Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Aktív témák
-
bdav
őstag
válasz
norbiphu
üzenetére
úgy tudom .net gyorsabb valamivel
átlag weboldalhoz tökmindegy, elég gyors mindkettő, ha rendesen csinálod + értelmes gépet raksz alá.
Amúgy ha jól veszem ki a kommentedből, ennél az alkalmazásnál úgyis az adatbázis lesz a szűk keresztmetszet, az meg szintén nem annyira a keretrendszeren múlik. Mennyi lenne az a sok adat? -
bdav
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
firebug szvsz kevesebbet tud azért, bár tény hogy nem rossz, használom énis (breakpointban nem vagyok biztos, lehet bele rakni?). mondjuk ezt úgy mondom hogy igazán a VS2008 lehetőségeit ne ismerem a téren, és a bugot ise 100%-ig
C# vs. PHP: egyszerűen az előbbit jobb nyelvnek tartom. olyannyira hogy a most népszerű programozási nyelvek közül a legjobb (Javanal okosabb, C++-t meg akkor használok ha van rá valami jó okom, mert tény hogy többet kell szöszölni vele). Természetesen elismerem hogy a php-vel össze lehet hozni nagyon komoly oldalakat (és .net / java-val nagyon rosszakat), de akkor sem szeretem. pl. típusbiztonság nem nagyon van benne, debugolni nehéz, és ha nem használsz valami keretrendszert akkor nagyokat lehet gányolni vele.
A Microsoft megoldása elég letisztult ebből a szempontbólmvc meg nem technológia hanem design pattern vagy architektúrális pattern leginkább. Az meg az alkalmazás íróján múlik hogy mennyire követi
MS amúgy valami hasonlót már elég régóta támogat (Document - View, konkrétan MFC az nagyon ilyenre készült anno)Az én álláspontom az hogy alapvetően amit mostanában produkál a Microsoft az elég jó. A programozási eszközeik 2005-től kezdve mindenképp (akkor volt hasonlóan nagy launch, VS2005, .net2.0, sql 2005). az, hogy nem az ő ötletük az annyira nem zavar, mert nem mondthatom hogy 1az1ben nyúltak, hanem próbálták az "elődök" hibáit kiküszöbölni + ez bevett dolog ebben a szakmában (Sun is nyúlt ám rendesen a C#-ból az új Javakba). És végül hogy az előadásuk közben mit vakítanak, attól maga a cucc még nem biztos hogy rossz

-
bdav
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
ezen a hozzáálláson nem kell meglepődni, minden nagy cég olyan tálalásban adja elő a saját cuccait, mintha az lenne a világ 8. csodája. nem a marketing szöveget kell nézni, hanem a mögöttes tartalmat.
JS debug: én VisualStudio 2008 előtt nem láttam olyat ami hasonló szinten tud js-t debuggolni mint ez (breakpoint a js-be pl.)
asp.net az a megjelenítésért felelős elsősorban, az alkalmazás vezérlését valami c# kód csinálja. ez önmagában nagyon nagy előny a php-hez képest.
-
bdav
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
igazándiból a Microsoft elmúlt 2 évi fejlesztéseit nem igazán követtem, csak demo szinten láttam belőle dolgokat.
írásodhoz: PHP azért messze nem egy kategória egy .nettel
JavaScript debug az egy marha hasznos dolog + az is jo alapvetően hogy valami keretet tesznek az Ajax alá.
linq: orm az valóban nem egy új ötlet, és mondjuk a Hibernate - EJB3 Entity féle megoldás nekem jobban bejön. de valami ilyesminek a megvalósításával már adós volt a Microsoft egy ideje, pont amiatt hogy Java világ már tudja
-
bdav
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
app szerver (akár .net akár java) párhuzamosítás nem arról szól hogy ilyen számítási műveletek kellenek. Ezek üzleti szoftverekhez készültek és pl. egy session beanból kifejezetten nem szabad szálat indítani. Itt ipikusan nem számolsz sokat. És amikor elmész programozó melóra, többségében ilyenek lesznek.
-
bdav
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
hát nekem nem volt párhuzamos programozásról kifejezetten tárgyam, de a problémakör elméleti síkon több helyen is előjött. sőt csináltam párhuzamosítást, java tárgy keretében, mert kellett
de az primitív volt.amúgy szvsz ma ha valaki programozónak megy, akkor meló közben 80% hogy nem fog saját maga párhuzamos szálat kezelni, mert elfedik előle a ma használt vállalati eszközök (ejb, .net ha úgy használod). ami felmerül az a "több-kliens ugyanazt az adatot bizgeti" probléma, amire szintén van aránylag jó megoldás (tranzakció), de itt azért néha gondolkozni kell hogy akkor most mivan.
Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest