Aktív témák

• TarhonyaHUN

csendes tag

Sziasztok!

Tegnapelőtt kaptam egy P8 Lite telefont, melyen egy ALE-L21C150B565 build-számú szoftver van, ami Telekom verzió.
    Szeretnék megszabadulni a telekomos verzió egyéniségeitől (indítóképernyő, sok feles app, stb - azt tudom, hogy nem lesz unlockolva ezzel a telefon, de nem is célom), ezért gondoltam feltelepítem az európai általános verziót.
    3 gombos módszerrel próbáltam (dload mappa benne az UPDATE.APP-al, a telefon gyökérkönyvtárában) de a verification után kidobja, hogy Software install failed!

Feltételezem, a verziószám alapján (telekom: B565, EU: B551) downgrade-nek minősül, + nagyon nem is engedélyezett független rom installálása, ha jól sejtem.
    A kérdéseim a következők lennének:
    - A Huawei szoftver letöltések oldalán az elérhető legújabb verziók vannak?
    - Jól gondolom, hogy csak Fastboot-os módszerrel lehet felmászásra bírni a függetlent?
    - Lehet-e a Telekomos verzióban olyan optimalizálás, ami az általános EU-sban nincs? (pl, pontosabb GPS helymeghatározás)? Esetleg valamilyen eddig részemről el nem hangzott verziót ajánlanátok? :)

+

Édesapukám vásárolt a Telekomnál egy nem Lite-os P8-ast. Megkért, hogy csináljam meg neki "használhatóra" (névjegyek átmásolása, stb) én pedig úgy gondoltam, hogy frissítem előtte 6-os androidra.
    Frissítések menüben nem talált semmit, ezért felnéztem a Huawei szoftverletöltéses oldalára és ott találtam egy Telekomos android 6.0-os verziót. 3 gombos telepítéssel megette a telefon a szoftvert, a vendor mappában lévő fájlt eleinte nem akarta, de átírtam nagybetűsre a fájlnevet, aztán már jó volt. (ennyit számítana a kis és nagybetű? - akkor miért nem úgy csomagolják az SW-t :D ?)

Két kérdést szeretnék feltenni:
    - Ez a hivatalos Telekomos verzió? (garancia érvényesség végett kérdezem)
    - Található-e újabb (függő) sw?

+

Hívásnál egy furcsa "elektromos" visszhang/recsegés hallatszik a telefon hangszórójából. Kihangosítva is ugyan ez, ha pedig ACR-el felveszem a hívást ott is hallatszik. Más telóról is hívtam, ugyan ez a hiba.
    Találkozott más is ilyen problémával közületek? Esetleg hallottatok róla?

Elnézést kérek a regény hosszúságú írásomért, nem vagyok egy nagy fórumozó.
    Egyszer biztosan belejövök majd. :))

A tanácsokat, segítségeket előre is nagyon köszönöm! :R

Aktív témák