- Magisk
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Aurát vált a Vivo V60
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
volandy
senior tag
Köszi, a segítségeket!
Van egy ismerősöm ismerőse akinek elküldöm, hogy mi a bajom a géppel. Azt is, hogy miket csináltam vele. Majd megmondja a végszót. Igazából, úgy vagyok vele, hogy 2016-ban vettem a jelenlegi gépemet 300-körül. Most beruháznék egy másikra, inkább legyen egy drágább gép, de tudjam használni kb ennyi ideig.
Egyébként nézegetve az ajánlatokat és a bemutatókat, nem értem, hogy miért nincs már a laptopokon RJ45-s (UTP) csatlakozóhely. Mert azzal tudomásom szerint stabilabb a kapcsolat. Az én laptopom a HP ProBook 450 G1 egy nagy hibája volt az elejétől fogva, hogy a wi-fi jelet gyengén vette, hiába volt 1méterre a routertol. Lett benne cserélve másik wifi vevő, de azzal sem lett jobb. De jó volt így a lan kábeles megoldás. A másik, hogy az összes pendrivem, winchesterem mind usb a csatlakozó van, de látom, hogy most már az usb c van elterjedve. Arról nem is beszélve, hogy több alkalommal is használok egyszerre 3 db pendrivet. Gondolom egy usb adapter lehet erre a megoldás.Azért nem baj ha nem kell vegyek másik gépet!
-
volandy
senior tag
válasz
Graphics #56036 üzenetére
Összefoglalom kb:
Van egy HP ProBook 450 G1 laptopom. Intel®Core i5-4200M CPU 2,50GHz, 12GB Ram, AMD Radeon HD 8750M(2GB), Intel® HD Graphics 4600 (113MB). 224GB SSD Kingston, 64 bites operációs rendszer, x64-alapú processor. 2020-s Windows 10 pro van a gépen. Kb 2016-ban vettem.
Ha töltök le a gépre valamit az internetről vagy winchesterre, pendrive-re másolok át a gépről vagy egymásról akkor nagyon belassul a gép, sokáig kell várni, hogy betöltsön egy oldalt, ha keresek valamit az interneten, vagy egy e-mailt, freemailt néznék például. Feladatkezelőt néztem ott a Windows-folyamatokban a System van pirosban és a GPU-motor sorba GPU 0-Copy-t írja ki, Energiafogyasztás nagyon magas.
Feladatkezelőben másoláskor gépről-winchesterre:
processor14%,
memória32%,
lemez62%,
hálózat ekkor 0%.
Letöltésnél a hálózat leterheltsége van pirosba és 98%-n.
Letöltésnél megértem, hogy belassul pedig 1000 mb/s csomagom van. Kb 800 mbs-t szoktam mérni a laptopon, sebességteszten, de külső adathordozóra való másoláskor miért lassul be a gép? UTP kábellel csatlakozom a hálózathoz.Kaptam tanácsokat teptep kollégától: Letölteni a HdSentinel Portable alkalmazást. Azzal nézzél rá az SSD-re és a HDD-re. Nem kell semmi tesztet futtatni vele, csak a főlapon megnézni a két adathordozó állapotát. Magyarul fogja kiírni, hogy van-e valami rendellenesség.
Két szolgáltatást célszerű leállítani és letiltani:
Start menü, futtatás, services.msc:
SysMain, dupla klikk, leállítás, letiltás
Windows Search, dupla klikk, leállítás, letiltás
Ezeket megcsináltam.
Az eszközkezelőben nézd meg és írd meg ide a hálózati kártya illesztőprogram nevét és verzióját.
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó SSD állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak. Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez. A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #231 SSD Life Left
Teljesítmény 100%kiválló
Kondíciók92%kiválló
A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor. Nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem. Nincs szükség beavatkozásra.
Teljesítmény 100% Kiváló. Kondíciók 100/ Kiválló.
Nincs szükség beavatkozásra.
Realtek.
Illesztőprogram dátuma. 2018.03.28.
Illesztőprogram verziója: 10.26.328.2018.teptep kolléga tanácsa: Azt írtad, hogy 2020-as Win10 Pro van a gépeden. Idén októberben már a Win10 22H2 támogatása is lejárt. És van egy agyon foltozott rendszered, ami valami i5-2400 asztali gépről származik, s majd később HHD-ről SSD-re lett átmigrálva. Működni működik, de már nincs jól driverezve, illetve optimalizálva. Tehát én arra a laptopra tiszta telepítéssel egy új rendszert (Win10 vagy 11 LTSC) tennék fel, a jelenlegi buzerálása helyett. Körül kellene nézned a család, barátok között, hogy ki, vagy kinek a gyermeke vállalna neked egy tiszta telepítést.
Erre kerestem szerelőt. Még nem vittem el, mert használható és lehet, hogy én vagyok türelmetlen. -
volandy
senior tag
Sziasztok!
Még az lenne a kérdésem, hogy ha elviszem egy általam nem ismert szerelőhöz a HP ProBook 450 G1 laptopom, akkor milyen elővigyázatosság szükséges? Vannak elmenett jelszavaim, úgy jelentkezek be sok helyre. A jelszavakat ki lehet törölni egyszerre vagy csak egyenként? E-mailból kilépek. Van más is vagy ezeket sem fontos megcsináljam? Lementek róla mindet pl képet. Nem azért, hogy titkosak csak hogy ne vesszen el. Én kb ennyit tudok! Van más is ami fontos ilyenkor? -
volandy
senior tag
válasz
teptep #55996 üzenetére
HDD csak akkor van csatlakoztatva amikor másolok rá.
Ezekre gondolsz:.....Két szolgáltatást célszerű leállítani és letiltani:
Start menü, futtatás, services.msc:
SysMain, dupla klikk, leállítás, letiltás
Windows Search, dupla klikk, leállítás, letiltás......
Kis segítséget kérhetek ezeknek a letiltásához? -
volandy
senior tag
válasz
teptep #55989 üzenetére
Köszi!
Sikerűlt!
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó SSD állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak. Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez. A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #231 SSD Life Left
Teljesítmény 100%kiválló
Kondíciók92%kiválló -
volandy
senior tag
Sziasztok! Üdvözlök mindenkit!
Milyen notebookot vegyek topicból küldtek ide tanácsért!
Van egy HP ProBook 450 G1 laptopom. Intel®Core i5-4200M CPU 2,50GHz, 12GB Ram, AMD Radeon HD 8750M(2GB), Intel® HD Graphics 4600 (113MB). 224GB SSD Kingston, 64 bites operációs rendszer, x64-alapú processor. 2020-s Windows 10 pro van a gépen. Kb 2016-ban vettem.
Ha töltök le a gépre valamit az internetről vagy winchesterre, pendrive-re másolok át a gépről vagy egymásról akkor nagyon belassul a gép, sokáig kell várni, hogy betöltsön egy oldalt, ha keresek valamit az interneten, vagy egy e-mailt, freemailt néznék például. Feladatkezelőt néztem ott a Windows-folyamatokban a System van pirosban és a GPU-motor sorba GPU 0-Copy-t írja ki, Energiafogyasztás nagyon magas.
Feladatkezelőben másoláskor gépről-winchesterre:
processor14%,
memória32%,
lemez62%,
hálózat ekkor 0%.
Letöltésnél a hálózat leterheltsége van pirosba és 98%-n.
Letöltésnél megértem, hogy belassul pedig 1000 mb/s csomagom van. Kb 800 mbs-t szoktam mérni a laptopon, sebességteszten, de külső adathordozóra való másoláskor miért lassul be a gép? UTP kábellel csatlakozom a hálózathoz.
Mit lehet csinálni?
Szerelő vagy én is „barkácsolhatok”?
Vegyek másikat?
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vicces képek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Magisk
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Automata kávégépek
- Ford topik
- További aktív témák...
- Latitude 5330 13.3" FHD IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill ujjolv új akku gar
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest