-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
PH-User #13782 üzenetére
Eddig kivétel nélkül olyat halottam csak mélyládás autótól, ami a "dick maximiser" élményt volt hivatott megcsinálni.
Am. amit elégnek tartok, az úgy jön össze, hogy vannak ugye az említett ajtó hangszórók, vannak hozzá magas sugárzók, és hátul is bent vannak a kalaptartóban a jóféle hangszórók. Nem tudom milyen a "mai zene", én AC/DC-t és ilyeneket hallgatok, de oda még nem éreztem szükségét mélyládának.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #13747 üzenetére
Mérőáramkörökben, magasfeszültségű készülékekben, elektroncsövek rácspolarizációjánál.
Nem valószínű, hogy sokat használsz majd az elkövetkezendőkben.a műszerem nem is tudja megmérni.
Sok digitális műszer legnagyobb ellenállásskálája a 2MOhm, esetleg 20M. Az, hogy nem tud nagyobbat mérni kizárólag költség kérdése. Nagyon nagy ellenállások mérésére nagyon kis mérőáram kell, mert - ugye - az ohmmérés tulképp egy feszültségesés mérésén alapul. És kis áramokat pontosan előállítani már kissé bonyolutabb ügy.
-
-
PHM
addikt
válasz
PH-User #13681 üzenetére
Ceruzaakkukhoz (AA-AAA) Voltcraft IPC-1L, vagy valamelyik klónja.
Nem tudom, most mennyiért vesztegetik, én anno 8990-ért vettem
4 db ceruza akkuval. Az akkukon gyorsan túladtam, így viszonylag
olcsón lett egy sokat tudó töltőm.
A lítium akksikhoz meg kismillió elfogadható árú töltőt lehet kapni. -
PHM
addikt
válasz
PH-User #13675 üzenetére
Tudnék mutatni olyan "márkás" töltőket, amiknek a belseje semmivel
sem kevésbé gagyi, mint a tiédé.
A GP Power bank szettre például nem átallották ráírni, hogy nyugodtan
a töltőben hagyhatók az akkumulátorok. (Nincs benne védelem.)
Persze, hogy minél előbb tönkremenjenek... -
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #13593 üzenetére
Sokkal nagyobb árammal tölti. Kérdés, hogy az akku bírja az ilyen gyorstöltést?
A példa csak azt illusztrálja, hogy másfélszer annyit töltesz bele, mint a kapacitása. Ez szószerint az ólomakkukra érvényes, azok nem tűrik a nagyáramú györs töltést. De a töltés/akku "hatásfoka" a te esetedben is érvényes.
-
And
veterán
válasz
PH-User #13583 üzenetére
Ebben a formában ez nem állja meg a helyét. Az akkuknak kisütési végfeszültségük van, ami alá nem szabad meríteni azokat. Ha ezt a pontot elértük, akkor konkrétan nulla maradéktöltéssel rendelkeznek, azaz 0%-kal. A gyártók is eddig specifikálják a celláik kapacitását. 3,7V-os névleges feszültségű Li-ion akkuk esetén ez a végfeszültség 2,8V körül van. Ha a cellában van beépített védelem, akkor többek között e feszültséglimit tartása is a célja.
Mod #13581: A lítium-ion akkuk nem igényelnek lassú töltést, 0,5...1*C értékű árammal nyugodtan tölthetők, 0,5*C esetére 2..2,5h töltési idő számítható. A túlságosan mélyen, kisütési végfeszültség alá kisütött (pl. beépített védőáramkör nélküli) cellák esetleg ennek az alsó határnak az eléréséig 'kíméletes' töltést igényelnek. -
_ATi_1
senior tag
válasz
PH-User #13536 üzenetére
Szia!
Nekem egy ilyen állomásom van: [link]
25e Ft volt szállítással egy hazai webshopban, már nem tudom melyikben.
Van benne 1-15V-ig állítható tápegység, hőlégfúvó és egy páka. A levegő hőmérséklete és erőssége állítható, a páka is szabályozható.
A pákát nagyon szeretem, szépen lehet vele forrasztani, de a hőlégfúvó nekem nem jött be. SMD alkatrészek kiforrasztására, vagy egyéb nem forrasztásos munkára viszont nagyon jó, hogy kéznél van.
Régebben forrasztottam olyan hőlégfúvóval, amin volt egy gomb, és csak addig jött a levegő, amíg ezt nyomva tartottam. Ennek hiánya nekem kissé zavaró. Egyébként elégedett vagyok vele.
A külföldről való rendelést az esetleges garanciális ügyintézés nehézsége miatt nem erőltettem.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv! -
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #13536 üzenetére
Ha időd és kedved megengedi itt elég sok minden le van írva arról, hogy mi az és mivel eszik a tirisztorokat/triac-okat.
Érdemes végiglapozgatni. Idővel majd rájössz, hogy nem csak TV-ből, erősítőkből meg digitáliából áll az elektronika világa. A váltóáram se csak arra való, hogy világítsunk vele, meg hogy legyen valami, amit egy hálózati trafó primérjére köthetünk.
Nagyon durva megközelítéssel egy ilyen beállítás a pákának olyan, mint egy fényerőszabályozás. Ami szabályozás akkor lenne, ha volna egy "hurok", amiben valamihez képest szabályozna.
Neked itt lenne nehéz: venni valahonnan a hőmérséklet-információt, amihez képest szabályozz.Ha gondolod, hogy sokáig tart nálad ez a hobby és dühödben egyszercsak nem állsz át kaktusztermelésre, na meg az anyagiak is összejönnek, akkor nem hiábavaló egy ilyen beruházás.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #13529 üzenetére
Nem a legegyszerűbb probléma. A hőfokszabályozás a páka hegyére vonatkozik. Ennek feltétele az ottani hőmérséklet "leolvasása". Ennek gondolom így utólag komoly akadályai vannak/lennének. Egyetlen kipróbálható megoldást látok, ami beállíthatóan csökkenthetné a páka hőmérsékletét, de "feedbeack" nélküli: a hálózati táplálásba beiktatni egy triac-os szabályzót, amivel lennebb lehetne szabályozni a bemenetet. Gondolom idővel kialakulna egy empirikus használati mód, megtanulnád, hogy mit és milyen beállításban tudnál forrasztani.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #13518 üzenetére
A töltővel kapcsolatban annyit, hogy ha van olyan, hogy "alkatrészkozmopolita", akkor én az vagyok. Ilyen kérdésre mindig a Maxim ugrik elő, azt ajánlom, mint eddig is tettem. Ennek oka lehet, hogy évek óta türelemmel várnak rám a fiókomban a Maxim IC-k, hogy használjam már őket. Én meg vigyorgok magamban (bezzeg nekem van Maxim IC-m
), majd elmegyek és vásárolok a boltban töltőt. Egyszer majd sorra kerülnek
.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
PH-User #13515 üzenetére
Oh köszi!
Am. megnézve a cuccot, ezekkel a hangfalakkal inkább TDA2030-at használnék csatornánként, a teljesítménye annak is elég oda, valamint olcsóbb és gyakorlatilag elpusztíthatatlan.
Napokon át használtuk melóhelyen nagy hangerőn max táppal hűtőborda nélkül, és simán bírta. -
-
-
válasz
PH-User #12679 üzenetére
Szoktam is javasolni,hogy inkább a hagyományos hővezető pasztát használják mint sem a fém alapú könnyen végzetes zárlatot okozható pasztákat.
Az egy értelmű,hogy "jobb" a hővezető képességük de sok gagyi van amelyek nyúlnak/folynak és nem lehet őket kordában tartani.Nagyobb hűtőt kell feltenni ha szükséges. -
válasz
PH-User #12679 üzenetére
Volt,hogy kaptam egy AM2-es alaplapot mert rossznak hitték hol ott csak fém alapú(ezüst színű) hővezető pasztával összekenték a proci foglalatot.
Mint ahogy fentebb iis olvasható volt féktisztító spray meg kis ecset és jó is lett.(igaz ráment vagy fél kupa de akkor még volt áruk és megérte) -
mezis
félisten
válasz
PH-User #12672 üzenetére
Én az Aldiban ennél sokkal olcsóbban vettem egy kinézetre pont ilyet (3 év garanciával).
Modell: GT 7810A.
Teljesítményfelvétel: 50 W
Tisztítási frekvencia: 42 kHz
Tartály űrméret: : 600 ml
Tömeg : 1000 g
Méretek: : kb 21 x 16 x 12 cmAz internetes hirdetésen valószínű téves a 42 Hz. Lemaradt a kiló.
Ékszerek, vízálló karórák, szemüveg,..... tisztítására való.
Csak vízzel használható, vegyszerrel nem. (Én óraszerkezetet tisztítottam benzinnel úgy, hogy a vízbe tettem egy lezárható tégelyt, abba a benzint. Nagyon figyeltem, hogy mennyire párolog a benzin, nehogy tűz, robbanás legyen.)
Határozottan tiltja az írható, újraírható CD-k tisztítását.
Billentyűzet gombjainak a tisztítását is nagyon hatékonyan végezte.
-
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #12672 üzenetére
Van.
Ez egy olyan cucc, amivel nagyon rejtett helyekről lehet például akár évek alatt lerakódott koszt vagy egyebet kimosni. Általában nem vízben, hanem valamilyen oldószerben (alkohol, aceton, triklóretilén, széltetraklorid stb) történik a folyamat.
Általában egy fémvályú aljára szerelt 1-2 piezoelemmel van felszerelve, a vályú "rá van hangolva" az üzemi frekvenciára. A frekvencia 30-40 kHz körül van, amit modulálnak egy alacsonyabbal (ez lehet az adatok közt megadott 42Hz, ahol nem TETSZIK nekem, hogy az üzemi nincs megadva).
Legszemléletesebb számomra egy fémből készült óralánc mosása volt, ami ugye száz körüli ökis alkatrészből van összerakva, amik mozgásban koptatják egymást. Mosás közben fekete füstként áramlott ki a fémpor mindenhonnan, mai napig magam előtt látom.
Én CD-t nem mosnék vele, mert egy lavórban is leázik róla a fémbevonat (as'szem tegnap volt szó róla). Trafót se, mert a löttyöt úgy berázza a menetek közé, hogy utána képtelenség kiszárítani. IC-t, memóriát, processzort ugyancsak nem. Ezekben az összeköttetések a lábak és a csip között "odaforraszott" milliméternél rövidebb 10 mikron vastagságú aranyszálakkal történik, amik nem tudom hogy viselnék a rázást.
-
válasz
PH-User #12640 üzenetére
Azok a diódák még kiszolgálnak 1-2 emberöltőt
Bár volt az oroszoknak egy tirisztoros 5A-es töltőjük nos azok valami kriminálisan rosszra sikeredett példányok voltak.a tirisztor tönkremeneteléhet már az is elég volt ha "jobban" le volt merülve az aksi és úgy lett rákötve a töltő.Az emberek többsége szikráztatással nézte meg,hogy az aksi töltő a 2-3 hosszabító után egyáltalán ad-e áramot nos ennél a fajta töltőnél ez végzetes kimenetelű volt a tirisztor számára.
De pont ezen hibájuk miatt olcsók voltak és a trafójuk is igen csak túl voltak méretezve (bőven 10A felett tudtak) és anno az ilyen töltők trafóiból gyártottunk CB tápokat.
Civil ember számára megvásárolható CB-k közt nem volt olyan aminek ne lett volna elég a trafó tudása...
(nem mostanába volt) -
moha21
veterán
válasz
PH-User #12634 üzenetére
Ha van benne dióda, amivel gyárilag műkodik miért cserélnéd le másik diódákra?
"Én a világítást megcsinálnám, de a hidat úgy hagynám, ahogy szovjet elvtársaink megcsinálták. Az általában bombabiztos Szaharától Szibériáig még nedves sóbányában is.
"
Én is. Ja és grat. az új avatarhoz!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #12634 üzenetére
Én csak azért írtam, mert modernizálni (upgrade
) akarod. Diszkrét diódákkal ezt úgy "illik", hogy 2 direkt és 2 inverz diódát használsz a hídba és akkor a 2 hűtőborda egyenesen a 2 kimenő egyenáramú pólus. 4 egyforma diódához 3 (!) borda kell.
Én a világítást megcsinálnám, de a hidat úgy hagynám, ahogy szovjet elvtársaink megcsinálták. Az általában bombabiztos Szaharától Szibériáig még nedves sóbányában is.LED-ek táplálása a kimenetről. Nem fogsz nulla feszültségű akkut tölteni vele, a 6 vagy 12V különbsége fog látszani a fényükön, de az nem annyira rettenetes dolog. Az hogy pulzál a fesz, nem zavarhat, mert 100Hz.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #12632 üzenetére
Bármilyen 20A-es híd megteszi. Van akár 2x2 centis kockacukor nagyságban is már. Nem fogsz találni olyan kis feszültségűt, ami ne legyen elég.
Ettől függetlenül 400V-ost tennék bele, mert a technológia "legalább" arra van mindig "beállítva", a kisebb feszültségűek kollaterális típusok, amíg még beleférnek az adatlapba. De vigyázz! Hűtőborda kell neki, főleg mert sok órát szokott tölteni egyhuzamban.
Megvilágítást valami fehér LED-ekkel a műszer sarkaiba. -
PHM
addikt
válasz
PH-User #12538 üzenetére
Kérdés, hogy mi van a készülékben.
Lehet, hogy a vezérlő elektronikát egy kis teljesítményű kapcsoló üzemű táp
látja el energiával, míg a többi áramot pl motor, vagy fűtés veszi fel.
Kevés az információ.
Viszont nemrég nálunk is volt hasonló probléma, ha kell, megkérdezem
a főnököm, honnan szerzett autotrafót.
És főleg mennyiért. -
válasz
PH-User #12493 üzenetére
Én ezt megértem ""de"" mint magán ember nem tudsz(éri meg) pl. futárral szállíttatnod mert olyan árat mondanak a futár cégek,hogy ott esel hanyatt.
A cégekkel meg szerződést kötnek pl évi 500-1000db csomagra és a futár cég "bagóért" elviszi az adott cég cuccát("NEM" 1500-2000ft-ért) csak ebből is szakítani akarnak és csak rinyálnak,hogy nekik nem éri meg.Max. annyi energiájába kerül,hogy szól a futárnak telefonon "gyere Józsi". -
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #11927 üzenetére
...csak egy túlzás lenne?
Nem kizárt.
"egyik csatorna hangosabb kicsit, mint a másik"
A legbanálisabb (ha balanszból ki tudod egyenlíteni), hogy a balansz gomb elfordult picit a potméter szárán. Ez akkor is lehet, ha mechanikusan érzékelhető kattanással/pattanással a középső pozíció, mert ez csak mechanikailag van megoldva általában.
Ami már bonyolultabb, az már erősítéskülönbséget jelenthet. Ha minden bemeneten (phono, tape, aux...) csinálja, akkor a végerősítőkben, ha nem akkor valahol az előerősítőben keresgélj.
Már nem emlészem volt-e hozzá rajz. Az kicsit segítene. -
válasz
PH-User #11903 üzenetére
Jut eszembe,hogy ki mit gyárt
Kaptam egy Revox 3100 nevű fejhallgatót és hiányoznak a fülpárnái.Pár helyen érdeklődtem és felhomályosítottak,hogy az én Revox 3100 nevű fülesem nem más mint egy ""átcímkézett""Beyerdynamic DT880-as.
Vagy pl. a Revox B77 szalagos magnó belsejét is a BRG gyárba csinálták?(csak jól titkolták)
Azt mondja meg nekem valaki,hogy ennek mi értelme volt.Két nem kis nevű cég milyen üzleti megfontolásból csinál ilyet?
Mert azt megértem,hogy a kínai is csinál pl. Rolex-et stb-stb. -
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #11903 üzenetére
A gond leginkább az, hogy nekem pokoli jó fülem van...
Ne aggódj, elmúlik!
...egy kicsikét halkabbnak hallom a jobb oldalt!
A csatolókondenzátorok CSAK a mélyhangokat tudják befolyásolni. Magasabbaknál mintha ott se lennének (a jel szempontjából nézve). Ha a mélyek halkabbak, akkor próbáld nyugodtan a cserét.
...alul méretezettek az erősítőmben a kondik és a félvezetők.
Kondik: lásd előbb. Félvezetők: milyen szempontból? A végtranzisztoraid 60W-osak. Ez azt jelenti hogy képesek 60W-ot elfűteni sérülés nélkül. Ha melegednek akkor nézz utána a hűtésüknek. 35W nem egy ügy ilyen végfokkal.
totya694: OK
-
Batman2
őstag
válasz
PH-User #11871 üzenetére
Szevasz
Ismerni kell a kapcsolási rajzát a Te motorodnak (a típus alaján megleled neten!), akkor lehet hozzá tervezni ilyen áramkört !
Rosszul írtam, nem a feszültségét, hanem a fordulatszámtól függő frekvenciáját kell számolni/mérni, az alpján tudja a kapcsolás, mikor kell tiltani !
Szerintem nem vészes, ha nehány gyújtás kimarad, nem kerül még ki a röffenőbe annyi elégetlen üzemanyag, hogy az nagy robbanást okozzon !
Más megoldást nem igazán tudok elképzelni, nem hiszem hogy üzmanyag szeleppel zárnák az üzemanyagot, mert szerintem túl drága és lassú megoldás is.
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
PH-User #11759 üzenetére
Szevasz
Szerintem meg lehet oldani a dolgot úgy, hogy adott fordulatszám felett mindaddig tiltja a gyújtást az elektronika (fordulatszám mérő, vagy egy egyszerű komparátor), ameddig a fordulatszám meghaladja a küszöböt !
Ez a legegyszerűbb felépitásű mechanikus gyújtásoknál is használható szerintem, mivel annyit kell tenni, hogy a gyújtótrafó táp szálát (szaggatott +12V) egy FETen keresztül kell vezetni, amit alapban bekapcsolva tart az elektronika, de ha küszöbb feletti fordulatszámot érzékel, akkor kikapcsolja és nem lesz gyújtás !Simsonnál a generátor feszültségét figyelve lehet mérni a fordulatszámot és sz alapján tiltani !
Üdv.
-
válasz
PH-User #11775 üzenetére
Jó reggelt mindenkinek!
Nos amikor elkezdtem motorozni akkoriban a rendőrök a CM50-ért haraptak mert nagyon sok olyan Simson volt az utakon ami nem volt levizsgáztatva kismotorra.
A KRESZ szerint a segédmotor 40km/h-val mehet(tudtommal) ezt úgy oldották meg Simsonok esetében,hogy a karburátorba esztergáltak egy gyűrűt amely megakadályozta,hogy a súber teljesen kinyisson.
Eredménye ként teljes gázon sem ment a motor 40km/h-nál többet mert a távtartó nem engedte csak kb. 3/4-ig ráhúzni a gázt.
Akár egy agyonhasznál másik súberből is ki lehet alakítani(ha nincs esztergályos aki megcsinálná Neked) -
mezis
félisten
válasz
PH-User #11773 üzenetére
Azt csak Te tudod, hogy mennyi időd, pénzed,... van erre és mennyire fontos.
Bizonyára egy pillangószelep helyzetét egy védőcsőben elmozduló acélhuzal szabályozza.
A védőcső hossza állandó. Ezt a hosszúságot lehetne egy szervomotorral változtatni. Aztán meg visszaállítani alaphelyzetre.Nem tűnik egyszerűnek. Mihez lenne ? (Egy 25 cm3-es benzines fűkaszához vagy egy Harley-Davidson motorkerékpárhoz ?)
-
mezis
félisten
válasz
PH-User #11759 üzenetére
Persze. Készítesz egy fordulatszámmérőt és ha az eléri a határt, meghúz egy relét ami rákapcsolja a sokkolót a motoros jobb csuklójára
Ha elektronikus vezérlésű befecskendezéssel működik, talán. Ha hagyományos, karburátoros. akkor igen komoly elektromechanika kellene hozzá.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #11768 üzenetére
Japánban a hálózati feszültség 100V, a 220, 230 Európa meg még nagyon sok más "falu", a 240 pedig, ha jól tudom Nagy Britannia.
Tehát akkor a kéket és a fehéret kötöm a hálózati oldalra, a piros fehér pedig a letranszformált AC 100V?
Ez igaz, de van 2 nagy DE:
- Ha a 100V-ot akarod használni táplálásra, akkor ne felejtsd el, hogy abban az üzemmódban autotranszformátor, a terhelhetőség nem ugyanaz, hanem kisebb.
- Mivel autotranszformátor, a kimenete nem lebeg a hálózathoz képest, mert ugyanaz a tekercs, vigyázni kell arra is, hogy dugod a konnektorba. Ha a fehér kerül a fázisra, akkor a földhöz/testhez képest 120V ac-val számolj, ami mindig jelen van, minden arra van "felültetve".Tehát a fehér az közös lesz?
Igen.
-
sörösló
aktív tag
válasz
PH-User #11761 üzenetére
A 100 V feliratú csatlakozó 2 vezetékén megméred az ellenállást. Aztán mondjuk a fehérhez képest megméred a 220 V kivezetést. Ha kb. 2x nagyobb az érték, akkor a fehér a nulla. Ha nagyjából azonos, akkor a piros lesz a nulla. A többi meg már attól függ, milyen feszültség van nálad.
-
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #11750 üzenetére
A kódból sokat nem értek. A méretekből lehet következtetni általában az ellenállás teljesítményére (a 20, 10, 5 és akár 1%-os osztályok esetén). Kivételt képeznek többek közt a precíziós ellenállások (pl. 0.1, 0,01% vagy még pontosabbak a köztes értékeket is beleértve), ahol egy 1W-os ellenállás simán "hozhatja" akár a 10W-os méreteit is.
Használni: leginkább ellenállásnak lehet.
De valamikor sok évtizeddel ezelőtt egy alkatrészgyárban, ahol ellenállásokat is gyártottak, az egyik sétány kimondottan ellenállás-kerámiatestekkel volt felszórva kavics helyett.
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #11196 üzenetére
Akkor lenne értelme időt áldozni rá, ha össze lehetne szedni valahonnan egy kapcsolási rajzot. Első látásra egy autóba való kütyü egy szép nagy LCD kijelzővel.
A kijelző használata attól is függ, hogy azonosítható-e, esetleg felfedezni mi az, ami vezérli és abból következtetni. Lehet driverek kellenek hozzá... Ha van egyedi típusjelzése, akkor lehet jobb a helyzet.
Az erősítő használata megint az audió rész azonosításával kezdhető. Ha sikerül a végfokokat izolálni, akkor talán kezdhetsz vele valamit. Nem megvetendő benne az RDS rádió sem, csak kérdés hagyja-e magát megközelíteni.
Mindkét részről el tudom képzelni (mivel nem egy túl koros cuccnak néz ki), hogy valami vezérlő buszra vannak felfűzve. Ha igen, mindjárt bonyolulttá válik még az egyszerű hangerő, hangszín vezérlés is.
Amivel én kezdeném: a benne található fontosnak, a "lelkének" kinéző komponensek azonosítása, amiből esetleg következtethetsz az egész konstrukció mikéntjére. -
Lompos48
nagyúr
válasz
PH-User #11176 üzenetére
Ez úgy volna becsületes, ha egy jelgenerátort használnál. Fülre viszonylagos a dolog. Az elkók kiszáradása (kapacitáscsökkenés) a szűrők sáveltolásával járna. Denevérfüllel, akkor valahol közepes frekvenciákon kellene észlelj változást. Nincs esetleg valami kontakthiba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged