- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
-
Mobilarena
A topik zárva, ezentúl minden Huawei P8 Lite témával ide lehet fordulni.
Aktív témák
-
puma0812
csendes tag
Sziasztok
Nekem van egy Huawei P8 Lite Tipusu telefonom gyárilag Telekomos volt
Lefrisitettem 6.0ra
Modellszám ALE-L21
Build-szám: ALE-L21C150B565Kérdésem a következő lenne
Felszeretném tenni rá a magyar 6.0 as független rom-ot
Meiket kell feltennem és hogyan teheném meg mert a hivatalos oldalárol leszedtem felmásltam sd kártya dload/mappába
Telo kikapcs 3 gombos módszer elindit és update failedre futSzivességeteket előre is köszönöm
Mély tisztelettel Zoltán -
Box3r
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem szoftverfrissítés terén.
Egy T-mobilos készülékről van szó, amin jelenleg ALE-L21HUNC150B205 Build (Android 5.0.1) számú Firmware van.
Olvasgattam a fórumot, és láttam, hogy írta valaki, hogy megjelent a t-mobile új szoftvere a ALE-L21C150B565 (Android 6.0) , de ezt sehogy sem tudom a készülékre varázsolni. Nem jelzi a frissítés elérhetőségét a /Beállítások->Frissítő/ menüpontjában, hiába keresek rá a frissítésre.
Gondoltam letöltöm a hivatalos oldalról a legfrissebb FW-t,az ALE21C432B565-t (Android 6.0), de ezt meg helyi frissítéssel sd-kártyáról nem engedte felrakni.
Valaki esetleg tudna segíteni nekem ez ügyben? -
bubus66
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #1495 üzenetére
Igen lehet dualosítani.
De ahhoz ki kell nyitni a BootLoadert. Leírás itt
Majd ha a BootLoader nyitás meg van akkor a B046 build szánú ROM-ot kell feltenni. Majd utána a B170, és arra mehet a 6.0 B564.
Röviden ennyi a keres meg privátba.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
van egy P8L, telekomos, egy imei száma van a *#06#-ben, infóknál kettő. ALE-L21HUNC150NB194 a verzió, és függő. lehet dualosítani úgy, hogy két T-s simet lehessen vele használni?
-
bubus66
nagyúr
válasz
Mr.hybrid08 #1493 üzenetére
-
Mr.hybrid08
újonc
Sziasztok nekem huawei p8 lite telóm van és fel szeretném tenni rá 6.0 de nem tudom hogy hol kezdjem ha tudnátok segíteni azt meg köszöném.
és telenoros a teló..
-
bubus66
nagyúr
Aki szereti a jó kis rock zenét annak ajánlanám ezt igaz fizetős de megéri..
Gooleplayen érhető el..Külön külön is letölthetők a zeneszámok.
-
bubus66
nagyúr
válasz
Almalito #1487 üzenetére
Szia egy kicsit olvasni kellene a B890 egy mokolt ROM
Rom Helios ez a neve ez soha nem jött a Huawei hivatalos oldalról..
És tele van buggal..
Én nem ajánlanám feltenni de te tudod a stock meg biztos, hogy nem jó a mienkhez mivel az valamilyen szolgáltatos.
Mivel TWRP kell hozzá ezért biztos, hogy nem hivatalos..
-
Almalito
csendes tag
B890-ről hallott már valaki valamit, vagy esetleg próbálta?
http://www.htcmania.com/showthread.php?t=1245909 -
bubus66
nagyúr
válasz
pityesz1 #1471 üzenetére
(#1471) pityesz1
A T függőre miért a B551 EU-s ROmot akartad feltenni? Mikor kinn van a Telekomos C150B565 csak kérdezni kellene meg a keresőt használni. Igen jó lett volna tudni az 5.0.1 build számát mert anno az enyém is Telkomtől való volt és gyárilag független volt tehát nekem az EU-s ROM-t kellett feltenni.
gianone azt hiszem B551-ben nincs vendor mappa de ha van is az se biztos, hogy megoldja.
Vagy kinyitja a BL és felteszi a B565 Telekomost Vagy vissza áll (ha vissza tud a szolgáltatóssal) az 5.0.1-re majd a FB módszerrel, a B171 és utána mehet a B575 fel
-
pityesz1
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztaltnak gondoltam magam és megpróbáltam frissíteni 6.0 androidra.
Sajnos ez lett a vége.
Szükségem lenne egy kis segítségre,hogy egy kompatibilis verziót,hogy tudok rátenni.Előzmény: A készülék T-függő és 5.01-volt rajta.
A legfrissebb 10.26-án kiadott verz. akartam rátenni, de azt nem engedte. (instal failed)
Aztán fölraktam egy korábbit: P8 Lite Firmware ALE-L21C432B551 (single SIM, Android 6.0, EMUI4.0, Európai általános verzió) majd a legfrissebbet.
Mit csináltam rosszul? -
Boatesz
tag
Felraktam az android 6.0-t pár hete 574 végüt, már HR is volt. Minden szép és jó volt, újra belaktam ...Aztán jelentkezett egy probléma. Töltés közben kikapcsolt a telefon magától, hosszú bekapcsoló nyomásra elindult, és minden működött, de a töltöttségi szint 83% ált, majd tovább töltötte. Aztán pár töltés rendben lefut 100%-ig. Majd megint töltés, led világit, ránézek hol tart és megint se kép se hang, nem reagál. Telefon bekapcsolás, és az aksi szint megint 83% áll. De miért kapcsol ki 83%-nál? És miért csak pár töltés után??? Ötlet????
-
RAZERXX
aktív tag
Szép estét!
Ez fel lehet rakni a három gombos mód szerel ? ALE-L21C432B574
Erre frissült magától a készülék ! -
Piro911
csendes tag
HELP
Újraraktam a telót és nem találom a dupla koppintásos képernyő-ébresztés
Merre van?
-
RAZERXX
aktív tag
Az akkumulátor max 15 óra nálam... már 2 nap észre vettem ha nagyon vizsgálgattam ,de csak azért mert felhívták rá a figyelmemet meg van egy picit hajolva a gomb oldalon ....wifi és bt gondok a frissítés után jelentkeztek pedig előtte és utána is csináltam resetet ! Néha ujra indul kb hetente 1x magától de ez is vagy bt vagy a wifi hibájával van kapcsolatban valahogy szerintem !
Attól függetlenül volt már minden fajt telóm lg,samu,sony ,de idáig ez a legjobb !!!
-
törölt tag
válasz
bubus66 #1451 üzenetére
Azt meg bízd már rám légyszives, hogy mikor hol, és mit posztolok.
Amíg nem sértem meg a fórumszabályzatot,addig neked ebbe - sajnos, vagy hálistennek - nincs beleszólásod.
Tudtommal, egyetlen fórumszabályzatot sem sértettem meg, és a téma is kapcsolódó.
Plusz, nem vagy sem moderátor, sem topikgazda.
Ezenfelül, Veled ellentétben, én tudom használni az "off topic" gombot, ami direkt arra lett kitalálva, hogy a témához nem szorosan kapcsolódó hsz-eket, így lehessen jelezni.
Köszönöm, hogy figyelmesen elolvastad, és értelmezted a mondanivalómat. -
gianone
őstag
válasz
#48613632 #1448 üzenetére
A wifis probléma és a meghajlás is típushiba valóban, ha elhiszi valaki, hanem, de hogy hány %-át érinti a készülékeknek, csak a Huawei tudja. Könnyen lehet, hogy mindkettőtök állítása egyszerre is igaz lehet, azaz nem több a szokásos hibaszázaléknál, felesleges ezen rugózni. A gyors merülés meg egyértelműen szoftveres probléma (volt), amire egyébként anno volt is megoldás, de már rég túl vagyunk rajta. Persze ettől még lehet hibás akksi is, aminek egyébként inkább köze lehet a melegedéshez és a meghajláshoz is.
Amúgy szerintem nem árt ezekről beszélni, de ami nyilvános statisztikát láttam, ott nem teljesít rosszabbul a Huawei a többi gyártónál. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
#48613632 #1448 üzenetére
Erről már régebben is írtam, hogy igen, valós típushiba a BT és WiFi meghibásodás. Átlag nyolc hónap, ami nem azt jelenti, hogy a nyolcadik hónapra mind behal. Remélem az átlagszámítás senkinek sem jelent problémát.
Azonban a gyors akkumerülést nem fognám a készülékre, inkább szoftver hiba (nem Huawei). -
törölt tag
válasz
bubus66 #1446 üzenetére
Ja, nyilván nem számít, amit a neten írtak, több tízezren, és világszerte probléma, csak a kis ego-d ne sérüljön.
Szerintem meg a korrekt tájékoztatáshoz ez is hozzátartozik.
Tipushiba bizony, a gyorsan merülő akksikkal egyetemben, max az idejárók közül még kevesen szaladtak bele.
De ez nem változtat a tényeken.
Egyébként sem azért írtam, hogy ezzel lehúzzam a topikot, vagy akár a Huawei eladásokat, pusztán megemlítettem.
Ekkora vihart pont Te kavartál körülötte.De ha ez megnyugtat, én befejeztem
-
bubus66
nagyúr
Ha valakit érdekel az SMS karakter kódolás hibájának elhárítása(a ha már a Huawei válaszra se méltatott) akkor ezt az itt alkalmazás érdemes ki próbálni. Teszteltük működik.
-
bubus66
nagyúr
válasz
#48613632 #1445 üzenetére
Csak mert neked ez hiba arról én nem tehetek. Ja és nem 16 követőm van ha nem jóval több hát nem vagyok.
A másik azt, hogy a neten mit írnak az nem nagyon érdekel írni én is tudok. De a Típus hiba nem egy készüléknél szokott fenn állni, hanem sokkal többnél....
Na mindegy legközelebb az ilyennel a másik topickot látogasd meg...Köszike...
-
törölt tag
válasz
bubus66 #1444 üzenetére
Persze, hogy nem. 2 évig
mobilokatájfonokat szereltem, hivataos szervízben, plusz van itthon szerszám is, és a jutub is bejön.
Ezen felül összeraktam, és jól működik. NFC-t meg nem ismertem, mert ájfonban ilyen ficsör nem voltDe ettől függetlenül, a P8 lite wifi connection acces denied az még mindig tipushiba, csak mert te, vagy a 16 követőd erről még nem hallott
-
szemesi69
addikt
válasz
bubus66 #1442 üzenetére
Én például egy s4 minibe nyúltam bele, ami csere utalványos lett.
A P8 LITE még elég friss nálam, de semmi rosszat nem tudok rá mondani, a megvétel napján, az első volt, hogy otán frissítettem 6-ra, utána reset, belakás, azóta is hibátlanul üzemel, mondjuk a sok samu után, nehéz volt meg szokni, de nem bántam meg a vételt.
A meghajlásos témához, annyit fűznék hozzá, nem tudom elképzelni, külső behatás nélkül. -
-
törölt tag
válasz
Tompichu #1438 üzenetére
Miénk is fél évig jó volt. A Tied, vagy a haverodé mikor lett véve?
Ezeken felül, én azt mondom, hogy a vásárlás előtt állókat azért illene figyelmeztetni ilyesmire, persze csak tárgyilagosan.
Sokkal jobb előre szólni, hogy ilyen is van, mint nem szólni, és pár meg ez miatt megszívja. -
Tompichu
csendes tag
Valaki irta, hogy azért vannak tele a fórumok hibás telókkal ( minden tipussal ) mert oda az meg, akinek baja van a készülékkel... kb 50-100 emberke.. A többi 324456345324252 meg sem szólal, mert az övé jó. Az enyém is, Bubu66 leirása alapján 6.0 -ra frissitve, és minden kifogástalanul müködik. Szomszéd srác ugyane tipust vette, ajánlásomra, és neki is hibátlan...
Ami kérdésem lenne: Fentebb olvastam a vezetéknélküli töltésről... Létezhet p8lite -hez ez a technika? Attól függetlenül, hogy töltöt már ajánlanak hozzá .. -
bubus66
nagyúr
válasz
Mayaone #1434 üzenetére
Szia itt is tedd fel, a kérdésed hátha előbb kapsz választ.
-
Mayaone
újonc
Sziasztok!
Én egy problémával fordulnék hozzátok. Ugye adott a készülék egy Huawei P8 Lite Dual simes kártyafüggetlen telefon. A probléma a következő lenne: Amióta frissítettem android 6.0-ra azóta semmilyen értesítést nem kapok meg (twitter és egyéb alkamazások mint pl egy kevésbé imert ún. vlive ami nekem eléggé fontos lenne). Megpróbáltam mindent már, minden alkalmazásnál bekapcsoltam az értesítéseket, a ne zavarj! funkció nincs bekapcsolva, megnéztem az adott appokat azzal is minden rendben van. Ne haragudjatok, hogy a segítségeteket kérem, de már tényleg nem tudok mit beállítani vagy csinálni. Ha esetleg van valakinek tapasztalata vagy esetleg érti mi lehet a probléma nagyon megköszönném ha leírná nekem.
Köszönöm szépen! -
bubus66
nagyúr
(#1428) Cry0
Ne a Huaweihez küld, hanem a Telemaxhoz ők javítják.
De előtte fényképezzétek le a készüléket minden oldaláról. És a leírásba pedig írjátok, be, + hogy a készülékről képek készültek.
(#1427) pitepeti71
Nem szépít senki semmit sem de mint mondtam a másik meghalt topi erre való
-
bubus66
nagyúr
válasz
#48613632 #1425 üzenetére
Szerintem az akksi meg az NFC az nem mélyvíz téma, hanem mehet az ellaposodott Topickba. Föleg nem a szétszerelése. De azért köszönjük.
Érdekes módon legalább 15 olyan P8 Literől tudok itt a környezetbe aminek semmi baja a neten meg mindent meg lehet találni, meg akkor is ha nem igaz..
-
törölt tag
válasz
bubus66 #1420 üzenetére
Ez nem szerinted, vagy szerintem kérdése, hanem az, hogy teli van velük a net. Az akksi, a BT és wifi probléma, tipushiba. Nem jön elő minden telón, de aránylag nagy számban fordul elő, sajnos
Az akksi csere, meg az NFC antenna pedig szerintem inkább mélyvíz, mint tok, vagy fólia témakör.
De azért köszi az útmutatást -
bubus66
nagyúr
válasz
#48613632 #1418 üzenetére
Szerintem, meg nem nagyon vannak ezek a hibák, különben meg ezek nem a mélyvízes topickba valók..
Itt vannak, tok fólia és egyéb kitárgyalások Köszi.
(#1419) Cry0
Az való színű, hogy szervíz lesz a vége.
-
Cry0
őstag
sziasztok
van egy elég nagy problémám
Barátnőm P8 lite vissza állítottuk 5.0-ra (rollback feltelepítve majd onnan a B170-es romot raktuk fel ) és amit felrakta a romot szürke csíkos let a kijelző bekapcsolt viszont kép nincs csak szürke csíkos volt ezek után úgy voltam vele hogy a szoftver a rossz vissza raktam a régi B550-es romot viszont ugyan azt csinálja mi lehet a probléma ?
Videó -
Tamás88
őstag
Nekem meg egy érdekes jelenség jött elő. Ha bekapcsolom a bluetooth-ot, akkor nem talál semmit, illetve a telefont sem lehet megtalálni, de ha a wifit is bekapcsolom, akkor rögtön flottul működik a bt. is. Ki látott már ilyet, hogy csak wifivel együtt működik a bt? Remélem csak sw-s hiba lesz.
-
törölt tag
válasz
Orionhilles #1415 üzenetére
Hát ja, én is megpróbáltam, de elég ramaty állapotban került le a régiről, Sajna telibe volt ragasztva, és néhol az akksin maradt a felület. nem is igazán működik. Egyszer valami volt, bejött a Huawei Beam, de aztán semmi
Kell szereznem egy új stickert, vagy így marad ... -
törölt tag
Összeraktam, végülis működik anélkül a flex nélkül is. Valaki azért megmondhatná, hogy az vajon mi célt szolgál? Néhány videón látszik, néhányon nem. Az érintkező helye viszont megvan. Dupla pólusú.
Más:
Valszeg megvan, miért problémázott a telóm korábban. Én marha, közel 47 éve csináltam utoljára tárhelytisztítást -
bubus66
nagyúr
válasz
Boatesz #1407 üzenetére
Többet nem írom le aki nem csinál fr az éljen a bugokkal együtt. Biztos hülyeségből írtuk.....
És akkor nem kell leírogatni, hogy milyen baja van a telefonnak, ha nem az van csinálva amit leírtunk (mivel azok mind tesztelt dolgok)..
Pont főleg úgy hogy 5.xx-ról 6.0-ra vált valaki..
-
Boatesz
tag
Felraktam az android 6-ot, mindenképpen kell neki "factory reset" vagy így is használható. Bár volt egy furcsasága utána pár nappal később , töltés közben kikapcsolt magától a telefon.
Lehet összefüggés???
-
bubus66
nagyúr
válasz
TarhonyaHUN #1405 üzenetére
Nem marad a garancia a most akkor P8 Vagy P8 Lite?
A P8 Liteben van egy úgy nevezett Rollback csomag amivel vissza lehet állni az 5.0.1-re
(#1404) RAZERXX
Ez nem egészen a "Mélyvízes" topickba való
-
válasz
zebra405 #1402 üzenetére
zebra405 & bubus66 köszönöm a válaszokat!
Úgy döntöttem egyelőre hagyom a mókolást, jobban belekell még ásnom magam az egészbe - időm meg a suli miatt sajnos elég limitáltan áll csak a rendelkezésemre..
Annyit változott Apum telójánál a recsegés, hogy egyszer csinálja, egyszer nem. Tök random az egész..
+ még egy érvágás van az új telónál, míg a Lite-os P8n-nál simán feltudta venni a beszélgetéseket az ACR, addig a "sima" P8-nál a bejövő hangot mégsem tudja... Pedig megbeszélt időpontoknál stb, eléggé leegyszerűsíti az ember dolgát, hogyha vezetés után visszatudja hallgatni...Azon filózom, hogy visszateszem, az 5ös androidot Apu telójára, de nem találom a Huawei oldalán downgradable verziót.. Gondolom nyitni kéne a bootloadert (ha visszazárom a bootloadert mókolás után, akkor marad a gari?), hogy a régebbit rátudjam tenni. Vagy csak én nem vettem észre és valójában létezik 3 gombos visszatérés? Ha ebben még tudnátok segíteni.. Azt nagyon megköszönném!
-
RAZERXX
aktív tag
Szép estét! valaki csinált már wierless töltőt p8 litének ?
https://ru.aliexpress.com/item/Qi-Wireless-Charger-with-Receiver-for-Huawei-p8-lite-honor-7-6-plus-5x-y6-Asus/32710108530.html?spm=2114.41010308.4.21.lsLe8N
-
bubus66
nagyúr
válasz
TarhonyaHUN #1401 üzenetére
A Független csak fastboot módszerrel lehet tehát az vonza mag után a BL nyitást és a "garancia vesztést"
A Recsegés anno volt a P8 Litemnél nekem is de az még az 5.0.1 alatt és a 171 firmware megoldotta.
-
zebra405
csendes újonc
Szia. Érdekes ez a recsegés,nálam oda vissza kristály tiszta a hang,nincs vele gond. Zajszürése is korrekt,sokat dolgozom zajos környezetben,és mióta ez a p8lite-om van,azóta nem kell ordibálnom, hogy a túloldalon hallják amit mondok. Ha függö telefonra "független" szoftver raksz ugrik a gari. Ezt sajnos tudomásul kell venni. Mikor bubus segedelmével én is duálositottam a telekomos készülékemet,tudomásul vettem. Amit eddig olvastam,talán nincs sok gond ezekkel a készülékekkel
-
válasz
TarhonyaHUN #1400 üzenetére
Na közben volt időm jobban utánaolvasni a fórumon + google..
"Lehet-e a Telekomos verzióban olyan optimalizálás, ami az általános EU-sban nincs? (pl, pontosabb GPS helymeghatározás)?"
Rossz volt a kérdésem, changelogra lennék kíváncsi, ha olyan létezik, de még nem találtam.."Hívásnál egy furcsa "elektromos" visszhang/recsegés hallatszik a telefon hangszórójából."
Szériahiba. Egyértelmű megoldás nincs.Jól gondolom, hogy csak Fastboot-os módszerrel lehet felmászásra bírni a függetlent?
Igen.Többi kérdésemre nem találtam választ. I/N is megtenné..
Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Okos Otthon / Smart Home
- Sorozatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- iPhone 12 Mini 64GB Vodafone/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4224
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest