- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
moha21 #39626 üzenetére
Szia, szerintem ez megfelel neked. Ehhez már csak egy alkonykapcsoló kell és a világítás, és egy akkumulátor.
-
-
tornas
őstag
válasz
moha21 #39189 üzenetére
"Sajna eszköz és hely hiányában küszködök az elbiban, ezért megy minden olyan nehézkesen. ( Ne üssön agyon az áram, ne gyulladjon kis semmi etc...műhelyben más.)"
Nekem is ugyanez a bajom már évek óta, és csak nem akar megoldódni...
A szoba sarkában halmozódnak a szerelni való cuccok és 1-2 hetente (néha 3 is) meg cipeljem haza a motyót, hogy egyáltalán foglalkozhassam vele, de így is csúszik rengeteg minden más is.
-
And
veterán
válasz
moha21 #39121 üzenetére
Nyilván, de azért ne felejtsük el, hogy itt nem egy időzített bombáról beszélünk (illetve igen, de inkább a hálózat oldaláról, nem életvédelmi szempontok okán). Ha meg annyira szívügyünk a védelem, akkor legalább egy FI-relét tegyünk fel. A kérdező kolléga esetén viszont nem neki kell(ene) lépnie az ügyben, hiszen csak albérlő. Ez legyen inkább a tulajdonos feladata.
-
Kernel
nagyúr
válasz
moha21 #39096 üzenetére
Mint már említettem, ha nem melegszik túl a motor, akkor mehet akármeddig. A rövidrezárt forgórészű aszinkron motorok igen strapabíró szerkezetek, kommutátor nincs, ha a tekercs túlfeszültséget nem kap, menetek közötti áthúzás, zárlat emiatt nem fog előállni, vagy nem nagyobb eséllyel, mint normál üzemben.
Követelmény vagy ajánlás szokott lenni, hogy a tápegység képes legyen álló helyzetből is elindítani a motort.
-
tornas
őstag
válasz
moha21 #39096 üzenetére
"Én konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy kvázi szinusz jellel meddig járathatok egy szivattyúmotort?"
Lehet, hogy azt is "nézni" kellene hogy a kvázi-szinuszos UPS meddig bírja a szivattyúmotort ellátni?? Gondolok itt arra, hogy a régebbi Delta belsős APFC-s Chiehtec tápok nem szerették a kvázi-szinuszos UPS-eket, illetve azok az UPS-ek eléggé érzékenyen reagáltak az APFC-re. Mára már szinte az összes APFC-s táp megeszi a kvázi-szinuszt is. Lehet hogy az UPS oldaláról is érdemes vizsgálódni, nemcsak a motor oldaláról!
-
mezis
félisten
válasz
moha21 #39082 üzenetére
Ha az a szünetmentes a számítógépekhez használatos, akkor a kimenetén ugyanolyan a jelalk mint a bemenetén. Egyszer már tárgyaltuk itt, hogy az sem szinuszos.
A kimeneten csak az áramkimaradás idejére jelenik meg az a nagyon csúnya "kocka sinus".
Ha csak annyi időre kell, amíg szétkotorja, lefojtja a tüzet a kazánban, kandallóban, addig ki fogja bírni a keringető szivattyú.
-
Kernel
nagyúr
válasz
moha21 #39082 üzenetére
Ha a ventilátor szénkefés, az nem modellezi jól a keringető szivattyú aszinkron motorját. Utóbbinál egyrészt az indítóáram okozhat gondot, amitől a UPS rögtön lekapcsolhat. Ezért teljesítményre úgy kell illeszteni, hogy a UPS képes legyen a megfelelő indulóáramot biztosítani.
Utána jön az, hogy üzem közben a torzított jelalakról működő motor a szokottól eltérő, zúgó hangot ad ki, de állítólag ez nem vészes. Ha sem a tápegység, sem a motor nem melegszik "kórosan".
(#39081) darvinya
Elvileg nem látszik akadály, T1 torzító, T2, T3, T4 lineáris erősítő, T5 a két ágat összekeveri.
-
superTibcsi
aktív tag
válasz
moha21 #38443 üzenetére
Elbírja, persze, csak nem mindegy mennyi ideig terheled vele. És nem mindegy az sem hogy falkábel, vagy csőbe van húzva a vezeték, mivel a bevakolt kábel nem tud hűlni annyira, ezért kisebb a terhelhetőség. A kötésekről még nem is beszéltem, ami az alu vezeték rákfenéje.
-
-
atesss
addikt
válasz
moha21 #38348 üzenetére
Minnél nagyobbról, és minnél tovább. Ja és minnél olcsóbban
Na de viccet félretéve: egy teszteszköz lenne. Szeretném, hogy szükség esetén akár 10-12A-t is ki tudjak belőle venni. És lehetőleg minél közelebb maradjon a 12V-hoz eközben. Itt konkrétum nincsen, csak jó lenne ha.
Időben a pár perc végül is elég a legtöbb esetben. Ha működik az adott eszköz úgy ahogy gondoltam, akkor úgyis kap egy - szükséges áramú és feszültségű - hálózati tápot.Áramra: pl. most ennél a motormeghajtónál: A léptetőmotor meghajtó IC elvileg minimálisan 12V-ot igényel. Amire mi használjuk, ott nagy valószínűséggel ez elég is lesz. Na de ha az akksifesz 12V alá esik, akkor nem biztos hogy elmegy vele az IC...
-
sörösló
aktív tag
válasz
moha21 #38311 üzenetére
Alaposan olvasd el az eredeti hsz-t, és akkor rájössz hogy nem 50, hanem 100 % az esélyed az életbenmaradásra. Persze ha direkt belenyúlsz a delejbe, akkor "megrázó" élményben lesz részed, de nem halsz meg. A villanyász legfőbb erénye a villámgyors "bármiváratlantörténikhajítsdelgyorsanésmesszire" reflex. Nekem egyszer volt közeli kapcsolatom az akkor még 380-nal, amikor rámkapcsoltak egy nem lakatolt berendezést az iskolai tanműhelyben. A kombináltfogót úgy vágtam ki lendületből, hogy kivitte a kopolitüveget. Szegény leendő feleségemet meg egyszer majdnem szájonvágtam, amikor egy téli sétán hirtelen megfogta a kezemet, mert melegedni vágyott.
-
sörösló
aktív tag
válasz
moha21 #38305 üzenetére
Lehet, manapság olyan gyorsan változnak a dolgok! Mondjuk nem egészen vágom hogy mi köze lehet a kazán kW-ban kifejezett teljesítményének a védelmi módszerekhez? Kis kazán kicsit rúg, nagy kazán meg nagyot? A szemed szerintem egyformán szikrázik! Bár mostanában kedves kis hazánkban a logika meg a józan paraszti ész éppen szabadságon van.
-
darvinya
titán
-
mezis
félisten
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #38252 üzenetére
Az ABB szerint:
Typical causes of unwanted RCD tripping could be:
– presence of leakage current with modest value but with high level of harmonics or high frequency;
– presence of transient impulsive currents (e.g. usually caused opening and closing of capacitive or inductive loads);
– overvoltages caused by lightning;
– transient impulsive currents added to permanent leakage currents already present (eg. caused by electronic devices). -
mezis
félisten
válasz
moha21 #37932 üzenetére
Erre egy régi vicc jut eszembe a számítástechnika hőskorából. Programot írtak órák pontosságának a minősítésére (mesterséges intelligencia kutatók). Két óra adatait "táplálták" be. Az egyik naponta 10 mp-et sietett, a másik állt. A program az álló órát hozta ki jobbnak, mivel az naponta kétszer is a pontos időt mutatja, ellentétben a másikkal, amelyiknél éveknek kell eltelni ugyanehhez.
(Számolja ki, akinek van ehhez kedve, ideje, hogy hány évenként. Táblázatkezelőt ajánlom.) -
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #37930 üzenetére
...Gyári könyve szerint is 2% + nem tudom mennyi digit hibahatár van, tehát majd 1 A-ert téved....
Egy becsületes paraméterdefiníció úgy kellene "szóljon", hogy: ±n%FS±mdigit, ahol az FS FullScale(teljes végkitérés)-t jelent , a digitek pedig, hogy az utolsó számjegy még ráadásul mennyit "ugrálhat". Kevesen merik leírni.
-
darvinya
titán
válasz
moha21 #37795 üzenetére
Mondjuk egy gitár pedál tápja legyen.
Itt írtam róla (#37788) darvinya.Más:
Mivel LM7809-et nem találtam, néztem helyettesítőket:
Ezek amik még befér:
L78L09 feszültség stabilizátor IC, +9V, 100mA, TO-92 tokozás.
79L09 feszültség stabilizátor IC, -9V, 100mA, TO-92 tokozás.(ez nem hiszem, hogy jó -9V miatt)
Ezek a biztonság miatt túl méretezett:
L7809CV feszültség stabilizátor IC, +9V, 1,5A, TO-220 tokozás.
LM317T állítható feszültség stabilizátor IC, +1,2-37V, 1,5A, TO-220 tokozás. -
-
-
tornas
őstag
válasz
moha21 #37565 üzenetére
Ez nekem is új, mert én ilyen jelenséggel nem találkoztam, pedig jó párszor cseréltem ilyen "hagyományos" izzókat. Viszont, egyszer az egyik izzóm (60 W-os és ~230 V-os) elkezdett rendszertelenül (néha-néha vagy gyakrabban) villogni. Na, mondom ez kontakt-hiba valahol. Miután végignéztem mindent és nem találtam meg a kontakt-hiba helyét, akkor egyszer csak mondja nekem az apósom, hogy inkább cseréljem ki azt az izzót. Kicseréltem és megszűnt a villogás is. Vagyis eleve nem volt kontakt-hiba sehol sem, hanem az az izzó volt a ludas (gondolom, valahol sérült volt a bevezetés vagy akár az izzószál is).
-
cekkk
veterán
válasz
moha21 #37537 üzenetére
Köszönöm!
Itt találtam egy jó pár könyvet.
Szemezgetek velük, remélem, még lesz amit megtudok venni antikváriumban -
szoke12
őstag
válasz
moha21 #37446 üzenetére
hát, ha így gondolkodnék, akkor eddig nem sok mindent javítottam volna meg.
de ennek a barátomnak már sok dolgot megjavítottam, és úgy volt vele ez is menni fog.jelentem, végeztem vele, mert egy ellenállás lába volt elengedve, ettől hol érintkezett, hol nem... ezért nem tudtam, hogy tölt, mert így a led is váltogatta töltés közben a színét. kész!
-
tornas
őstag
válasz
moha21 #37412 üzenetére
Ívhegesztésre lenne használva...
"Kazánlemezeket" kellene szépen megcsinálnom, amik 2 és 4 mm vastagok. Végül is megfelel nekem oda váltófeszes 140 A-os hegesztőm is. Ha egy kicsit birkóznom kell a lemezekkel, akkor előveszem a 200 A-os ~400 V-os hegesztőt is. Szerintem elég lesz oda a 2,5-es esetleg a 3,25-ös elektróda is. Rutilos elektródák vannak itthon (2,5-es, 3,25-ös és 4-es).
Nem vagyok egy nagy hegesztőszaki, inkább csak alkalmanként hegesztek néha a ház körül. Csak egy kicsit meg fogott az egyenárammal való hegesztés lehetősége.
Ezért gondolkoztam egy kicsit, de aztán inkább marad az, hogy gyűjtök egy normális hegesztőinverterre.
Ezeket a barkácsáruházi cuccokat mennyire érdemes figyelembe venni? Esetleg, mint alkalmi és rövidebb ideig történő felhasználás szinten mennyire ütik meg a mércét? Egyáltalán melyik márkát, típust érdemes választani? Én max. 160 A-esben gondolkozom.
-
sörösló
aktív tag
válasz
moha21 #37002 üzenetére
"csipogással vizsgálom és nem a feliratot lesem"
Helytelen. A kapcsolási rajzot is csipogóval olvasod?
Az NO NC jelölés nemzetközi, egy szakembernek álmából felköltve is tudnia kell. Ami a lényeg benne, az a Normal. Vagyis hogy nyugalmi alaphelyzetet jelent. Volt már gondom ilyennel, amikor maszek NY-Z feliratozásnál az illető az NC kontaktust jelölte NY-nek. Márminthogy majd NY-it ha behúz a tekercs, és úgy is rajzolta!
Bocsi, nem kötekedni akartam, csak a pontosság kedvéért.
-
tornas
őstag
válasz
moha21 #36868 üzenetére
"Mi a helyzet feszültség minimumnál?"
Gondolom, a feszültség minimum nem azonos a negatív csúccsal. Inkább az lehetne kérdés, hogy milyen lehet a zárlat, ha az a felfutás vagy a lefutás egy adott pontján (negatív és pozitív oldalon egyaránt) keletkezik. Szerintem...
" Vagy a könyv azt is maximumértéknek veszi, tehát a negatív csúcsérék is számít ugye?"
Elvileg igen, mert végül is csak a polaritás "fordított" a negatív csúcsnál.
Ez a forrásod? [link]
-
törölt tag
válasz
moha21 #36840 üzenetére
Azért arra mindenképp jó, hogy végtiszteséget adjon vki a trafónak.
Ahogy PH-user említette: "másra úgyse nagyon jó".
Egyébként a másik probléma, hogy nem a megfelelő erővel történik az összenyomás. A 2kW egyébként annyira nem kevés, ha vékonyabb lemezekkel játszik az ember. Ha jól tudom, az akksicellákra kisebb teljesítményt használnak, mikor rápöttyintik a kivezetéseket; igaz, az csak pár tized vastag lemezke.
-
PH-User
addikt
válasz
moha21 #36837 üzenetére
Nos, akkor pár példa, amiket nézegettem:
Home Made Spot Welder Pt 1
Home Made Spot Welder pt 2
DIY Spot Welding Machine
Semi-automatic DIY Spot Welder 2,6V 1kA
52 VDC Microwave Oven Stick Welder
DIY homemade High Current battery tab series spot welderPHM - Igen, kis feszültség, hatalmas áramerősség.
-
tornas
őstag
válasz
moha21 #36837 üzenetére
A 2 kV sem mindig 2 kV. Rémlik nekem pl. 2,5 - 3 kV körüli leadott váltófesz (feszkétszerezővel 5 - 6 kV egyenfesz).
"Egyébként önmagában is lehet hegeszteni a mikró 2kV-os szekunderével ezt tapasztalatból mondom, de nem ajánlom senkinek."
Erre elég a szekunder köri leadott kb. 500 mA is?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #36777 üzenetére
Azokat egy prediktív berendezés (ne kérdezd a nevét!) köti össze, amikor feszültség, frekvencia és fázis pontosan és szigorúan meghatározott határokon belül vannak. A még így is fennálló eltéréseket a generátorok egymás utánahúzásával oldják meg. Ez már az energetika térfele.
Korábban egyenfeszültségűekről társalogtunk. -
sörösló
aktív tag
válasz
moha21 #36420 üzenetére
Jó műszer, vigyázz rá és akkor hűségesen fog szolgálni. Biztosíték csak a külön dugón elérhető 10-20A es sönt előtt van, de van benne valamilyen túláramvédő relé,ami a nagy robbanásokat elvileg megakadályozza.
Manapság gyakoriak az automata méréshatárváltós digi műszerek, ezért nem árt ha az öreget figyelmesen kezeled. Gyakorlati jótanács: én mindig az 1000 V AC méréshatárra állítom amikor használat után elteszem. Lehet hogy butaság, de amikor szükség van rá, akkor az ember esetleg másra figyel jobban, nem pont a méréshatárra. -
törölt tag
válasz
moha21 #36334 üzenetére
Szerintem túl sok változó van az egyenletben ahhoz, hogy pusztán a két hőmérő adataiból értékelhető végeredményt kapj. Egy legkukásabb átfolyásmérővel kiegészítve és logolva viszont még jó is lehetne, de egy nagyságrendet biztosan javítana a pontosságán. (bár valahogy össze kellene fésülni a hőszenzorok adataival is
)
PH-User:
Nem lehet, hogy az alatt az 1 perc alatt végleg kifeküdt valamelyik végtranyó és már csak "átvezet"? Így csak az előfok hangját hallod, ami lényegesen halkabb -
sörösló
aktív tag
válasz
moha21 #36282 üzenetére
Ennek az oka valszeg az lehet, hogy annyira gagyi a kapcsoló meg a vezeték, hogy még ők sem merik rábízni a 230V-ot. Bár tudok ilyenre is példát mutatni. Lehet szörnyülködni. Ez egy kínai nyomda tetején a szárítóventilátorok bekötése (volt). Nem vicc, tényleg ilyen. Vezetékek összecsavarva, kicsi szigszalag osztán mehet. Úgyse mászkál a tetején senki! Ja és védőföldvezetéknek az egész szerkentyűn nyoma se volt.
-
VIPowER
őstag
válasz
moha21 #36257 üzenetére
Egyrészt nagy, másrészt indokolatlanul nagy teljesítményű ehhez a rendszerhez, harmadrészt még valami zajt is összeszedhet egy PC tápból. Véleményem szerint a Stab IC-s módszer adná még a legjobb eredményt. Persze a "teljesítmény" csökkenését ez esetben el kell fogadni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
moha21 #36260 üzenetére
Ebben a topikban valószínűleg elektromos energiamennyiségről vagy elektromos munkáról beszélünk, ami a mi szakmánkban a villanyóra által is közölt Wh képében jelenik meg.
Más fizikai fejtegetésekkel itt kár is lenne foglalkozni, bizonyára van jobb dolgunk is.
Itt most csak annyi a lényeg, hogy "jóérzésű" ember szerintem nem nagyon ír le olyat, hogy "1 W hő", mert ez viszont már fizikailag kicsit bántja az ember szemét, kicsit laikus, ahhoz képest, hogy szakmai topikban vagyunk. Nem az a kérdés, hogy nem lehet megmagyarázni, vagy nem tudjuk, miről van szó, mert nyilván tudjuk.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #36262 üzenetére
Ez a mondat nem sikerült túl jól.
A lényeg az, hogy két dolog a hő elszállítása álló levegővel vagy ventillátorral. Komoly ipari hűtőbordák esetén megadják a profil termikus ellenállását statikusan és specifikált volumenű ventillálás esetén is.
A ventillátor által igényelt energia nagy része mozgássá alakul. Kis hányada az, ami a tekercs ohmikus ellenállásán vagy súrlódásból kifolyólag hővé alakul.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #36260 üzenetére
Vagy egy 65W-os CPU mennyi hőt termel?
Ez kis probléma: 1 óra alatt 55.9 kcal vagy 238kJ.
A gond, hogy ez a hőmennyiség mennyi hőmérsékletkülönbséget produkál. Itt pedig belépnek a képbe a mindenféle módon "hálózatba" kötött termikus ellenállások. És ez van processzornál, tranzisztornál, ellenállásnál, de még a ventillátor is belejátszik, mint jó színész 2 szerepben: termeli a hőt ugyanakkor mozgatja a levegőt ezzel javítva az Rth viszonyokon.
Azt meg nem tudom egy diódában milyen chip van.
Bár ez itt most nem fontos: általában egy négyzet alakú, pár tizedmilliméter vastagságú szilíciumlapka 2 dugattyúszerűen végződő terminál között. Ha érdekel csipófogóval törj össze egyet, nem okozol nagy anyagi kárt vele!
-
Kernel
nagyúr
válasz
moha21 #36256 üzenetére
Én le tudom fordítani, arra gondolt szerintem, hogy a dióda belsejében a huzalvégek között van a chip, ahol a hő keletkezik.
akkor ott is 1 W hő keletkezik
Azért én így nem fogalmaznék, mert a W nem a hőmennyiség egysége. Ráadásul a hőmennyiség szó szerint egy mennyiségi egység (mint a liter, kg stb.), sőt a hőmennyiség közeli rokona a Wh, vagyis az energiamennyiség.
Míg a teljesítmény viszont egységnyi idő alatt végzett munka, vagyis jelentős elvi különbségekről beszélünk.
Én inkább azt akartam volna fejtegetni még délután, csak már nem akartam forszírozni, Lompos úgyis válaszolt, hogy hiába rak be valaki 1 W helyett 2 W-os ellenállást egy áramkörbe (amiben semmi más nem változik), attól még az egységnyi idő alatt termelődő hőmennyiség sem változik, noha a hőmérséklet csökkenhet. De az csak azért, mert a nagyobb ellenállásnak nagyobb a felülete, esetleg vastagabb a lába is, ami jobban elvezeti a hőt a rézfóliára stb.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
moha21 #35950 üzenetére
Annál több nem is kell, csak cicoma.
Az utolsó kép baloldalán kicsit pörkölődöttnek látszik a nyák. Ha a tulsó oldalon az egyenirányítódiódák vannak (de akár teljesítményellenállások), akkor idővel vakahogy megoldanám (akár kicserélve is), hogy kicsit távolabb szereljem őket a laptól. Az a pörkölődés csak evoluálni fog idővel.
-
atesss
addikt
válasz
moha21 #35836 üzenetére
Mivel az áramszolgáltató hálózatából érkező feszültség és áram méréséről volt szó eddig is, gondoltam ez egyértelmű.
Arra gondoltam, hogy az áramát számolnám valódi RMS-el, és a feszültségét szinusszal.
De nekem úgy tűnik, hogy ez sem igazán lenne jó önmagában.
U x I x cosfi
Itt a megoldás, a fent vázolt számolás helyes lehetne, ha meg tudom határozni a cosfi-t, és azzal megszoroznám. Kérdés hogyan tudom ezt meghatározni ? -
atesss
addikt
válasz
moha21 #35811 üzenetére
Igen, tudom hogy így van.
De ha a pl. 100k-s ellenállás miatt néhány mA folyik csak a diódán, akkor a különbség elhanyagolható lesz.
Pl:
A helyzet: hálózati fesz csúcsában (324V) - diódán folyó áram 4mA
B helyzet: nullátmenetnél - diódán folyó áram 0mA
Szerintem a diódán eső feszültség változása max. a 10 mV-os nagyságrendben lehet.
Ez pedig - tekintve hogy a feszültség a periódus döntő részében 100V felett van - elhanyagolható.A transzformátor viszont jobb ötlet.
-
Kernel
nagyúr
válasz
moha21 #35806 üzenetére
Nem lehet így érteni az áramkör záródásának pontos irányát, hogy mihez földelt az oszcilloszkóp, vagy akár azt is el tudnám képzelni, hogy a rendszer közvetve csatlakozik központi antennához, vagy épp a számítógép stb. földelt dugóján keresztül a nullázott hálózati földhöz, tehát ezek mind homályos foltok.
Szerk: eszerint elszállt az IC, ha a +/- tápot megkapja, normális esetben nem lehet DC a kimeneten.
-
Kernel
nagyúr
válasz
moha21 #35803 üzenetére
A kattanás egy relé, ami a hangszórókat kapcsolja a kimenetre, csak ebben az esetben valószínűleg DC-t érzékel a védelmi áramkör, ezért már nem engedi meghúzni a relét, a hangszórók védelme és a további áramköri károk, füstök elkerülése érdekében.
Az STK lábain ellenőrizni kell a testhez képest pozitív és negatív tápok meglétét, valamint a kimenet DC-szintjét. Ha a tápokat megkapja, de a kimenet ki van akadva, akkor IC-csere.
Egyébként az oszcilloszkóp normális esetben nem okoz kárt, szerintem inkább a mérőkábelnél valahol keletkezett zárlat vághatta agyon. Erősítő GND és szkóp GND például minden további nélkül összeköthető, sőt még fordítva sem szabadna károsodni, ha az oszcilloszkóp házát külön nem földelted sehová.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Építő/felújító topik
- Medence topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- PlayStation 5
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest