- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #122442 üzenetére
De amúgy nem akarsz szépet? Árban horror felújítani őket, sőt, a zsanér miatt azért van itt más baj is. Akkor szerzek neked egy patikát
-
Tikakukac
titán
válasz
lezso6 #122434 üzenetére
Én 20k-ért vettem
Dokkal meg a tasival 2 töltővel. Magyar bill és kvázi karcmentes. A venti az ami kerreg, de ezt azért meg tudom oldani, van mellé másik.
Reális lehet amúgy, iszonyat ritkák voltak régen is, mára totál elfogytak. Ez a vas amit most vettem kvázi 1,5 év után került így hozzám, abszolúte nem léteznek szegények.
-
Tikakukac
titán
válasz
lezso6 #122431 üzenetére
Nos, nekem pont ma jött meg a T61 tab, a packeta az első körös szállításnál konkrétan eláztatta az egész dobozt, amiben meg a táska volt, amiben meg a gép. Elvben baja nem lett most nézem majd át ha átmelegedett.
Meglepően szép, sőt, dokkolóval, nagyon menő dokktartós samsonite korhű táskával.A kövi vas az X41t, patika NOS állapotban, a héten ezt is megindítom
-
Tikakukac
titán
Na, nem kevés szenvedés volt, de megvan a lyukas sorba a hiányzó elem: x61 tablet in da club, kövi héten érkezik, grátisz: dokkolóval.
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsip #122015 üzenetére
Észreveszik, persze.
Mindent meg lehet oldani. Mondom, odakint mivel az alap brutális, ezért mindenbe is belerakják a hajtást és faragnak át kocsikat totál másra. Nem lesz Tesla szerveren keresztül semmid. Na és akkor. Csinálsz sajátot és megy azon. Okosotthon ment volna a kínai szerveren át. Hipp-hopp kis fw update és máris megy itthonról, saját kiszolgálóval.
Ennyike
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #122011 üzenetére
Ezek már most is megvannak, Priusoknál 800k-1.2m bármikor ráborítható. Más kérdés gazdaságos-e amúgy a dolog. És hát a matek szerint amúgy simán.
ricsip: Amicsban már mindent is csinálnak a Teslákkal meg a hajtással és akkuval, nincs feltörhetetlen rendszer, ha van rá kereslet, lesz rá kínálat. Lenovo akkukkal épp ez a baj, nem nagyon van kereslet 20 éves gépek rendes akkujaira, így szívunk.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
ricsip #121998 üzenetére
Senki sen resetel ki semmit. Szimplán használták a gépet évekig, nem érdekelte őket, hogy 25%-nál lekapcsol a gép. Te megvetted, resetelted, így már tudja az akku, hogy amúgy a valós kapacitás csak 75%, mert kritikus az akkufesz xWh felzabálása után.
Eladás előtt te nem kérdeztél rá erre, aki eladta jobb esetben teljesen fogalmatlan volt vagy csak nem érdekelte. Mindegy is, ezen ne pörögj, van amikor ez sokkal rosszabb.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tomi_Sci #121963 üzenetére
Minden létező hasonlóval is. A type-c dokkolós illetve azoknak működése egy random generátorból kieső érték, ami 1-10 skálán rontja az életedet.
Én meguntam, most a céges gépem egyedül ami dokkos, ott az 5420 a mostani dokkal 95%-os, a régihez képest ez is megváltás.
-
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #121908 üzenetére
5 éve sem lehetett venni már huszonezerért ilyen panelt.
-
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #121732 üzenetére
Csak 768p.
Több verzió is van, LG amúgy a gyártó, ezen belül több altípus is volt bennük, de én nem 10-20 darab után is azt tudom mondani, hogy nem érzem a konkrét biztosat, hogy melyik a legkevésbé ghostos és legjobb színteres.
-
Tikakukac
titán
válasz
fatpingvin #121727 üzenetére
De x230-ba gyárilag is volt IPS. Tehát nagyon keményen nem kell keresned, plug and play lesz.
A gond, hogy melyik a legjobb. Tapasztalataim szerint agyba-főbe kamuzik mindenki, szóval nagy diffi nem lesz.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
lezso6 #121653 üzenetére
Ha így nézzük lehet, bár ez azért masszívan más sztori volt régen is. Egy 3 vagy 5 sorozatos inspiron a 7-es mellett nem 1 bolygó volt, semmilyen szinten sem. XPS meg főleg.
Valóságban a prémium az ami sokkal előrébb volt, van és talán lesz is kijelző téren. Ha másban nem a gémer vasakban mindig jobb volt ez, mint üzletiben. Emlékezzünk rá milyen paneles gépeket tudtunk venni akkor, amikor a 900p-s retek TN a T430-ban 100 dodó feláras opció volt. Most vagyunk ott, hogy legalább konfig szinten a business class előrébb van, árban viszont veszett pofátlanság uralkodik még mindig.
-
Tikakukac
titán
válasz
lezso6 #121643 üzenetére
A konzumer maradt ugyanaz a szemét.
A prémium szegmens, ami mondjuk 15 éve szinte nem is volt, na az indult meg pokolian és mellé a business class járt úgy, mint szegény mac pro, hogy egy időben úgy összement az airrel minden szinten, hogy ember volt a talpán bárki aki 13-as méretben base kiépítésben megvette volna a prot.
A billentyűzet az ami a legszebben mutatja, hogy igen, itt a business csúszik le és nem a konzumer fel. ISO-ANSI csoda szemetek, HP-ban olykor olyan kisztásokat is látok már, hogy instant anyázok.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
FLD1987 #121631 üzenetére
A fő gondom, hogy eltűnik a business class. Nincs miért ezt vennem, ha amúgy ugyanazt a herélt portos, javíthatatlan és bővíthetetlen cuccot megkapom máshol is, 5 egységgel kevesebb oprendszeres szívásokkal, amibe ha kell bármikor beintegrálódik egy teljes windows feature pakk ahogy van már sok-sok éve.
-
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
FLD1987 #121611 üzenetére
Mert ki fog hullani minden olyan vas amit akarnál és már csak csak a gariban bízhatsz egy ideig utána igénylista OFF
Anno én is sokat raktam be gépekbe ingyen ramot. A ram árában volt egy akkora bunkó felár, hogy aki visszajáró ügyfél volt annak nem csipogtunk szerelési díjat.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Bogyi007 #121479 üzenetére
Tehát still van egy géped amihez hurcibálsz egy külső billt.
De legalább árában leszel később is, feltéve, hogy amúgy a billzet csati fronton tökéletes, mert ha nem akkor meg nem.
Azért nem megyünk bele ilyenekbe, mert mindig rizikó és persze a vége az, hogy ha akarom kijön a matek "jól", de mindent számolva már szinte soha. Az első pár tucat gépemnél én is így voltam aztán rájöttem, hogy maximum magamat tudom becsapni
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #121454 üzenetére
Veszel nem kevés pénzért vasat 10-15 éve laptopozós emberektől és kapsz:
-utángyártott billzetet, iszonyat minőségben
-lézerezett-szitázottat szintén hasonló szinten mozogva.Hirdetésben és telefonon: magyar vilbill van. Valós kép ugye nincs, mert új gépről most mit kérjek. Ezután fogok.
-
Tikakukac
titán
Ment itt a csevegés arról, hogy ISO-ANSI meg angol és társai gépkeresés szempontból. Írtam, hogy a kedves eladók manapság nem annyira kedvelik elmondani, hogy ákombákom billzet van okosítva "magyarra", ami olykor rémesen okádás módon néz ki.
Most is sikerült belefutni ilyenbe
-
-
Tikakukac
titán
Azért, mert akkor nem kattintasz. Így meg igen.
A legújabb módu angol bill. Mondom katt, ez király. Aha, USA angol. Régen az UK angol volt angol, ma már az USA is így hívódozik. És ezt is klasszik nepperek kezdték el.
Annyi a haladás, hogy elég sok olyan gép van ahol már az USA és magyar is simán cserélhető, na ott ha elég nagy az árrés, vállalom.
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #121204 üzenetére
Akkor nem bug hanem feature
Tehát mondjuk ha egy fürdőbe ventit programoznék az kb. ennyire buta lenne.
2023-ban azért ennél lehetnél kicsit szofisztikáltabbak, igazam-e van? Érzek én itt mozgásteret bőségesen ennek a problémának a megoldására és majd kiderül, hogy jön egy nagy Firefly a héten a flottába, hogy ott ugyan ez így megy-e. Tippre nem -
Tikakukac
titán
válasz
ricsip #121166 üzenetére
Első körben pengető. 0.5-ös. Abból kell pár darab. Innen felfelé mehetsz 1mm-ig.
Egy jó tucatot kiraksz belőlük és siker lesz. A sima régi bankkarikkal a gond a vastagság meg az ormótlanság, otthon barkácsolni lehet vele, de mivel tapasztalat sincs a kézben ezért halmozottan fognak törni a patentek. Az meg nem jó.
-
Tikakukac
titán
válasz
barnam_ #121066 üzenetére
Minden amit írtál egy sima munkafelvétel probléma, ahol a pultban álló nem tud 3 egyszerű dolgot sem megjegyezni. Ennyi a hiba.
A szerviz meg szerviz, világos mit kell csinálnia, nem 1-2 évig ültem ebben én sem. Ha a Samu meg így viselkedik akkor ott valaki a szerződéskötésnél kuffantotta el a dolgokat, ez meginta szerviz baja, hogy ebbe belemegy.
-
Tikakukac
titán
válasz
barnam_ #121061 üzenetére
Munkafelvétel hogyan zajlik?
Megvan, hogy mikor és honnan van a cucc a számla alapján? Igen. Annyi éven belül van amennyit ír a törvény? Igen. Akkor gariba lehet is felvenni, munkalap megírás és cső.
Bármelyik nem stimmel, max fizetősbe veszed át.Melyik része nem megy akkor a Samunak? Mondjuk az, hogy számla mellé kérik a garjegyet, az eleve bukó, kéne már végre oda némi jogi megrángatás és leszoknának róla. Az összes többire kell egy minimum 80-as IQ-val rendelkező csimpánz és meg fogja oldani. Samut egy picit sem tudom sajnálni a supportjuk eleve vérlázítóan hulladék.
-
Tikakukac
titán
válasz
Remekelek28 #121057 üzenetére
Mit vásárolt meg?
Szerintem nem sikerült elolvasnod amit írtam. A szervizbe sosem érkezett meg az a gép aminek az SN-jére rendeltek le alkatrészeket gariban, amikhez totál más apróról kukázott cuccokat küldtek vissza mint hibás, cserélt darab, amit pedig be kellett volan építeni a nem is hibás gépbe azt eladták.
Talán átmegy másodjára, hogy ez minimum 3 dádá egy bíróságon
-
Tikakukac
titán
válasz
Remekelek28 #121053 üzenetére
Tonnaszám lopni alkatrészt az úgy szerintem elég indok ehhez
-
Tikakukac
titán
válasz
simonjoe #121051 üzenetére
Javítás 2 oldalról van fogva. Van egy jogszabályi környezet, amitől maximum pozitív irányba térhetnek el.
Tehát itthon hivatalosan vásárlást kell igazolnod, ez ugye lehet számla, nyugta, a blokkszámla stb. Ha a gyártó azt mondja hozzad be, enélkül is garizunk, az az ő dolga, ha ő úgy határoz, mehet.
Amit a Samsung csinál, hogy kéri a f0s0s garipapírját, amit persze adni meg nem szeretnek még márkaboltokban sem, utólag főleg nem, na az pölö full maxi illegál, nem kérheti ha amúgy számlád viszont van. Pont.A számla azért szokott bekérődni, mert a szervizt az anyacég ki kell fizesse. Nos, amikor az aprón tucat hirdetések szóltak arról, hogy "kilóra veszek hibás notebook bármit is", az azt eredményezte, hogy egyfelől brutális bírságok voltak később, másfelől visszaéltek a srácok azzal, hogy nem valós garizásokat pörgettek tonnaszám és küldték vissza azokat a cuccokat, amik valójában nem a garis gépekből pörögtek, az új alkatrész meg ment vissza apróra. Láttam olyan lakást ahol 8 számjegy értékben volt ilyen lerakat
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #121049 üzenetére
Jhaj, nehéz eset. Tehát ismétlem: ha nehéz beszerezni a cégnek egy olyan papírt amit kötelezően 5 évig meg kell tartania, akkor praktikus módon az ilyen ganédombok menjenek szépen csődbe, mert akkor lesznek ott ennél nagyobb bajok is
A web jó, szép, valamennyire tuti, és nagyon maximum részben hivatalos.
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #121047 üzenetére
Úgy általában is kéne, meg ezzel is.
A számlát nyugodtan bekérhetik ha hazai is. Jogszabály. Ismétlem, az, hogy nem kérik vagy nem sokszor a magyar gépeknél sem jelent semmit, mert ez max jófejség
Ez az eset meg szopó, de hát ötletpad, ezért is került a kasszánál annyival kevesbbe.
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #121034 üzenetére
Kicsit rakjuk helyre a szitut mielőtt mazsolázva eljutunk oda, hogy mindenkinek igaza van, ami ugye kvázi lehetetlen ilyen témában.
Tehát, a Lenovo oldalára nagyon sok dolog ki van meg volt már írva, ahogyan sok más esetben, itt is van úgy 100 oldal apróbetűs rész. Lásd pölö onsite gari, ami messze nem lesz onsite még országon belül sem. És mocsok hosszú a sor még innen.
A probléma ott kezdődik, hogy mit értékesítenek és hol. T14? Okay. Milyen konfig? Innentől nyílik az olló, mert a disztri a PSREF felét ha betolja pölö nálunk, a többi gyakorlatilag sose volt. Max egyediben. Ültem úgy márkaszervizben és kiemelt értékesítő pontban, hogy a büdös életben nem láttam adott gépből a felső 1-2 kijelző opciót. És azért V. kerület, II. kerület, VI. kerület mozgatta a lóvét rendesen, voltak tömött tárcás ügyfelek és mellé komoly vasak.
Azért írtam, hogy nagy beszélgetés lesz, mert westlake már akkor húzta az igát a Kornélia utcában, mikor még vele intéztettem gyári garis x220-ra CD kitet.
Szóval Covid alatt is voltak dolgok, de ezt megelőző 10-15 évben meg méginkább. Tehát igen, gariztam én már papír nélkül, papírral, BIOS-ba ütött tulajra írt adás-vételivel és bármivel is. De ez mind időben merőben eltérő korszakok voltak.
HP ugyanez, TP dettó. Mikor a nagy balhé volt az alkatrész-mosás miatt és a szervizesek megkeresték ezzel a fizujukat megint kb. minden hónapban, na utána ha nem magyar SN-ed volt, már raktak is keresztre, saját rohadt gépemet nem tudtam simán begarizni. Sajátomat, amit kintről vettem
A számla jogilag biztosan nem megkérdőjelezhető, maximum a garipapír, mert az hivatalosan ugye nincs vagyis nem is kellhet, a számla vagy vásárlást igazolandó doksi minden további nélkül, sőt. Hogy etikailag ez okés-e. Well. Ikresített 840 G2-m is volt anno... meg hány száz meg ezer ilyen vas cirkulált mégVan aki vett ebből igen komoly lakást is a körúton, annyira ment...
Nos, a flottás gépekét simán el lehet kérni, ott az olyan módon van kezelve, hogy 2 katt és megvan. Sőt, KKV-nál is sima, ami nem egy eldobós sufnicég. Még mostani helyemen is 99%-ban 5 perc alatt megvan egy számla. Leginkább azért lesz meg, mert 5 évig ez kötelező. ÁFA visszaigénylés után pedig ha bekérnek dolgokat és nincs meg, cafatokra szednek. Szóval persze, nyugodtan lehet nem megtartani, csak akkor legyen zsebben pár milla, vagy tíz milla büntire.
Amelyik cégben ötletpad van, azt egyfelől sajnálom, másfelől lásd előző pontot. Mivel TP márkaszervizes nem vagyok, nem tudom most milyen adatokat lehet SN-ek mellé felvenni, de ha lehet, mint régebben is, akkor ez cég esetén lazán megoldódik házon belül.Olyanról még nem is beszéltem, hogy mi van akkor ha tégla a gép és annyira új, hogy kívül nincs SN. Mert ilyen is akad bőven, esetleg lekopott a sima matrica. Na onnantól máris nem suhansz csak úgy be a munkafelvételre, hogy csoki, akkor holnap jövök a gépért
Szumma: ez azért bonyi terület. A jófejség és a privilégium az egy plusz dolog, de nem lehet alap elvárás. Örüljön mindenki, ha SN-re még mindig gariznak mindent itthon, amekkora balhék voltak már ebből én tökre nem értem miért engedik még mindig
-
Tikakukac
titán
válasz
westlake #121031 üzenetére
Épp erről regéltem priviben az egyik kollégának akitől vettem most P52s-t amire még valahogyan de van gyári gari.
Messze nem igaz az az általánosítás, hogy business classt SN-re megesznek csak úgy mindenhol. Én magam voltam olyan szituban, hogy egy akkor még EU-s UK 6430-at nem tudtam itthon kijelzőcseréltetni, mert nem volt ugye rendes számla mellé, aki pedig fel volt vezetve a BIOS-ban az egy valamilyen suli volt. Mindezt úgy, hogy ott ültem a székben és jött vissza az infó, hogy ha valami nem magyar gép volt, kell a számla. Szopóka
zsolti75: Popcorn berakva, ez jó beszélgetés lesz
-
Tikakukac
titán
válasz
Remekelek28 #121011 üzenetére
Thinkpad topikban vagy remélem azt tudod
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #120958 üzenetére
Mondjuk ez azért masszív buli
Anno a Morpho mikor megjelenés előtt adott gépeket tesztre volt belsős vonal ahova írtunk ilyen vad dolgokat. Jellemzően ott is 2-3 hónap volt mire kifőztek valami megoldást. A gond, hogy jellemzően 1-2 héten belül már a piacon volt a gépsas és jöttek a vevők, hogy para van főnököm
-
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #120829 üzenetére
Csak átírni a bevezetőt lehet kevesebb meló amúgy hosszabb távra nézve, egy modira ráküldöd az igényt aztán szevasz.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #120652 üzenetére
Jep. Töltővel cakk-pakk 15k-ért szórják őket, de 10k-ért is vettem már.
Amúgy vettem thinkpad dokkot is már ennyiért szintén töltővel, de az a piaci ár alatt 70%-al esett be, szóval az egyedi deal volt.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #120650 üzenetére
Ha a 3rd party dolgokat kivesszük akkor tutira a WD15.
-
Tikakukac
titán
válasz
lanszelot #120646 üzenetére
Az egy másik topik. Teljesen különálló másik topik. Ezért írtam, amit írtam.
Őszintén szólva itt most van vagy 3 thread amibe szerintem te írtál vegyesen kaptál is itt-ott választ, majd a verdiktet is beírtad ide-oda, csak egyik sincs a jó helyen, egyben meg végképp nem. Mondjuk egy ilyen RAM kérdés pedig konkrétan google első találat btw
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #120641 üzenetére
Annyira mondjuk nem
donjohnson: Egy totál másik topikba ír emberem, és ide beír, hogy megvan a válasz a kérdésére, amit nem is ide tett fel, előzmény zero. Hogy mivan?
lanszelot: Az addig okés, csak nem tudom feltűnt-e, hogy 2 totál külön topikot kezelsz úgy, hogy semmi kereszthivatkozás. Nyilván totál atom fingja sem lesz senkinek arról, aki nem olvassa a másikat, ha te csak ide simán beírsz
Nem mellesleg a RAM kérdésre mielőtt te megválasztoltad volna magadnak már előtted is megtették ezt. Mondom, itt valami nem stimmel ezzel a fórumkezeléssel
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #120639 üzenetére
Én vagy szutykos vagyok a keresővel és szemmel is, de vesszek ha itt látok BIOS pass problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Vírusirtó topic
- Kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Notebook -Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- 27% SZÁMLÁVAL! HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Lenovo Legion 5 gamer laptop makulátlan állapotban, 32GB RAM-mal!
- Dell Precision 5550 Intel Core i9-10885H Nvidia Quadro T2000 32 GB RAM 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 G2 - jogtiszta Windows
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest