- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
válasz
CPT.Pirk #27139 üzenetére
akkor megproballom osszeszedni, erthetoen, sajna kepet nem tudok, ,mert telefonrol vagyok.
van a reflektorom az omegaban, jobb-bal oldal 2 aram koron, kulon bizti vel
van a kodlampam 1 biztivel 1 fo vezetekkel
szeretnem ha refit kapcsolok, egjen a kodlampam is (mert nagyon jol szor oldalra, refi mellet is lathatoan segit) de ha kodlampat kapcsolnek csak, ne egjen a refim
ha a dioda nem nyero, masik 5letem:
rele nek adok jelet a refi kabelrol (igy ossze se kell kotnom a balt meg a jobbot) es ez a rele rovidre zarna a kodlampa kapcsolojat.ez igy mukodokepesseb?
-
Lompos48
nagyúr
-
-
atesss
addikt
válasz
CPT.Pirk #27020 üzenetére
Én hirtelen 5 rugóért találtam neten: [link]
És még vagy 4 ilyen hirdetés ezen az oldalon, mind ugyanennyiért.
Ezt azért kicsit drágállom...
50-100FtAnnyiért jöhet
Csak Bp.-i vagyok. Itt hol találok ennyiért ? Józsin ?Direkt kellene ilyen, mechanikus potméteres típus. Az sem árt, ha van rajta nem csak 2, hanem össz. 4 potméter mint ezen.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #26828 üzenetére
A csöveseknél még egyértelműbb a dolog. Hatalmas a bemeneti impedancia, a bemeneti trióda (vagy akár pentóda) vezérlőrács-áramköre parazita diódaként simán elvégzi a demodulálást is. Ezért lehetett anno oly' könnyen egy erősítővel akár rádiózni is, ha volt a közelben nagyobb térerejű AM adó.
-
Reggie0
félisten
válasz
CPT.Pirk #26818 üzenetére
Igen, valoszinuleg az a gond, hogy nem kezeli le rendesen a normal es a szaggatott vezetes hatarat a tap.
(#26822) bugsyonic: Viszont erdekes aspektus az, hogy a fullhalgatoval nincsen zaj, mig a kulso hangszoroval van. En megprobalnam hogy kirakom a gepet es az erositot ideiglenesen a szoba kozepere, es kulonbozo terbeli elrendezesben elvezetni az audio kabelt, mert lehet, hogy csak a tap altal sugarzott zajt szedi ossze. Mivel a fullhallgatoban nincs erosito, igy az nem erositi a zajt es ez lehet a kulonbseg. Esetleg lehet probalkozni, hogy az audio kabelt behuzod egy vascsobe(hatha van a feszerben) es hozzafoldeled a gephazhoz.
-
bugsyonic
tag
válasz
CPT.Pirk #26818 üzenetére
Hát ezt én biztos nem tudom megcsinálni... Bár szerintem nem a fogyasztás okozza a problémát. Gondolom van az országban olyan ember, akinél nem jön zaj a hangkártyából és nincs semmi speckó felszerelése. Az meg még mindig érdekes, hogy a CPU 100%-os terhelése mellett nincs zaj...
-
Doki16
addikt
válasz
CPT.Pirk #26751 üzenetére
Leginkább a hálózatból felvett áramot szeretném mérni. Különböző fogyasztok áramfelvételére vagyok kíváncsi 230-ból. Sok mindenre használnám csak mindig ilyen kínai 1-2 ezer Forintos vackokkal szenvedtem. Végre akarok egy normális műszert mert a mostanival már az elemlámpám áramát sem tudom megmérni.
(#26752) moha21: Igen tudom, hogy hol gyártják
Minden készüléket már ott raknak össze, csak nem mindegy a minőség.
-
Reggie0
félisten
-
mezis
félisten
válasz
CPT.Pirk #26670 üzenetére
Üdv.!
Ilyen parabólás energia koncentrációnak csak akkor van értelme, ha kevés a parabóla antennával azonos felületű napkollektorból kinyerhető meleg víz. Az is tud akár 130 C-Fok is lenni (nyomás alatt).
Meleg nyári napokon csak a földön, füvön kígyózó 30-40 m-es, 1 "-os fekete KPE csőből is ilyan meleg víz jön ki, hogy éppen tudok vele mosogatni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #26679 üzenetére
mi nem parabolákat raktunk fel, hanem többnyire wifis cuccokat
Ott a veszély csak a lebarnulással van.
mindegyik valami matt bevonatot kap
Hogy matt vagy nem az gondolom nem oszt nem szoroz, mert ha fehér, akkor a spektrum minden komponensét visszaveri - ahogy tanultuk anno. Egyszerűen csak azért mert egy geometrikusan pontos parabolának megvan az a "rossz" tulajdonsága, hogy párhuzamosakat fókuszba vagy fókuszból párhuzamosakká. És ez érvényes az offset antennákra is, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy a konverter nincs a fókuszban. Mert ott van, csak másképp szabják a parabolát.
semmiféle oda való elosztó nem lett használva. Ez így mennyire normális?
Nem normális, de ha annyi a jel, hogy ömlik ki, akkor ilyen kis csiszlikségeket el lehet nézni. Valszín jó a kábel is. Egészséges lenne egy 75 ohmos splitter, akár barkácsolva is egy kis fémdobozba 3 ellenállásból.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #26670 üzenetére
Végigolvasgattam és én is azt az egyetlen szövegrészt találtam, amit idéztél. De az szerintem semmi különöset nem mond.
Ha nem lenne a hátam mögött kb 6-7 esztendő háztetőkön való mászkálás, antennák szerelése, hangolása/beállítása, a LNC kézi beállítása, csak hogy a székely atyafiak házába Háromszéken DunaTV-t varázsoljunk, akkor nem szólnék kukkot se. És ezt természetesen napközben csináltuk. Sokszor (legtöbbször) valamennyire a nap irányában, persze nagyobb elevációval. És mivelhogy a negyvenannyadk fokú szélességi körön éldegélünk, a holdak pedig az egyenlítő fölött keringenek, a napsugarak szélességi irányban cos45° csillapítással, a hosszúsági irányban pedig (Astra akkor -13° volt) cos(13°+25°) csillapítással érkeztek oda, délben. Soha nem égettem vagy pirítottam meg kezeimet, vagy akár a koax kábeleket sem.
Csak poénként: télen a pókok előszeretettel költöztek/fészkeltek be afókuszban található LNC hullámvezetőjébe (nem tudom ez-e a helyes megfelelője a waveguide-nak), és a ragyogó téli napsütés sem volt képes kihajtani őket a 2 említett cosinus ellenére a finom langy-melegből, miközben a környezetben recsegett a fagy (éjjel is).
Így a "vitaindító" kijelentést egyszerűen és mereven ELVETEM.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #26665 üzenetére
Kizárólag a parabola geometriai és implicite optikai vagy akár elektromágneses hullámokkal szembeni viselkedésére utaltam. A sugárzó forrás valamilyen módon a parabola tengelyében kellene legyen. Egy lement napnál ilyet már nem találunk. Nem nagyon látok ilyen esetben fókuszálni valót.
A műholdak esetében ugyanaz a helyzet. Egyik legnagyobb veszély nyáron a nap "belövése" antennabeállításkor, mert ilyenkor véletlenül pillanatok alatt ki lehet nyírni a konvertert....a szórt fény sokkal erősebb.
Ilyen megközelítésben fényes nappal a tányért északra fordítva is meg kellene gyúljon a nedves papír.
De hagyjuk.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #26661 üzenetére
Valamit félreérthettél vagy kamu volt. Gondolkozz el rajta, ha ez igaz lehetne, akkor az antennákat sem kellene pontosan a műholdra állítani, csak esetleg a műhold teljesítményét és/vagy a vevő érzékenységét növelni és venni a szórt sugárzást akár több műholdtól egyszerre.
-
-
-
Reggie0
félisten
válasz
CPT.Pirk #26551 üzenetére
1. Hajra, puding probaja. A jobb AD-k altalaban az utolso ervenyes eredmenyt ismetlik, amig nincs ujabb, de barmi elofordulhat.
3. Melyik bemenete es a fold kozott? Ettol fuggoen akar belerondithat.En a helyedben akkor nem DA-t vennek, hanem egy DDS-t. Pl. az AD9838, igaz csak 10 bites DAC-ot tartalmaz, de a farnellnel csak 1300 Ft+fa korul van. Innen nezd meg, hogy a te alkalmazasodhoz melyik a megfelelo es rendeld meg mintapeldanykent.
-
Reggie0
félisten
válasz
CPT.Pirk #26547 üzenetére
Nem. ATmega128-al, a freki eloallitasara DDS-t hasznaltam, analog hangolhato szurovel es a mereshez logaritmikus erosito utani ADC-vel, ugy hogy nem mintaveteleztem a teljes szinuszt, hanem csucseggyeniranyitot hasznaltam. (Mivel 30 MHz-ig ment)
1. A 16MHz gondolom a soros busz frekije. De mekkora a mintaveteli frekvencia?
2. Ez varhato volt, hiszen mindkettonek csak paratlan felharmonikusa van. A kerdes, hogy szinusszal is ugyan ott van-e a hiba.
3. Szures kell a DAC kimenetere is, mert igy biztosan harmonikusok keletkeznek. Az altalad linkelt szuro 0.5 MHz-es.
A mintavetelezesrol, stb ezeket olvasd el: leiras
abrakSzerintem nem kell kulon ADC/DAC-t venned, szurot epithetsz ezekhez is. Sot az ADC szurojenel eleg csak a kondikat es az ellenallasokat cserelned. Itt van a salen-key szurohoz kalkulator: kalulator. Az R1 es C1 erteket a te esetedben(mivel nincsen) 0.0000000000001-re allitsad, mivel a 0-val hibara fut.
-
Reggie0
félisten
válasz
CPT.Pirk #26543 üzenetére
Jol nez ki, tetszik. (En kozepiskolas korom ota nem csinaltam wobblert, azzal indultam Kando TDK-n.)
Igazabol ezeknek kell meglennie:
1. Az ADC tulmintavetelezzen(a maximumra illeszteses dologbol ugy erzem, ez most nem igy van)
2. A DAC lehetoleg szinuszt allitson elo, vagy a 3. felharmonikust le kell vagni, de ahhoz hangolhato szuro kell, amit szoftveresen celszeru megvalositani. (Peldaul vegtelen impuzusvalaszu szurovel (IIR)).
3. A szivargas es atlapolodas elkerulesere kell a DAC utan es az ADC ele egy-egy szurot rakni, amelyek ugyan olyan karakterisztikajuak es az ADC mintaveteli frekvenciajanak a feleig eresztenek at. Kezdetnek egy sima RC tag is megteszi, de ha igazan jot szeretnel, akkor egy harmadfoku sallen key butterworth alulateresztot javasolnek, mert ahhoz eleg egy muveleti erosito es jo a meredeksege a savhataron, valamint alacsony a hiba az erosites ingadozasa az atereszto tartomanyban. -
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #26530 üzenetére
A 4 diódának mi a szerepe?
Mint a relék esetén, védelem az induktív "visszarúgások" ellen. Csak itt minden tranzisztor máskor nyit/zár, ezért kell külön védeni őket.
igen nagy áram fog folyni, az ellen védekezni mivel célszerű?
Lehet a Tx, Rx és Ty, Ry csoportok beiktatásával (ezt említettem korábban a soros stabilizátorral példálózva). Rx, Ry úgy méretezendő, hogy a max. áramnál produkálják a Tx, Ty-hez szükséges nyitófeszültséget. De ez csak áramlimit. Én úgy programoznám a PICet, hogy az egyik kimenet csak a másik negáltja legyen állandóan (a 0-0 állapot nem oszt, nem szoroz).
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #26527 üzenetére
És a tranzisztorokat aztán lehet csereberélni Darlingtonokkal is, ha kell, áramkorlátot lehet bele építeni stb.
Arról ne is beszéljünk, hogy léteznek speciális 4 erősítős hídvezérlésre kihegyezett ICk (pl. L293D) vagy akár Raspberry PI-re csatlakoztathatók.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #26520 üzenetére
Itt több kommentálnivaló is akad:
1. Ez is egy 4 tranzisztoros kapcsolás. Nem?
2. Egy hídkapcsolásnak akkor van létjogosultsága, ha ellenfázisban van vezérelve. Itt az L/H váltogatás nem nagyon nevezhető annak, csak ha logikában gondolkozunk.
3. Gondolom 5V-os logikai jelekkel történik a vezérlés. Ennek "élő" bizonyítéka, hogy a jobboldal ág állandóan nyitva van ebben az állásban és hiábavaló módon eszik 1.7A-t.
4. Ha csak egyetlen tápról kell megoldani a dolgot, akkor a vezérlőjeleket úgy kellene eltolni, hogy a táp közepéhez képest billegjenek az említett szint fölé vagy alá. Így végre működhetne hídkapcsolásként és a tranzisztorok a klasszikus X alakban vezetnék az áramot, váltogatva az X egyik majd másik szárát.
5. Az áramkorlátozást meg lehet oldani külön-külön a 2 függőleges ág bármelyik tranzisztoránál az általad említett soros ellenállással, de még egy plusz tranzisztorral is, ami az aktív tranzisztort zárná le a limit felett. Pont mint a soros stabilizátoroknál szokás. -
-
-
válasz
CPT.Pirk #26498 üzenetére
Pont jól jön ki a hullámhossz
Régebben azt figyeltem meg, hogy nagyanyám házánál, ahol alig volt mobilos térerő, egy szervízmenüs 3210-zel szépen meg lehetett keresni a legjobb helyeket vételre
Abban is volt némi periodikus jelleg, hogy hol volt erősebb, és hol gyengébb a vétel.
-
-
-
And
veterán
válasz
CPT.Pirk #26385 üzenetére
Semmi illegális nincs benne, ezt a négysávos GSM-modult használja: [link]. Úgyhogy bőven elegendő ezt a modult engedélyeztetni (Mondjuk FCC és EU-szinten), amit a gyártó biztosan meg is tett, mivel valószínűleg nem teljesen hülye, és nem most mászott le a falvédőről.
-
-
-
-
dudika10
veterán
válasz
CPT.Pirk #26227 üzenetére
Ez úgy szokott kinézni, hogy félévente független laborok közlik, hogy nem kimutatható, hogy bármiféle egészségkárosító hatása van a vezeték nélküli technológiáknak, majd rá 5 percre random embervédelmi szervezetek közlik, hogy márpedig szerintük van.
Jókat szoktam röhögni ezeken.
Személy szerint nem félek tőle, de igyekszem lehetőségekhez mérten alacsonyan tartani a "dózist", az biztos, hogy az ember szervezetének eddig nem volt szüksége ilyen sugárzásra, úgyhogy ha távol tartom magamtól (a lehetőségekhez mérten természetesen), azzal bajt nem tehetek.
-
mezis
félisten
válasz
CPT.Pirk #26227 üzenetére
A 2 W sok esetben 24 órás szolgálatban működik. Szerencsétlen esetben Te csak napi nyolc órát fogsz kb fél méterre aludni egy ilyen 2 W-os adó/vevőtől mellyel a szomszédod vígan torrentezik, stb.
A mobil piac nagyon nagy üzlet. Ennek ellenére nagyon kevés kutatólabort tud finanszírozni annak kimutatására, hogy semmiféle káros hatása nincs. Azért mindenkit óvnak attól, hogy állandóan mobilozzon, különösen az ifjúságot. Az csak kb 1 W és nem egész nap folyamatosan.
-
Reggie0
félisten
-
-
vodkaboy22
addikt
válasz
CPT.Pirk #26013 üzenetére
Az is van
De mivel betudtam állítani elég stabilan a nyugalmi áramot és a dc kimeneti feszültséget is minimumra tudtam huzni nem érdekel ha nagy a táp fesz esése 7-8 W-nál effektíve úgyse tudnám hangosabban hallgatni, így nem vezérlem ki annyira a tranyókat, hogy clippinget elérjem.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
CPT.Pirk #25914 üzenetére
Igen, ezt en magam irtam, de ez verilogban van:
Ha modositod a BIN_SIZE vagz BCD_SIZE parametert, ugyelni kell arra, hogy 2 hatvanya legyen.module bin2bcd(in,out);
parameter BIN_SIZE=4;
parameter BCD_SIZE=8;
input [BIN_SIZE-1:0] in;
output [BCD_SIZE-1:0] out;
genvar i,j;
generate
for(i=0;i<BIN_SIZE;i=i+1) begin : ITER
wire [BIN_SIZE+BCD_SIZE-1:0] _in;
wire [BIN_SIZE+BCD_SIZE-1:0] _out;
wire [BIN_SIZE+BCD_SIZE-1:0] _im;
for(j=0;j<BCD_SIZE/4;j=j+1) begin : ADDER
assign _im[BIN_SIZE+3+4*j:BIN_SIZE+4*j] = (_in[BIN_SIZE+3+4*j:BIN_SIZE+4*j]>4'h4) ? _in[BIN_SIZE+3+4*j:BIN_SIZE+4*j] + 4'h3 : _in[BIN_SIZE+3+4*j:BIN_SIZE+4*j];
end
assign _im[BIN_SIZE-1:0] = _in[BIN_SIZE-1:0];
assign _out=_im<<1;
if (i>0) assign _in=ITER[i-1]._out;
end
assign ITER[0]._in={{BIN_SIZE*1'b0},{in}};
assign out=ITER[BIN_SIZE-1]._out[BIN_SIZE+BCD_SIZE-1:BIN_SIZE];
endgenerate
endmodule -
superecneB
őstag
válasz
CPT.Pirk #25806 üzenetére
Most nyílt 6-án, nincs is messze tőlem, köszi a tippet, elnézek! Tulajdonképpen mindegy milyen márkát vesz az ember? Ha a TÜV-nek megfelel akkor nagyon szar nem lehet? Simán csak háztartási dolgok fogyasztását szeretném itthon megmérni, hogy reális képem legyen mi mennyit merre
-
Reggie0
félisten
válasz
CPT.Pirk #25787 üzenetére
Ezekben az alkalmazasokban nincsen semmi jelentosege. Ha olyasmit csinalnal, ami rendkivul pontos idozitest kivan pl. precizios idomerot, stb. szeretnel megvalostitani, akkor szamitana. De akkor az FXCLK-t celszeru bevezetni a masik DCM-be, hogy az ottani DLL stabilizialja.
-
Reggie0
félisten
válasz
CPT.Pirk #25783 üzenetére
Igen ez termeszetes. Az orajel manipulaciokat minden esetben egy ugynevezet "Digital Clock Manager" (DCM) modul vegzi. Ez tobb almodulbol epul fel. Amikor te leraksz egy ilyen egyszerubb funkciot, akkor is egy teljes DCM-et felhasznal, csak ez a rajzon elrejtve marad. Amit te latsz plusz kimeneteknek, azok az egyes almodulok kimenetei. Valojaban ugy mukodik a dolog, hogy a bejovo orajeled bemegy egy DLL-be (Digital Locked Loop), ami kesleltetni es leosztani tudja az orajelet, de az alapveto celja az, hogy a bejovo orajel fazisingadozasat(jitteret) lecsokkentse. De pl. tud adni 90,180,270 fokos eltolasu jelet is. Ez a CLK0 kimenet belul vissza van csatolva a szabalyozas megvalositasa miatt. Ezert tartozik hozza buffer, amit nem tudsz torolni. Viszont a DCM modul parameterezesekor a C_CLK0_BUF erteket False-ra modositva nem adja hozza automatikusan.
A DLL modulon belul van elagazas, ami egy masik almodulba meg, konkretan a DFS-be(Digital Frequency Syntheser). Ez tudja felszorozni az orajelet (legyegeben egy PLL-el megvalositott konfiguralhato szorzo). A skew-re azert kapsz warning-ot, mert mert a DFS jittere nagy, igy ha felhasznalod egyszerre a DFS es a DLL kimenetet, akkor a ket aramkori csoport, amelyek az egyikrol vagy a masikrol kapjak az orajelet egymashoz kepest orajelcsuszasban lesznek. Igy ha a ket csoport kozott szeretnel valamilyen kapcsolatot, akkor ezt figyelembe kell venni es vigyazni kell vele.A reszletes leirasat a DCM modulnak itt megtalalod.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #25783 üzenetére
Ismert impedanciájú kábellel mérd, ami ugyanazzal a karakterisztikus impedanciával van lezérva a végén Ez leggyakoribban 50 ohm. Utána már akaszthatod oda a szkóp megohmos mérőfejét, mert az keveset módosít a dolgon. Koax kábelen nem kellene gondok jelentkezzenek 500kHz körül.
A rajzhoz sajnos nem tudok hozzászolni.
-
14adam
addikt
válasz
CPT.Pirk #25728 üzenetére
az jónak tűnik. Egy szünetmentest boncolok éppen. 500-as back ups. Hibajelenség: relé kapcsol de nincs fesz a kimeneten. A hátulján van egy reset kapcsoló. De úgy tűnik az lesz a hibás mert nem akar kapcsolni ez semmit és ezen keresztül jut be az áram a NYÁK-ra. Meg találtam pár púpos kondért azokat is kicserélgetem aztán indul a menet,jön a teszt
Azon gondolkoztam még most,hogy mi lenne ha nem is tennék be a reset kapcsoló helyére másikat mert ilyen formájút nem találtam itthon. Mi szerepe van egy ups-nél a resetnek?kjani18 hűtőborda van rajta,bár én csak 18-at akasztottam rá
-
Reggie0
félisten
válasz
CPT.Pirk #25718 üzenetére
Nem kell megijedni, vagjal bele nyugodtan, menni fog hidd el. Nem nehez memoriat kialakitani, de akar hasznalhatod a Xilinx-ben megtalalhato kesz modult is erre a celra.
Azan ha ilyen szepen fejlodsz, majd ajanlok neked egy komolyabb, de nem sokkal dragabb modult, amivel nagyon jo dolgokat lehet muvelni. Mi pl. haverommal most keszitunk 4x1Gbites routert.
-
válasz
CPT.Pirk #25626 üzenetére
Üdv
Én anno vettem 2db 30m-es és 2db 15m-es előre szerelt kábelt amik a padláson "tekergőznek" .
A 2db hosszú jön a műhelyembe a 2 rövidebb meg a lakásba.Már 5-6 éve is olcsóbbra jött ki az előre szerelt LAN kábel mint ha vettem volna csatikat,törés gátlókat és m-re kábelt.Pénteken vettem 30m-est 2200Ft-ba került... -
Zewa
senior tag
válasz
CPT.Pirk #25637 üzenetére
Nyáron gyakran kirándulunk, fesztivál, miegymás és szeretem ha szól valami muzsika. Telefonomat, ipodot rádugnám valami hasonló aktív "hangfalra" és úgy hallgatnám.
A két hangszóró egymással 120 fokos szöget zárnának be, mögötte az elektronika illetve a Li-ion aksi, mindez egy ízléses házikóban foglalna helyett. Gőzöm nincs az általad linkelt kis erősítő mekkora áramot vesz fel, mekkora hangerő mellett de gyanítom a 2db 3A-s Li-ion cellák hamar megenné, így gondoltam megduplázom ezeknek a számát.
A kérdés viszont adja magát, mivel fogom táplálni? 2db-ra tervezett gyári töltöm van de az max 0,5A, 4.2V töltőáram mellett. Ez kicsit lassan pumpálná tele a telepet. -
vodkaboy22
addikt
válasz
CPT.Pirk #25584 üzenetére
1 pótiért vegyek valami vackot? Conrad-ban most néztem van jó 3000 pinzért audiograde leírás szerint
, hogy ez mit takar véleményük szerint azt nem tudom (tippem szerint valahogy az impedancia nem valós részei vannak csökkentve ? ).
Különben télleg drágák ezek a vackok!Ja Lompos !! Megépítettem a dualtáp-od amit írtam: az lm301 kimenetén stabil nulla volt van... Ergo a Bd139 -se nyit és onnan tovább semmi
A szimmetrizáló után csupán 2*4700 mikro kondi volt tehát a kondik se gyilkolhatták meg
Pedig a + - bemenet között a műverősítőn van különbség .
Nincs több lm301-em de tlc272 van azzal megprobálom,,, De hely csökkentés miatt a dupla bd243-bd244 helyett berakok bd652-649 darlington tranyokat. -
fero02
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #25519 üzenetére
PIC-et mellőzném, inkább az 555 IC varázsával szemezek.
A pontosság nem fontos. Elmondom mire kell, így könnyebb lesz Nektek is segíteni:
Van egy b@szomnagy kazán, amit anno vmilyen automatikával etettek, de azt motorostul, vezérlővel együtt pofán vágták. A mechanika az megmaradt és most szeretnék ismét életre kelteni. Ehhez kellene vmi vezérlést kendácsolni. Az állítás emiatt lenne fontos, mert hol brikettel, hol apró fával tüzelnének és ugye nem egyforma az adagolásuk.
-
fero02
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #25497 üzenetére
Vedd ki az inverter trafót és mérd meg, majd hasonlítsd össze a szekunder oldalakat. Jó trafónál alig van eltérés. Sajnos jó néhány típus eléggé érzékeny erre és a védelem nem engedi a tápot felállni.
Milyen monitor ez? Nevesebb gyártók készülékeihez jó eséllyel lehet venni új trafót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- XBox Series X 1TB Diablo IV Standard Edition +Garancia
- GAMER PC i7-6700K GTX 1660 SUPER 24GB DDR4 NVME SSD + HDD
- Eladó Gaming PC! 1080 és 1440p játékra
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I7-6700K / 32GB DDR4 / RX 570 8GB / SSD + HDD
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I7-6700 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256GB SSD + 1500GB HDD
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest