- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
evilskati
aktív tag
válasz
sony309 #99107 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Éppenséggel van okostelefonjuk, de azért nem advanced userek. Telefonálásra használják, ha már felugrik az ablak, hogy teljesítette a napi 6000 lépést, akkor meg tud akadni a kezelés. Ezért szeretném függetleníteni a megoldást a telefontól.
Az nem volt tiszta számomra, hogy látom, hogy TuneIn rádiót meg Spotify-t is tud a készülék. Ha én az App-ban beállítom, hogy a Retro Rádió szóljon, akkor nem a telefon fogja átjátszani a hangot rá, mint egy pl. egy Bluetooth hangfalra, hanem megkapja a készülék a konfigot és onnantól kezdve direkt kapcsolat épül ki közötte és a TuneIn szervere között, majd onnan játsza le az anyagot. Tehát a kezdeti beállítás után a telefont akár ki is kapcsolhatom.
Szerintem ezt megválaszoltad, úgyhogy világos.
Azt ismét csak szeretném elkerülni, hogy a telefon legyen a forrás, és csak "bluetooth hangfalként" működjön, mert előre látom, hogy a telefon kint van a kocsiban, a kütyü bekapcsolva, zene meg sehol, és már "nem is működik ez a szar".
Tulajdonképpen tényleg egy kő egyszerű FM rádióra lenne szükség, csak mivel recseg ropog a vétel, ezért jó lenne, ha a hang nem FM-ről jönne, hanem a WiFi-n, az otthoni internetet használva. Direkt kapcsolattal a rádió szolgáltató felé.
Nehéz ügy
A Retro Rádiózásra nem feltétlenül invesztálnék bele egy komolyabb kit-be.
Na, de nem untatlak benneteket ezzel. Tényleg nem a topik témája.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sony309 #91230 üzenetére
Nem haragszom... de ha valaki bemegy a boltba és vesz egy "egybeszettet" újonnan 100 ezerért, merthogy épp annyi pénze van, az nem annyira szegény, mint inkább kissé igénytelen, vagy, jobb esetben tapasztalatlan. Utóbbin lehet változtatni, előbbin nem. Ha viszont nem szeretne "tapasztalni", akkor ő is igénytelen valamilyen szinten. De lemehetünk akár 20e Ft-ig is. Boltban mit kapsz ennyiért? Kb... semmit. De használtan már más a helyzet. Aki így tesz, az igényes ember, még akkor is, ha nincs rá több pénze, mint 20e Forint. A jobbra való törekvés (szerintem) az igényesség szinonimája és mindegy hogy az élet mely területéről beszélünk. Persze, sokat sarkítottam...
(#91231) Ribi: Pont Te gyűlölködsz, már megbocsáss.
De ja, jogos, dögöljön meg a Mark Levinson, meg a Mcintosh, meg a Spendor, meg mindenki. Éljenek a 10 dolláros kütyük, mert ez a jövő...
-
p76
senior tag
válasz
sony309 #91230 üzenetére
Én azért vettem a 100 dolcsis JDS LAbs Atom fejhallgató erősítőt mert kiváló mérési eredményeket produkált az ASR fórumon.
A napokban valaki beküldött egy hibás Schiit Valhalla erősítőt mérésre, amir kimérte, és az eddigi legrosszabb eredményeket kapta.
Utólag kiderült hogy ja tényleg hibás az egyik csatorna, most jut eszébe a tulajnak.
Viszont meghallgatás alapján nem lehet megkülönböztetni az Atomtól.
Szóval az én szuper Atomom úgy szól mint egy hibás, rettenetes mérésű Schitt.
Kérem én be lettem csapva.Egyébként én szeretném hinni hogy van még jobb minőségű erősítő. vagy DAC.
Nemcsak a fejhallgatóból/hangfalból érdemes jobbat venni. -
Alex91
félisten
válasz
sony309 #89734 üzenetére
Csak latom larnal, hogy nem magyar szekhelyu. Meg van ahol,elore kell utalni. Vagy par vasarloi visszajelzes sem volt a boltnal pozitiv. Csak ilyenek.
(Emag-ot is sokan pl. nem szeretik, nekem is volt veluk mar problemam, de normalisan megoldottak. Szoval nalam nincs fekete listan...)
-
fehér_ember
addikt
válasz
sony309 #80386 üzenetére
Én egyik képen sem látok élelmiszert (csomagolva sem). Mindenhol csak kábelek meg hasonlók, illetve a szatyrokban lehet hogy már karácsonyi ajándékok. Tény hogy óriási a kupi, de nem látszik "koszosnak" a hely. Persze rossz a hangdobozok elhelyezése és nem épp shakti köveket tárol rajtuk, de lehet hogy csak a rendetlenséggel kezeli a szobaakusztikát
-
pityaa23
senior tag
válasz
sony309 #80056 üzenetére
Ok, köszi! Egyébként azt mondtam neki, hogy kell egy minőségibb hálózati lejátszó, amihez ha nagyon szükség lenne cd-re is, később kapjon hozzá illőt.
Szóval
Kellene keresnem egy jóféle hálózati lejátszót nem feltétel a cd. 150-200-ig. Amazon.de , ebay, ilyesmi is játszik.
Megint aktuálissá vált így az ONKYO TX8150-es kérdésem. Ilyet szabad venni?
Dorian Nekem is van egy ideje, azóta megnőtt a zenetáram.
-
Steady74
addikt
válasz
sony309 #79181 üzenetére
Nem álló hangfal, de iránynak talán jó: ilyen dobozaim vannak saját állványukon, rockzene (G'nR, Metallica), ezen kívül rengeteg dsd és sasd (Queen, Dire Straits, Santana, Celine Dion), nagyjából szűk 20 nm-en, simán betölti a teret, nagyon tetszik a hangja, azt hozza amit várok. Mélyek is jönnek belőle rendesen, Metallica Orion, One, Buttery, Spit on the Bone, Hardwired, egytől egyig krva jól szólnak. A forrás nálam egy Pioneer N50a, és egy Marantz SR7011 az erősítő.
-
bta1
őstag
válasz
sony309 #77456 üzenetére
Használthoz képest drágák... pl. a Nad-ra 20 ezerrel olcsóbban sincs komoly érdeklődés:
www.ebay.com/itm/NAD-C-326BEE-2-Kanale-Verstarker-/122548810208De ezek helyett inkább valami békebeli, tisztességgel megcsinált erősítőt kellene keresni.
-
bta1
őstag
válasz
sony309 #77443 üzenetére
Itt igazából az a kérdés, milyen szintet képviselnek, és milyen irányba "húznak" a KEF dobozaid (a lelkesebb tesztelők által is felemlegetett "belépő szint" nekem nem sok jót sejtet). A felsorolt "belépő szintű" erősítők dettó... használtpiacról, ha nem is első vagy második próbálkozásra, de kb. féláron meg lehet oldani.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sony309 #73947 üzenetére
Már nem tudok szerkeszteni...
Nálam sem megy éjjel-nappal a laptop. De ha zenélni akarok, kb, 20mp alatt bootol a win10. Alig lassabban, míg az erősítő és a dac reléi aktiválják a gépeimet. Ezért sem értem a problémádat. És ha van hálózatod (márpedig interneted van, gondolom) akkor 0 akadálya van annak, hogy a számítógépedet használt forrásként.
De egy lépéssel továbbmegyek, mert külön HDD-t sem kell venned és nem kell dugdosnod sehová, hiszen hálózatról minden megoldható. Na, de ez már annyira OFF, hogy befejezem inkább. Bocsánat mindenkitől... -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sony309 #73916 üzenetére
Szerintem 200e Ft-ért igen jó dacot lehet már kapni, jobbat, mint ami ebbe a Pioneer-ba be van építve.
Lényegében semmivel nem egyszerűbb az élet vele, mert forrásra így is szükséged lesz, ami vagy NAS, vagy egyéb, de mivel fizikai hanghordozót nem képes fogadni, így csak a számítógépes formátumokat kezeli. Ergo, ha már van egy számítógéped, akkor csak egy dac kell és szólhat a zene. Nem értem pontosan, mi értelme az ilyen hálózatos zenelejátszóknak, azon kívül, hogy nem kell bekapcsolni pl. a laptopot. A zenei fájlokat Foobar + Foobar Remote (android) alkalmazással tökéletesen egyszerű kezelni és még a 6 centis kijelzőt sem kell távcsővel lesned 3 méterről hogy éppen mit jelez ki, mert szó szerint a tenyeredben hordozod a zenei gyűjteményedet. Meg ne haragudj kérlek, csak a saját véleményemet írtam le pár mondatban...És bocs mindenkitől az OFF miatt.
-
Satellite
tag
válasz
sony309 #72384 üzenetére
"A nappaliban történő zenelejátszást próbálom kiváltani/egyszerűsíteni, hogy ne kelljen 3 eszközt bekapcsolni, majd ki, ezért gondoltam egy olyan zenelejátszóra, amelyiken van kijelző és lehet böngészni, hogy mi szóljon."
Ha még aktuális: Squeezebox Touch - ugyan már nem gyártják, de az összes egykori SlimDevices lejátszó (Classic, Duet, Transporter megelőzte a korát mind minőség, mind kezelhetőség szempontjából.
USB-ről közvetlenül lejátszani egyedül a Touch tudott, és kényelmesen kezelhető a távval és az érintőképernyővel is.
Német vagy angol ebay teli van velük, és ami használttal eddig találkoztam, azok közül még 1 sem romlott el... (bár mint tudjuk, Murphy nem alszik...) -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sony309 #72390 üzenetére
Akkor vegyél Pioneer N30-at, az olcsóbb, mint az N50.
Komolyra fordítva, ha ennyire nem szeretnél vacakolni semmivel, akkor neked hálózatos zenelejátszó kell, de az nem olcsó és nem is biztos, hogy megéri, mert szerintem, jobb hangot lehet elérni külső dac + laptop duóval ugyanannyi, vagy kevesebb pénzért. De ez már nem a HiFi topikba tartozik.
-
-igu-
veterán
válasz
sony309 #72384 üzenetére
Nemrég futottam bele egy francia cég projektébe, ők rpi3+DAC+érintőkijelző kombót raknak egy masszív alumínium házba, Rasptouch néven.
2 féle DAC választható:I-Sabre V3 DAC ESS ES9023
I-Sabre K2M ESS ES9018K2Més ha kéred, előre telepített RuneAudio is van mellé.
A legkomolyabb szett 429USD, ami a Pioneer N50A árának nagyjából a fele.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
sony309 #72384 üzenetére
Létezhet egy olyan megoldás, hogy veszel egy dacot (használtan) és a Med600 optikai kimenetéből mész a dacba, onnan pedig analóg RCA-n az erősítőbe.
Ha felraksz egy Bubble UPNP progit a telefonodra és engedélyezed a Med600-on is a DLNA szervert, máris használhatod tv nélkül a lejátszódat. Persze előtte mindent össze kell lőni a hálózattal. De, továbbmegyek, mert ha nem vagy nagyon kényes a hangminőségre, akkor HDMI kimeneten keresztül is hallgathatod a Med600-at, csak elég sz@r lesz a hang minősége, de nem kell dac sem.
Ezért, külső dac használata erősen ajánlott. Egy külső dac nagyon nagyot dob a hangján és használtan 50-60e körül igazán használható hangúak vannak.
-
válasz
sony309 #71038 üzenetére
Nekem adott volt a laptop, dac, erősítő, amit megfejeltem egy NAS-sal, s most arról tudok zenét hallgatni (meg mindenki, aki eléri a NAS-t). Így a rendszer nem változott, csak nem kell cserélgetni a hdd-t, nem kell másolgatni, prndrájvon áttenni ide-oda. A laptop a nas-ról kapja a hangfájlokat.
Csak ötletként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- PlayStation 1 / 2
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Elektromos autók - motorok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest