- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
lazydog #3710 üzenetére
igen, valami ilyesmit képzeltem el énis.
a jelenséfet kiegészítette, hogyha a hátsó hangfalak kábeljeit (mindegy h. egy v. kettő szálat) rákötöttem a hátsó nagy handfalakra, akkor az a jel, ami a hátsókat hajtotta meg, az valahogy rákerült az első hangfalak közül az aktuális oldalra...
Szóval érdekes dolgok alakúlnak... -
SEK3
tag
válasz
lazydog #3663 üzenetére
hű nemakarom felmarni ezt a topikot, ezért ez az utolsó...
néztem a hobbycnc oldalát ott láttam én is ezeket a gépeket..
..És akkor egy olyan kézi felsőmaróval mit lehet csinálni? Pl.: lehet azt, hogyha csinálok hangfalat + erősítőt, akkor azoknak szép kis fadobozt (értem ezalatt: vannak benne ívek) csinálni? -
Forest_roby
őstag
válasz
lazydog #3588 üzenetére
okay. asszem világos, csak nem gondoltam volna, hogy az összes negatív részt egy helyre kell bekötni.
Ma megvettem mindent.
led: 40Ft/db
270ohm ellenálás: 5Ft/db
LPT portra apa csatlakozó: 125 Ft/db
Teszt nyák lap (nem túl nagy): 250 Ft/db
-össz: 745 ft volt a végszmála
floppy kábel meg jó lesz szallagkábel gyanánt! -
Forest_roby
őstag
válasz
lazydog #3571 üzenetére
de itt a ''2. szám''ban nincs különösebb jelentősége annak a nyák darabkának, ugye?
--------
Nagyon megtetszett a dolog, holnap neki is állok beszerezni a szükséges eszközöket! : )
Leszedtem az eddig megjelent összes cikket ezzel kapcsolatban és a 3. részben érdekes dolog van.
Nyolc ledből csinált egy ledsort az elöző példájára. Led + ellenálás + vezeték, de a képen a végét nem mutatják, ott mi van?
írják, hogy kell vmi a végére:
A LED-sort szerelés után azonban mindenképpen valamiféle szigeteléssel érdemes ellátni, mivel frissen birtokba vett portunk áramkörét nem lenne kellemes dolog javítani.
Mi van ott a végén? -
Bigya
őstag
válasz
lazydog #3422 üzenetére
#3404 alatti hozászólások viszont egyértelműen mutatják, hogy nem sönt!
Én felfogtam hogy kettő tekercs képezi az áramváltót, csak közöltem hogy van egy cucc a kábelen két mazzaggal. Ha így jobb.
És igen jól érted, mint ahogy ezt le is írtam. Az etalon 96 nettóba fájt, és annyit nem ér. Szép, és jó és WORK, de ennyi pénzből több ilyet lehet csinálni! Egy viszont kevés nekünk, biztosítatlanul meg nem dugunk ügyebár sehova, akkor sem ha a szerv aki a betápot adja esküszik rá! (már egy pár cucc elhalálozott így...) -
Allien
veterán
válasz
lazydog #3334 üzenetére
Semmmi infra!
Fehér ''szinü'' ledek kerültek fel, és gond nélkül megküldi az a 3 elem (aksi), elég sokáig világíthat is, szerintem.
Legalábbis, már nyúzom egy ideje, és világít mind a 16 ledecske.
Ha 9V-s elemmel küldöm meg, tuti kell ellenálás, de arra nincsen elegendő hely, hogy minden ledhez berakjak egyet, mert nem fér el. Ígyis, a led lábait tőben kellett hajlítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 6
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debian GNU/Linux
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- 4 db érhető el (130/131/132/133) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest