Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• djgeg

őstag

válasz DBob #4264 üzenetére

Hozod fel a gen 7 ez amikor leírtam, hogy gen8 képest ( egy gen8 as topokban) Gratula.

PCI. Kevesebb a hely és még belehánynak egy pci riser-t, hogy legyen hely az ILO-nak (ami opcionális) Persze lehet ez csak szerintem probléma...

A külső táp csak tovább korlátoz... microszervernek nevezni valamit ami kűlső tápos... nevetséges. Pont az előző szériához megértettem volna, de ez a "PRO"... fordítva kellet volna megjelennie AMD vel külső tábbal ezzel a kisebb form factorral aztán egy értelmesebb socketes intelessel nagyobb mérettel...

Na 150k-s gen10 et hasonlítsd már össze teljesítményben egy T30-40-el kvázi ugyan azon az áron...Gen10 PRO meg lesz kb 2x annyi. Még mindig semmi köze ahhoz ami a gen8 volta és még mindig drágább mint a konkurencia....

Szerinted ennyire egekben lennének a gen7-8 microserverk használt árai ha tényleg megérné a gen10-et venni? Ez az egész gen10 pro "csoda" is csak jelzi, hogy elkúrták a sima gen10-et.... de sajnos még mindig nem vagyunk ott a PRO val ahol kellene lenni. Persze szándékosan csinálja ezt a HP.

Amúgy egy értelmes NAS nak jó lenne a gen10 PRO (akár a sima gen10 is), mert ahogy írtad is teljesítményben árérték arányban mindig fényéveket ver egy fapad nas-ra. Viszont egy frissítést, SŐT egy upgradet nem ér a gen8 képest, és egy T30-hoz képest egy sima gen10 is necces.
    Én veszek inkább használtan dell T330 at. Most kaptam ajánlatot rá 170k ért értelmes procival, 16gb rammal 8 caddy-vel, iDrac exp-el. Persze nekem most kell is a nagyobb NAS ezért a T330, de még bottal se piszkálnám meg a se a GEN10-et se a GEN10 PRO-t úgy, hogy itt csücsül 3 gen8 inkább veszek helyettük T30-40 eseket (T30 amúgy is lassan megy ki és nyomják majd le még az árát)

Új hozzászólás Aktív témák