- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen GPS-t vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Parci #117492 üzenetére
Én jártam már hasonlóan ott cserélni kellett a trackpointot. Elvileg hozzá van szegecselve a billentyűzethez, de amúgy le lehet szedni. Csavarok is tartják. De lehet csak koszos, illetve a gumi része is lehet hibás. Nem tapasztaltam, hogy nehezebb lenne használni mint a régebbi szériákét.
-
válasz
hszilard666 #117435 üzenetére
Meg jól lehet tuningolni is: mehet bele a 4 magos i7, 16GB ram, meg fullHD IPS kijelző (ez már eDP szóval nem kell plusz board meg ilyen marhaságok).
-
válasz
hszilard666 #117402 üzenetére
Az L440 elég gagyi. A T440p viszont elég jó. Sokkal jobb minőségben, mint a x20-30 vonal.
-
válasz
FoxiestFox #117375 üzenetére
Áztasd be valami finom olajba, az kioldja belőle a gedvát. Pl. mol hidraulika olaj.
(#117377) Tikakukac A petróleum az jó, de nem főzném
Utána viszont szintén kell valami kenés pl. zsírspray.
-
válasz
fatpingvin #117333 üzenetére
Valószínűleg valahol ki van vezetve legalább egy, néz körbe az alaplapon hátha van szitázva valahova serial vagy hasonló szöveg.
-
válasz
vicze #117293 üzenetére
Ez nem a sajat kijelzoje, valami ujabb E szerias thinkpadbol szedtem ki, arra mar nem emlekszem melyikbol. Mivel 30 pines eDP eleg sok kijelzo belemegy. Annyi, hogy nem teljesen matt, de nem is nagyon fenyes. Nem ilyen invertalos fos, olyanom is van egy az van az L440-ben, raadasul van rajta egy tenyernyi folt
-
válasz
Tim82 #117278 üzenetére
&(#117277) fatpingvin: Köszi a válaszokat. Egyelőre intel wifi kártya van, szóval azzal fogom megpróbálni, jelenleg n-s van benne, de van itthon ac-s csak kell hozzá a whitelist mentesítés. Ha nincs whitelist az EM7455 is működhet? Az kicsit gyakoribb.
(#117284) tboldi Nem a felbontás a fő gond azzal a kijelzővel
És nem is az, hogy TN, mert láttam már TN-ből is olyat ami teljesen ok (öcsém T440p-jébe modern 1600x900 TN-t raktam, az nem vészes).
-
Sziasztok!
Van egy elég lelakott L440-em, amit szeretnék felhasználni, mint 4G router. Akad itthon ac-s wifi kártya, szóval valószínűleg először szétszedem és kiszedem a BIOS-ból a whitelistet (csináltam már ilyet, van flash programozóm hozzá). A kérdés, hogy whitelist kiszedés után milyen modem kártyákkal kompatibilis a gép? Plusz követelmény, hogy működnie kéne Linux alatt, mivel azzal lehet normálisan megoldani a routolást.
-
Sziasztok!
X270 + 40a2 dokkoló esetén olyan problémám van, hogy ha bedokkolom a gépet akkor lenémítja magát. Ezt, hogy lehetne kikapcsolni?
-
válasz
Tikakukac #115105 üzenetére
A gyártó max. arról tehet, hogy engedi, hogy marhaságokat állíts be. Líthium akksit olyan 70-80%-ig érdemes tölteni, hagyni lemerülni terhelés nélkül 40-ig meg csak megbolondítja az elektronikát. Tök felesleges, ez nem ni* akksi ahol ilyesmi számít. Itt a töltési idő számít csak, az, hogy hányszor kapcsoltad rá nem nagyon. Ezért sem szabad túlzottan tölteni, mert az utolsó néhány %-ért sokkal tovább kell.
-
válasz
donjohnson #115081 üzenetére
Most egyelőre van egy X270, egy T440p és egy L440
De az utóbbiakból a T440p öcsémé lesz, az L440-et meg eladom. (Eredetileg ezt is neki szereztem, de nem voltam vele teljesen elégedett.)
(#115087) vicze1 Köszi, szerintem akkor szerzek egy olyat
-
40a1 dock esetén 3 monitort szeretnék használni. 2 darab a DP-re van kötve daisy chainben. A 3. viszont csak VGA-n hajlandó működni, a DVI nem megy
Ez normális?
-
válasz
Tikakukac #115057 üzenetére
Rohadtul nem mindegy melyik... A sima T440-nek több köze van az X240-hez, mint a T440p-hez. A T410 viszonylag nagy visszalépés volt, bár a kijelző rollcage szvsz tök felesleges, max. vicces ráállni a gépre. A T440p bőven jobb, mint a T410-30 vonal minden szempontból. Én személy szerint jobban szeretem a szigetes thinkpad billentyűzetet, mint a régit. Normál esetben egy model M-en gépelek, szóval van összehasonlítási alapom.
A T400-hoz képest is jóval merevebb az alsó része, a billentyűzet alatt van egy magnézium lap telibe ezt nagyon érezni. Arról nem is beszélve mennyivel normálisabbak a műanyagok. A régiek zsanérja sem volt a helyzet magaslatán. A szerelhetőség meg ezerszer jobb, sikerült átvenni a HP-tól a leszedhető aljat. Meg legalább ez olyan egybe van feeling, nem a magnézium csontvázra húzott műanyag bőr, mint a legtöbb régebbi.
-
válasz
Tikakukac #115040 üzenetére
Ja két-háromszoros áron használtan. Plusz abból a 8GB ramos verzió a legtöbb ami alapból szemét. Annyival meg nem gyorsabb a 8 gen proci a 7 gennél, hogy megérje.
Most egy gépről beszélünk? A T440p-nek az égvilágon semmi köze nincsen a sima T440-hez. Egyértelműen masszívabb, erősebb konstrukció mint a T420/30 vonal. És azt sem egyszerű elpusztítani.
(#115044) Tim82 Azért az ULV i3 szvsz Linuxal is necces. Az enyém 7300u-val undervolttal max. terhelés alatt is tudja tartani a 2700-2800Mhz-t. Meg nyilván ott a turbo 3.5Ghz-ig.
-
-
válasz
FoxiestFox #114833 üzenetére
Vannak idióta limitációi pl. M1 airre egy monitort lehet kötni
Ezért nem kértem céges gépnek.
-
válasz
Tikakukac #114791 üzenetére
A kedvencem a T420 gyári manualja, ahol az van írva, hogy ki kell szedni hozzá a kijelzőt. Na múltkor néztem egy youtube videót ahol simán megcsinálta kijelzővel a csákó, meg utána én is. Hogy miért akarja kiszedetni a lenovo a kijelzőt az továbbra is fura
Pedig korábban megcsináltam vagy háromszor úgy is
-
válasz
Rossi #114780 üzenetére
Throttlestoppal nézd meg mit csinál. Amúgy igen, néha érdemes pasztázni valami normális nem vezető pasztával (MX-4-el szoktam). Én a hűtést mindig kimosom a csap alatt kiszedés után, utána hagyom megszáradni. Ezeknek a modern gépeknek egyben lejön az alja, szóval baromi egyszerű a dolog.
(#114781) barnam_ Ezt a fújkálást sose értettem. Ha tele van porral akkor már szinte mindig száraz a paszta, szóval tök felesleges kifújni, nem érsz vele semmit. Plusz retek nagy port csinál, kiszedni és elmosogatni sokkal hatékonyabb.
-
válasz
Graphics #114752 üzenetére
Érti a franc, mert a T420-ba is lehet rakni oda msata SSD-t. Az X270-be meg már NVME-s is belemegy elvileg. X240, X250 M.2 sata. Úgy tűnik az X260 meg nem tudja
Hmm... Olyat is találtam közben ahol ment benne a satas M.2 ssd, lehet csak bizonyos típusokkal jó?
Bár [link] ez nem bíztató.
-
válasz
Saskakas18 #114685 üzenetére
CS 1.6 a kenyérpirítón is elfut. Szóval vinni fogja. A clunkpad viszont borzalmas
-
-
válasz
erik365 #114619 üzenetére
Mivel minimális az árkülönbség én inkább T470-et vennék. Ott van egy nagy ugrás GPU-ban. A h.265 és a VP9 dekódolás nagy plusz. De a T460 is bőven használható ezen kívül.
(#114609) vicze1 Jogos amikor én próbáltam keresni pl. itt aprón akkor arra jutottam, hogy nem éri meg. De ezzel nem vészes.
-
válasz
RoryBreaker #114504 üzenetére
Ezekből mindegyik tud DP-t T440-T460-ig mini DP-vel, onnantól kezdve pedig az usb-c-n.
-
válasz
zsolti75 #114480 üzenetére
Mondjuk speciel nem tudom mit csinál a gyári recovery, mert az X270-en konkrétan vagy 2 óráig futott mire megkaptam a szokásos windows install next-next-es felületét. A sima windows install kb. 20 perc.
(#114482) FoxiestFox Visszakaptam hugomtól a T420-at, gondoltam kipróbálom a Windows 11-et. Na már ott elbukott, hogy nem lehet a tálcát balra rakni
Rohadvány MS, szerintem ez kb. a tálcával egyidős feature. Mind1 úgyis Linuxos gépnek terveztem
-
válasz
FoxiestFox #114458 üzenetére
Ezerszer ergonomikusabb az Ansi billentyűzet. Én mindig kicserélem a régi T420-amban elcseréltem, most vettem egy X270-et abba direkt vettem egy us billt.
-
-
Sziasztok!
Mi a legolcsóbb thinkpad ami tud usb-c töltést és dokkolást (monitor menjen)? X270? -
válasz
Dhampir #83907 üzenetére
Haver acerjét pasztáztuk. A billentyűzet szalagkábele a palmrest alatt volt bekötve, a palmrest csavarjai meg a bill alatt. Ki kell szedni a billt aztán miközben azt tartod vagy valaki tartja a levegőben kicsavarni a palmrest csavarjait, és akkor végre kiszedhető a bill.
-
válasz
FoxiestFox #83896 üzenetére
Van steam linuxra is
-
Sziasztok!
Adott egy T420 ami olyat csinál, hogy néha nem kapcsolódik be, olyankor se led se semmi nem jelenik meg. Ha éjszakára ki van szedve az aksi és reggel nyomva kb. 60s-ig akkor általában bekapcsol, de utána előbb utóbb újra ledöglik. BIOS a legfrissebb van fenn. -
válasz
FoxiestFox #81379 üzenetére
Vagy a dockba egy teljes méretű 4x-es slot.
-
válasz
#08054973 #80938 üzenetére
Nem értem mi értelme lenne W szériának, ha végtelen pénzed lenne akkor se. Kell erős gpu? Nem Kell négymagos szörnyeteg processzor? Nem Akkor miért is kellene w széria? Ami tpnél kb. annyiban különbözik, hogy más a hw meg nagyobb a hűtés (ez hp-nál, dellnél nem lenne igaz)
-
-
Sziasztok!
Adott egy T420 ami nem ad életjelet, be sem kapcsol (fel se pörög) még töltő led sincs. Aksi táp jó azokat teszteltem az enyémmel ami megy. Mi lehet a baja? Valami biztosíték?
Egyik napról a másikra. -
válasz
Orionhilles #75046 üzenetére
Német billentyűzet ugyan az mint a magyar, gombról gombra, vagyis iso. A felirat mellékes.
-
válasz
Gabesz87 #74966 üzenetére
Menj az xp topikba, ott valószínűbb, hogy tudnak segíteni. Egyébként ha ez xp-t igénylő program akkor miért nem vm-be raktad az xp? Vagy azt se szereti? (Volt valaki ilyennel a milyen notit vegyekben, talán pont te...)
(#74970) Aggregátor Ha a hűtő ráfeszül úgyis szétnyomja, szétkenni nem szabad mert légbuborékos lesz.
-
válasz
barnam_ #74963 üzenetére
Biztos nem, de ez a gyárinál jobbnak tűnik. Ilyen kék szar szokott lenni a gyári, az mindig beszárad. Ez szerintem valami nem túl minőségi cucc, de nem a gyári. De az is lehet, hogy nem a paszta a baj hanem az, hogy rosszul rakták fel. Ha ez egy T410 akkor 90 fok huzamosabb terhelés alatt akár még reális is friss, de gyengébb pasztával. Szóval mx4-et neki aztán kész.
-
válasz
tothjozsi96 #74692 üzenetére
Inkább szereznék eredeti töltőt apróról mint valami utángyártottat. Ha régi fajta olyat nem lesz nehéz találni. Ha meg gép mellett van akkor a megy, nem megy lenne a módszer.
-
A tesztes részéhez le kell tekerni, az kb. reális összehasonlitást tud adni mobil procikról, a többi része tényleg hülyeség. Mondjuk néha vannak ott is anomáliák. Illetve a bay trail atomok túl jól teljesítenek ezekben a szintetikus akármikben, miközben a valóságban borzalmasak, lassabbak mint egy régi c2d.
-
válasz
lugosi #74070 üzenetére
Érdemes megfigyelni, hogy a kb 60 fokban állóan összehajtott gépet megtartja a képernyőre állított, a nehezebb alsó részt felülre állító állásban a zsanér.
Ezt régebbi fajta zsanérral nem csinálod meg.
Nekem is tetszik az 50-es széria, szerintem így, hogy vannak trackpoint gombok nagyon jó lett.
-
X220 és T420 billentyűzet cserekompatibilis?
-
válasz
Lankadatlan #73687 üzenetére
Alkoholt neki.
Az legtöbbször megoldja, illetve le kell szedni a gombot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Philips LCD és LED TV-k
- Jelszókezelők
- Azonnali mobilos kérdések órája
- E-roller topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Gurulunk, WAZE?!
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest