- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
volandy #56037 üzenetére
Én más utat járnak be ezzel.
Vennék egy OEM ssdt hardveraprorol, atklonoznam a rendszert Macriummal erre az ssdre és kipróbálnám azzal.
Ha akkor is bedadog és megakad, akkor SSD tema kizárva legalább.
Ha és a jelenlegi rendszert mindenképp menteném egy image fájlbaAz ujratelepites még nem akkor művelet, amihez mindenkepp el kéne vinned barhova is.
-
teptep
őstag
válasz
volandy #56037 üzenetére
Tapasztalatok: Saját, és az általam felügyelt családi/rokoni/baráti gépek mindegyikén átálltam a Win11 LTSC verzióra. Nagy részük hivatalosan nem támogatott. Például gen 7 laptopok, i3-4170 asztali, i7-4790 asztali. Gond nélkül települt az oprendszer és minden driver. Minden funkció kifogástalanul működik. És a támogatási időszak végéig folyamatosan kapják a biztonsági illetve komulatív frissítéseket. Tehát hosszú évekig semmi dolgom nem lesz velük, nem lesz főverzió frissítésük, csak használni kell. A [támogatási időszak] vége:
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 21H2 2032.01.13-ig támogatott
Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 2034.10.10-ig támogatott -
válasz
volandy #56037 üzenetére
Szia.
Ezt felejtsd el 11 LTSC ehhez nem lesz licenszed.
Egy 4. genes gépről beszélgetünk, arra ne tegyél win11-et, nem támogatott már a géped. (Persze fel lehet tenni technikailag).
Maradj a win10-nél annál a verziónál ami van most neked (Windows 10 pro), ameddig lehet ez idén okt, vagy ( [link] ) 2026 októbere is lehet akár ingyen is.
Ha lehet én előbb egy "teszt" SSD-vel nézném meg hogy lesz-e változás. -
-
teptep
őstag
válasz
volandy #55983 üzenetére
HP ProBook 450 G1, i5-4200M, 12GB RAM, 224GB SSD, Win10 Pro
ASUS X411UAS, i3-7020U, 12GB RAM, 224GB SSD, Win11 IoT Ent LTSC 24H2
Nekünk a hálószobában van egy hasonló teljesítményű, talán kicsit [gyengébb] laptopunk. Nem nagyon szoktam letöltés közben netezni, de most kipróbáltam. Letöltés közben a proci 50%. Ha betöltök egy lapot akkor felugrik 100%-ra és fele sávszélességgel töltődik be a lap. Gyakorlatilag mindegy, hogy a lap fél vagy egy mp alatt tölt be, nem tapasztalható semmiféle akadás. Egy 3-4GB csomag 250 Mbps kapcsolaton is 2-3 perc alatt lejön. Tehát még ha zavarna is, azt a 2-3 percet ki lehetne bírni. Tudom, ez az infó rajtad közvetlenül nem segít. De jó példa arra, hogy vas még alkalmas az akadásmentes működésre.Azt írtad, hogy 2020-as Win10 Pro van a gépeden. Idén októberben már a Win10 22H2 támogatása is lejárt. És van egy agyon foltozott rendszered, ami valami i5-2400 asztali gépről származik, s majd később HHD-ről SSD-re lett átmigrálva. Működni működik, de már nincs jól driverezve, illetve optimalizálva. Tehát én arra a laptopra tiszta telepítéssel egy új rendszert (Win10 vagy 11 LTSC) tennék fel, a jelenlegi buzerálása helyett. Körül kellene nézned a család, barátok között, hogy ki, vagy kinek a gyermeke vállalna neked egy tiszta telepítést.
-
teptep
őstag
válasz
volandy #55997 üzenetére
A két szolgáltatás letiltása gyenge gépeken állítólag észrevehetően csökkenti a rendszer terhelését. Igaz én ebből semmit nem vettem észre, gyengébb gépek esetében sem:
Bal alsó sarokban jobb klikk a Start menün, futtatás választása,
Ablakba beírni: services.msc s majd Entert nyomni.
A listában lelapozni a SysMain szolgáltatásra, és duplán klikkelni rá.
Ha éppen fut, akkor klikk a Leállításra.
Fölötte az indítás típusa legyen Letiltva, és OK
A listában lelapozni a Windows Search szolgáltatásra, és duplán klikkelni rá.
Ha éppen fut, akkor klikk a Leállításra.
Fölötte az indítás típusa legyen Letiltva, és OK -
-
teptep
őstag
válasz
volandy #55993 üzenetére
Azt a 2 szolgáltatást le kellene tiltani. Valamint jó lenne ellenőrizni a hálózati kártya illesztő program vezióját. Ezeket már írtam. A HDD állandóan bent van, vagy kívülről csatlakoztatod? Ha belső HDD akkor jó lenne egy képernyőkép a lemezkezelő grafikus felületéről. És a C rendszerpartíciódon mennyi a szabad hely?
-
-
teptep
őstag
válasz
volandy #55988 üzenetére
Priviben küldtem egy linket. Onnan letöltöd a HD Sentinel zippet. Kicsomagolod egy mappába és elindítod a HDSentinel.exe alkalmazást. A [kezdőlapon] azonnal látni fogod az egyik adathordozód állapotát. Bal oldalt ráklikkelsz a másik adathordozóra, és annak is látni fogod az állapotát.
-
teptep
őstag
válasz
volandy #55985 üzenetére
Priviben küldtem neked egy HdSentinel Portable alkalmazást. Azzal nézzél rá az SSD-re és a HDD-re. Nem kell semmi tesztet futtatni vele, csak a főlapon megnézni a két adathordozó állapotát. Magyarul fogja kiírni, hogy van-e valami rendellenesség.
Két szolgáltatást célszerű leállítani és letiltani:
Start menü, futtatás, services.msc:
SysMain, dupla klikk, leállítás, letiltás
Windows Search, dupla klikk, leállítás, letiltás
Az eszközkezelőben nézd meg és írd meg ide a hálózati kártya illesztőprogram nevét és verzióját.
Teszt:
Letöltöd [innen] a Hirens Boot CD alkalmazást ISO formátumban. [Rufus] alkalmazással kiírod pendrive-ra. Bebootolsz róla és elkezdel töltögetni és Internetezni. Ha itt is akadozik a működés, akkor nincs mit tenni. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- Elektromos autók - motorok
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Hyundai, Kia topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Wuthering Waves
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest