- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
huskydog17 #98 üzenetére
Én egy szóval sem mondtam, hogy ez user error. Én azt mondtam ez AMD, alaplap és memória gyártók együttes hibája. De nagyobb mértékben még mindig az AMD hibája. Nem hiszem, hogy a "tudta nélkül" készült el az egész EXPO és tudtuk nélkül küldi a memó gyártó az egekbe a soc feszt. Userek béta teszterek mint mindig és most kiderült hol a gyenge pont. Szinte a legtöbb fesz értéken be tudsz állítani olyan értékeket amivel szinte bármelyik konponenst megölöd. Ja hogy bepipáltad, hogy saját felelőségre? Hát így jártál. Ez azért eléggé karcos. Persze tuning érdekében mindenki elnéz jobbra meg balra, hogy jaj hát ezt nemszabaaaad, közben 2 katt és puff jön a füst.
-
hahakocka
őstag
válasz
huskydog17 #83 üzenetére
Akkor csak új BIOS kell? De ettől a korlàtozástól a teljesítmèny nem csökken? 7600x e van a kollegâmnak 1 hónapja Asus Tuf gaming lappal, de nincs egyelőre gondja. Azèrt tartottam ettôl.
-
válasz
huskydog17 #83 üzenetére
Nade hova kéne tenni ezeket a szenzorokat, a CPU szélére? Logikusan nem, hanem oda, ahol a legnagyobb meleg van - ahol beérkezik a feszültség. Hogy ez már alapból olyan magas, ami kinyírja a szenzorokat, ne legyen már a gyártó sara. Persze, hülye BIOS/UEFI, hogy alapból engedi a usert hülyének lenni.
A megoldás hardveres szinten tán egy másik szenzorcsoport lehetne, ami ha nem vesz jelet a most leégőktől, akkor lekapcsolja a CPU-t.
Szerintem itt sincs szó semmi másról, mint user errorról. Úgy tűnik, elfelejtődött a szabály, hogy a coreV-t max. 10%-kal szabad emelni, aki e fölé megy, kockáztat. Megnéztem, a 7700 1.25V core, tehát max 1.37V-ig szabad emelni. Az automatikus boost elérheti az 1.4V-ot, de az nem egy konstans érték.
Akik egyébként bőszen dobálják a szart, elfelejtik, hogy az Intel P4-ek talán pont ugyanúgy megdöglöttek a túl sok magfeszültségtől, csak nem szinte azonnal, hanem 1-2 év múlva - pedig az is user error volt.
-
Ribi
nagyúr
válasz
huskydog17 #88 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy kevesebb proci döglött meg mint 4090 ami user error volt mint kiderült.
Elég sok proci köszöni szépen teljesen jól elvan magasabb soc feszen, szóval ezt azért ki kell deríteniük mi is a tényleges probléma. Amit most csinálnak egyelőre az csak gyors tűzoltás.
Minden feszt addig emelhetsz amíg nem szégyenled. CPU-t is túlfeszelheted az egekbe, ramot is, akármit is. És akkor a másik kérdés mi van azokkal akik vettek tuning ramot és most néznek mint a moziban? Mert ez az egész a proci, alaplap és ram gyártók együttes engedélyezésének eredménye. Alaplap gyártók nem egyszer kerülik meg a proci gyátókat és adnak ki olyan lapokat amik átlépnek a prociban eredetileg engedélyezett dolgok felett. Szóval ez nem csak az AMD sara.Eleve hogy van az, hogy csak a szenzorok döglenek meg és minden más megy tovább? Szerintem itt valami tönkremegy, amitől kb rövidzár lesz a proci lábain és amikor már te a fekete képernyőt nézed, addig a lap nyomja neki a feszt amit csak bír. Amíg úgy meg nem döglik hogy végre teljesen lekapcsol a lap is.
De majd kiderül mis is a probléma mint 4090 esetén, addig meg lehet szídni akit akarunk. -
KAMELOT
titán
válasz
huskydog17 #88 üzenetére
Megint alkottak a mérnökök. Ilyen xarakodós hw+sw soha nem vennék.
-
KAMELOT
titán
válasz
huskydog17 #83 üzenetére
Csak ilyen hibával nem is szabadna kiadni valamit. Ez a fejlesztők hanyagsága. Elég szomorú.
-
válasz
huskydog17 #83 üzenetére
Meséld el, hogyan tudod biztosítani, hogy azok a szenzorok nem égnek le, mindenféle offense nélkül komolyan érdekel.
-
válasz
huskydog17 #69 üzenetére
Nade pont az a baj, hogy az megy tönkre először, így nincs, ami jelezzen a CPU-nak.
-
törölt tag
válasz
huskydog17 #69 üzenetére
Jó, hát ebből is valami hülye mítosz lesz, mint a leégő athlonxp, holott a coppermine inteleket is dettó le lehetett sarkalni, mintha a willameth magos pentiumot emlegetnénk állandóan, hogy mekkora fosok az intel procik.
Az intel már jó régóta szopat minket ezzel a semi kontakt foglalattal, volt elég ideje kitapasztalni, az amd még csak most kezd velünk szórakozni. Nagy kár nem éri a júzert, mert szerintem szó nélkül cserélni fogják a procikat. Ha kevés a legégő darabszám akkor azért, ha meg sok akkor meg azért, mindenképpen rossz reklám lenne szarban hagyni a júzert. Egyébként meg a memória tuning profil, lesz szives nem basztatni a proci áramellátását. -
Sinesol
veterán
válasz
huskydog17 #40 üzenetére
Vagy nem rizikózol és veszel Intel-t, ott nem nagyon szokott ilyen mértékű gond lenni. Olcsóbban is kijössz, miközben kb. ugyanazt a teljesitményt megkapod...vagyis mostmár többet is.
Valamivel időtállóbb a pirosak platformja, de igazából mire a köv gen intel elavul, addigra az AM5 is igencsak kevés lesz, őszintén szólva nekem 10 év alatt még nem jött be ez a jövőállóság dolog. 2600x helyett korábban nem akartam 100k-t beletolni az 5600x-be, mondom annyibol lassan platform csere, most meg hiába olcsóbb, már inkább next gen kéne. -
válasz
huskydog17 #40 üzenetére
Főleg úgy hogy Nvidia leégő tápcsatlakozó hír jött azonnal, szépen kiemelve több is, rendszeresen szépen ...
Például a múltkori problémás Ryzenes hír meg sem lett említve itt aztán már 3 hetes.
[link]
Pedig elég nagy probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest