Hirdetés
- iPhone topik
- Kategóriájának kuriózuma a Motorola Edge 70 Pro
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Áll néma csend, repülő szárnya kint
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zenty
őstag
A vonatra magad szálsz fel ! Igy van egy fajta magad garanciád ,hogy ha mégse oda mész mehes háborogni!

De én ugy tudom segély eltünéseknél nem szoktak háborogni vagy fellesőégre vonni! Vagy legalábis nemtudok ilyen esetről ,hogy valakit meghurcoltak volna e miatt! Pedig nem ártana!
Egyébként joh ,hogy adakozol,de hát a maji világba....
De nembaj a demokrácia az illuziórol szól ! ( matrix powa
)
[Szerkesztve] -
lao ce
aktív tag
válasz
Lord Zero
üzenetére
hozzafuznem hogy valoszinuleg sokan innen a forumrol sem huztak volna el a seggecskejuket hasonlo helyzetben.
ez kb ugy nez ki, hogy minden nap bemondja a tv hogy ma lesz vege a vilagnak. terkepek jelennek meg az adasok alatt nagy bazi piros foltokkal hogy hol lesz egszakadas foldindulas aznap, futofelirat, csipogassal.
amerikaban sohasem esik az eso hanem evszazados vihar varhato. sosem lesz magas a folyo, hanem elontheti a belvarost a viz. minden szeles ejszaka utan megtalaljak azt az egy kiba' fat ami ledolt es ott alldigalnak a lokalis hirmusor szornyulkodo droidjai.
en is leszarnam ha valaki azt mondana hogy ma este aztan fussak, mert mar teljesen hiteltelen hiszteria van allandoan. megertem akik maradtak, sot. jott mar szel, tuleltek, sokkalta valoszinubb hogy a fekete bandak kifosztjak a hazaukat amig odavannak, es mivel volt tranzisztoros radiojuk meg konzervuk a pinceben najnileven ota, ezert megkockaztattak.
dehat a gattal senki sem szamolt, csak itt a forumon nehany kulonlegesen intelligens egyed. -
aesir
veterán
Louisiana valóban szegényebb állam, de azért ne csináljunk belőlük afrikai éhezőt.
-
Zenty
őstag
''Nem tudom. De tudható ez bármikor, bárhol is?''
Nah ez!
Aki szorgosan küldi az adományokat az maga is tudja ,hogy nem azok fogják megkapni akiknek téleg szüksége van rá ,max reménykedik benne ,hogy talán azokhoz jut!
Ezért ez az egész inkáb ilyen új fajta pshiologiai had mozgalom ,hogy nyugtasa magát az ember ,hogy ő azért megprobált tenni valamit
! -
Lord Zero
addikt
new orleans (louisiana) az egyik legszegényebb része az államoknak
a polgárháború után itt maradt egy pár (értsd: kurvanagyonsok) eladdig ültetvényen dolgozgató frissen felszabadult rabszolga (értsd: négerfeketeszínesbőrű)
itt nem jenki fíling van, nem jenki lájf van és nem jenki pénz van
a hiba ott volt, h ezt az usa kormánya is éreztette
minden hírből, minden mozzanatból üvöltött, h hát leginkább leszarnák a helyzetet - mire pedig odáig jutottak, h inkább mégse, addigra meg gta: san andreas lett -
rdi
veterán
Ez jogos. Gazdag ország segítsen a szegényein.
De persze lehet, hogy pont azért olyan gazdag mert nem segít. Illetve segít, de nem szövetségi szinten. Illetve kivételes alkalmakkor segít szövetségi szinten is.
Bár ha már itt tartunk, akkor az államnak kellene elsősorban segíteni, mégis csak az ő országuk.
Egyébként pedig nemzetközi segélyt kértek. Gondolom nem véletlenül. -
Vallon
tag
Olyan baszottul jó, hogy, hogy mindenki pontosan tudja, milyen emberek élnek az USA-ban. Olyan kényelmes azt mondani, hogy bunkók, nem tudják hol van Mo. Mert aztán a magyar tömegek tudják hol van mindjuk Benin. Semmivel sem értelmesebb a való-világot, Győzikét nézők nagy tömege. Az a legjobb, hogy akik itt a legvéresebben szídják Amerikát, kurva fingjuk nincs, hogy hogy mennek ott a dolgok, de nem is zavartatják magukat, pedig lefogadom sosem jártak ott. Pedig innen úgy néz ki, hogy ismerik, mint a tenyerüket.
De szerintem csak az iszonytos irígységünket próbáljátok itt levezetni. Nem tetszik nektek Amerika, mert gazdag, ugyanúgy nő a Jenki gazdaság mint a magyar, csak sokkal nagyobb bázisről.
Lehet prűdek. Lehet szeretik a fegyvereket. Ettől még lehetnek vallásosak. A lovagok is szerették a fegyvereket. Lehet kicsit naívak. De itt is jó megjegyezni, hogy amcsikból is van ilyen-olyan. -
rdi
veterán
Szerintem az az állam nem mérhető európai mértékkel.
Egyik kolégám, amikor kinnt járt, akkor beszélt arról, hogy állami feladat nálunk a hajléktalanok segítése.
Az ottani partner ezen egy csöppet elcsodálkozott. Az egy ilyen vag ország.
Egyébként egy ''gazdag házban'' is éhezhetnek nyugdíjasok. a segélyt pedig nem az USA-nak a ''gazdag rokonnak'' hanem a New Orleans -ban élő szegényeknek küldenéd.
Nem tudom érzed -e a különbséget. -
birka1337
tag
erre nem tudok mit mondani..
''az élet nem hálívúúúd''
bocsi
-
tildy
nagyúr
Mátrakeresztes esetén lenyúlták még a kormányzati segélyt is . Valamelyik környező város. Kiutaltak Mátrakeresztesre 35 millió forint, jó ha 5-t megkaptak a keresztesiek.
Én spec megnézem hova megy a segélyre szánt pénzem,vannak ugyanis olyanok akik nem kapnak akkora nyilvánosságot, pedig lehet jobban rászorulnaka segélyre... Én inkább nekik adok szívesebben.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
szal segítsenek csak ők magukon,gazdag nemzet. Én biza egy fillért nem utalok nekik. ermészetesen mancs és radar és az összes speciálisan kiképzett eb kiküldését nem ellenzem.
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Ilyen mindenféle keresőalakulatok, Mancs és Radar menjen, de lóvét ugye nem utalunk...
-
finest
addikt
''legalább elmondhatjuk magunkról, hogy na mi segítettünk-yjobb lesz a megítélés külföld szemében.''
LOL!
(Országimázs rulez, de akkor mán a karutoknak (is) kellett volna segélyt küldeni, akik ugyancsak rendesen eláztak. Azok talán értékelnék is. Az amik azt sem tudják hol van Magyarország... Rossz helyre irányul ez a propaganda.) -
rdi
veterán
Ugyan már! Nem hasonlíthatsz össze egy rendkívüli helyzetet (ktasztrófát) egy általánosan támogatandó helyzettel.
Azért engem az is megdöbbentett, amikor azon siránkoztak emberek, hogy bezzeg Dél- Ázsiának milyen sok segély összegyűlt Magyarországon, Mátrakeresztesnek meg senki nem segít.
Most túl azon, hogy ez egyszerűen hazugság (vagy önálltatás) szerintem ilyen összehasonlításra nincs lehetőség.
A segélyezés ugyanis a segélyezőnek pszichológiai komfortot jelent, lelki életünk egyik legfontosabb eleme a jótékonyság, jótékonykodás. És ebből a szempontból tök lényegtelen, hogy a szomszédomnak , vagy a szomszéd utcában lakónak segítek.
Csak példaként hozom fel, hogy én pl. rendszeresen segítek használtruhával, pár forinttal a hajléktalanoknak, de ''örökbe fogadtam'' tanárkollégáimmal egy purdét is Ázsiából, és civilként adtam pénzt a Székelyföldet segítőknek is.
És nekem az jó érzés, hogy segíthettem, így például iskolázási segélyt is akarok adni jól tanuló roma gyerekeknek is. -
Lord Zero
addikt
nekem is átvillant, de ez túl kézenfekvő (ehheh)
''No One Can Say they Didn't See it Coming'' - ez a tuti aduász a kontra táborban
''We'll get on top of this situation'' - ez a bush féle kortesbeszéd
gördítsd tovább: vmilyen formában meg fog oldódni a helyzet (és ez igazolásértékű lesz, illetve azzá teszik majd), és akkor a bush-matricákon ez lesz: lám, megoldottuk.. meg biza
és nem hiszem, h azt hiszed, h nem lesz, aki elhiszi ezt -
rdi
veterán
Miért a szegény amerikai négernek miért ne segítenénk?
Nagyon útálom az ilyen összehasonlítósdit segítségnyújtásbanMint ezek, hogy ''minek segíteni a székelyeknek, nekünk ki segít?'' tartalmú hozzászólások.
Ha segítek, akkor azt saját akaratomból teszem. Ha a Magyarország segít az USA - nak, akkor azt saját (kormánya, vöröskeresztje) akaratából teszi.
Ja és még valami:
ezt írtad: ''Ez az eset pont megmutatja a civilizáltságuk mértékét.''
Én meg úgy gondolom, hogy ez az eset pont megmutatja civilzáltságunk mértékét...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Ha már annyira vallásosak, akkor ez a kettő nekem nem fér bele egy képbe

kymco: azaz egy bajom van, hogy míg egyik esetben mondjuk lehet az adott dolog szép is, fegyvert azonban nem hinném hogy azért vesznek, hogy kirakhassák a falra, mint valami ''bélyeggyűjteményt''.
[Szerkesztve] -
Ott volt a hiba, hogy az amcsi kormány nem telepítette ki erôszakkal a várost még a hurrikán elôtt. Aki meg ott maradt, és most küzd, erôszakoskodik, fosztogat... dögöljön meg. Az erôsebb úgy is életben marad, azt majd meg agyonlövik a vérszomjat kapott katonák. Szép, új világ. Nem hiába a kedvenc tézisem az, hogy az ember egy szörnyeteg. Íme erre egy újabb bizonyíték.
-
aesir
veterán
Vajon a magyar speciális mentőcsapat megkapja az amerikai vízumot?
-
Vallon
tag
válasz
Lord Zero
üzenetére
nincs ott pénz-hiány az USA-ban, akkor minek. Nem pfújolok, mert Dubainak mindenre van pénze. Konkrétan a szó legszigorúbb értelmében nem tudnak mit csinálni a pénzel. Az emírségek nemzeti bankjában a folyosókon állnak az arany-rudak, és dollárok a raklapon, mert a 65 dolcsis olajár miatt belefulladnak a pénzbe.
-
Lord Zero
addikt
jah, még vmi (hogy itt jó sokan felhördüljenek):
az usa nemzetközi segélyeket kap (többek közt az arab emirátustól is)
lehet pfújolni, h áábazzz, pont amerikának.. meg bezzegelni, h bezzeg bezzeg, amikor... - akinek van kedve
szerk> nekem nincs
[Szerkesztve] -
Vallon
tag
kínában kitelepítenek egymillió embert aztán ott is meghal még vagy ötvenezer. Csak az már nincs benne a hírekben, mert nem érdekes. És a Kínai kormány nem nagyon érez felelősséget a polgárai iránt, bizonyítja ezt, hogy az állami bányákban a még mindig élő sztahanovizmus miatt tízezrek halnak meg.
-
Notes
senior tag
Most mutatta a Tények, hogy Kínában is hurrikánveszély volt, és 1.000.000 ! (azaz egymillió) embert telepítettek ki. Érdekes Ők meg tudták csinálni, az űberfasza Amerikai Egybesült Állatok meg nem???
-
Zenty
őstag
Engem egyébként csak az zavar ,hogy a legtöbben itt ugy nyivákolnak( már sorry) mint ha most jönne el a világ vége ,mert amerikába ezt történt...
Nem illendő ilyet mondani ,de mi a franc közünk van amcsihoz? Nem világválság történt! Máshol naponta fordul elő ilyen eset és nem érdekli senkit ,hogy ott mi történik
Szörnyü ami ott folyik,de utálom ,hogy minden hírben vagy bármi ilyen hasonlo esetben ami amcsiba játszodik ugy állitják be az egészet és ugy fogja fel mindeki mint ha a világ vezetését megtámadták volna és jön a világ vége,és ezért mentse mindenki az Usa-t......
A másik furcsa dolog ,hogy az ottani lakosság miért nem fogtak össze a bandák ellen ha nincs katonaság?
Én mIndig azt hittem ,hogy amerikát azért nem lehet elfoglalni (nem a csúcs technologi miatt) hanem,mert ott nincs civil ,mivel mindenkinek van fegyvere!
Ha össze fogna pár utca lakos ( több száz) máris nem lennének bandák!
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Többen kérdeztétek, hogy honnan származik a cikk: a Magyar Nemzet ámerikai újságírójától: Bővebben: link
-
divot
veterán
Az eredeti kísérletben nem munkanélkülieket csábítottak el, ahogy írod, hanem egyetemistákkal játszották el a börtőnőr-rab mókát. Néhány rab egész életére lelkis sérüléseket szenvedett, pedig nem is ment két hétig a ''gyakorlat''.
A kísérlet érdekessége egyébként az volt, hogy az önkéntes rabokat tényleg letartóztatták, és tényleg bebörtönözték, tehát ők ugyan jelentkeztek a kísérletre, de valójában azt hitték, hogy igazi börtönben vannak. Na mindegy, tényleg érdekes volt, aki tudja nézze meg a dokumentumfilmet, ami erről szól. -
lorcsi
veterán
MOst megy a híradóban...

2 és fél Magyarországnyi területet tarolt le a hurrikán
[Szerkesztve] -
Hunterevil
tag
náluk alkotmányos jog a fegyvertertás ugyhogy ilyesmire nem nagyon számíthatuk....
-
nRu3
addikt
ha igy fojtatják elkezdenek háboruzni önmagukal is a nagy káoszban
-
Dufresne
addikt
Gondolom az állat jelzőt átvitt értelmben gondolták

Amúgy meg tényleg elképesztő mire képesek az emberek főleg nagy tömegbe, isznak is még rá, meg kábszer, együtt bátrabbak is, fegyverrel a kézben plána, ahogy olvastam divot kollega első hsz-ét igencsak elhültem, bár tévébe láttam a híreket, de ez leforrázott

-
faster
nagyúr
-
supercow
őstag
Az egész város víz alatt van, nem tudom hogy oldják meg...
Aug. 31 műholdfelvétel (jó nagy, modemesek vigyázzanak)
Bővebben: link
-
L3zl13
nagyúr
Ez itt a fáradt gőz. Ennyi erővel törölhetnénk az egészet. Mert ami HW vagy SW az úgyis a megfelelő szekciókban van.
Viszonylag ritkán veszek részt ilyen topicokban. De más fórumot nem is nagyon olvasok (szvsz sokan vannak így), szóval szerintem néha jó, ha az általánosabb témákról is lehet beszélni.
Amíg nem burjánzik el tulzottan a fórum ebbe az irányba addig jó, és a szervert sem fogja leterhelni. (Szvsz senki sem jár ide csak az ilyen topicok miatt.) -
joergie
őstag
Végigolvastam. 130percembe tellett
Lehet, hülye vagyok, de kíváncis voltam a fórumozók véleményeire.Egyébként Sanyával egyetértek, ez elvileg egy hw fórum, nem hiszem hogy nem lehetne ezt máshol megvitatni, és ilyenekkel kell ''terhelni'' a servert.
Ezen a természeti katasztrófa dolgon én is fenn vagyok akadva, azelőtt ez nem volt ennyire durva.Bár az is igaz, hogy a népszaporulat által több az áldozat, és hatékonyabb a hírközlés is. Többet kéne foglalkozni a környezetvédelemmel ''sok kicsi sokra megy'' elven. Remélem a saját életemben nem történik olyan, ami visszafordíthatatlan katasztrófához vezet.
Valóban nagyon sebezhető a társadalom, mint a példa is mutatja, de hát nincs tökéletes megoldás, ami mindenkinek jó, ez ugye nem vitás, most ennek ez lett a következménye, senki se tudhatta előre biztosan.
[Szerkesztve] -
crab
senior tag
-
BosX
aktív tag
hát most megláthatja a világ, hogy milyen egy átlagos hétvége Libériában, Angolában, Ruandában vagy Kongóban... (csak mondjuk a víz helyett helyettesítsünk szemetet)

-
crab
senior tag
na de ez így már nagyon off, szerintem térjünk vissza az eredeti témához, siránkozzunk, szégyeljük hogy emberek vagyunk meg ilyenek.
mindenki azt hisz amit akar majd meglátjuk mi lesz a vége. -
crab
senior tag
megnem mondom neked, melyik apokaliptikus hangvételű hírlevélben jött a link, megpróbálom előkutatni! egyébként a kamu témához: vhs felvétel volt, szóval valószínűleg mégsem kamu, bár a mai technikával már sima ügy ilyet alkotni. közben a narrátor valami olyat beszélt, hogy egy próbafúrás után indult meg a felszakadás, és nem nagyon akart abba maradni. állítólag a fúrást végző olaj cégtől származik a videó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Opel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kategóriájának kuriózuma a Motorola Edge 70 Pro
- Yettel topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen TV-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- MSI RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 VENTUS 2X Eladó!
- Latitude 5340 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus ROG STRIX Z890-A GAMING WIFI - GARANCIA: 2028.12.16 - FirstShop
- Gamer PC, RGB ház, i5-8500, 16GB DDR4, RTX-2060 6GB
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5203
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)