- Milyen okostelefont vegyek?
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Tesztpadon a One UI 8.5
- Megjelent Magyarországon a Redmi 15C 5G
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
AMD újabb közleményt adott ki, amiben megerősítik amit néhány videós is talált: túl nagy feszültséget kapott a CPU ha EXPO profilt alkalmazott a felhasználó, ekkor a tervezett specifikációkat túlléphette a feszültség és ez okozta a gondot. Új AGESA-t ad ki az AMD, ami alapján elkészülnek az új BIOS-ok, ami 1,3 Volt fölé nem fogja engedni a feszültséget még aktív EXPO profillal sem.
Na most én csak azt nem értem, hogy miért nem rögtön a tavalyi launch-nál korlátozták le így és akkor nem lett volna gebasz. A lényeg, hogy az AMD ezzel elismerte a hibát és megerősítették, hogy nem user error volt. Nagy valószínűséggel eddig valami rejtett hiba lehetett az eddigi AGESA-kban, ami néha ki tudta nyírni a CPU-t, most ez szerencsére kibukott. Na ezért nem szabad soha azonnal új hardver generációra váltani, mindig érdemes várni pár hónapot, hogy lemenjen az open beta teszt, bár arra én sem számítottam, hogy fél évvel a launch után ilyen súlyos probléma jön elő.
#80 sh4d0w: Igen, értem, de épp ez az ,hogy azoknak a szenzoroknak semmi esetre nem szabadna tönkre mennie, hiszen azok jelentik a védelmet, de ahogy fentebb írtam, jön a javítás új BIOS-sal, úgy tűnik, hogy súlyos hiba csúszott az AGESA-ba ami néha túl nagy feszültséget engedett rá a CPU-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap eladó /Garanciás/
- G.Skill Trident Z5 DDR5 6000 MHz 2x16 GB RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest