- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topik zárva, ezentúl minden Huawei P8 Lite témával ide lehet fordulni.
Aktív témák
-
Sziasztok!
Tegnapelőtt kaptam egy P8 Lite telefont, melyen egy ALE-L21C150B565 build-számú szoftver van, ami Telekom verzió.
Szeretnék megszabadulni a telekomos verzió egyéniségeitől (indítóképernyő, sok feles app, stb - azt tudom, hogy nem lesz unlockolva ezzel a telefon, de nem is célom), ezért gondoltam feltelepítem az európai általános verziót.
3 gombos módszerrel próbáltam (dload mappa benne az UPDATE.APP-al, a telefon gyökérkönyvtárában) de a verification után kidobja, hogy Software install failed!Feltételezem, a verziószám alapján (telekom: B565, EU: B551) downgrade-nek minősül, + nagyon nem is engedélyezett független rom installálása, ha jól sejtem.
A kérdéseim a következők lennének:
- A Huawei szoftver letöltések oldalán az elérhető legújabb verziók vannak?
- Jól gondolom, hogy csak Fastboot-os módszerrel lehet felmászásra bírni a függetlent?
- Lehet-e a Telekomos verzióban olyan optimalizálás, ami az általános EU-sban nincs? (pl, pontosabb GPS helymeghatározás)? Esetleg valamilyen eddig részemről el nem hangzott verziót ajánlanátok?+
Édesapukám vásárolt a Telekomnál egy nem Lite-os P8-ast. Megkért, hogy csináljam meg neki "használhatóra" (névjegyek átmásolása, stb) én pedig úgy gondoltam, hogy frissítem előtte 6-os androidra.
Frissítések menüben nem talált semmit, ezért felnéztem a Huawei szoftverletöltéses oldalára és ott találtam egy Telekomos android 6.0-os verziót. 3 gombos telepítéssel megette a telefon a szoftvert, a vendor mappában lévő fájlt eleinte nem akarta, de átírtam nagybetűsre a fájlnevet, aztán már jó volt. (ennyit számítana a kis és nagybetű? - akkor miért nem úgy csomagolják az SW-t?)
Két kérdést szeretnék feltenni:
- Ez a hivatalos Telekomos verzió? (garancia érvényesség végett kérdezem)
- Található-e újabb (függő) sw?+
Hívásnál egy furcsa "elektromos" visszhang/recsegés hallatszik a telefon hangszórójából. Kihangosítva is ugyan ez, ha pedig ACR-el felveszem a hívást ott is hallatszik. Más telóról is hívtam, ugyan ez a hiba.
Találkozott más is ilyen problémával közületek? Esetleg hallottatok róla?Elnézést kérek a regény hosszúságú írásomért, nem vagyok egy nagy fórumozó.
Egyszer biztosan belejövök majd.A tanácsokat, segítségeket előre is nagyon köszönöm!
Aktív témák
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest