- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor 200 Pro - mobilportré
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 8000-es akksi került az IQOO Z10 Turbo+-ba
- Egy óra, két rendszer
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #85914 üzenetére
Hogyha nincs rajta a WACOM panel, ami az eladó képeinél látható, akkor az digitizer/glass touch panel mentes?
Nem törvényszerű, de esélyes.
Ha rajta van, miért kell levenni?
Mert 4mm-nyi plusz plexit elég nehezen tudsz betenni szerintem a mostani helyre
És hogyan?
Embere válogatja, volt aki késsel vágta végig, de a legjobb ha damillal vágod le a ragasztót.
Pontosan mit?
Plexit és ragasztószalagot mindenképpen, vezérlőt hátlapon nem feltétlen.
Mi az a damilozás?
A fentebb említett módszer.
Kissé kedved szegi, hogy ennyire nehéz beszerezni, amikor kapható. Már úgy értem, hogy a megfelelőt.
Sokan tudunk mesélni arról mekkora szívás panelt beszerezni, mert baromi sokat hazudnak az eladók. De mondom, kifogható elsőre is.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #85901 üzenetére
Ezek a panelek alapból ugye érintővel vannak, de van olyan amikor még nem rakják rá és hamarabb lekerül a sorról. Na ezt érdemesebb, mert különben damilozni kell, ami nem vicces elsőre hidd el, de még 20 után sem.
A titok a sorok között van, amcsiban írják is: Contains 1 to 5 dead pixel(s)
Ezt sokan elfelejtik kiírni, még ha kérdezed is le tudják tagadni.A kövi ami szívós, ha mégsem ezt küldik hanem kompatibiliset, ami megint nagyon szokásuk, független a címtől. EU-ból rendeld meg, aztán ha nem az, küldd vissza, aztán megint, aztán megint, aztán megint. Előbb-utóbb megvan az az eladó aki teljesen true, ha mákod van elsőre vagy 1-2 alkalomra.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #85877 üzenetére
jó hely új, eredeti akkuk beszerzésére?
Ha megvan oszd meg, ezren vágyak rá. Nekem utoljára 2 éve sikerült franciáktól szereznem egy cégtől megmaradt nem használt 1-5 ciklusos akkukat X200-ba. Azt mindenképpen el kell fogadnod, hogy mint egy autónál, itt is egy idő után annyira értéktelen a gép, hogy gazdasági totálkár pölö egy új gyári nagy akku berakása is. Meg igaz ez mondjuk egy IPS-re is. 3 éve havi 2 gép tuti volt összedobva, 1 éve olcsóbb lett a gép, mint a kijelző.
-
Chaser
legenda
-
Tim82
félisten
válasz
#59070464 #85855 üzenetére
A Value RAM-okkal (ezek a KVR... kezdetű típusmegjelölésű modulok) az a baj, hogy még akkor is lutri, hogy működnek-e Thinkpad-ben, amikor amúgy kétsoros modulokról van szó.
Mobilról nehezen tudnám most előkaparni, de többször összeírtunk több típust a fórumtopikban, amelyek viszont tuti jók. Este előkaparom a listát, ami nyilván nem teljes körű.
-
dugo_
veterán
válasz
#59070464 #85855 üzenetére
Várjál, mert a Kingston Value RAM típusokra (KVR jelölés) is érzékeny még az az évjárat. Nekem pl. nem ment a T500-ban egy KVR1333D3S9/4G modul.
Tim82 is írt erről.
Szerk.: Közben látom megtaláltad magadnak az infót.
-
Tikakukac
titán
válasz
#59070464 #85837 üzenetére
Tanács, csak, hogy ne nagyon menjen rá a fél napod a keresgélésre: szerezz olyan ramot, amit kapsz jó áron és ennyi volt. Az asztalimban lehet játszani a ramokkal, 10k-val fizettem többet értük, a teljesítmény olykor a mágikus 1fps-t is eléri, vágásnál akár 0,2%-ot is hozhat. Ne foglalkozz időzítésekkel meg egyebekkel, vegyél jó áron, maradékot fagyira és boldog is leszel.
-
Francia91
veterán
válasz
#59070464 #85791 üzenetére
Nekem a T500-asban 1600MHz-es RAM-ok vannak, működik, csak a chipset 1066-on futtatja, ennyi a difi
Más:
Ma este elviszik a T500-asomat, eladtam. Hiányozni fog, de ez van
-
Tim82
félisten
válasz
#59070464 #85785 üzenetére
Elképzelhető, mert két variáns van az X200-ban.
32 GB-os SDHC-t nekem gond nélkül kezelt. Nagyobbal nem próbáltam ki, de valószínűleg csak a következő generáció kapott SDXC-t is kezelő kártyaolvasót. Amúgy az X201 kártyaolvasóját bele lehet tenni X200-ba.
Linux alatt az lspci vagy az lsusb (nem tudom fejből, hogy belül USB vagy PCI-e buszt használ) parancs ki kell, hogy listázza a pontos típust, valószínűleg valamilyen Ricoh gyártotta kártyaolvasó van benne.
-
-
Chaser
legenda
-
fungi
aktív tag
válasz
#59070464 #85764 üzenetére
Hülye kérdés jön: Ugye nem ugyanazt szerelted vissza? Vagy nem ugyanazt fotóztad kétszer?
Van egy ugyanilyen Tn panelem, azon a hátulján szerepel hogy AU Optronics, az a VA panel egész más kell hogy legyen. Látsz-e különbséget? Mert a VA panel nyilván különb. Aida megmondja Neked hogy most mi van a gépben
A fotózott rész nálam is ugyanilyen... -
Tim82
félisten
válasz
Mind a kettőnél a Model No: B121EW03 V.6 és a P/N 42T0509.
Ez alapján mindkettő TN panel.
Az a kis műanyag valami jól lett a helyére illesztve? Csak mert az a kábel, ami a kijelző aljához csatlakozik, ott szépen kilátszik, ergo meg is sérülhet (szemből szintén).
Az én X201-emen is úgy van, mondjuk én is cseréltem kijelzőt. Szerintem jól van az úgy, olyannak kellett lennie, mivel ebben az állásban nem lötyög, illetve a helyén van a kis műanyagelem "tengelyének" két kis vége.
Chaser: akkor ez volt az: [link]
Itt megírta más, melyik panelnek kell lennie pontosan: [link]
-
Chaser
legenda
válasz
ha nem tn-t adtam kérdés nélkül látod
szériaszám vagy type v akármi számot korábban beírtam ide, vissza lehet keresni, samsung gyártmányegy tn-em is volt, de az tele pixelhibával, azt odaadtam vkinek, ha összekevertem volna látnád egyből, meg egyébként is elég ránézni
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
#59070464 #85578 üzenetére
pár %-kal gyorsabb, cserébe jobban melegszik
annyi értelme van, hogy az i7-eseken van natív usb3 port
meg lehet ips verzió, csak nem tud róla a boltszerk: tim már mondta
akku téma
HSM mesterrel agyaltunk, mostanában járt nálam 1xxx ciklusos sanyo is 60% körül 5-6 évesen
általánosságban igaz, hogy a panasonic sokkal tovább bírja
de a lényeg hogy mért
HSM mester méregetett, kisebb cellafesszel hozza a max kapacitást mint sanyo/lg, tehát gyakorlatilag itt nincs akkora jelentősége a pwm szabályzásnak - ártani nyilván nem árt -
lg/sanyonál viszont van értelme, azokat érdemes max 80-90% közé belőni
újabb panasonicok - 2012-2013-tól kb - viszont ugyanúgy viselkednek mint az lg/sanyok, szóval gyorsan tudnak hullani és kapacitást veszteni, valszeg ott már nincs az a beépített védelem mint a régiekbensztem 0. hsz-be érdemes lenne belevenni, majd esetleg kulturáltabb formába hozom
-
Tim82
félisten
válasz
#59070464 #85494 üzenetére
Fórumok alapján viszont - a hivatalos speckók ellenére - megy X200/X201 és UltraBase esetében a 2560*1600 max. felbontás, DP-DP kábellel. [link] (majdnem a téma alján van a megerősítés)
Ha hangot is szeretnél átvinni, azt az X200/X200s/X200 tablet még nem tud DP-n, az X201/s/tablet már igen.
-
Tim82
félisten
válasz
#59070464 #85492 üzenetére
Az X200-nál és az X201-nél eleve csak VGA/D-Sub csatlakozó van magán a notin. Az UltraBase dokkolóval lesz DP kimenet. Az UltraBase specifikációi szerint hivatalosan ez a kimenet 1920*1200-as felbontást tud.
Coreboot-tal én nem vagyok ismerős, a Libreboot leágazással kicsit igen, ott - elvileg - a támogatott modellek esetében nem kell a flasheléshez extra tool.
Új hozzászólás Aktív témák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Civilization VI
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Jövedelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad Universal és Hybrid USB-C dokkoló, töltővel + USB-C kábellel!
- AKCIÓS áron eladó HP ZBOOK STUDIO G8 WORKSTATION! i7-11850H/32GB/RTX A2000/15,6"FHD/IPS/GARANCIA
- Asus TUF Dash F15 Gamer Laptop szép állapotban (RTX 3070, i7)
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia/
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest