- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
deathtania
senior tag
válasz
cassius.clay #25469 üzenetére
bocsi, hogy belepofázok de minden gép állapota és élettartama a felhasználón múlik.
láttam már szanaszétbarmolt 2 éves dell vostro-t is ami nem akart már bekapcsolni és sivított a ventije, és gyári állapotú, halk 5éves Asus A6ot is. koliban lakom, itt nagy a merítés, sokat lát az emberfia...
-
ktommy91
addikt
válasz
cassius.clay #25464 üzenetére
Éljen, csak ne nálam. Az ötödik konzumer szutyok után eljutottam odáig, hogy egy papír kétszázast nem adnék az ilyenért... Csak sikerüljön elpasszolni.
-
Dhampir
félisten
válasz
cassius.clay #25464 üzenetére
Bizony!
-
Dhampir
félisten
válasz
cassius.clay #25458 üzenetére
Sajnálatos, hogy üzleti gépekbe nem tesznek A8-at (avagy mégis?), a consumer jobban jár.
-
ktommy91
addikt
válasz
cassius.clay #25458 üzenetére
Az a bajom vele, hogy nekem csak az A10-es IGP-je lenne elég. A 7640G nekem kevés.
mod.: Ha csak A6-os létezne akkor nem vennék trinity APU-val szerelt gépet dGPU nélkül...
-
ktommy91
addikt
válasz
cassius.clay #25403 üzenetére
Elvileg 8GB-ig bővíthető és vinnie kellene az 1600 MHz-es modulokat is.(Az viszont kérdéses hogy lenne-e értelme a gyorsabb RAM-nak...)
-
rizso
addikt
válasz
cassius.clay #25327 üzenetére
Audio drivert újrarakta (frissebb nincs), de még mindig fenn áll a hiba. Tegnap vette észre először, azelőtt nem csinálta.
-
tomasz5
csendes tag
válasz
cassius.clay #25296 üzenetére
Szerintem rosszul tudod, elvileg csak az nvidia videókártya van benn, legalábbis itt nem találtam semmilyen másik videókártyára utaló dolgot.
-
válasz
cassius.clay #23625 üzenetére
Be is számították a procit, akkor bajnok az a hely
, majd lehet privátban kérem a hely nevét is, ha esetleg lesz ilyesmi gép, amit kicsit bikázni kell
-
SzaboZE
addikt
válasz
cassius.clay #23617 üzenetére
Az a 3 óra azért nem egy bajnok idő, pláne ha ketten csinálták
-
Thusor
őstag
válasz
Az kemény...nem voltak gyakorlottak. Nekem a HP szervizes a helyszíni gari esetében 1 óra alatt szétszedte, kicserélte az alaplapot és összerakta. Ezt is az utolsó csavarig szét kellett szedni.
-
Z86
őstag
válasz
Az akkor 6 munkaóra + a proci ára. Elég húzósnak tűnik, mennyibe fájt összesen?
-
válasz
Az komoly
, akkor volt meló vele, de megérte, én is múltkor akartam venni egy gépet, és proci upgradelni, de addigra elvitték, mire odaértem volna érte, pedig egy komolyabb probook volt
-
Misi1979
őstag
válasz
cassius.clay #23615 üzenetére
Nagyon szet kellett kapni a gepet hozza?
-
válasz
cassius.clay #23601 üzenetére
A P8400 szerintem meg, a notebookcheck.net-en a processzor benchmark listában a 148. helyen van. az i3-330m 125., szóval biztos, hogy lesz valamilyen hatása, de lehet érdemesebb SSD-n elgondolkoznod
, az sokat dob
-
válasz
cassius.clay #23599 üzenetére
-
válasz
cassius.clay #23596 üzenetére
P7450/P7550-es sem sokkal gyengébb, és árban olcsóbb is, persze csak akkor ha a chipset támogatja
-
Misi1979
őstag
válasz
cassius.clay #23596 üzenetére
Milyen van most benne?
-
Misi1979
őstag
válasz
cassius.clay #23593 üzenetére
Tippem szerint még a kijelzőt is le kell hozzá szedned. A prockók általában a billentyűzet alatt foglalnak helyet, de nem férsz hozzájuk a hűtés miatt, aminek az eltávolításához alaposan szét kell szedni a gépet.
De ez csak egy tipp, nem egy gépnél jártam már így.
-
Thusor
őstag
válasz
cassius.clay #23569 üzenetére
Tiéd tuti nem az. Itt megnézheted, hogy ennek az ebay-es alaplapnak nincs benne proci, szóval a tiéd tuti cserélhető.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
cassius.clay #23565 üzenetére
Kösz
-
Thusor
őstag
válasz
cassius.clay #23563 üzenetére
Én onnan tudtam meg, hogy helyszíni garis a gépem. Behalt a hangkártyám, alaplaphibás lett. A melóhelyemre kijött a szervizes, szétszedte darabokra a gépet és előttem kicserélte, kérdezem a procit nem teszi át az újra, azt mondta nem kell...eleve rajta az újon, tehát integrált.
De az ebay-en is meg tudjátok nézni, hogy alaplap csakis procival eladó, ja és durván 100ezer forintért. [link]
-
válasz
cassius.clay #23552 üzenetére
Garisan viszont procit ne cserélj, azt már a szervizben sem tolerálnál, mert jobban bontani kéne pár dolgot,főképp ha úgy helyezkedik el a proci. Probookok kiváló gépek, az tuti
@gfefe: milyen proci, milyen vga?
-
Yuden.Yari
csendes tag
válasz
cassius.clay #23550 üzenetére
Valóban jó kis gép (masszív, pofás), de pont 2 napja járt nálam egy ugyanilyen példány, és a gazdája szerint vásárlás után 3 héttel tönkrement a tapipad (nem öntöttek rá semmit), aztán rá 2 hétre megadta magát az akksi. Utána hosszú csend, és most 1 évre rá úgy került hozzám a gép, hogy 5%-os a vinyója...szóval azért az ördög nem alszik.
Ettől független én is ProBook vásárlását tervezem, remélem az enyém majd jobban bírja... -
Thusor
őstag
válasz
cassius.clay #23550 üzenetére
Nem igazán szokott lenni gond a probookokkal és az elitbookokkal. Jó persze lehet kifogni éppen egy hibás példányt,de javítás után már jól fog menni, és egy szinte örök társ marad. Én már csak tudom a kis 2540p-el.
-
Thusor
őstag
válasz
cassius.clay #23548 üzenetére
Már ha kapsz hozzá. Mert azért az ebay-en sem lehet mindent megkapni...ezt elhiheted nekem, mert már volt rá példa. Általában a Lenovo thinkpadok azok amikkel jól járnak az emberek használtan, mert minden alkatrész megkapható hozzá ebay-en, és még könnyű is beszerelni a dolgokat.
-
Thusor
őstag
válasz
cassius.clay #23545 üzenetére
Viszont ha egy új gépet veszel akkor ahhoz jár 2-3 év garancia. De ha te egy régi, már nem garanciás gépre költesz részletekben mondjuk összesen 70-80 ezer forintot...és utána 4 hónap múlva alaplaphibás lesz akkor mehet minden eladásra ami még használható a hibás gép bontásából, ahelyett hogy vett volna az ember egy újabb de legalább garanciális gépet. Én így gondolom, de ettől természetesen másnak más lehet a jobb.
-
válasz
cassius.clay #23545 üzenetére
Ha eladod a mostanit, abból is kipótolható az SB-s gép ára, persze ha nagy a különbözet, én is inkább a proci csere mellett tenném le a voksom, vagy mondjuk egy kisebb SSD-t a rendszernek
-
válasz
cassius.clay #23543 üzenetére
Lehet, de akkora sebességnövekedés tapasztalható a Sandy Bridge-s gépeknél, hogy inkább elgondolkodik az ember rajta.
Egy P9500/T9400-es proci ára 15 ezer körül mozog T9400, és ha átszámolod, most beruháztál 10ezerért RAM-ra, meg 15-20 a proci , már is 30 ezer forintnál járunk
-
válasz
cassius.clay #23541 üzenetére
szerintem 1333ast nem fogja egyiksem kihajtani, 1066ot is csak egy kettő. pl. de nem biztos hogy érdemes beruházni ezért procira.
-
válasz
cassius.clay #23539 üzenetére
A procid nem hajt ki többet 800 MHz-nél, szóval a memóriákat is visszaveszi 800-ra
-
Sanyabá
senior tag
válasz
cassius.clay #23529 üzenetére
Valamit félre nyomtam
,de íme:[link]
-
válasz
cassius.clay #23525 üzenetére
Jó ötlet most felbővíteni 2*4GB-tal / ha mondjuk memóriaigényes alkalmazásokat használsz pl/ illetve én a helyedben azt csinálnám, hogy veszel most 2*4GB 1333-ast , beleteszed, ha pedig később esetleg váltasz mégis frissebb gépre, akkor átköltözteted abba a RAM-okat
-
pumukli23
senior tag
válasz
cassius.clay #23521 üzenetére
mire kell 8 giga ram?
-
gfefe
őstag
válasz
cassius.clay #23521 üzenetére
Másak az igények
Én szeretek vásárlásnál a korra is figyelni és a fogyasztásra.Bocs ha félre értettél nem szapulni akartam a notid
-
gfefe
őstag
válasz
cassius.clay #23519 üzenetére
Kérdés már csak, hogy érdemes e bővíteni....
Én a helyedben eladnám még korrekt áron és amit a proci/ram esetleg hdd bővítésre szánnál vennék egy príma mai gépet olcsón itt ph-ról.
de ez én vagyok
-
gfefe
őstag
válasz
cassius.clay #23517 üzenetére
Mind ez azért biostól is függ, de vigan viszi a 4 giga ramot.
Legegyszerűbb rákeresni árultak e ebből a típusból 4 gigás kiszerelésben... akár itt aprón.
Egyből megkapod a választ -
válasz
cassius.clay #23515 üzenetére
Szerintem vinnie kellene 2*4GB-tal, de még majd megerősít/megcáfol esetleg valaki
-
válasz
cassius.clay #23513 üzenetére
Proci? típusszám? serial?
-
Thusor
őstag
válasz
cassius.clay #21461 üzenetére
Talán az ATI kártyád softwerében.
-
Thusor
őstag
válasz
cassius.clay #21458 üzenetére
Videokártya lecsap a memóriádból.
-
válasz
cassius.clay #21454 üzenetére
A 945 Express Chipset 32-bites és korlátozza az elérhető RAM méretét, méghozzá pont 3326mb, akkor is, ha a 64-bites operációs rendszer van fent.
http://ark.intel.com/products/chipsets/22817 itt mondjuk max-nak a 4 GB írják, szóval ellentmondásos
De itt egy Dell laptop, ami hasonló gondokkal küzd: [link]
-
adm
őstag
válasz
cassius.clay #21451 üzenetére
akkor már csak az maradt hogy 945pm chipset nem tud mit kezdeni vele.
ha rákeresel a "945pm chipset 4gb ram"-ra bőven akad rá találat... -
adm
őstag
válasz
cassius.clay #21449 üzenetére
mert 32bites konzumer operációs rendszert használsz.
32biten összesen 4gb-ot lehet megcímezni, de abba beletartozik minden memória. -
Magnum_
nagyúr
válasz
cassius.clay #21445 üzenetére
8440p-hez? Van gyari driver lemezem, ha el tudsz jonni, felpakolhatod arrol.
-
spyduck
nagyúr
válasz
cassius.clay #19296 üzenetére
Nem
-
válasz
Nekem 6930p-n volt a kijelzőbe épített világítás. Vannak nagyon olcsón hasonló USB-re köthető kis ledek, amiket a kijelzőre lehet csíptetni. Kb. ugyanazt adják vissza, ha jól van beállítva, és nagyon szükséged van rá.
Egyébként sok HP gépnek van világító billentyűzete (pl. HDX sorozat, Envy 14-17), illetve a pavilion dv6 és dv7 sorozathoz lehet venni külön is, nem túl drágán).
-
pumukli23
senior tag
válasz
Hpnak úgy tudom nincs gyári billentyűzet világítása.
A 30as szériától felfele egy a monitor felé épített kipattintható led van, ami megvilágítja fentről a klaviatúrát.
Korábban olvastam valahol utólagos megoldásokról, de nem tudom mennyire igényesek, mennyire használhatóak. -
spyduck
nagyúr
válasz
cassius.clay #19283 üzenetére
A HP egyik legjobb üzleti szériája a 6910p. Nekem volt már 5db-om belőle, nagyon fog tetszeni.
A gyenge pontja, h a kijelző fényereje nem túl erős továbbá akkuról picit cicereg de ez az Intel cpu speedstep-jének köszönhető. Lehet nem is fogod hallani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Suzuki topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Építő/felújító topik
- Linux kezdőknek
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged