- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
kpityu2 #14492 üzenetére
Hogy mikor van rá szükség, azt az adatvezetékre kötött feszültségosztóellenállások alapján dönti el.
Nem. ellenállásokkal 5V-on az 500mA-nál nagyobb áramot tudja kérni a töltendő eszköz.
Az ennél nagyobb feszültséget (9V-12V-20V) mindegyik "szabvány" már kommunikációval beszéli meg, és utána vált 5V-ról feljebb. Van egy pár belőlük (samsung superfast, régebbi pixel, xiaomi régebbi flagshipek, qualcom qc variánsok, pps, oneplus warp, oppo flash, mediatek pumpexpress variánsok, usb-pd, stb stb.), de 5V fölött mind két oldalú kommunikációval beszélik le a nagyobb feszre váltást, véletlenül se tud nagyobb feszültség rákerülni az 5V-os portra.
Szándékosan viszont tud, vannak olyan teszterek, mérők, amikkel lehet különféle gyorstöltési módokat tesztelni/kapcsolni. Ha annak a kimenő végére kerül olyankor 5V-os eszköz, akkor kaphat túlfeszt, de ez egyértelműen felhasználói hiba, és a közbeiktatott eszköz miatt történik meg.
Az, hogy egy ilyen eszköz kibírja-e a túlfeszt, az az áramköri megvalósításon múlik. Ha például a töltő bemeneten 10V-os FET-ek és/vagy kondik vannak, akkor bírhatja a 9V-ot, esetleg rövid időre a 12-től se durran szét. De előszeretettel tesznek ide 6V-os alkatrészt spórolásból, ha 100-as csomagja fél centtel olcsóbb, akkor már simán meglépik, azok meg nem nagyon szeretik a 9V-ot, és hang- és füst jelenséggel hálálják meg. -
gyapo11
őstag
válasz
kpityu2 #14492 üzenetére
Igen, ez így van. Bedugás közben nincs garantálva, hogy minden érintkező csak a saját párjához ér hozzá, és az sem, hogy az érintkezés egyik pillanatról a másikra stabilan létrejön. Egyszer megnéztem digitális jelanalizátorral két csupasz rézdrót összeérintését, és rengeteg ki és bekapcsolás volt. A mikrousb, type-c, lightning amiket leggyakrabban használunk mind csúszva mennek be a helyükre, és közben érintezések és megszakadások százai következnek be. Véletlen időpontban és véletlen hosszúságú impulzusok, gyakorlatilag végtelen kombináció jön létre.
Persze software-ből föl lehet erre készülni, mint ahogy az én telefonom is simán megoldotta a magasabb feszültséget, és pl. a powerbankom is vár 1-2 másodpercet a csatlakoztatás után, és csak akkor vált át 9 vagy 12 V-os töltésre, de a véletlenek szerencsétlen sorozatából az is lehet, hogy rosszul értelmezi vagy a töltőfej vagy a töltött eszköz elektronikája és nem a megfelelő feszültséget kapja. -
gyapo11
őstag
válasz
kpityu2 #14489 üzenetére
Erre szoktam én mondani, hogy ha Paks 5 V-ot adna ki magából, arra is rá lehetne kötni bármilyen usb-n töltődő cuccot.
Figyelni inkább arra érdemes, hogy a QC, PD meg egyéb nagyobb feszültséget is tudó töltőfej nehogy egyszer azt érezze, hogy magasabb fesszel kell töltenie egy csak 5 V-ot elviselő eszközt. Nálam már volt ilyen, androidos teló kiírta, hogy túl magas a feszültség, ránéztem az usb teszterre, és tényleg 9 vagy 12 V-tal akarta tölteni, de ez a teló csak 5 V-ot szeret. Szerencsére fölkészítették az ilyen baleset elkerülésére. -
Undoroid
őstag
válasz
kpityu2 #14436 üzenetére
Sziasztok topiklakók!
Egy érdekes kérdésre szeretnék itt választ találni! A problémámat egy AMAZFIT Bip U Pro produkálja, ami eléggé dühítő! Évekig használtam (néha előfordult egyanez a jelenség mondjuk 100mérésből egyszer) de most már csak ezt produkálja!
A jelenség az annyi, ha az órán elindítok egy mérést, akkor látszólag megy minden, de ha végeztem, akkor EZZEL nyugtáz le minden mérést.
Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel? Netán tudja a megoldást is?
Köszönöm, ha valaki foglalkozik a bajommal.
-
krizitomo
tag
válasz
kpityu2 #14401 üzenetére
ebben meg nincs spo2, meres 1 perces idokoz, nincs valos ideju, minden ertesites tiltott, meg az is, hogy kez emelesre bekapcsoljon a kijelzo. sajnos arra tippelek, hogy az akksi megadja magat, egyszeruen semmi beallitast nem talalok. tegnap este levettem 65%on a kezemrol, latszolag nem is villogott semmi, reggel mar ki volt kapcsolva. azert esik rosszul, mert elotte tenyleg hetekig birta, aztan hirtelen. legalabb fokozatosan csokkent volna az uzemido, de nem.
-
kispalsz
tag
válasz
kpityu2 #14386 üzenetére
Vicc, hogy van az Óra menüjében erre beállítás, de hiába kapcsolom be nem csinál semmit.
settings -> apps -> Disconnect alert
Be vsn kapcsolva a Disconect alert de ha megszakad a kapcsolat, akkor csak kis ikonnal jelzi, hogy nincs kapcsolat, rezegni nem rezeg értesítést nem küld.
Új hozzászólás Aktív témák
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- További aktív témák...
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF