Új hozzászólás Aktív témák

• rdi
    veterán

Ugyan már! Nem hasonlíthatsz össze egy rendkívüli helyzetet (ktasztrófát) egy általánosan támogatandó helyzettel.
    Azért engem az is megdöbbentett, amikor azon siránkoztak emberek, hogy bezzeg Dél- Ázsiának milyen sok segély összegyűlt Magyarországon, Mátrakeresztesnek meg senki nem segít.
    Most túl azon, hogy ez egyszerűen hazugság (vagy önálltatás) szerintem ilyen összehasonlításra nincs lehetőség.
    A segélyezés ugyanis a segélyezőnek pszichológiai komfortot jelent, lelki életünk egyik legfontosabb eleme a jótékonyság, jótékonykodás. És ebből a szempontból tök lényegtelen, hogy a szomszédomnak , vagy a szomszéd utcában lakónak segítek.
    Csak példaként hozom fel, hogy én pl. rendszeresen segítek használtruhával, pár forinttal a hajléktalanoknak, de ''örökbe fogadtam'' tanárkollégáimmal egy purdét is Ázsiából, és civilként adtam pénzt a Székelyföldet segítőknek is.

És nekem az jó érzés, hogy segíthettem, így például iskolázási segélyt is akarok adni jól tanuló roma gyerekeknek is.

Új hozzászólás Aktív témák