervizben töltött idővel.
Persze ha nem ragaszkodsz a jogaidhoz, akkor nem.Nekem még SOHA nem volt ebben az országban normális ügyintézésem, de amint levágták hogy vágom a jogaimat, egyből minden ment ahogy kell.
Balkánon így megy ez, jó vele tisztában lenni. -
-
audi100td
nagyúr
válasz
cadeyrn #35470 üzenetére
parkasz: Nem tudom, de az enyém 2009/04-es gyátás és ki van merevítve, a bill is teljesen merev, nem süpped sehol.
rizso: egyik legjobb valaha készült ThinkPad az X200(s) mellett, kár rajta agyalni
Ritka hűvös és tényleg szó szerint hangtalan, ha nem hiszed nézz meg egyet személyesen.
Egyedül annyira érdemes figyelni vásárláskor, hogy tényleg a merevített változat legyen, de szerintem azt csak az első pár hónapban gyárthatták. A gyártási dátum a gép alján lévő matricáról leolvasható, ha 09/04-nél újabb az már egy kiinduló pont, persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ennél régebbi nem lehet ilyen.
Egyetlen típushiba ezeknél a gépeknél, hogy idővel hajlamos megnőni a zsanérok holtjátéka, az alkatrész ebay-ről ~3e Ft, otthon kb 1 óra javítani, tapasztalattól függően +/- fél óra.
buvartacsko: A méretéből adódóan még picit halkabb az X200-nál, mivel ritkábban pörög a venti, ami persze úgy is szinte hangtalan.
-
Grafirka
őstag
válasz
cadeyrn #35351 üzenetére
Igen
a W500 as osszehasonlithatalanul erosebb, foleg a fire GL5700 kartya miatt (havernek ez van es csak jot tudok mondani rola) , de ezt a gepet kb 50K ft tudnam megvenni es amire egyelore kellene, arra boven eleg lenne.Csak azt szeretnem elkerulni , hogy egy szeriahibas peldanyert adjak penzt.
Nagyjabol illustrator lenne futtatva rajta ami nem videoigenyes, es vinnem magammal ha utazok.Sulya es merete megfelelne.Aku teljesen rendben 2-4 orat tart .Nem annyira a sebessege mint inkabb a tartossag erdekelne. Ezert probalok objektiv informaciokhoz jutni , hogy valoban gond van a 140M -el.? Sajnos a lenovo forumon sokan panaszkodnak.Remeltem van itt szervizes aki tudna konkret adatokkal szolgalni.
Minekepp kosz a valasztP.S. kraftxld - kicsit megnyugtattal
Az a helyzet , hogy nagyon tetszik es nem szeretnek lemondani rola ha nem muszaj.(ez mar szemelyes agybajom)
-
audi100td
nagyúr
válasz
cadeyrn #34922 üzenetére
Ez azért túlzás, pl. T510-nél nem ezt tapasztaltam, igaz a T400-nál hangosabb, de simán tolerálható, pl. T61 vagy a T60 úgy emlékszem zajosabb volt. Viszont tényleg nem értem miért kellett a T400/T500-nál alkalmazott koncepciót kukázni, olyan jó venti talán azóta sem létezik és előtte sem volt.
lakisoft: Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán a BIOS támogatná ezeket a procikat, sőt erősen kétlem.
-
brd
nagyúr
válasz
cadeyrn #33801 üzenetére
Annyira azért nem sok. Ha meghajtom (ATI VGA-n valami brutál' teszt+Prime95 a háttérben) T400-asom, akkor, ha jól emlékszem, valami 50-60W-ot tud max. megzabálni, és simán elbír vele az a kis venti. Gondolom, egy 45W-os TDP-jű CPU-t tartalmazó gépnek azért jobb a hűtése.
A hűtéssel mindig gond lesz, ameddig a marketingesek terveznek gépet, mert többnyire épphogy csak elég lesz...audi100td: Ha a PowerManageres beállítás kevés, akkor a Win7-ben a Power profilok bugyraiban tudsz olyat állítani, ami csökkenti a CPU fogyasztását (és a sebességét persze). Meg talán a CrystalCPUID is tud már Core2-nél újabb CPU-kat hekkelni. (Az RMClock lenne a másik, de azt nagy bánatomra sajnos nem fejlesztik már.
)
Borote: Sajnos egyre több nélkülözhetetlen/kényelmes programot úgy készítenek el, hogy lassú lesz, és csak az erősebb CPU a megoldás. Pl. én még játszottam 50 MHz-es (nem elírás) CPU-val flash-es játékokat, ehhez képest ma egy 3 GHz-es is kevés bizonyos dolgokhoz.
-
válasz
cadeyrn #33443 üzenetére
Köszönöm, ilyesmire voltam kíváncsi
Úgy gondolom, azért van abból a műanyagból a ThinkPad borítása, mert leesik, az a hajlósabb műanyag elnyel több energiát, esetleg letörik, a többit a rollcage megfogja. Így csak a műanyagot kicseréled, és teljes boldogsággal használod tovább a sérületlen laposodat.
Megkérdezhetem, hogy még mindig a T400-as a bajtársad?
-
lapa
veterán
válasz
cadeyrn #32996 üzenetére
én anno ebayen vettem, de kizártnak tartom hogy ne legyen. valahogy nem akaródzik nekifutnom a precise-nek.
upd: én ezek közül szemezgettem, normálisan mennek. de lehet hogy van jobbabb, én nem varázsoltam vele túl sokat. kellett egy feles wifi ami tud ap módot is (winen valami új driverrel az intelek is tudnak tán), ez lett.
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #31352 üzenetére
Sztem terás toshibát kerüld, megbízhatóságban nem volt vele gondom, de igen lassú. Persze ha csak háttértárnak kell mind1. Utána vettem 750-est, meglepő de halkabb és jóval gyorsabb. Eléri a 100MBps értéket, a terásnak valahol 65-70 környékén volt vége, rendszer is nagyon szépen ment a 750-esről.
szerk: lapa: Láttam már sok kijelzőt, általában nagyobb felbontású jobb. De azért mint látjuk vannak kivételek. Még meg se vettem már tervben volt 1440x900 kijelző upgrade, de ahogy megláttam tudtam hogy nem fogok kísérletezni. Színei nagyon jók TN-hez képest, inverzbe fordulás döntéskor egészen minimális...hát nem pva/ips, de nincs hányingerem ha saját kijelzővel kell használni a gépet.
Tényleg mi lett a T61-eddel? Eladtad v megtartottad végül? -
ro_bert17
őstag
válasz
cadeyrn #30256 üzenetére
Egy fél évvel ez előtt nekem az infoparkos szervizzel sem volt semmi gondom a kb. 1 éves T410-el. Abszolút korrektek voltak, nem kértek papírt sem. Csak itt ugye csiripelünk valamilyen változásokról, és ezért vagyok kíváncsi egy gar. idő lejárta előtti szervizeldés tapasztalásról.
Egyébként úgy tűnik hogy az általad említett két szervizt többen is dícséritek. -
lapa
veterán
válasz
cadeyrn #29523 üzenetére
lehet vitatkozni, de nagyon sokaknak ugyanez a véleménye. nekem a tiszta 10.10 telepítésnél bezárta a nautilust néha, innentől kezdve az de facto nem működik és a második ilyen esetnél ment is a levesbe. és nem október 2-án próbáltam, hanem pár hónapra rá. az szép volt, hogy gyorsan indult.
az általad említett upstart hibákkal még sose találkoztam, és sokan mások sem. nekem a 10.04-ben a pulseaudio-n kívül még rendes bugot nem sikerült találnom, pedig kiadás óta nekifutottam párszor pár gépen. daemon is elég sok indul, és még sose volt, hogy nem indult volna. van amúgy valami linked? mert eddig csak egy ilyet láttam, még 2009-ből (azaz pre-release).
a 8.04-ről nem beszéltem, jelenleg a 10.04 és a 12.04 az élő.
-
lapa
veterán
válasz
cadeyrn #29406 üzenetére
ahogy írod most kábé ugyanúgy hekkelsz... én csak jót akarok, és nem hitéleti okokból. nálam is elég sok tanulópénz volt, aztán nagyjából letisztultak a dolgok. az esetek nagyrészében kiderült, hogy jellemzően az volt a baj, hogy túloldottam a problémákat. azóta kicsit jobban is értem mi kell, hogy valami működjön.
egyszerű példa az udev, régen 23 különböző fixet pakoltam fel x cucchoz, mire végül egy udev szabály megoldotta. esélye meg kedve sincs az embernek ilyenkor visszacsinálni a 22 másik, sejthetően tök felesleges fixet mert fél hogy örökre elromlik megint. aztán másodszorra-harmadszorra már próbál az ember okoskodni, kihagyja az "ez valszeg nem kell" dolgokat, aztán ha anélkül is műx akkor törli a szamárvezetőből is. a végére tényleg csak a lényeg marad, és legalább a fele rejtélyes probléma eleve meg sem jelenik.
mondjuk pont a wirelessre vannak backport ppa-k, szóval szerintem azzal van a legkevesebb gond.
-
lapa
veterán
válasz
cadeyrn #29398 üzenetére
használj linuxot. úgyértem 10.04-et. azért arra még egy kis ideig csak van support (2010.04 + 5 év a szekura, a többit meg úgyis upgradelted már rég ha valamiért kellett).
persze szép meg jó az új kernel, de nekem többet evett a 3.2 is a 2.6.32-nél, azt a két drivert amit a 2.6.32 nem kezelt (easycap video digi + dvb-s kártya) meg feltelepítettem.
hozzáteszem valami miatt a 3.2-ben valami akadás is volt az usb alrendszerben, heti egyszer eldobta magát.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
cadeyrn #29395 üzenetére
Összeírtam a tapasztaltakat, beírtam askubuntu.com -ra, nem várok ugyan választ, de hátha.
Itt a teljes problémaleírás, hátha valakinek van okos ötlete. -
lapa
veterán
-
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #29373 üzenetére
Win alatt egy registry módosítás gyógyítja, linux alatt a fő problémaforrás, hogy hány helyeni is értelmeződik, ha lenyomod a fényerőmódosító gombot. Erre is volt valami varázslás, hogy amikor megy az OSD, akkor kihagy lépésközöket, amikor nem megy, akkor nem, viszont erre meg volt valami egysoros CP az rc.localba, amivel mégiscsak ment az OSD
-
-
NaNe80
csendes tag
válasz
cadeyrn #27605 üzenetére
Csak alátámasztani tudom az itt írtakat! T61 és T500 tulajként az alábbiakat tudom mondani:
T61: kicsi, könnyű, de nekem a hűtő ventije egyfolytában be-be kapcsolgat, ezért picit hangosabb.
T500: nagy dög, sajnos pont ezt kell cipeljem, de kussol, ventije még sosem kapcsolt rá úgy igazán, lehet nem is megy?és a nagy felbontású kijelzőn legalább lehet dolgozni is (1650x1050)
Emellett a T61 T400-ra cserélésén gondolkodom, ha nem sikerül megoldanom, hogy a T61-et rákössem a TV-re. T400, T500 amúgy hardverileg ugyan azt képviseli és egy konstrukcióval fiatalabb a T61-nél
A billentyűzet mizériát nem értem, napi 10-12 órában püfölöm a T500-at, teljesen jó, nem érzem, hogy a T61 jobb lenne. Zsanér problémát sem értem, nekem a T500-é jobb, igaz egy picit újabb is a gép.
-
metal01
őstag
válasz
cadeyrn #27405 üzenetére
Nálam is volt már hasonló jelenség. A szoftverek által mutatott értékek nem mindig valósak.
Amit én csinálok:
- Havonta egyszer battery reset (teljesen feltölti, lemeríti, majd újra feltölti).
- Ha leginkább hálózatról használod, akkor érdemes a reset után 40%-ra lemeríteni, és beállítani a PM-ben, hogy 40% fölé ne töltsön. Nem tudom linux alatt ez megoldható e, winfos alatt igen.Nekem közel 3 éves a gép, és 92%-os az akku jelenleg.
Apropó, linux (ubuntu) alatt megoldható az, hogy az automatikus akku töltés bizonyos feltöltöttség után ki legyen kapcsolva? Hasonlóképpen, mint a winfos alatt a PM-ben? Vagy úgy általában tiltani a töltést?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xbox Series X|S
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- DOOM - The Dark Ages
- Mobil flották
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Viccrovat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged