- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
salesman
őstag
válasz
bendeguz76 #99990 üzenetére
Erősítő
[link] -
Dorian
félisten
válasz
bendeguz76 #98326 üzenetére
Beteg, jò èrtelemben?
Ok. -
Dorian
félisten
válasz
bendeguz76 #98324 üzenetére
Akkor vmi baj lehet nálad, mert valòjában igen jò.
-
fehér_ember
addikt
válasz
bendeguz76 #98322 üzenetére
Eksztrém sportolóknak tökre ajánlott beállítás
-
fehér_ember
addikt
válasz
bendeguz76 #98320 üzenetére
Szerintem simán. De légy elővigyázatos, ha van a végerősítőn hangerőszabályzó (pl. az 1500A-n úgy látom vannak potik, a sima 1500-ösön nem tudom), akkor állítsd be egy limitre. Nehogy az legyen, hogy ha valamiért szoftveresen véletlenül full jelszintre állítva lenne a dac (az ördög nem alszik), akkor ellője a hangdobozaidat.
-
Snoop-y
veterán
válasz
bendeguz76 #87565 üzenetére
Csak uj jatszik?
Hasznaltbol ennyi penzert mar egy high end erosito is befigyelhet -
Polllen
félisten
válasz
bendeguz76 #72374 üzenetére
Azért írtam, hogy ha a minőség a szempont. Spotify szolgáltatásokban verhetetlen. Plusz létezik hozzá olyan kliens, ami wasapi/asio-t támogat. Bár ilyenkor pont lemond az ember a plusz szolgáltatásokról.
-
Polllen
félisten
válasz
bendeguz76 #72372 üzenetére
A spotify még mindig 320 kbit/sec ogg. A tidal-n pedig hasonló áron van 256 kbit/s-s AAC is. Én ez utóbbit választanám, ha a minőség az elsődleges és flac már drága.
-
törölt tag
válasz
bendeguz76 #38493 üzenetére
Hogy érdemes-e belevágnod, azt a konkrét készülékek hirdetett árai, állapotuk és az egyéni ízlés döntheti el. A kérdés tehát ebben a formában értelmezhetetlen. Természetesen nem csak a "Watt számok" mások, természetesen a hang is nagyban különbözik, hogy is lehetne másképpen - már csak a "Watt számok" miatt is különböznie kell a hangnak, az egyebekről nem is beszélve, hisze két teljesen más erősítő. A kérdés tehát ebben a formában költői.
Egyúttal a jelek szerint nem lett semmi a korábbi RA-1062 szándékból, de még a 940BX tuningolásából sem? Amikor megérkezett a 940BX, azt írtad, hogy nagyon tetszik, azóta meg mindenáron a lecserélésén gondolkozol - már három hónap után az 1062-esre akartad cserélni egy halom pénz ráfizetésével. Miért nem élvezed egy kis ideig a zenét? - függóen persze attól, hogy a láncod többi eleme milyen, lehet hogy azokat kéne cserélgetni akarni - például a dokkolós iPod forrást vagy a nem tudjuk milyen hangdobozokat. -
blattida
nagyúr
válasz
bendeguz76 #36711 üzenetére
Annyiért már sok jobbat is tudnál venni, hacsak nem ragaszkodsz a rotelhez.
A vágósertés visítása lehet, hogy életszerűbb és fájdalmasabb lesz.
xtremetuning
Inkább csak egyre közelebb kerülnek hozzájuk, szerintem, az igazán jó csövesek még mindig "sokkal" jobbak.
Az idősebbek pedig azért szeretik inkább a csöves hangot, mert ők mindkettőt ismerik, a fiatalok pedig nem mélyedtek már bele a lámpások világába, a mai ifjúság élete túl pörgős a csöves technikához, a vele járó nyűgökhöz. -
Dorian
félisten
válasz
bendeguz76 #36711 üzenetére
Emiatt ne fájjon a fejed, sima ügy, h itt a 2x2 is véres vitát generál.
-
törölt tag
válasz
bendeguz76 #36699 üzenetére
Dodonai válasz: Szerintem az RA-1062 elég jó vétel 130ezerért.
Kevésbé dodonai válasz: Szerintem az árkülönbözet éppen azon a határon mozog, ami alatt már azt mondanám, hogy ugorj bele a cserébe, és ami felett már azt sejtetném, hogy túl nagy az árkülönbözet. Mindez természetesen aszerint értendő, hogy minél feljebb megyünk minőségben, annál többet kell fizetni egyre kisebb minőségjavulásért, tehát a kétszer drágább az ugyebár nem kétszer jobb, hanem csak X=nx2minusznégyzetgyökipszilon... Az RA-1062 már "audiofil" szint, a 940BX "hifi".
Lehet, hogy "Bajnokpityuék", akiknek nagyon jó tapasztalataik vannak a Rotelek HiVox tuningjával, azt mondják, hogy szerintük inkább a tuning, ami most kerülne: ... Szerk.: Lásd Dorian már meg is jelent tuningügyben... (Ahogy a népdal mondja: Doriannak-Dorinának néha igaza van...
A Csínom Palkó dallamára. )
-
Dorian
félisten
válasz
bendeguz76 #36699 üzenetére
Add el 42-ért a Rotel 940-et és vegyél egy másik ugyanilyent (én 30-ért vettem) majd tuningoltasd.
-
törölt tag
válasz
bendeguz76 #36696 üzenetére
How much is it? Nem mindegy!
-
blattida
nagyúr
válasz
bendeguz76 #33621 üzenetére
Például.
Milyen hangdobozzal szólna? -
eclipse006
őstag
válasz
bendeguz76 #33615 üzenetére
Próbáld meg, bár szerintem így is elég jó ajánlat, főleg hogy korrekt áron számítaná be a tiedet.
bajnokpityu: Akkor jól emlékeztem.
-
Dorian
félisten
válasz
bendeguz76 #33608 üzenetére
A 940-ért kínált ár rendben van, de összességében nem éri meg a dolog, nem különösebben kapsz jobb hangot. Sokkal inkább javaslom, hogy Hivox-szal (Szabó Zoli) tuningoltasd meg a 940-et: 15-20-ért megvan, és nagyon komoly javulást ad hangban. Itt a fórumon sokan hallottuk előtte-utána.
-
törölt tag
válasz
Hát, ez tipikusan az a kérdés, amire andorra tipikusan azt írná, hogy csak te tudod megválaszolni magadnak, miután mindkettőt meghallgattad azonos környezetben. Én azt mondanám, hogy az ajánlott árak reálisak, jobb annyival az RA-1062, mint amennyivel többe kerül, persze abban az értelmeben, hogy az árak ugyebár exponenciálisan növekednek egységnyi hangminőségjavuláshoz képest. A 940BX egy jó ár-érték arányú, kellemesen szóló hifi, az 1062 pedig már egy másik világ, az már az audiofília alsó határa, azzal már zenét is lehet hallgatni. Én elvileg belevágnék, ha ez lenne a választási lehetőségem és fejleszteni akarnék. Ha 35ezret adnak neked a 940BX-ért az korrekt, ha 90ezret kérnek tőled az 1062-ért, az is korrekt - legalábbis a magyar árviszonyok alapján.
-
eclipse006
őstag
válasz
Szia.
Végül is az nem rossz ár, utánanéztem,120-100000 FT között mozog a használt ára. Biztos hogy komolyabb erősítő, csak kérdés, hogy mennyivel jobb, ér-e annyit a csere. bajnokpityu lehet, hogy tud neked majd segíteni, neki is van Rotel erősítője.
-
Dorian
félisten
válasz
bendeguz76 #31390 üzenetére
Szinte biztos, olyan csoda dac nem lehet az ipodban.
-
blattida
nagyúr
válasz
bendeguz76 #28240 üzenetére
Annál a technics-nél bizony sokkal-sokkal jobb a rotel.
-
T_Stark
őstag
válasz
bendeguz76 #28240 üzenetére
Milyen Technics-ed volt?
-
törölt tag
válasz
bendeguz76 #27862 üzenetére
Számomra egyértelműen a Rotel lenne a választás, jobb is, és normális hagszórócsatlakozói vannak.
De ha szereted a JBL hangját, akkor számodra akár jobb lehet a Harman is, mert az közelebb áll a JBL tónusához, főleg amióta egy cégben vannak, valamelyest össze is tervezik a JBL hangdobozokat és a Harman elektronikákat. Mindazonáltal "eleve nem vennék" olyan erősítőt, amelyiknek gagyi szorítós hangszórócsatlakozói vannak. Ettől még egyébként jó a Harman is, de a Rotel jobb. (Nem kicsit, nagyon!)
Szerk.: A csiptetős a megfelelő név azokra a hangszórócsatlakozókra, nem a szorítós. -
ozzy711
őstag
válasz
bendeguz76 #27862 üzenetére
Gondolom azért mert egy családba tartoznak, de én elvből nem ajánlok egy "csíptetős" csatlakozóval ellátott erősítőt, az már egy szintet ( alacsony ) jelent.
A Rotel viszont a "BX" jelölés miatt az audiofil kategória az "AX"-el ellentétben, ami inkább csak Hi-Fi, így nálam ez a nyerő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest