- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csab001 #4101 üzenetére
A szolgáltatók dinamikus sávszélességű streameket használnak általában. Ha a szolgáltató oldalán, ha a fogyasztó oldalán sávszélesség probléma van, automatikusan csökken a tartalomra fordított sávszélesség.
A 4K film, a tartalom kezdetéig általában HD. De volt olyan 4K tartalom, ami FullHD marad a teljes film alatt.
A szolgáltatók célja, hogy a tartalom ne szakadozzon. Inkább alacsonyabb minőséget adnak, mint semmilyt.A Youtube is csak akkor 4K, ha kevesen használják éppen.
A dolby Vision nem felbontás függő. A Prime Videon is marad a HDR, amikor nagyon terhelt a rendszer és HD a tartalom felbontása.
-
-
Gino20
őstag
válasz
csab001 #2871 üzenetére
Ez a mozgásmegjelenítés egy érdekes téma. Sokan lópikulát nem látnak ebből az egészből (őszintén irigylem Őket). Én Samsung Q70R-t használok, ami szintén natív 120Hz-es, de 1-10 skálán kb 5-ös interpolációt alkalmazok és még így is van néha malőr a megjelenítéssel (Samu: Clear Motion, de Hisense esetén pl Smoot Motion az elnevezés). Sokan amúgy vígan elvannak natív 60Hz-es panellal is, míg Én sírni tudnék, pedig a Sony tényleg kimondottan jó mozgásmegjelenítésben (láttam 120Hz-es TV-jét és az mellett a samu szerintem elbújhat), de családban látva a 60Hz-es Sony panelt folyamatosan az az érzésem, hogy picit, de egyfolytában akad a kép. Volt amúgy abszolút belépő 60Hz-es TCL TV-m pár napig, na ott ez tényleg durva volt számomra. Próbáld ki az interpoláció alkalmazását, hátha.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
csab001 #2793 üzenetére
Sokkal jobban jársz ha nem ez alapján választasz tv-t.
A tv fő és egyetlen lényeges feladata a jó kép megjelenítése, a többi csak extra. De egyik márkától sem kell csodát várni ezen a téren. Még kb. a legolcsóbb kínai box is jobb lejátszó mint a tv-be épített saját lejátszója. -
airmax_2.0
tag
válasz
csab001 #2780 üzenetére
Én USB-ről most éppen 720p felbontású filmet nézek (65u8qf) ... Teljesen rendben van a kép... 4k videót a youtube-ról (vezetékes net) ..
Azt gondolom, hogy nekem ez a szint elég... minden kép részlet tűéles a feketék nagyszerűek, a fényerősség durva...
Szerintem, vigyél pendrive-on valami videót (akár csak full HD minőséget) és nézd meg egy áruházban ahol megengedik...
Nem vagyunk egyformák, de nekem nem kell több... Láttam már oled-et amire azt mondtam, hogy no igen... De nekem a 65 coll számított, és ugyebár ebben a méretben durva az árkülönbség... -
válasz
csab001 #2776 üzenetére
Gigabites hálózaton nem akadozik a lejátszás.
Nekem szinte csak DVB jelforrásból vannak felvételeim. Ezek nyilvánvalóan 100%-ban kompatibilisek a tévével.
Van néhány családi videó divx fájl, ezek is lejátszhatóak. A telefon felvételei sem jelentenek problémát.
NAS-ról hibátlan a lejátszás. Számítógépről átküldve akkor jó, ha a gépen érhető el a felvétel.
A NAS beiktatásával a többszörös WIFI terhelés már okozhat gondot. Ez nyilván felhasználói hiba, nem kell egy felesleges eszközt a berakni a kapcsolatba.Aminek szűk az USB2 port adatátviteli képessége, az nagyon jó minőség vagy elrontották tömörítést.
Érdemes lenne letölteni a PH tesztvideóit és kipróbálni melyekkel nem boldogul a tévé. Engem nem érdekel ennyire. A Prime Video megy és a német közszolgálati tévé néhány csatornája, amikben nem szakítják meg a tartalmat a reklámok kedvéért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged