Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Predatorr #4 üzenetére

Megelőztél, pont ezt akartam írni...
    Az a fránya nVidia 12HPWPR. Egy AMD csatival sohasem hevülne túl, vagy égne szét az AMD kártya vagy CPU.:CHol is van az a Twitter post? ;]

--- más ---

Amúgy van egyáltalán bármi értelme a manual OC-nak a 7000-reseken?
    Én egyáltalán nem féltem kipróbálni semmit az 5800X-el, de sehogy sem tudtam összehozni manual OC módban jobbat, mint amit a PBO csinál. Tippre amiatt, mert feleslegesen sokat kapcsol ki a CPU a belső feszültség-finomhangolás/stabilizálás cuccaiból, mikor fix feszültség módban megy.
    Bár mondjuk jó, ha csak a multi-thread teljesítményt nézem, akkor ki lehet hozni legalább annyit, mint a PBO, talán kicsit többet, de csak single-thread teljesítmény árán. Otthoni felhasználásnál pedig fontos mindkettő, talán fontosabb is a single-thread (olyankor lesz igazán érdekes, hogy ki lehet-e csikarni még 5-10%-ot, mikor szenved 1 mag és pihen a többi, mert ha a többi nem pihen, akkor általában elég is az összteljesítményük). Munkára használva pedig nem annyira divat a tuning (főleg, hogy ezeket a CPU-kat rohadt nehéz kitesztelni, hogy tényleg stabilak-e, és nem mindegy, hogy milyen program fagy ki, mikor mégsem az).

• CirrMee

addikt

válasz Predatorr #6 üzenetére

Bár anno is az AMD-k olvadtak, Intel meg lekapcsolt.

Arra gondolsz, amikor a lapokban volt a védelem, a lapgyártók meg magasról tojtak arra, hogy az működik, vagy sem...? Annyira az AMD hibája volt, hogy amikor kötelezővé tették az általuk előírt védelmet, meg is szűnt létezni a probléma.

Új hozzászólás Aktív témák