- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Batman2
őstag
válasz
Balinov #78772 üzenetére
AA elemtartóval már jártam úgy, hogy látszólag minden rendben volt, jók voltak az eréintkezők, de mégsem jött ki áram a tartóból.
Az egyik érintkező szegecs szeme alatt valahogy meg volt kicsit korrodálva a szomszédos érintkező átvezetése és nem érintkeztek.
Próbáltam forrasztani, de úgysem lett jó, vettem egy másik elemtartót.
Van ilyen.Üdv.
-
törölt tag
válasz
Balinov #78777 üzenetére
Jártam már így én is, ha nagyon meg "kell" csinálni valamit, én nem tudok érdemben gondolkozni.
Itt egy ábra ami vázolja a szitudat. A kékkel jelöltem az átkötéseket ahol a két szomszédos elem +/- pólusa találkozik. Nálad a zöld nyíllal jelölt átkötéssel van valami, azt kéne megreparálnod, ezért (szerintem) kár másikat venni, de persze te tudod.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Balinov #78772 üzenetére
lapos elem 500 ft, egy probat meger. elemtartot akar kapcsolosat is lehet venni tobb felet, mondjuk ragaszto pisztollyal raragasztani az aljara ha bevalik.
(mas kerdes hogy ezek a cuccok nem sokra jok, se egyenesen nem repul se arra amerre akarod, cserebe hamar tonkremegy, inkabb csak mergelodes van veluk) -
JóGéza
aktív tag
válasz
Balinov #76590 üzenetére
Szia!
Farnell.com. -
And
veterán
válasz
Balinov #76586 üzenetére
Igen, nagy valószínűséggel nem lehet elrontani az 555 bekötését, ha csak nem szitázták fordítva a pozíciójelet, az meg nem valószínű (a többi vásárló nem panaszkodott ilyenre).
"De ha a 2xAA elemen merek 3.1-3.2V-t, akkor hogy lehet tobblet feszultseg generalva?"
Én nem is feszültségre vagyok kíváncsi, hanem az áramra. Mindezt azért, mert a hirtelen és erős melegedés mindenképp túláramra utal. Olyan meg nem sok helyen tud folyni egy ilyen áramkörben, leginkább a tápok és a kimenet / terhelés felé.
A tápfeszültség is érdekes, mert az NE555 típus hivatalos minimum tápfeszültsége 4.5V, a CMOS kivitelű típusé (7555) szokott alacsonyabbról, 2V-ról indulni. -
And
veterán
válasz
Balinov #76573 üzenetére
- Akkor is melegszik az 555, ha a hangszóró nincs bekötve?
- Egészen biztosan jól van bekötve az 555 ??
Mod.: értve ez alatt, hogy az elemtartó pozitív / piros vezetéke összecseng az IC 8-as, a negatív / fekete vezetéke pedig az 1-es lábával, a terhelés (C4-essel soros hangszóró) pedig a 3-as lábra van kötve? Természetesen az elemek méréskor ne legyenek az elemtartóban.
- A nyugalmi (egyik gomb sincs lenyomva) tápáramot megmérted?
- Hangszóró ellenállására rámértél?
" Diodak, sarga kondik polaritasa ugye mindegy [..]"
Diódáké pont nem lenne mindegy, de olyat egy darabot sem látni a rajzon. -
Dr.Szilícium
csendes tag
válasz
Balinov #75832 üzenetére
Lehet, hogy a rugalmasság még hátrány is (nem stabil?). Bár én nem nagyon használom, egy Lidl példány nekem is van. Elvileg mire jó? Egy apró tárgyat, csatlakozót, vezetéket stb. megfogni, hogy ne mozogjon.
Kicsit nagyobb panel úgyis már az asztalon fekszik.
De én másképp "szocializálódtam", régen nem volt szokás ilyet használni, hamarabb megfogom egy kézzel, pl. valami dugót és egy vezetéket (vagy két vezetékvéget) egyszerre, másik kézben a páka. Jó, hogy néha bénázás is lehet belőle, de azért általában sikerül.
Vagy egy kis asztali satu is hasznos tud lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest