- Nem nyílnak a Foldok?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blattida #62692 üzenetére
Ezen a fázison már túl vagyunk. Én is pont azt mondtam, amit te, csak nem figyeltél.
Még egyszer leírom: az általam linkelt vacaknak semmi köze nincs a "MasterMark" által Linkelt "eredeti" Dualhoz, erre rájöttem magam is. Csak a típusszám azonos, de a "termék" messze nem.
Persze ez úgy derült ki, hogy Ő belinkelte, amire Ő gondolt, így kiderült, hogy félreértés történt.Ezt már el tudod fogadni, magyarázatként?
-
Ribi
nagyúr
válasz
blattida #62677 üzenetére
Emmm, mindent kiszűrjenek?
Hát ilyet viszonylag nehéz megcsinálni. Ha tudsz ilyet plz szólj, mert sokan örülnének neki
És mennyire szólnak bele más tartományba?
Hogy az áruk a szűréssel fordítottan arányos, vagy a jó tartományba mennyire szólnak bele?
Ez még a táp kábelre vonatkozik, vagy úgy általánosságban?
Ha valaki mér 1 valamit és arra ráfogja, hogy ettől van ez vagy az van mindenféle konkrét bizonyíték nélkül, na az már igencsak zavar.Tudnál mutatni pár kábel mérést? Tényleg érdekelne.
Hozzátenném, dedikált szűrőhöz képest van 1 sejtésem, hogy egy kábel szűrése valahol a 0 és a béka segge között van. De ez csak sejtés. -
Ribi
nagyúr
válasz
blattida #62651 üzenetére
Neeem, ez büdös nagy tévedés.
Táp kábel ismérve, hogy összeköti a fali csatlakozóval az eszközt.
Zajszűrés már a zajszűrő rész feladata. Azért mert sokan szart terveznek és nem raknak be normális zajszűrőt az egy más dolog.
Lassan már a hangfal kábelnek is zajt kellene szűrni mert azelőtt kifelejtették
Marketing BS. -
Tamoo
nagyúr
válasz
blattida #62550 üzenetére
Csak így elméleti síkon... van tipped, hogy mi jöhetne nekem szóba magasabb kategóriából ami pontos is és zenei is?
Mielőtt esetleg újra erősítőt cserélnék, még ott lesznek az új akusztikai körülmények, forrás oldalon szoftveresen is lehet még sokat reszelni, talán ic kábelcsere ... Szóval még van benne potenciál szerintem, az M3i-vel is változhat az összkép bőven.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
blattida #62516 üzenetére
Azert a Lenco 75 nek elegge nagy hire van es azis Idleres. Ha az en dualom idlere nagyon kopott lehet elgondolkozom rajta, de nincs most kedvem egy ekkora atalakitashoz, annyira meg nem vagyok audiophile hogy ilyen problemaim legyenek.
Elso lemezjatszom lesz ugyhogy meg azt sem tudom mit varhatok
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
blattida #62512 üzenetére
A dual 1218 idler hajtasu az osszes 1xxx szeria az 123x ig utanna belt, 2,1 kilo a tanyer, trafo EI, de ugye ez cserelheto. Full automata, Shure E szerias Cardrigel allitolag elegge szep hangja van. Persze a dobozat cserelni kell valami massziv darabra.
Az enyem elvileg egesz jo allapotban van (remelem az idler is), csak a doboza torott, meg a porvedo, fej nem es automatika nem tudom milyen allapotban van. En epitek bele egy uj phono JFETes elofokot, illetve epitek egy jo nehez MDF alapot.
A dual azert jo mert a Thorens es a Lenco utan ennek a markanak is eleg sok infoja fenn van a neten.
Ahogy nezegettem egyebkent a Dual 1019 et viszik a legjobban, mondjuk nekem annak a designja annyira nem tetszik. Egyebkent azt hiszem a szijhatasuak kozul a 601 a legjobb de ebben nem vagyok biztos.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
blattida #62510 üzenetére
Egy ideiglenes van benne 2 kHz en vag, de nem tokeletes mert a magas tartomany eleg nagyot esik, csak idohiany miatt kellett egy ideiglenes. Most van a vegleges meres es szimulalas alatt.
Ideiglenes sem a legolcsobb eszkozokbol azert
@robi-k: A doboz sajat tervezes, a MDF leszabatt, mivel csapolasos es van benne 3 db belso csapolt merevito es nincs benne egy csavar sem, ezert a tobbi asztalos melonal segitett egy asztalos ismeros. A ragasztas, feluletkezeles, festes, belso csillapitas stb minden sajat kezem munkaja:
Ha a vegleges valto kesz szivesen teszek be SPL diagramot, de addig felesleges
-
DrRape
csendes tag
válasz
blattida #62262 üzenetére
A hétvége bővelkedett időben, hogy szétszedhessem a kicsikét. A motort sikerült kiszerelni, így a zaj is megszűnt, azonban a takarítással van egy kis gondom.
Ez a motor volt a hibás:Azonban sehogy se tudom kinyitni. (Két ujjamat is lezúztam próbálkozás közben.) Van ennek valami titkos fogása? Valamint így egyáltalán hogyan tehette tönkre a viasz, ha ennyire zárt?
-
.DLL
veterán
válasz
blattida #62329 üzenetére
Jogos, ma is viszik a minihifiket, volt amikor én is vágytam egyre, még gyerekkoromban, de egy szerencsés véletlen folytán a minőségibb komponensek felé terelődtem.
(de még így is a belépőszinten mozgok).
Vajon ez jobban szólt mint az akkori Orionok, Vidotonok (pl. RA636#), stb-k? -
Mezga Aladár
veterán
válasz
blattida #62151 üzenetére
Hang jellemzők?
Az eddigi tapasztalatok. Miután van tápszürőm, eddig azt vettem észre, ha beiktatom a tápszürőt, mindenben jobb a hang, simább részletezőbb sokkal tisztább, eltűnnek a fürészfogak, de a dinamikája csökken. (Brutalitás foktor
)
Most hogy elkészült a külön 230-as kör, réz 3x2,5 tömör kábel, megjött az elveszettnek hitt dinamika. Eszméletlen jó és gyors indítások, a tutiknál sem érzem azt h., összezavarodna.
Viszont azt amit egy/két írásnál olvastam h., tonalitásban változna(basszus tartomány) azt nem éreztem. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
blattida #62129 üzenetére
Köszi!
Ma vettem szóval az is a helyére fog kerülni végre...
Ellenben ha pár szót megengedtek, nekem valami félelmetes a különbség már most a régi PVC-s KomaKura és az új teflon bevonatú ezüstözött tömör réz HABIA között! Nálam a DAC-ra, a mélyre és az erősítőre, tehát a full láncra ami áramot kér ez került és kicsit sem bántam meg pláne ha az anyagköltséget nézem, kevesebb mint 10k 3-db kábelért!
Hatására pedig soha nem hallott részletek jöttek elő minden tartományban, illetve élethűbb lett az összkép, a brutális dinamika növekedést már nem is említve, szóval egyáltalán nem humbug ez a kábel mítosz dolog, de nem ám!
-
gg72
veterán
válasz
blattida #62083 üzenetére
Yamaha RX-V3900 erősítő, Quadral Argent 70 álló frontok (Hivox tunning +surround is ugyanez a sorozat, de az ugye most lényegtelen), ill. sokat fejhallgatózok is, most éppen egy Yamahan MT220 fülessel. A mostani Technics-ben leginkább a loudness-es hangás zavar. Itt van most nálam anyósomék leselejtezett Phlips CD210 muzeális lejátszója, ennek pl. már jobban tetszik a hangképe.
-
Ekkosh
tag
válasz
blattida #62069 üzenetére
Szia. Nem tudom hogy meddig terjed a "rendszer" a kerdesedben. A TV-be ami szinten ebbe az elosztoba van beduga nincs antenna, a hazban van, erositessel egyutt.
(#62071) Mezga Aladár
Angliaban elek itt csak egyfelekeppen tudom bedugni a csatlakozot az aljzatba. Mondjuk a bekotest egy hosszabbiton megfordithatom. Kiprobaljam?
Tapot meg nem kertem kolcson de a HTPC DCin-es (laptop kockatappal), es probaltam egy laptoppal is nagyon hasonlo kockatappal, ugyanazt a sercego zajt csinalta mindkettovel. Amint kihuztam es akksirol ment megszunt, amint foldeletlen dugoba dugtam megszunt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
blattida #62009 üzenetére
Ez természetesen meghallgatással derült ki.... csak semmi számolgatás.
Nem akartam a részletekbe belemenni. Ha a tápkábel megfelelően el van csatolva a padlótól, akkor a zenészek 30cm-t lépnek hátra, ha "elégtelen" az elcsatolás, akkor 60cm-t. A színpad szűkülése mindkét esetben 15% körüli. -
HUNNIA1920
őstag
válasz
blattida #61981 üzenetére
Igen, más mint a gyári, de az eladó szerint normálisan meg lett csinálva, nem valami házi gány javítás. Mivel az eladó megbízhatósága 100%-os és nem most kezdte, így megbízom benne.
Ettől függetlenül nem akarom megkérdőjelezni amit írtál, mivel tudom, hogy te/ti jobban értetek hozzá.
Én csupán próbálok pozitívan hozzáállni és remélni, hogy nem itt a gond.Esetleg valamilyen ötlet, hogy minél jobban el legyen szigetelve a padlótól? Valami csillapító anyag, ha a márvány / gránit nem jó?
-
Dorian
félisten
válasz
blattida #61974 üzenetére
Igen, nem fogalmaztam pontosan.
HUNNIA1920:
A márványlap nagy valószínűséggel pénzkidobás lenne (de ha mégis valami ilyesmit akarsz, akkor sokkal inkább gránit), nem fog ezen a problémádon segíteni.
Amit leírtál, annyiból nem derül ki, hogy ez a nem-gyári alátét jó vagy sem, de első, hogy tüskéket raksz alájuk. -
maci1234
tag
válasz
blattida #61883 üzenetére
Büdzsé erősítőnek nem csak az olcsó erősítőket nevezzük, hanem azokat is amelyek egyébként az árkategóriájukon nemileg túlnőnek minőségben és összességében kb. 200 font alatt vannak.Nézzünk néhány példát.
A Nad 310-es és a Cambridge audio a1 mk3 SE(100 illetve 120 font) az mindkettő büdzsé, de a Nad 314-es 260-ért a minősége miatt igen, az ára miatt már nem. A 200 fontos Cambridge A500RC meg a kissé gyengébb minősége miatt marad ki.(a sima 500-as aztán később jobbra sikeredett, nekem is volt) Így tehát nem is mondjuk rá. A Sonynál nem létezik büdzsé, mert a már jó minőségű TA-F448BE már drága volt. (250 font) nem beszélve a kitünő TA-F3000ES-ről. (500 font)
Denonéknál a 250SE (160font) az büdzsé, de a 350 fontos PMA 725R már nem. De rátérve az Arcamra ott kissé magasabban kezdődtek az árak. A 230 fontos Arcam Alpha One még talán-talán,(mert 230font) de az Alpha 8 vagy a 9 már nem nevezhető büdzsének. (350 és 500 font)
Tehát nem a Nad mint márka a büdzsé, hanem (jó)néhány alulárazott példánya. Az itt említett készülékek abból az időből származnak, amikor a JPW ML 910. (16-18év) A CA - JPW párosításnál meg az a helyzet, hogy minden akkori és előtti CA valószínűleg kevés a JPW-hez. Tehát nem az hogy sok, hanem épp ellenkezőleg. Ha azonban az egyensúly mindenképp felborul, akkor az a kívánatos, hogy inkább az erősítő legyen minőségileg feljebb, mint a hangsugárzók.(lásd: David Vivian írását a 8000 fontos Chord erősítő és a 150 fontos Tannoy Mercury mx2 párosításáról, Hifi Chioce)
Saját márkámat a Rotelt most elfogultság miatt kihagyom, de tény, hogy náluk volt egy-két gyengébb példány ami ára és minősége miatt nem lógott ki a sorból (felfelé). A Nadnál meg szinte minden példány túlmutatott az árcédulán minőségileg.
Na ez az én sznobizmusom. -
fehér_ember
addikt
válasz
blattida #61852 üzenetére
Köszönöm az érdeklődők nevében is.
Most se nyertem volna, mert én a két sugárzó közül a 2db. 200mm-es sugárzóval (a felső ráadásul duálos) felszerelt zártdobozú KEF-re tippeltem volna. De az ilyenekből legalább én is tanulok.(#61854) dgyuri0123
Köszönöm neked is a véleményezéseket
Sajnos a tudunk mi ha akarunk-tól nagyon messze vagyunk, sajnos tapasztalni nem tudunk, ezért csak a fórum olvasgatása és a hozzáértőbbek meghallgatása a járható út, számunkra.Remélem azért nem alakul ki újra valami háború, ha valaki kicsit másként gondolja.
A butaság persze javítandó. -
válasz
blattida #61751 üzenetére
Értem, köszi. Valójában nagyon rég hallgattam utoljára LP-t. Otthon van egy, de az nagyon vacak.
Egy barátomnak Linn Sondek LP12-je van, nagyon jónak tartja és ahogy elmondja, elég drága is volt. Más fórumokon azt olvastam erről, hogy erősen túlértékelt darab. Ebben nem tudok állást foglalni, összehasonlítási alapok híján. Egyszer hallottam azt szólni, egy csöves erősítőn és két, nem túl drága B&W hangfalon keresztül (ez utóbbiak a tulaj elmondása szerint a 100e ft alatti kategóriát képviselték), és az a hang összességében lenyűgözött. Egy olyan lemezt hallgattunk meg, ami nekem is megvan CD-n. Megdöbbentő volt.
Szóval én nem ezt az árszintet keresem szerintem, hanem azt a tipikus jó ár/érték arányt, nem azt a szintet, ami igaz, hogy 2x olyan jó (ha ilyen szubjektív területen lehet egyáltalán számszerűsíteni) de 20x olyan drága.
A csöves erősítőnek nincs márkája azt tudom, azt egy közös barátunk készítette neki.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blattida #61761 üzenetére
Arra próbáltam volna utalni hogy a Pioneer sosem volt túl nyerő lemezjátszó, nem pedig egy Nad vs Rega vitába keveredni.
De pontositok akkor, a kedvedért: a Nad 5120-as lemezjátszó alaposan elverte volna azt a Pinoneert, pedig az egy nagyon olcsó, belépő szint volt hajdanán.
Ezt el,tudod fogadni, vagy ebben is lelsz kivetnivalót? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blattida #61759 üzenetére
Ha a Suprafon hangszedőt lecserélted egy alap Ortofonra, máris elverte a nálánál 5x drágább japán csodákat. Szerintem.
De mondhattam volna a "rút kiskacsát is", mert nem gondoltam, hogy ebbe is lesz majd, aki beleköt.
Arra már nem mondhatod, hogy szar volt, mert a Regákat igen közelről kergette, tized áron.De, legyen igazad...
-
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
blattida #61428 üzenetére
Köszi a gyors reakciód!
Vajon lenne értelme, ha minden részre ilyet tennék, tehát a SONY erősítőmre, a mélyhez, a DAC-ra illetve az asztali géphez, mert lényegében az a forrás, vagy csak kezdjem kicsiben, hogy egyáltalán meghallom-e a változtatást?
Aztán ha tényleg beválik, akár még az elosztót is szétkapnám miatta!
-
Ribi
nagyúr
válasz
blattida #61350 üzenetére
Szabvány miatt kell tartani legalább azt. Szerintem.
Amúgy ha jól tudom a réz 1.5-ös kábel 16A-ig jó.
Tapasztalatok alapján viszont melegedés szempontjából a csatlakozó pont annyit számít, ha nem többet. Kötöttünk rá egy elosztóra kb 3kW-nyi vackot és míg az 5 m drót csak langyos volt, a csatlakozó igencsak felforrósodott. Ami érthető is, mert egy sima elosztóban majdhogynem 2 ponton érintkezik egy ág. -
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
blattida #61279 üzenetére
Habszélnél pöpecül bevált trükk, hogy csak szépen le kell glicerinezni és csokkolom!
De erre akad is egy remek élő példám, méghozzá Vaterom régi Videoton DC2012A hangsugárzó párja - melyek ugyancsak gyári habszivacs peremmel jöttek le a szalagról - ellenben a mai napig hibátlan mind a kettő, pedig azokat még kb ~ 1986 tájékán vehette!
-
fehér_ember
addikt
válasz
blattida #61271 üzenetére
Igazad van, tényleg úgy lett volna a jobb ha ezt írom:
"Annyiért már egy sima dualkoncentrikus is jó vétel, nem még hogy egy 611-es amiben még egy külön mélysugárzó is van, ami szükséges is, mert valószínűleg alapból nem sok mélye van a felette lévő duál sugárzónak. Tudom, mert van egy 609-esem."
Köszönöm a javítást!(#61273) dgyuri0123
Csak ezeket az újraperemezéseket csinálhatnák valami másabb (fekete és gumi) peremmel.
Mert ez a világosszürke ormótlan és hivalkodó habszivacs, olyan rémisztőleg hat.
Persze lehet felesleges a pánik, de rám mindig ilyen hatással van.
Amúgy szinte ingyen van. -
válasz
blattida #61231 üzenetére
Igen, tudom, mielőtt vettem egyet, vele is konzultáltam.
Gabor970
"valami legbelül nem engedi, hogy egyáltalán elkezdjek PC alapú zenehallgatásba fogni. Tényleg nem... Szerintem még egy alsóközép CD lejátszó is jobb."
Áááá, dehogy.
Egyrészt PC és PC között hatalmas különbségek vannak hardverben és szoftverben is, így nagyon nem mindegy, milyen az a PC. Másrészt PC-vel a lehetőségek garmadája áll rendelkezésre, felső kategóriás gyári lejátszókat is le lehet körözni vele, megfelelő hardverrel, szoftverrel és némi hozzáértéssel.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blattida #61218 üzenetére
"Ha ráakasztod a marantz digitális kijáratára az említett 40 ezres dac-ot, akkor jobb gangot fogsz kapni, mint az analóg kijáratán keresztül."
Szerintem nem, sőt, inkább lesz visszalépés, mert esetleg azt a tipikus 'csörgős-csattogós" hangot fogod hallani, ami jellemzi ezeket az "olcsó" DAC-okat.
(#61219) gubabela : igen, nagyon valószínű, hogy a rendszered nem képes megmutatni a DA300 előnyét a sanskrit-hoz képest. + a hangsugárzóid sem a legacélosabbak, bár elvileg akkor is kéne hallanod valamiféle hangminőség javulást. A Denon a nagyon magas osztályú CD lejátszóiba is ezt a DAC-ot építi be, így elvileg a külső tápja miatt lehet valamivel gyengébb, mint lejátszóba építettként. Sőt, nem is beépíti, hanem
"onnan szedték ki", gyakorlatilag és csináltak belőle egy külső eszközt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest