- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigatt
őstag
Ezek a méretek voltak mint ahogy a te kepeden is látszik. De nem a kezdetektől kezdve ilyen, mert az 1 hónappal ez előtti MX5 pasztazaskor direkt visszavettem a hűtőt és el volt terulve a paszta. Majd ahogy írtam benchmark közben tűnt fel, hogy gyorsan melegszik. Majd szetszedve látszott, hogy középről "kimaszott" a paszta.
-
pigatt
őstag
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Korábban írtam, hogy VGA újrapasztázás után, viszonylag hamar, azaz ~1-1,5 hónapon belül nagyon drasztikusan romlik a GPU hőmérsékletem.
Ma ismét nVidia driver frissítés után, szokásos benchmark futtatás közben, arra lettem figyelmes, hogy az RTX 3080Ti megint felmegy 78°-ra 92°-os Hotspot mellett egy Lian Li Lancool III-ban!
Korábban leveleztem néhány pasztagyártó Support-jával és a Thermal Grizzly írta azt, hogy ez valószínűleg a "Pump-out effect" lesz és használjak szilikonmentes pasztát, mert ott sokkal kevésbé fordul elő a jelenség.Úgyhogy ma szétszedtem a kártyát, megint!
És ez fogadott MX-5-el:
Ahogy látszik középen szinte nincs is paszta a lenyomat alapján, minden ki van "csúszva" a szélekre.
Az MX-5 frissen felkenve kb. 1 hónapja, ezt produkálta:
Ez pedig ma frissen felkent szilikonmentes TG Hydronaut:
Max hőfokra érdemes egy pillantást vetni! Mint írtam a hozzászólás elején 78° fokról indult a ma reggel!
Remelém ez már végre tényleg hosszú életű megoldás lesz!
-
pigatt
őstag
válasz
spagetti_8 #2815 üzenetére
Szerintem jól választottál, nekem személy szerint jobban bevált a Noctua.
-
pigatt
őstag
válasz
Ciccuka #2796 üzenetére
Saját tapasztalatom alapján NT-H2 és MX-5 fixen "nem áll meg" egy RTX 3080Ti GPU-ján, ahol azért 70°C+ játék / benchmark alatt, kb. 2 hét után sokkal magasabbak a hőfokok, mint friss kenés után (Hotspot ~80°C-ról simán elmegy ez idő alatt 90°C+-ra). A hőfokok mellett a delta is nő a GPU és a GPU Hotspot között.
-
pigatt
őstag
Többször szembesültem azzal a jelenséggel, többek között most is, hogy a GPU friss újrapasztázás után 1,5-2 hét után elkezd melegedni a GPU jobban mint várható lenne. Írtam pár paszta gyártó cég support-jának, hogy mi lehet a gond. A Thermal Grizzly-től kaptam azt a választ, hogy ez az úgynevezett "pumpout" hatás, és elsősorban szilikon alapú pasztáknál fordul elő nagyobb mértékben. Tehát GPU-ra ők szilikon mentes pasztát ajánlanak, amiknél ez a pumpout hatás sokkal kisebb mértékben fordul elő. Ez a saját termékeik közül a Hydronaut.
Csak infóként itt hagyom.
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Mikor változtattak az MX-4 paszta összetételén? Volt otthon régi MX-4-es pasztám még 2012-ből és azzal raktam össze a gépemet (9900k + NH-D15). Olvastam mindenféle véleményt arról, hogy képes-e "megromlani" a paszta (szerintem, ha épp-zárt tubusban van akkor nem). Végül is vettem új Mx-4-et újra pasztáztam és 6-8 fokkal magasabb hőmérsékletet produkált a CPU, mint korábban, úgyhogy vissza raktam a régi MX-4-et és visszaálltak a hőfokok is. Sajnos már csak fél tubus van belőle, így mit lenne érdemes kipróbálni? Noctua NT-H1 (ezt kaptam a hűtőhöz)?
Köszi a segítséget!
Amúgy érződik is, hogy az új MX-4 "hígabb, folyósabb".
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- Eladó Be Quiet! PURE BASE 500 WHITE ház
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest