- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DonThomasino #86909 üzenetére
Lineárisba, ahogyan Te értelmezed az nem fog menni mert akár 300wattot is el kéne disszipálni.
Létezik megoldás, anno tirisztoros előszbályozás néven futott és jó is volt csak megint más jellegű problémákat vetett fel.
Pl. a puffert nem az egész színusz hanem kisfeszültségen csak egy kis része tölti, ezért vagy zajos lesz vagy instabil, amit elég nehéz volt kiküszöbölni+együttfutás.
De megvalósítható.
Nem tudom mire használnád, én ha ilyenbe vágnám a fejszémet, kerítenék egy 20-65V között szabályozható SMPS-t és utána kötnék egy analóg áteresztőt, ügyelve az együttfutásra. Így minden üzemállapotba töredéke, 10-30W a disszipáció az analóg soros szbályzón és elég jól eltünteti a kapcsolóüzem zajait.
Topológia, áramkorlát egyéb az kísérletezés tárgya.
Új hozzászólás Aktív témák
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- National Geographic - Manfrotto fotós hátizsák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3279, 100% Akkumulátor
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest