Aktív témák
-
Protezis
őstag
JS debug: firebug (bar ezt a reszet nem igazan hasznalom, nem tudom miota tudja)
"asp.net az a megjelenítésért felelős elsősorban, az alkalmazás vezérlését valami c# kód csinálja. ez önmagában nagyon nagy előny a php-hez képest." - ezt nem teljesen ertem. Mi az elonye a php-val szemben? Ha tobbgepes rendszert akarsz, akkor a php nyilvan nem jo megoldas, egyebkent mindegyiknek megvan a maga elonye es hatranya (egyebkent php-t is lehet parhuzamositani tobb gepen, nem is 1 megoldassal, igaz ami igaz, ezek nem beepitett featureok)
A php-val mindosszesen azert hozakodtam elo, mert abban van tapasztalatom orm-et es mvc-t illetoen (amik az MS-nel uj, illetve bevezetesre varo technologiak).De ahogy eszreveszem, egy allaspontot kepviselunk, csak mondhatni te szemet hunysz a dolgok felett, en meg az eloadas utan kicsit kikeltem magambol. De kezd eltunni a hab a szambol, es megfogadtam, hogy legkozelebb inkabb itthon maradok
-
Protezis
őstag
"PHP azért messze nem egy kategória egy .nettel" - valoban nem, de ha az asp.net-et nezzuk (vagy akarmi is a pontos neve), akkor a ket dolog celja ugyanaz: webes kiszolgalas.
Mostmar vegleg felszivodott bennem az a gondolat, hogy az MS talalja ki az uj dolgokat, vagy akar csak reszben. Sajnos viszont sok ember azt gondolja, hogy wow, linq, mvc, js debug, ezaaaaz. Kozben meg ezeket masok mar reg hasznaljak. (emlitett olyat az eloado srac, hogy js-t eddig nem lehetett debugolni
)
Ha ugy zajlott volna az eloadas, hogy ez es ez az orm, erre valo, az MS megvalositasat linq-nak nevezik, es igy mukodik..., egy szavam nem lenne. Nem ezeknek az eszkozoknek a letjogosultsagat, hasznossagat vitatom, hanem a koritest, amivel talaljak oket.
sghc_toma: koszonom!
-
Protezis
őstag
Ot eves egyetemi kepzest nem szabadna erre alapozni.
Mindenki: Miert jobb szalak helyett processzeket hasznalni? Ha a biztonsag a lenyeg, vagy akar tobb gep kozott akarjuk elosztani a feladatokat, akkor nyilvan processzeket kell inditani (mondjuk PVM), de ha egy felhasznaloi program idoigenyesebb reszet akarjuk parhuzamositani (1 gepen), akkor a szalazas elonyosebbnek tunik szamomra.
-
dabadab
titán
"amúgy szvsz ma ha valaki programozónak megy, akkor meló közben 80% hogy nem fog saját maga párhuzamos szálat kezelni"
Nyilvan egy szal magamban nem vagyok tul reprezentativ pelda, de en eleg rendszeresen osszefutok azzal, hogy nekem kell tobb szalat programoznom. Igazabol debuggolni rossz nagyon, mert attol fuggoen, hogy az OS-nek epp' hogy sikerul idozitenie a szalakat, vagy elojon a hiba, v nem (vagy egy masik jon elo
).
Meg mondjuk szerintem udvos lenne vegre leszokni a szalakrol es megint szep, tisztesseges processzeket hasznalni, tessek vegre rendes schedulert irni a Windowsba is
Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iOS alkalmazások
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest