Hirdetés

Aktív témák

• bdav

őstag

válasz Protezis #177 üzenetére

firebug szvsz kevesebbet tud azért, bár tény hogy nem rossz, használom énis (breakpointban nem vagyok biztos, lehet bele rakni?). mondjuk ezt úgy mondom hogy igazán a VS2008 lehetőségeit ne ismerem a téren, és a bugot ise 100%-ig

C# vs. PHP: egyszerűen az előbbit jobb nyelvnek tartom. olyannyira hogy a most népszerű programozási nyelvek közül a legjobb (Javanal okosabb, C++-t meg akkor használok ha van rá valami jó okom, mert tény hogy többet kell szöszölni vele). Természetesen elismerem hogy a php-vel össze lehet hozni nagyon komoly oldalakat (és .net / java-val nagyon rosszakat), de akkor sem szeretem. pl. típusbiztonság nem nagyon van benne, debugolni nehéz, és ha nem használsz valami keretrendszert akkor nagyokat lehet gányolni vele.
    A Microsoft megoldása elég letisztult ebből a szempontból

mvc meg nem technológia hanem design pattern vagy architektúrális pattern leginkább. Az meg az alkalmazás íróján múlik hogy mennyire követi :) MS amúgy valami hasonlót már elég régóta támogat (Document - View, konkrétan MFC az nagyon ilyenre készült anno)

Az én álláspontom az hogy alapvetően amit mostanában produkál a Microsoft az elég jó. A programozási eszközeik 2005-től kezdve mindenképp (akkor volt hasonlóan nagy launch, VS2005, .net2.0, sql 2005). az, hogy nem az ő ötletük az annyira nem zavar, mert nem mondthatom hogy 1az1ben nyúltak, hanem próbálták az "elődök" hibáit kiküszöbölni + ez bevett dolog ebben a szakmában (Sun is nyúlt ám rendesen a C#-ból az új Javakba). És végül hogy az előadásuk közben mit vakítanak, attól maga a cucc még nem biztos hogy rossz :)

Aktív témák