- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoboGuru
tag
-
RoboGuru
tag
Most hogy mondod, utána néztem én is a lenovo hivatalos forumán és azt írja hogy a hardware maintenance diskette nem elérhető a nagyközönség számára csak szervízeseknek!
Fel sem merült mert kismillió helyen fellelhető, leírással!
Nem tudom van-e lehetőség privátba rakni, különben rád bízom a sorsát! -
RoboGuru
tag
válasz
Pubszon #93261 üzenetére
Leírom azért mert dokkolóval kapcsolatos, viszont lehet nálad sajna nem segít, de másnak jól jöhet még!
Nem ment a dokkolón egyik USB port sem. Kipróbáltam másik dokkal azzal sem ment, na mondom nagyszerű a gép dokk foglalata adta volna meg magát? Aztán gondoltam teszek egy próbát és eltávolítottam az eszközkezelőben az USB-vezérlők / USB kompozit eszköz-t (USB\VID_17E9&PID_4311&REV_0101) és ez oldotta meg a problémát! -
RoboGuru
tag
Volt egy kis időm és összedobtam egy blogot
Hogyan változtassuk meg a Thinkpad Modell típusát és sorozatszámát (2200, 2201 error)
a ThinkPad Hardware Maintenance Diskette (HMD) segítségével. -
RoboGuru
tag
válasz
_Petya_ #92455 üzenetére
A thinkpad ugyanúgy kényes a kijelzőre mint a WLAN kártyára! Az EDID adatmező határozza meg melyik panel kompatibilis. Valószínű az eszközkezelőben még a régi kijelző illesztőprogramja van, ezért elkell távolítani és az új panelét felrakni. Ezzel a progival lehet csinálni inf fájlt, ha esetleg az automatikus telepítés nem hozna eredményt!
-
RoboGuru
tag
válasz
_Petya_ #92436 üzenetére
Ha bios alatt, vagy mielőtt betöltődik a windows, lehet fényerőt állítani, akkor szoftveres, ha nem akkor hardveres gond.
Szoftveres esetben a Win 10 Managerrel meglehetne próbálni arra az időpontra visszaállítani mikor még működött. Esetleg a hotkey és power manager driver újratelepítés. -
RoboGuru
tag
Memóriákat szórd ki és tisztítsd meg a foglalatokat, majd próbáld ki a memóriákat (esetleg másik memória) egyesével mindkettő fogalaltban!
Ha marad a hiba, akkor sajna valószínű a vga chip melegedett túl, ami az x szeriánál szívás mert a procival egyben van és forrasztott. -
RoboGuru
tag
válasz
havri1 #92337 üzenetére
Az alvás is játszik nálam, 20 perc után, 30 percnél meg hibernálás. Mindenesetre az biztos valami körülmény nem jó nálatok! Használtam már ahci és compatibility modeban is. Dokkolón van a gép, de annak nem szabadna befolyásolni.
Esetleg másik energiagazdálkodási módban próbáltad már? -
RoboGuru
tag
Munkálkodtam én is egy kicsit és bekerült a blogba a LAN latency kiküszöböléséhez saját telepítővel az illesztőprogram.
-
RoboGuru
tag
válasz
#49682432 #91698 üzenetére
Nézd meg az eszközkezelőben nincs-e sárga felkiáltójel az eszköznél! Néha elég az is ha újra van csatlakoztatva a kártya. Sajnos sokszor az sem mindegy milyen minőségű a bővítőkártya. Elöszőr volt egy AKE márkájú, és másolás közben eldobálta. Lecseréltem egy Delockra az viszont szépen dolgozott!
-
RoboGuru
tag
válasz
RoboGuru #91613 üzenetére
Két dokkolóval is próbáltam. Egyértelműen üvegen stabilabb, de fa asztalon sem produkál olyan fajta billegést amire te gondolsz! 14"-os thinkpad viszont már igen! Gondolom üresben maga a dokkoló nem billeg? Mert akkor szerintem a dokkoló és a gép közötti résznél kell keresni a megoldást! Esetleg dokkolás után még nyomd meg a gépet!
-
RoboGuru
tag
válasz
Kiss67 #91396 üzenetére
"Valaki a WiGig dokkra?
Senkinek nem volt még dolga ilyennel? 91000 hozzászólásból senki??
Hihetetlen !
Miről beszélgettek itt , hogy még ez nem volt beszédtéma??"
Te már itt a jövőről beszélsz, mi meg még a múltban a klasszikus thinkpadok közt derengünk!
Nem írtad melyik Thinkpad, milyen WiGig kártya van bent?
Elvileg a DELL ezt a kettőt támogatja:
Intel® Tri-Band Wireless-AC 17265 WiGig
Intel® Tri-Band Wireless-AC 18260 WiGig -
RoboGuru
tag
válasz
tamas.nick #91338 üzenetére
Nem találtam megoldást, ezért készítettem hozzá egy scriptet, ami innen elérhető!
-
RoboGuru
tag
válasz
CsakEgySrác #91344 üzenetére
-
RoboGuru
tag
válasz
tamas.nick #91340 üzenetére
Jogos!
Újraindítás után visszakapcsolja, viszont leállítás esetén meg kikapcsolva marad!
Majd megnézem lehet-e valamit ezzel kezdeni. -
RoboGuru
tag
válasz
tamas.nick #91338 üzenetére
x220-al nincs lehetőségem tesztelni, de nálam x201 és W520 esetén is a blogban szereplő hotkey verzióval kikapcsolja a LED-et is!
-
RoboGuru
tag
válasz
tamas.nick #91332 üzenetére
Hotkey Features Integration innen felrakod és Fn+F5-el tudod ki-be kapcsolni!
-
RoboGuru
tag
válasz
Pubszon #91324 üzenetére
Erre gondolt 14.03!
Szoftverével együtt csak Win7 kompatibilis módban települ (c:\DRIVERS\WIN\WLANINT\Autorun.exe).
Külön az illesztőprogramját mindenfajta módosítás nélkül a c:\DRIVERS\WIN\WLANINT\Win7\S64\Drivers\dpinst64.exe-el lehet telepíteni (Win10 64biten)!ui:Telepítés után a Latency fixet újra végre kell hajtani!
-
RoboGuru
tag
Akkor már csak a géptípus az érdekes.
Nálam W520 alatt nem igazán akar ez a verzió. Viszont javítottam a blogomban (és kitértem még pár dologra ezzel kapcsolatban) ami volt, azzal megy minden!
Fn+F6 is megy csak kell hozzá a Lenovo Communications Utility program, írja ugyan hogy telepítsd, de a háttérben ott van inaktívan az asztalon.
Korábban volt szó a Bluetooth ki-be kapcsolásról, Fn+F5-re ez is működik! -
-
-
RoboGuru
tag
válasz
RoboGuru #90335 üzenetére
A W10-et ahogy írtam, beugrott hogy mi van akkor ha rávan telepítve a régi rendszer particióra egy W10, ilyenkor ugyanúgy létrehozza a windows.old mappát a W7-el és a végén W10 alol az előző build visszaállításával a W7-et újra előcsalni. Persze kérdéses hogy a feltételek adottak-e mint mikor a W7 felvan frissítve W10-re és 1 hónap van rá hogy visszaállítsuk.
-
RoboGuru
tag
válasz
Vasy09 #90334 üzenetére
Ha particiót hozol létre akkor törölni kell a régit (amin a régi W7 is van) és csak utána választ le a boot recordnak particiót.
A másik amit írtam ott ugyan megmarad a partició a W7-el, de egyből elrakja windows.old mappába és megoldást még nem láttam arra hogy abból a régi rendszert vissza lehessen állítani (a W10 elvileg már tudja ezt). -
RoboGuru
tag
válasz
Vasy09 #90320 üzenetére
Ha van elég hely az SSD-n hogy még egy W7 rámenjen akkor nem kell törölni a particiót csak egyszerűen a régire rátelepíteni, ilyenkor elrakja a régi wint egy windows.old mappá amiben meglesz minden!
A firefox könyvjelző:
Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\********.default\bookmarkbackups
Az új firefox alá csak bemásolni! -
RoboGuru
tag
válasz
szaszyka #90281 üzenetére
Csak aliexpressen és csak egy helyen!
lcd Cover strip -
RoboGuru
tag
-
RoboGuru
tag
válasz
#59070464 #89454 üzenetére
Én W520-al 4338-as dokkolón használok 2 monitort, a harmadikat meg a dokkoló USB3.0 portján ezzel hajtom meg zökkenőmentesen (felbontás: 1440x900).
Annak ellenére hogy a W520 csak USB2.0 sebességet tud a dokkoló USB3.0 portján!
Ugyanaz az FHD video kb 10%-al eszik többet USB-n mint dokkolón hajtva. -
RoboGuru
tag
válasz
stickermajom #89388 üzenetére
Az csak jó ha nagyobb teljesítményű, a VOLT ne legyen több!
Nyugodtan használhatod hozzá! -
RoboGuru
tag
válasz
Bdanyy #89365 üzenetére
Nemrég cseréltem billentyűzetet T410-ben Ő,Ú, Back nem működött. Szétbontottam mi lehet hogy egyik napról a másikra megadta magát. A hozzájuk futó főér egy kis ponton elvolt égve. Probáltam valahogy megpatkolni nehogy már emiatt a 3 billentyű miatt komplett billentyűzetet kelljen cserélni, de képtelenség a fóliából kihámozni a vezetőrészt és arra bármit is rögzíteni! Szóval ilyenkor csak a komplett billentyűzet csere jöhet szóba sajna!
-
RoboGuru
tag
válasz
scream #89328 üzenetére
A MediaCreationTool-t az OS alol OS telepítésre írtam, bár tény hogy két értelmű mivel lehet vele telepítő eszközt is készíteni. A másik rész meg írta hogy boot menü bejön és látja is a pendrivet csak nem indul el, bootol róla. Erre Tikakukac is jól írta hogy Legacy-UEFI probléma lehet. Az sem igaz hogy a BIOS-ba mindenképp bekell lépni hogy USB-ről bootoljon! mivel ha netán engedélyezve van a multiboot (F12), akkor nem szükséges, és ez esetben ugy néz ki hogy engedélyezve van!
-
RoboGuru
tag
-
RoboGuru
tag
válasz
tomistarkapi #89188 üzenetére
-
RoboGuru
tag
3 év után új bios a W520-hoz!
-
RoboGuru
tag
Ha egy darabig áll a gép utána megszorul a venti, elég nehezen lehet megpörgetni is és szinte úgy kell bekurblizni. A nyíláson ezt már (másik értelemben is) fújhatom, ki van emelve a billentyűzet úgy használom. A vezeték rendben van. Nem tudom mitől tud így megszorulni, de mikor végre elindul akkor megy mint a mérgezett egér, mintha csak beakarná hozni az eddig elmaradt köröket. Más gépeknél kenhettem rá gépzsírt is, azzal sem volt gond soha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged