Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
Dolphine #56048 üzenetére
Ha a zárlat kimérhető az egyik adatérhez, akkor annak elég bizonyítéknak kellene lennie.
Akkor még kötözködhet a cég a túlzott mechanikai igénybétellel. Ezt meg csak egy fogyasztóvédelem által készített dokumentáció cáfolhatja, bizonyítva a gyártási hibát.
Egyébként akár maga a csatlakozó is lehet hibás. Pl begyűri az aljzat vékony érintkező lemezkéit.Olcsó, de működő képes micro USB-s készülék: talán egy mobil telefon. Néha 3000.- Ft-ért is lehet újat kapni.
(Aztán viheted gariztatni.)
-
Tamy
őstag
válasz
Dolphine #56046 üzenetére
Bár csak felületesen követtem a hozzászólásaid, de az is lehet, hogy a kábel táplábai vannak felcserélve, és azért szállnak el a ráakasztott kütyük. Konkrétan van olyan powerbankom, aminél az egyik usb így van kötve. Ezt egyébként ki is lehet mérni, micro usb csatit én egy vékony gombostűvel szoktam piszkálni, azzal még hozzá lehet férni az érintkezőjéhez.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dolphine #56027 üzenetére
4 vezetéket használ az USB, és egy árnyékolást, ami rá van kötve a gnd-re. Ha rákeresel az 'usb pinout' szóra, akkor látod ezeket. Nos ha hozzá tudsz férni a szálakhoz, akkor egy 500Ft-os multiméter szakadásvizsgálójával ki tudod csipogni, hogy van-e zárlat az erek között. Csak ehhez kell valami adapter, mert a micro usb-be nem tudsz szemből beledugni semmit.
A leírtak alapján azonban biztosan zárlat van és ahogy írták, a + ér lesz zárlatos valamivel szinte biztosan.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest