-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
lazydog #3710 üzenetére
igen, valami ilyesmit képzeltem el énis.
a jelenséfet kiegészítette, hogyha a hátsó hangfalak kábeljeit (mindegy h. egy v. kettő szálat) rákötöttem a hátsó nagy handfalakra, akkor az a jel, ami a hátsókat hajtotta meg, az valahogy rákerült az első hangfalak közül az aktuális oldalra...
Szóval érdekes dolgok alakúlnak... -
SEK3
tag
válasz
lazydog #3663 üzenetére
hű nemakarom felmarni ezt a topikot, ezért ez az utolsó...
néztem a hobbycnc oldalát ott láttam én is ezeket a gépeket..
..És akkor egy olyan kézi felsőmaróval mit lehet csinálni? Pl.: lehet azt, hogyha csinálok hangfalat + erősítőt, akkor azoknak szép kis fadobozt (értem ezalatt: vannak benne ívek) csinálni? -
Forest_roby
őstag
válasz
lazydog #3588 üzenetére
okay. asszem világos, csak nem gondoltam volna, hogy az összes negatív részt egy helyre kell bekötni.
Ma megvettem mindent.
led: 40Ft/db
270ohm ellenálás: 5Ft/db
LPT portra apa csatlakozó: 125 Ft/db
Teszt nyák lap (nem túl nagy): 250 Ft/db
-össz: 745 ft volt a végszmála
floppy kábel meg jó lesz szallagkábel gyanánt! -
Forest_roby
őstag
válasz
lazydog #3571 üzenetére
de itt a ''2. szám''ban nincs különösebb jelentősége annak a nyák darabkának, ugye?
--------
Nagyon megtetszett a dolog, holnap neki is állok beszerezni a szükséges eszközöket! : )
Leszedtem az eddig megjelent összes cikket ezzel kapcsolatban és a 3. részben érdekes dolog van.
Nyolc ledből csinált egy ledsort az elöző példájára. Led + ellenálás + vezeték, de a képen a végét nem mutatják, ott mi van?
írják, hogy kell vmi a végére:
A LED-sort szerelés után azonban mindenképpen valamiféle szigeteléssel érdemes ellátni, mivel frissen birtokba vett portunk áramkörét nem lenne kellemes dolog javítani.
Mi van ott a végén? -
Bigya
őstag
válasz
lazydog #3422 üzenetére
#3404 alatti hozászólások viszont egyértelműen mutatják, hogy nem sönt!
Én felfogtam hogy kettő tekercs képezi az áramváltót, csak közöltem hogy van egy cucc a kábelen két mazzaggal. Ha így jobb.
És igen jól érted, mint ahogy ezt le is írtam. Az etalon 96 nettóba fájt, és annyit nem ér. Szép, és jó és WORK, de ennyi pénzből több ilyet lehet csinálni! Egy viszont kevés nekünk, biztosítatlanul meg nem dugunk ügyebár sehova, akkor sem ha a szerv aki a betápot adja esküszik rá! (már egy pár cucc elhalálozott így...) -
Allien
veterán
válasz
lazydog #3334 üzenetére
Semmmi infra!
Fehér ''szinü'' ledek kerültek fel, és gond nélkül megküldi az a 3 elem (aksi), elég sokáig világíthat is, szerintem.
Legalábbis, már nyúzom egy ideje, és világít mind a 16 ledecske.
Ha 9V-s elemmel küldöm meg, tuti kell ellenálás, de arra nincsen elegendő hely, hogy minden ledhez berakjak egyet, mert nem fér el. Ígyis, a led lábait tőben kellett hajlítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged