- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
-
tornas
őstag
válasz
vittorio7 #773 üzenetére
"És ezt is úgy használod, hogy egy pöttyöt nyomsz középre, és szépen elterül a hűtő ráhelyezésétől?"
Igen, és ezt így is kell csinálni! Ilyenkor légmentesen szétkenődik az anyag a borda és a CPU magja / tokja között. A pötty mérete függ a CPU tokja / magja méretétől is. Amennyire lehet, egyenletesen fedje be a magot / tokot, de ne folyjon le róla!
Van aki a hűtőpasztát az ujjával viszi fel és keni szét a procin és a bordán is. Ilyenkor légbuborékok lesznek a proci és a borda között, ami rontja a hűtés hatékonyságát.
-
tornas
őstag
válasz
vittorio7 #771 üzenetére
Én nem használtam még az MX-2 és az MX-4-et. De ezeket a Coolink-okat a 3 GHz-es Prescott és Pentium D rezsókon is használtam és elég jól hűtötte őket. Terhelés alatt nem mentek fel 50-fok fölé gyári hűtőkkel.
Hogy mennyire lehet jó egy hűtőzsír azt leginkább hővezető képessége adja meg. Amit W/(mK)-ban adnak meg. Minél magasabb az érték, annál jobb.
-
tornas
őstag
válasz
SwagVagyok #746 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen festéket rakhatott oda, de szerintem a sima szintetikus hígító (szóba jöhet még az izopropil-alkohol is) eltávolíthatja. Az agresszívebb anyagokkal (nitrohígító, tiszta aceton stb.) már nagyon óvatosan kell bánni, mert megtámadhatják akár az alaplapot is, de végszükség esetén megoldható azokkal is (pl. fültisztító segítségével).
Sok sikert...
U.i: sokféle procik pasztázásához használt anyagról (lekvár, fogkrém, nutella-krém, kézkrém stb.) hallottam már, de ez a festékes megoldás újdonság nekem.
-
tornas
őstag
Megoldható így is szerintem. Már csak amiatt is, hogy pl. a tranyók is pasztával együtt vannak (néha anélkül is) a hűtőbordákra felcsavarozva.
A gap pad szerepe az lenne szerintem, hogy a félvezető, chip, GPU stb. ne legyen túl nagy nyomóerőnek kitéve és közben vezesse el a hőt a borda felé.
-
tornas
őstag
A pötty megoldást én előnyben részesíteném, mert így egyenletesen szétkenődik a paszta amikor a hűtőt ráhelyezed a procira (laptop vagy asztali, mindegy). Ha meg szétkened akkor nem biztos, hogy egyenletes lesz a paszta vastagsága a proci és a hűtő között, meg aztán "légbuborék" is lehet közte.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest