- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Kezünkben a Xiaomi 17 sorozat telefonjai
- iOS alkalmazások
- Az eddigi legjobb S26 Ultra renderkép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Zodo-nak pont ilyen van. Meg egy cimborámnak is. Nagyon jó lap és nem is veszélyesen drága. Kb 4500-ért van olyan procihűtő ami 28 mm magas és dizájnban is nagyon passzol a laphoz. Egy apró "hibja van a lapnak hopgy noti ram kell bele, az meg ugye egy picit drágább mint a sima.
Gondolkoztam, de egyenlőre nem lesz. Egy jó IMON kéne előbb, nem mini hanem sima hogy az egész gépet lehessen rendesen irányítani vele. A PCI-os rádiós lenne a legjobb. Cserébe odaadom a huncutkodós HP távomatSzerk.: Megnézegettem alaposabban azt az Asus Inteles lapot, hát elég gagyi a 780G-s J&W-hez képest. Se DVI, se HDMI, hogy akarsz így mozizni vele?
-
Pista0001
addikt
A Compaq-ra gondolsz? Azt semmivel. A HTPC-t Wery Well (nem vicc!!) márkájú színtelen lakkal fújtam, ajánlani merem bárkinek. Kb 800 Ft 400 ml-es kiszerelésben. Én a Váci úton a Dózsa György út sarkától nem messze (az Elmü felőli oldalon) található festékboltban akadtam rá. Korábban asszem DupliColor lakkal volt lefújva de az egy rakás fos volt. Még egy hét múlva is ragadt.
Na mesélj, mit találtál ki?
-
devisionhun
csendes tag
Grat az 1000 hszhez.
Továbbá bazinagy UP! az állványnak, rengeteget dob sztem az összeállításon. Ahoz képest ha csak ki lett volna b*szva az asztalra.fkenny: nemtom ez másoknak miért nem alap, hogy legalább akkora elosztót viszek, amiről elmegy a konfigom, de inkább 2xer akkorát =D
-
gabx76
senior tag
2 rák van ahogy elnézem. Egy 76-os és egy 86-os évjárat.
Az öregebbik azért festett valóban, mert az ezüst elütött a többi szerkezettől. (bár azóta bánja egy kicsit, mert csak szívás volt vele)
A 2*24-es szimpatikus nekem is, mert EQ nem annyira fontos, viszont az olvashatóság igen. Gondolom a karakterek nagyobbak, mint a 4x20-ason.
Ráadásul széltében több helyem van a kijelzőnek, így nekem is az lenne az ideális. (csak nem piros, mert az nem illik a színvilágba)
ui.: mielőtt azt gondolnátok, nem vagyok Philips rajongó, csak így alakult:
A tuner ajándék, az 5 lemezes cd v@terás best buy volt (~2k), a DVD írót Philips dolgozó rokontól vettük sz@réh*gyé, fejhallgató meg zAsszonyé".
Grundigot bevállalom, azért last sec. licitáltam. -
Mercutio_
félisten
Kösz a tippet
, de kellene valami konkrét típus, ami esetleg bevált és pl. "csak 6 lukat kell az aljára fúrni és már mehet is bele az alaplap, a CD-olvasó nyílása pedig pont ott van és akkora, hogy egy slim olvasó a helyére illik" vagy ilyenről ne is álmodjak és marad a "vér és könnyek"
-
Pista0001
addikt
#988 FID Gomb rulez!!
992 FID Többet nem adom a kezetekbe a távirányítómat az tuti
993 fkenny Szerintem pont FID volt a hosszabítód legvégén, Ő volt a hibás
997 FID LiveMod show volt a javából
A lényeg hogy megúszta
1007 FID Jók a képek! Na nem mind, de többségük. 1. hsz eszedbe se jusson!!
-
gabx76
senior tag
Irtó jó dolog ez az LCD. Van saját topikja, bár elég halott.
A vezérlő viszont elgondolkoztatott. (nekem még LPT-portos van)
A VFD-s kijelzők nagyon tetszenek. Gondolom, hogy szerzek olyat USB-vel.Viszont most előbb kell egy digitális tuner a gépbe, éshát maradna egy felesleges vezérlő/kijelző kombóm. A másik gépembe nem passzol, mert azon már nincs LPT.
Komoly dilemma, tudom. -
kujbusferenc
csendes tag
Hali!
Először is minden tisztreletem a tiéd!
Életpájám: 12 évesen kaptam meg első 286 os gépem karácsonyra. Szilveszterkor már halott volt a vinyóm, mert kiváncsi voltam a belsejére
Szülő dorgálás és egyébb tényezők miatt 4 évig korlátoztam a bennem szunnadó szörnyet, 16 évesen gépépítésbe kezdtem, összeraktam első gépem, ekkor még a kábelek megfelelő helyre dugása jelentett nekem mindent. Ma 26 éves vagyok és sajnos nem javulok. 3 gépem van, 2 bent a cégnél, egy pedi itthon, a bentieket nem merem kockáztatni a számláz, készletnyílvántartó, stb dolgok miatt, de itthon bevállalós vagyok. Valamiért úgy gondolom, lehet pszichológia eset vagyok, de szeretem látni a gépem belsejét, valamiért megnyugtata
Céljaim, elképzeléseim: nem htpc, de silent és érdekes... szeretnék készíttetni 1 "C" alakú vas házat, melyen semmilyen burkolat nem lenne. a szabadság porral jár, ez nem érdekel, a silentet pedig a lakás levegő mozgása miatt nem tartom problémásnak, sőt! Tehát szeretnék egy "C" alakú vasat. széle lehet szögletes is, szeretném színre fujatni, és rá tudjam illeszteni az alaplapot valmint a dvd-t, vinyót és a tápot, ez utóbbiakat csak egy oldalról 2 ponton szeretném megfogatni. az alaplap hátsó lemezének és a kártyáknak viszont szeretnék egy szabványnak megfelelő hátlapot. Csupa lakatos és fényező munka
Mit gondolsz/ gondoltok??? Tud vki segíteni???? terv/kivitelezés
-
Pista0001
addikt
Nagyon jó lett!
Én is haladtam. Devisionhun sikeresen rábeszélt hogy azt a piros krumplit (bekapcs gomb) cseréljem le valami szebb darabra. Tegnap elkészült az új, beépítésre vár. Ha már így nekiálltam szépítgetni a gépen akkor már úgy döntöttem megteszek minden tőlem telhetőt hogy igényesebb legyen. A DVD előlapját kell még pontosan szintbe állítani és újra fogom festeni kívülről. Sajnos keletkezett rajta néhány csúnya karc amit nem sikerült normálisan eltüntetni és maga a festés se lett valami szép. Gyakorlásképp átfestettem a letöltőgépemet. Még a floppy gombját és ajtaját kell lefesteni meg a ledeket kicserélem pirosra.
Képek:
-
Pista0001
addikt
Köszi neked is és zodonak is meg persze a többieknek is még egyszer
. Nekem megtiszteltetés ha az 1. hsz-ban láthatom viszont.
Kicsit moddoltam a tápon. A ventik nem hőmérséklet szabályzásúak, ezért állandóan 12 voltot kapnak. Mivel a konfig talán a harmadát használja ki a táp teljesítményének indokolatlanul hangoskodnak, ezért 9 voltos tápstab IC-kkel reguláztam meg őket.
-
Hogy érthetőb legyen: A tuning tekerő (volume gomb) Mögött kell lennie egy csigának amin egy madzag van és mikor tekered akkor a csigán lévő madzag mozgatja a rádio állomás mutatót. ez mögé teszed az i-mon tekerőt. vagy: raksz az i-mon tekerőre egy csigát és be illeszted h a madzag tekerje nem bonyolult az érzékenységet meg beállítod szoftveresen.
-
devisionhun
csendes tag
A tekerentyű hangerő lesz mindenképpen. Venti fordulatot szabályozzon a hőmérséklet... nem akarok én felette állni egész nap =)
A hangerő nem lenne hülyeség amúgy a skálán. A kérdéses rész az a "jelenlegi hangerő = 75" szoftveres értékből, hogyan lesz az, hogy motort teker, amíg a skála két széle (0-100) között pont kb 75nél legyen a mutató...
Vezérlés? Szoftveresen vagy külön kis ICvel? szal nem olyan triviális sajnos.
Jól nem találtam semmilyen eladó I-mont (PH, vatera, teszvesz, depo)...
-
devisionhun
csendes tag
Mesélsz nekem erről az I-monról? Vagy link is elég.
VU méter lehet érdekelne, mert ami az enyémben lesz, az nem biztos, hogy olyan könnyen berakható HDDled helyett. Persze a méretei érdekesek lennének, csak még nemtudom, nekem mekkora kell =DD
Budatétény még "pestinek" számít? =P
-
zodo
nagyúr
Igen, végre.
Hát csakis az előlapon lesz a helyük, de konkrétan nem tudom még az elrendezést, mert nem foglalkoztam a témával.
Viszont volt az a ledes (tudod), azt sajna nem tudta megmenteni a szaki, mert a hozzátartozó áramkörök a deck alaplapjába vannak ültetve, ami meg nálam maradt.
Így annak a ledes panelnak a helye is felszabadul a vu elhelyezése szempontjából.
Majd jelentkezem, ha alakul valami. -
beencee
őstag
Nem, ez a Microsoft Remote Control MCE érzékelője, ezt használja ő, mint távirányító, illetve a Microsoft Remote Keyboard MCE, mint billentyűzet.
-
zodo
nagyúr
Semmit.
Igazából, várom a hétvégét vagy a jövő hét elejét, mert akkor megyek a VU-imért és a ventiszabályzós cuccokért. Most a mesterember, dolgozik helyettem.
Amint itt lesznek már tisztábban fogom látni a lehetőségeimet és akkor ismét szárnyra kap a projekt.(#705) dekoninck
Értem, hát sok sikert az elkészítéséhez, várjuk a fejleményeket.
-
dekoninck
aktív tag
Nemsokára megnézem, hogy ezzel a Geexboxxal megy-e egyáltalán rendesen a rendszer, aztán meglátom (Athlon4 1.4 GHz, Windows alatt oké volt - HD videózás egyelőre nem hoz lázba). Aksi már nincs a notiban (de a tv-ben sem, szóval nem is tudnék videózni
), de az alaplapja elég kicsi lehet.... nameg a tápellátás is egyszerűen megoldódna.
Ami még izgi lesz, az a meglévő kapcsolók egy részének felhasználása. -
hito
nagyúr
Jó lenne, de szerintem ahogy flexet vennék a kezeim közé meg lennének számlálva az ujjaim napjai. Első mozdulattal levágnám a kezeim, annyira ügyes barkácsoló vagyok
Most egy csini kis Aerocool M40 házba fogok beleköltözni, az kevésbé veszélyes az egészségre...ezt meghagyom a profiknak. -
zodo
nagyúr
Jól teszed.
Amúgy meg neked is valami progid az Imon-hoz vagy nem jól tudom ?
Ilyenekről van szó abban a topikban, többé-kevésbé.Múltkor én is kiprobáltam egyett a készülő gépemen, amin linux van.
Mégpedig az Xbmc-t, jónak tünt. Később leszedtem hozzá valami HD tartalmú több száz megás csomagot és egyből megfogta a gépemet, ami azért nem gyenge.
Igaz szép volt a felülete, de akadozott.
Szóval én biztos nem fogok ilyen jellegű szoftvert feltenni, nélkülük is megtalálom a képeimet, zenéimet , videoimat, stb. -
zodo
nagyúr
Tényleg félre vezettél minket.
Na ,de neked is kelett, hogy legyen. Hova tetted ?(#623) FID
Tudom, hogy ez volt a terved.
Én mindenképp a házon belül szeretném elhelyezni csak lassan haladok és még nem látom, hogy is tudnám felfogatni.(#624) FID
Tényleg jó kis lap, de miért nem elég a 65W ?
Ennél jobbat keresve se találsz a mai piacon. 780g + 4850e
Lehet tunningolni, ki mondta, hogy nem lehet.
Tesztből kiderül, hogy a HD tartalmú filmekkel is megbírkozik.
Mi kell még egy HTPC-hez ?Vannak még az Inteles megoldások, de ott az északi híd még mindig az ezer éves 945GC
vagy jóval drágábban X4500HD-al. -
zodo
nagyúr
Video: Értem, de szerintem be kell érned a képekkel.
Alaplap: MINIX™ 780G-SP128MB
Ára: Itt vettem 25.900.-
Mindig szerettem volna egy ilyet venni , amióta csak megláttam.
Nem sok érte szerintem csak a fránya sodimm ram ára ( + 9k ), vágott képen.
Beletoltam a régi 4850E@2500mhz procimat.Vinyó: asszem én csak símán az alaplap távtartóira fogom ráültetni, persze gumi alátétek használata melett.
Dvd író ami macerás, de majd megoldom valahogy vagy nem is lesz benne.
#614) FID
Szép kijelző!
Nekem mondjuk nem tetszik, de a színe vagány!
Néztem én is ezeket ( tudod amit ajánlottam hírdetés itt a Ph-n ) , de nekem kicsit drága.
Adj fel hirdetést hátlapra , hátha valakinek akad egy darab , feleslegbe.
Milyen lap az aminek nincs meg a hátlapja ?#615) urbanjozsi
Köszi, igyekszem.
Elektronikával még elleszek egy darabig, plusz a ház előlapjának elkészítésével, de karira kész lesz. -
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
Azon vagyok vagy 2 órája.
Nos itt a panelja, segítesz ?
A lenti 2 db fekete 10-es érintkezősor lábkiosztását, kellene megfejteni. -
zodo
nagyúr
na, jah
Még nincs konkrét elképzelés, de semmi extra csicsa.
Fa + festés.
Power gomb, állapot jelző ledek, dvd ajtó nyílás + open gomb, füles kimenet , egy két kisebb csavaró poti ( pl. ház venti vezérlés ) estleg az analog vu vagy a ledsor.
Még friss a téma, mert még alakulhat a dolog és a deck sincs meg hozzá. -
zodo
nagyúr
Nem nem a két ledsor az elsődleges, de ha megmenthető és hasznosítható akkor természetessen helyet kap az előlapon. Maga a ház váza kell nekem semmi más, egyenlőre, mert nem tudok olyan szép házikót hajtogatni, mint urbanjozsi.
(#588) urbanjozsi
Aranyos, meg minden, de az a baj ezekkel, hogy nem a szabvány hi-fi szélleségel lettek megáldva. 43 centi helyett, jó ha van némelyik 35 cm. Akkor már itt lenne a régi Pioneer-m, nem pedig darabokba várná, hogy kihajítsam.
-
zodo
nagyúr
Igen, alapból van egy kis kitérése a müszernek, ahogy megkapja a tápot.
Elvileg elmúlik, ha árnyékolt kábeleket használnék.
Mondjuk az egész nem százas, mert sajnos hangerő függő a dolog, bár lehet állítani potival a vezérlés szintjét, de az nem az ígazi.
Baj az, hogy nem értünk hozzá, pedig bíztos egyszerű lenne egy olyan kapcsolást találni amelyik nem a végfok leadott teljesítményétől függ.
Barkács topikban is csak olyat találtam, mint az enyém.
Jó jó, de nem az ígazi és azért kell vele játszani annak aki nem forrasztgat, főállásba.Nem, old scool annyira a kinézett deck-em.
Az előlapja teljesen leugrik és fából faragok hozzá újjat.
Csak a háza kell nekem, ami 43x27x12 cm, asszem.
Budapestieket szoktam nézni a személyes átvétel miatt, de tényleg jó az Kenwood. Talán nekem túl mély, így a fotó alapján, de köszi az ajánlást.
Másnak még jól jöhet, pláne ennyiért. -
GerykO
aktív tag
Üdvözletem mindenkinek!
A moddingolt gép állat lett.
Én is régóta fontolgatom egy HTPC építését, de sajna álltalában az anyagiak keresztűlhuzzák a számításaimat.
Jelenleg gépfejlesztés előtt állok, ha meglesz végre a keret a gépre, akkor a régi gép megy majd valami egyedi házba, amihez majd sok-sok segítséget fogok kérni. Még nem döntöttem el, h kibelezzek-e valamilyen HI-FI cuccot, vagy fából készítsek-e sajátkezüleg, vagy haverral marassam aluminíumból. Mostani gépen is akad némi sajátkezü modding, lesz kép is de sajna most lépnem kell melózni.
Este re képekkel együtt.
A topic állat! -
Pista0001
addikt
Elég sok meló van, nincs időm fusizni. A ház összehegesztését (meg utána a festést is csak a munkahelyemen tudom csinálni, máshol nincs lehetőség rá
. A huszadikai hetet -na jó, három napot- kivettem szabinak, de megdumáltam hogy bemehetek megcsinálni a saját holmimat, addig nem várható haladás. Illetve lehet hogy mégis... Kitaláltam hogy az asztali gépnek is magam építek házat mert elérhető árkategóriában nincs ami maradéktalanul kielégítené az igényeimet. Arra gondoltam hogy a hátralevő másfél hétben megtervezem és kivágatom azt is és akkor abban a 3 napban összereakom és lefestem egy füst alatt azt is. De ez még a mostani fizutól függ...
-
Pista0001
addikt
Jártam már ott, főleg a "különc" kisöregnél vannak olcsón használható dolgok
.
Holnap reggel megyek a vágóhoz a kész darabokért. Pont akkor hívtam amikor a holmim volt a gépben. Nagyon izgulok. Remélem mindent jól számoltam meg rajzoltam
. Szerintem egyből összeállítom még ott hogy lássam jó lett-e
. Az már (szinte) biztos hogy nem lesz időm holnap összehegeszteni. Az alapozót már megvettem. Spéci alura való cucc, 3200 forint volt egy flakon
. Majd óvatosan kell fújni hogy biztosan kiadja az egészet. Szín ügyileg alább adtam. Nem metálzöld lesz hanem fekete, csak selyemfényű. Ehhez még lakkot kéne szerezni. Matt feketével fogom fújni, gazdasági okokból nem bázisfestékkel hanem simával, és a lakk adja majd a fényét. Bár, van egy fényező ismerős aki egy Uaz-t fújt matt feketére nemrég, talán maradt egy kis festéke
...
-
Viktoár
addikt
Szia
Na akkor egy kép az okosságról.Egyébként egy Via Epia v10000 -es alaplap.Azt a kis ventit kellene lecserélni valami halkabbra de akkor nagyobb borda kellene rá amihez a ventit rögzíthetem.Viszont a kondik miatt megvagyok lőve a normál bordákkal.Találtam egy állat képet de ennyi helyem nincs felfelé és a lap széléig érhet mert ott már a ház oldala lesz.Nos?
-
Viktoár
addikt
Szia
Hát lehet hogy egyszerűbb lenne de hogyan rögzítem a 4x4-es bordára a 8-as illetve 12-es ventit?
Jó lenne közvetlenül a bordát hűteni nehogy megsűljön a proci.Mini itx lapról van szó amiben egy 1000mhz-es integrált proci van.A chipset hűtőknek ugyanilyen rugós müanyag pöckös a felfogatásuk de a lyuktávolságot nem tudom hogy passzolnak-e.Láttam hőcsöves chipset hűtőket,lehet hogy valami olyasmiből kellene kiindulni.
-
Pista0001
addikt
Én meg ezen nem gondolkodtam még
. Majd csak találok valamit. Ha mégsem akkor meg esztergálok valamit
.
Úgy nem lenne jó neked hogy az egyik oldalon hosszában a radi, a másikon két venti és a szellőzők meg egyéb lukak és rések nyitásával/lezárásával terelnéd helyes útra a levegőt? 1 centis ventit találtál valahol vagy az még nagyon elméleti stádium volt? -
Pista0001
addikt
Gondoltam rá én is, de szerintem szétszedve se nagyon férne el
. Az optikai fölött 24-25 mm marad, ami egy 3.5"-osnak pont elég. Szerintem egy ilyen 5.25"-os a gyári burkolat nélkül is magasabb. A másik oldalon meg alig 2 centire lesz az előlaptól a HDD keresztben. Az iMON-ok közül a teszt alapján talán a rádiós tetszik legjobban, főleg hogy a PCI miatt nem kell bónusz kábelezés a bekapcsolhatósághoz. Elvileg be kell hogy férjen (a low profilos kártya maximum 63,6 mm magas, 65 mm lesz a belmagasság, szóval éppen hogy
). Már csak az a kérdés hogy kapható-e még valahol...
-
Pista0001
addikt
SFX táp, 125*120*63 mm-es, elöl és hátul egy-egy 6 centis ventivel. Normál táppal túl magas lenne, olyat bárki tud
. A Silverstone-nak talán 2 HTPC háza van ami ennél alacsonyabb, de azokban DC/DC táp van (meg egy külső kell hozzá ugye) meg slim optikai
.
Újabb problémával szembesültem
. A kijelzős távirányítós média bigyók mind 5.25-ös helyre valók és nekem nem maradt hely neki. Ha valaki tud 3.5-eset, nem baj ha nem kijelzős, csak fullos legyen a távirányító, szóljon légyszi!
-
Pista0001
addikt
Nekem is alulról lesz a befúvás, a meleg levegő a hátul és oldalt vágott szellőzőkön fog távozni.
Amúgy újabb fejlemény hogy mégis vízsugaras vágás lesz. Átszerkesztettem a rajzot és elküldtem e-mail-ben a srácnak, azt mondta hogy így már jó lesz és kb 7000 forint lesz a vágás. Ebben a fenéklemez (435*375, két 120-as kör a ventiknek, lyukak az alaplapnak és az ODD-nek), a két oldallap (65*375, hátsó részen szellőző nyílások), egy belső térelválasztó (65*375, az egyik oldalon lesz a táp és az ODD, a másikon az alaplap, a ventik és a vinyó(k)), az előlap (kivágás az ODD tálcának, lyukak a be/kikapcsolónak és a ledeknek), a hátlap (kivágás az I/O shield-nek és a tápnak, szellőző nyílások) és a vinyótartó részei valamint az ODD tálca előlapja van benne. Csak egy bibi van... ezen a héten nem dolgoznak
A fedlap még nem tudom miből lesz. Azon nem lesz semmi "sallang", úgyhogy azt már bárhol méretre tudom vágatni. Vagy ugyan olyan alu lesz mint a ház többi része vagy plexi. Szerintetek (szigorúan szubjektív véleményeket kérek)?
Íme egy mórickarajz a felépítéséről. Sárgával az alu lapokat jelöltem, lilával a szellőző nyílások helyét, piros a táp, zöld az ODD, sötétkék az alaplap, világoskék a vinyó, a fehér körök a ventik lesznek, a fehér pöttyök pedig a rögzítő furatok. A kép alja lesz értelemszerűen a gép eleje, a bal oldali szellőzőn jut a táp friss levegőhöz, a hátsón meg a jobb oldalin pedig a vinyó, az alaplap meg a proci hője fog távozni. A 3000+os proci vissza van véve 1 GHz-re, szándékomban áll alulfeszelni, csak azt még ki kell kísérletezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Egérpad topik
- Építő/felújító topik
- Battlefield 6
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fotók, videók mobillal
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Spórolós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő